X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred jak się czujesz ? Jak ktg?

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się umówić jeszcze na konsultacje z serduszkiem do prof. Która jest kierownikiem Oddziału Kardiologii Plodu w Matce Polce na 20 lipca:) mam nadzieję że ta wizyta nas bardziej uspokoi niż zestresuje

Madzko, Kagu3, Mirabelka02, Loczek:), Bela, Malutka_94, Domi_, tym_janek, Kindoll, Kropka4 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu udało mi się usiąść na chwilę... Młoda od razu zaczęła popis taneczny :D

Madzko lubi tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie dzisiejszej.
    Mała waży już 2498g, przepływy, szyjka wszystko okej.
    Nadal miednicowo, więc dostałam skierowanie na CC. Odrazu ustaliłam termin w szpitalu, mam sie wstawić 6/08 i na drugi dzień cięcie.

Znacie przypadki co w sytuacji,gdy dziecko obróci się w ostatniej chwili, gdzie się to okazuję przy przyjmowaniu na oddział? Odsyłają?

m@rzenie, ticia9, Mirabelka02, Madzko, Loczek:), AgaAgnieszka1989, Mamuśka☺️, Marta35, Kagu3, Mała_Gwiazdka, Bela, megson91, Malutka_94, aniołkowa_mama, mommy, Kindoll, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2w39n73bboy892q.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilismy wlasnie z wizyty, umeczona jestem,tak mnie wygniotli jeden z zewnatrz drugi z wewnatrz😉 we wtorek moja lekarka stwierdzila,ze maly ma mniejsza klatke piersiowa plus krotkie kosci dlugie i kolejne wskazania,ze jednak to ktoras z dysplazji szkieletowych czyli wrocilismy do punktu wyjscia🤷‍♀️ skierowala mnie do Birmingham bo tam juz w ogole sa super specjalisci itd. Dzis wlasnie mialam ta wizyte. Lekarz po sprawdzeniu,zmierzeniu wszystkiego,badanie trwalo ok godziny stwierdzil, ze wszystko wskaxuje,ze Teos jest malutki. Najprawdopodobna przyczyna to lozysko. W badaniu moczu wyszla obecnosc bialka, cisnienie w normie 120/80,ale chca 9bserwowac w strone stand przedrzucawkowego. Mam miec wywolywany porod w 37 tyg ciazy, nie jestem na to jeszcze gotowa🙊 w sensie myslalam caly czas,ze urodze w 39 najwczesniej😊

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula sporą masz już dziewczynkę ❤️

Pati Zuzia ile teraz Teoś waży?

Ja bym chciała już wiedzieć kiedy urodzę. Jestem wykończona 😩 dziś znów cały dzień umieram, a do sierpnia jeszcze tyle czasu 😢

3i499vvjv3ex36x6.png
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:

Ja bym chciała już wiedzieć kiedy urodzę. Jestem wykończona 😩 dziś znów cały dzień umieram, a do sierpnia jeszcze tyle czasu 😢

A żeby było śmiesznie, wydaję mi się że za mało jem ciągle, a tu znów w 2tyg 600g przybyło :)

f2w39n73bboy892q.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:
    A żeby było śmiesznie, wydaję mi się że za mało jem ciągle, a tu znów w 2tyg 600g przybyło :)

To i tak mało w porównaniu do mnie. Mi od miesiąca waga rośnie 1 kg tygodniowo 😢 a jem bardzo mało teraz 🥴

3i499vvjv3ex36x6.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:

1264g, ale mam nadzieje,ze nadgoni i bedzie mial te ponad 2kg. Czytalam jedynie,ze w UK wypuszczaja dodomudzieci nawet 1.5 kilograms jesli wszystko jest ok. Zapytam w czwartek co i jak,bo wtedy mam kolejna wizyte.

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    To i tak mało w porównaniu do mnie. Mi od miesiąca waga rośnie 1 kg tygodniowo 😢 a jem bardzo mało teraz 🥴

Moja waga już +17kg :)
    A o tych 600g to małej przybyło w 2tyg :D

f2w39n73bboy892q.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Zuzia trzymam kciuki, żeby dobił do tych 2 kilo ✊

Asiula to przynajmniej wiesz, że to mała przybiera a nie Ty 🤪
    Ja już nie mogę doczekać się wtorku i wizyty, mam nadzieję, że moja też ładnie rośnie😊

AsIuLa2020, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:

Mam tak samo Juz chcialabym koniec

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    c374a7f30e67.jpg
    83c6704c9726.jpg

😊
    Te herbaty są przepyszne! :) dobrze ze nam je poleciłaś 😁

Madzko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Zuzia, w takim przypadku lepiej rozwiązać ciążę, bezpieczniej dla mamy i dziecka. 😘 Mierz ciśnienia, obserwuj czy nie masz objawów dodatkowych (bóle, zawroty głowy), nadmierne puchnięcie dobij do tego 37 tc i mam nadzieję, że maluch jeszcze ładnie urośnie ❤️

pati_zuzia83 lubi tę wiadomość

• Madzko Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    Te herbaty są przepyszne! :) dobrze ze nam je poleciłaś 😁
    Ciesze się że mogłam pomóc 🥰
    To forum tutaj i Wasze porady dziewczyny są nieocenione!
    Naprawdę sporo wyniosłam przez te kilka miesięcy, mam nadzieje że nie uciekniecie wszystkie na FB, a jesli tak to będę musiała założyć konto po latach 😂

Bela, Loczek:) lubią tę wiadomość

oar89n739mpxwn5r.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd wiem o cukrzycy i trzymam dietę czyli 6 tyg to mam na plusie 1.5kg
    Z jednej strony fajnie, jak pomyślę że w ciąży z córka miałam 15kg więcej, ale z drugiej taka jagodzianke to bym zjadła 😂

Dzisiaj wzięłam kesa gofra od córki :) A co do wychowania dzieci to nasza 4latka obecnie u każdego kto ma większy brzuszek widzi dzidziusia. I stolik obok siedziała rodzinka,gdzie Pan wyglądał trochę jak na 8 miesiąc 😉 A nasza córka na cały głos "mamusiu zobacz jaki brzuszek, czy Pan ma dzidziusia" 🙄 I jak tu zareagować? 😏

Kropka4 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati-Zuzia trzymam kciuki żebyście wytrzymali do 37tc i mały przybrał do 2 kg.✊
    Mała gwiazdka trzymam kciuki za wizytę u profesora✊

pati_zuzia83 lubi tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    U nas takie widoki nie są za częste, ale oczywiste jest że się zdarzają. Zwłaszcza że córka w swoim pokoju ma zabawki dostępne na wyciągnięcie rąk i zawsze była zachęcana przez nas do samodzielnej zabawy, a ta czasem generuje właśnie takie obrazki, bo przecież ktoś musiał powycinać papier kolorowy na laurkę :) a że przy okazji nawinął się samochód który trzeba było koniecznie w tej chwili rozkręcić totka to wyglada.

W salonie wprowadziliśmy już jakiś czas temu zasadę że może być jedna większa zabawka (obecnie duże pudło z klockami lego i jakieś budowlane) ale cały rozgardiasz lego musi zmieścić się na macie która rozłożona jest na podłodze w koncie. Jak swego czasu była moda na domek dla lalek, to klocki leciały wtedy do pudełka i do pokoju córki a na macie przez 3 tyg stał domek dla lalek.

Podobnie ze stolikiem kawowym w salonie gdzie często rysuje albo czyta. Na raz może być tam jedna zabawka, jak chce inna układankę, albo książeczkę to poprzednią musi poskładać i odnieść do pokoju. I po skończonej zabawie stolik też musi uprzątnąć. I w 90 % przypadków udaje się to fajnie wyegzekwować i w salonie jest realatywny porządek.

A w pokoju swoim może szaleć, choć najczęściej wyciąga maks 2 zabawki na raz i później sama odkłada.
    No to szacun dla Ciebie i męża no i oczywiscie dla córeczki. Moje dziecko obecnie jest na takim etapie że trudno cokolwiek egzekwować. Oczywiście staram się i tłumaczę ale czasami to jak groch o ścianę 😄 Ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję że z czasem będzię coraz lepiej.

Zazu najszczersze kondolencje z powodu śmierci babci.

Mildred, Mała_Gwiazdka, Pati_Zuzia trzymam kciuki za wasze dzieciaczki <3

• Mildred Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę was bardzo o masę dobrych myśli w moja i syna stronę. Rozwiązuje ciąża za tydzień, mam wylezec do 34 tygodnia i modlić się żeby ktg było dobre i jutrzejsze przepływy się nie pogorszyły, bo będą rozwiązywać od razu.maly ma dwa kg, może jeszcze przez tydzień podrośnie. Oby urodził się ponad 2 kg to lepiej dla nie wróży.
    Ciężko mi się z tym pogodzić, muszę być twarda dla niego i się nie rozklejać.
    Ah nie myślałam że będę pierwsza. Jestem wściekła na Boga i caly wszechświat.

Powiem tak jestem przerażona, ale zdeterminowana i już pogodzona ze sytuacja. Zaczęłam czytać o wczesniakach,planować muszę być przygotowana chociaz wiedzą bo emocjonalnie i sytuacyjne to wszystko się może zdarztc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 19:10

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z salonem nie mamy wyjścia, jest taki mały że nie było by jak przejść gdyby naściągała wszystko bez umiaru. Jak nie chce współpracować wyciągam paskudny argument „Bo za chwile wezmę odkurzacz i on zje wszystkie Twoje zabawki” - niewychowawcze acz działa :)

A dziś w pokoiku swoim ma sajgon od rana, bo zabrała się za czytanie książek wywalając połowę na podłogę (ostatecznie wybrała jedną i sama usnęła z nią na łóżku, wiec nawet słowa nie powiedziałam, bo tak mnie cieszy jak usypia sobie sama z siebie) no i tam może sobie bałaganic od czasu do czasu, wieczorem może jakoś razem to ogarniemy :)

AgaAgnieszka1989, YoYo85 lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ