❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Udało mi się umówić jeszcze na konsultacje z serduszkiem do prof. Która jest kierownikiem Oddziału Kardiologii Plodu w Matce Polce na 20 lipca:) mam nadzieję że ta wizyta nas bardziej uspokoi niż zestresuje
Madzko, Kagu3, Mirabelka02, Loczek:), Bela, Malutka_94, Domi_, tym_janek, Kindoll, Kropka4 lubią tę wiadomość
-
w końcu udało mi się usiąść na chwilę... Młoda od razu zaczęła popis taneczny
Madzko lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Ja po wizycie dzisiejszej.
Mała waży już 2498g, przepływy, szyjka wszystko okej.
Nadal miednicowo, więc dostałam skierowanie na CC. Odrazu ustaliłam termin w szpitalu, mam sie wstawić 6/08 i na drugi dzień cięcie.
Znacie przypadki co w sytuacji,gdy dziecko obróci się w ostatniej chwili, gdzie się to okazuję przy przyjmowaniu na oddział? Odsyłają?m@rzenie, ticia9, Mirabelka02, Madzko, Loczek:), AgaAgnieszka1989, Mamuśka☺️, Marta35, Kagu3, Mała_Gwiazdka, Bela, megson91, Malutka_94, aniołkowa_mama, mommy, Kindoll, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
My wrocilismy wlasnie z wizyty, umeczona jestem,tak mnie wygniotli jeden z zewnatrz drugi z wewnatrz😉 we wtorek moja lekarka stwierdzila,ze maly ma mniejsza klatke piersiowa plus krotkie kosci dlugie i kolejne wskazania,ze jednak to ktoras z dysplazji szkieletowych czyli wrocilismy do punktu wyjscia🤷♀️ skierowala mnie do Birmingham bo tam juz w ogole sa super specjalisci itd. Dzis wlasnie mialam ta wizyte. Lekarz po sprawdzeniu,zmierzeniu wszystkiego,badanie trwalo ok godziny stwierdzil, ze wszystko wskaxuje,ze Teos jest malutki. Najprawdopodobna przyczyna to lozysko. W badaniu moczu wyszla obecnosc bialka, cisnienie w normie 120/80,ale chca 9bserwowac w strone stand przedrzucawkowego. Mam miec wywolywany porod w 37 tyg ciazy, nie jestem na to jeszcze gotowa🙊 w sensie myslalam caly czas,ze urodze w 39 najwczesniej😊
-
m@rzenie wrote:Asiula sporą masz już dziewczynkę ❤️
Pati Zuzia ile teraz Teoś waży?
Ja bym chciała już wiedzieć kiedy urodzę. Jestem wykończona 😩 dziś znów cały dzień umieram, a do sierpnia jeszcze tyle czasu 😢
A żeby było śmiesznie, wydaję mi się że za mało jem ciągle, a tu znów w 2tyg 600g przybyło -
m@rzenie wrote:Asiula sporą masz już dziewczynkę ❤️
Pati Zuzia ile teraz Teoś waży?
Ja bym chciała już wiedzieć kiedy urodzę. Jestem wykończona 😩 dziś znów cały dzień umieram, a do sierpnia jeszcze tyle czasu 😢
1264g, ale mam nadzieje,ze nadgoni i bedzie mial te ponad 2kg. Czytalam jedynie,ze w UK wypuszczaja dodomudzieci nawet 1.5 kilograms jesli wszystko jest ok. Zapytam w czwartek co i jak,bo wtedy mam kolejna wizyte.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPati Zuzia, w takim przypadku lepiej rozwiązać ciążę, bezpieczniej dla mamy i dziecka. 😘 Mierz ciśnienia, obserwuj czy nie masz objawów dodatkowych (bóle, zawroty głowy), nadmierne puchnięcie dobij do tego 37 tc i mam nadzieję, że maluch jeszcze ładnie urośnie ❤️
pati_zuzia83 lubi tę wiadomość
-
Mamuśka☺️ wrote:Te herbaty są przepyszne! dobrze ze nam je poleciłaś 😁
To forum tutaj i Wasze porady dziewczyny są nieocenione!
Naprawdę sporo wyniosłam przez te kilka miesięcy, mam nadzieje że nie uciekniecie wszystkie na FB, a jesli tak to będę musiała założyć konto po latach 😂Bela, Loczek:) lubią tę wiadomość
-
Ja odkąd wiem o cukrzycy i trzymam dietę czyli 6 tyg to mam na plusie 1.5kg
Z jednej strony fajnie, jak pomyślę że w ciąży z córka miałam 15kg więcej, ale z drugiej taka jagodzianke to bym zjadła 😂
Dzisiaj wzięłam kesa gofra od córki A co do wychowania dzieci to nasza 4latka obecnie u każdego kto ma większy brzuszek widzi dzidziusia. I stolik obok siedziała rodzinka,gdzie Pan wyglądał trochę jak na 8 miesiąc 😉 A nasza córka na cały głos "mamusiu zobacz jaki brzuszek, czy Pan ma dzidziusia" 🙄 I jak tu zareagować? 😏Kropka4 lubi tę wiadomość
-
Pati-Zuzia trzymam kciuki żebyście wytrzymali do 37tc i mały przybrał do 2 kg.✊
Mała gwiazdka trzymam kciuki za wizytę u profesora✊
pati_zuzia83 lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Flara wrote:U nas takie widoki nie są za częste, ale oczywiste jest że się zdarzają. Zwłaszcza że córka w swoim pokoju ma zabawki dostępne na wyciągnięcie rąk i zawsze była zachęcana przez nas do samodzielnej zabawy, a ta czasem generuje właśnie takie obrazki, bo przecież ktoś musiał powycinać papier kolorowy na laurkę a że przy okazji nawinął się samochód który trzeba było koniecznie w tej chwili rozkręcić totka to wyglada.
W salonie wprowadziliśmy już jakiś czas temu zasadę że może być jedna większa zabawka (obecnie duże pudło z klockami lego i jakieś budowlane) ale cały rozgardiasz lego musi zmieścić się na macie która rozłożona jest na podłodze w koncie. Jak swego czasu była moda na domek dla lalek, to klocki leciały wtedy do pudełka i do pokoju córki a na macie przez 3 tyg stał domek dla lalek.
Podobnie ze stolikiem kawowym w salonie gdzie często rysuje albo czyta. Na raz może być tam jedna zabawka, jak chce inna układankę, albo książeczkę to poprzednią musi poskładać i odnieść do pokoju. I po skończonej zabawie stolik też musi uprzątnąć. I w 90 % przypadków udaje się to fajnie wyegzekwować i w salonie jest realatywny porządek.
A w pokoju swoim może szaleć, choć najczęściej wyciąga maks 2 zabawki na raz i później sama odkłada.
Zazu najszczersze kondolencje z powodu śmierci babci.
Mildred, Mała_Gwiazdka, Pati_Zuzia trzymam kciuki za wasze dzieciaczki -
Proszę was bardzo o masę dobrych myśli w moja i syna stronę. Rozwiązuje ciąża za tydzień, mam wylezec do 34 tygodnia i modlić się żeby ktg było dobre i jutrzejsze przepływy się nie pogorszyły, bo będą rozwiązywać od razu.maly ma dwa kg, może jeszcze przez tydzień podrośnie. Oby urodził się ponad 2 kg to lepiej dla nie wróży.
Ciężko mi się z tym pogodzić, muszę być twarda dla niego i się nie rozklejać.
Ah nie myślałam że będę pierwsza. Jestem wściekła na Boga i caly wszechświat.
Powiem tak jestem przerażona, ale zdeterminowana i już pogodzona ze sytuacja. Zaczęłam czytać o wczesniakach,planować muszę być przygotowana chociaz wiedzą bo emocjonalnie i sytuacyjne to wszystko się może zdarztcWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 19:10
-
Z salonem nie mamy wyjścia, jest taki mały że nie było by jak przejść gdyby naściągała wszystko bez umiaru. Jak nie chce współpracować wyciągam paskudny argument „Bo za chwile wezmę odkurzacz i on zje wszystkie Twoje zabawki” - niewychowawcze acz działa
A dziś w pokoiku swoim ma sajgon od rana, bo zabrała się za czytanie książek wywalając połowę na podłogę (ostatecznie wybrała jedną i sama usnęła z nią na łóżku, wiec nawet słowa nie powiedziałam, bo tak mnie cieszy jak usypia sobie sama z siebie) no i tam może sobie bałaganic od czasu do czasu, wieczorem może jakoś razem to ogarniemyAgaAgnieszka1989, YoYo85 lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka