❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
YoYo85 wrote:Mnie też zgaga męczy przeokrutnie. W poprzedniej ciąży tak samo.
Mam pytanie, bierzecie rożek/becik do szpitala? Ja mam tylko taki gruby po córce którego w szpitalu nawet nie wyjęłam z torby a był na liście rzeczy które szpital zaleca spakować w wyprawce. Wiem że ten temat już się pojawił wcześniej ale już sama nie wiem. Co myślicie?
Kagu gratulacje 👏👏👏
Ja mialam nie brac i nie kupowac, ale mama mi kupila wiec spakowałem cieniutki, kocyk,cienki otulacz i rożek 😅
A mam pytanie do Ciebie bo o ile dobrze pamiętam tez do salve sie pakujesz. Bierzesz ze soba jakis talerzyk, kubek czy cos w tym rodzaju? -
Evli wrote:
Dziewczyny co do obrotów dziecka..moja kuzynka miała jutro mieć cesarkę bo położenie miednicowe. Dziś trafiła do szpitala ze skurczami i co? Mały się obrócił w ostatniej chwili i urodziła siłami natury 💪 także obroty w ostatniej chwili się zdarzają 🤭
Szok 🙂 przyznam że powoli zaczynam wierzyć że może tak się zdarzyć... W końcu tylko jakiś znikomy procent kobiet w ciąży jest zagrożona konfliktem serologicznym, tak samo z cukrzycą czy ułożeniem pośladkowym, a już o tym że będzie jakaś pandemia kiedy będziemy się rozpakowywać wcale bym nie pomyślała. Jakby iść dalej tym tokiem myślenia to szanse na fikołka w ostatniej chwili mam całkiem duże 😂😂 -
AgaAgnieszka1989 wrote:Ja mialam nie brac i nie kupowac, ale mama mi kupila wiec spakowałem cieniutki, kocyk,cienki otulacz i rożek 😅
A mam pytanie do Ciebie bo o ile dobrze pamiętam tez do salve sie pakujesz. Bierzesz ze soba jakis talerzyk, kubek czy cos w tym rodzaju?AgaAgnieszka1989 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry 🙂
Kciuki za dzisiejsze wizytujące ✊🍀
Ja wczoraj pakowałam torby i w sumie dobrze poszło ale kurde jest tego trochę i mój gada że chyba trochę przesadziłam no ale moja walizka, dla małej plecak oddzielnie 2 paczki pampersow i rogal do karmienia. A ten że po co mi tego Rogala ciągać i się teraz zastanawiam bo szczerze to myślałam że mi pomoże po cięciu w karmieniu i będzie wygodniej ale może rzeczywiście nie potrzebny? Co myślicie brać go czy nie brać? 🤔 -
Iskierka87 wrote:Dzień dobry 🙂
Ja wczoraj pakowałam torby i w sumie dobrze poszło ale kurde jest tego trochę i mój gada że chyba trochę przesadziłam no ale moja walizka, dla małej plecak oddzielnie 2 paczki pampersow i rogal do karmienia. A ten że po co mi tego Rogala ciągać i się teraz zastanawiam bo szczerze to myślałam że mi pomoże po cięciu w karmieniu i będzie wygodniej ale może rzeczywiście nie potrzebny? Co myślicie brać go czy nie brać? 🤔 -
Asasa wrote:Nie byłam cięta ale z tego co kojarzę to po cięciu najlepiej karmić na leżąco. Niech mnie ktoś poprawi jak plotę bzdury.
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
nick nieaktualny
-
Iskierka87 wrote:Dzień dobry 🙂
nick nieaktualny
-
Mildred o kurcze! Gratulacje nasza pierwsza sierpniowa Mamo! Wiem ze nie tak to mialo byc, nie tak sobie wyobrazalas, ale maluszek na pewno jest najwspanialszy na swiecie i teraz liczy sie tylko zeby jak najszybciej doszedl do siebie, zebyscie mogli wyjsc do domu CPAP to nic strasznego, zobaczysz ze szybko zejdzie na wlasny oddech bez wspomagania. Sonda tez jest tymczasowo, wszystko sie pouklada. Daj znac jak bedziesz miala jakies intformacje na biezaco i przede wszystkim napisz jak Ty sie czujesz! Trzymam mocno za Was kciuki.
Iskierka przemysl przede wszystkim czy tego rogala da sie wyprac potem w domu w wysokiej temperaturze po pobycie w szpitalu.
Kagu gratulacje! No to jest wyczyn obronic sie na koncowce ciazy! I to drugiej, majac starszaka pod opieka. Na pewno jestes z siebie dumna i Ci ulzylo Teraz mysl juz tylko o malutkiej.
TymJanek jakie piekne rzeczy tworzysz! Bardzo mi sie podoba Gdybym miala urzadzac pokoj dla dzieci teraz to sama byc zamowila u Ciebie trzymam kciuki zeby mala dala Ci odpoczac i chciala z babcia sie jednak bawic...
Mirabelka o to w punkt napisalas! Nie wazne jak bardzo wyczekane dziecko, jak w porownaniu do innych mamy super zycie i w ogole. Kazdy ma prawo miec gorszy dzien, gorszy czas, a teraz na koncowce ciazy to naprawde trzeba sobie odpuscic bycie perfekcyjnym i wiecznie usmiechnietym pierdzacym tecza i pozwolic sobie na przezywanie tych wszystkich emocji, zmeczenie i bycie nieidealnym. Po porodzie tak samo. Nie ma co sie spinac i na sile udowadniac sobie i wszystkim wokol ze wszystko jest super, bo to naprawde sa ciezkie chwile. Piekne i cudowne ale trudne.
Moja morfologia jest na pograniczu, ostatnio 11,7. Ogolnie to calkiem dobry wynik jak na koncowke ciazy, ale jako ze teraz jest czas kiedy sie najbardziej obniza, a potem czeka mnie jeszcze porod, utrata krwi, polog i inne przyjemnosci to mam zalece przyjmowanie zelaza. Wczesniej bralam biofer, teraz tardyferon od 3 tygodni.
Z tym gbsem to dziewne zeby liczyli jako 2 punkty jesli bedzie pobranie na jednym patyczku. Tak jak TymJanek napisala bez roznicy czy ten gbs wyjdzie w pochwie czy w odbycie, obie lokalizacje sa wskazaniem do podania antybiotyku okoloporodowo. A przed porodem gbsa sie nie leczy. Takze troche naciagany ten cennik, ja bym chyba dyskutowala z tym
Ja tez jak wiele z Was mam juz dosyc tej koncowki, czuje sie jak hipopotam, mdli mnie ciagle i ogolnie do dupy. Wszelkie bole, skurcze, napinania coraz czesciej sie pojawiaja ale na tym etapie juz z tym nie walcze, tak jak pisalam leki juz praktycznie mam odstawione.
Rozka do szpitala nie biore, nie uzywam tego. Mam spakowane 2 kocyki, jeden lzejszy, drugi polarowy na wszelki wypadek. A jak bedzie upal to przykryje tylko pieluszka muslinowa. Klimatyzacja to raczej na porodowce, na poloznictwie raczej sie nie spotkalam zeby byla bo te maluchy jednak moglyby wymarznac.
To prawda ze dziecko moze sie obrocic nawet w dniu porodu ale jednak rzadko sie to zdarza. Ja to lubie miec wszystko zaplanowane, niespodziewane zwroty akcji wytracaja mnie z rownowagi heh.
Niki taaaak wyspanie sie na zapas to klasyka. Heh Chociaz bardzo zaluje ze tak sie nie da, bo pamietam to ogromne zmeczenie w pierwszych dniach po porodzie. Najgorzej bylo w szpitalu a niestety spedzilam tydzien na oddziale bo mlody mial zoltaczke. W domu maz mogl wstac przebrac i podac dziecko do karmienia wiec bylo juz o niebo lepiej.
Ja w sumie karmilam we wszelkich mozliwych pozycjach. Na poczatku najlatwiej bylo mi na siedzaco przystawic bo mialam wieksza swobode ruchow ale najwygodniej na lezaco bo jednak dupka po nacieciu bolalaKagu3 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualnyTak już zdecydowałam że wezmę tylko ten mały rogal pod głowę bo wcześniej pomógł mi bardzo po operacji ogólnie spać więc tym razem też może się przydać a już wyprac go nie problem bo jest niewielki gorzej by było z tym dużym także zostaje grzecznie w domu 😉
Dziewczyny czy Wy też macie już tak nisko brzuszki? Ja ogólnie od początku mam nisko osadzony brzuch ale teraz to całkiem jakoś opadł. -
U mnie rogal jest na liście i będę brać 🙂 Tyle że u mnie jak narazie -o ile się nic nie zmieni- mąż ma wstęp do porodu i odwiedzin wiec, wrzucę do auta 🤗
Aniołkowa_mama kciuki za wizytę ✊aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Iskierka87 wrote:Zozo a to na zgage zamówiłaś tak?
Nie. Na przyspieszenie porodu 😅 łudzę się, że mi pomozeIskierka87 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyDziękuję kochane za gratulacje. Kilku z Was dalej nam brakuje na FB, ale też staram się zrozumieć, bo wciąga ❤️ ale zawsze możemy tu trzymać kontakt, ja mam zamiar ciągnąć listę, aż każda urodzi.
Mildred kochana, napisz w wolnej chwili jak się czujesz, wszyscy przesyłają Ci moc pozytywnej energii, i oczywiście dla naszego lipcowo- sierpniowego chłopczyka [/b]
zazu jestem mega dumna z siebie, odpowiedziałam na każde pytanie bez zająknięcia, naprawdę fajnie się obroniłam i komisja była bardzo w porządku, wypytali również o tp i życzyli powodzenia ❤️
Ja dziś jadę z mamą do domu rodziców na kilka dni odpocząć, dziś też sprawdzę jaki wyszedł mi wynik gbs 💪aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZozo wrote:Nie. Na przyspieszenie porodu 😅 łudzę się, że mi pomoze
Haha 😂 No właśnie miałam pisać że Wiesiek powoduje skurcze macicy i czy nie zaszkodzi. Potem jeszcze te liście malin i tak myślałam że chyba raczej nie na zgage 🤣Zozo lubi tę wiadomość
-
Mildred kochana jeszcze raz wszystkiego dobrego i dużo zdrówka dla synka i Ciebie ❤😘 trzymaj się, jesteś naprawdę dzielna, wszystko będzie dobrze 😘❤
Tymjanek super te obrazki, naprawdę masz talent 🙂
Evli to jest nadzieja, że mój synek się obróci, ale z drugiej storny wolałabym jakby zrobił to teraz bo jednak inne nastawienie ma człowiek.
Kciuki za dzisiejsze wizyty ✊🙂
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Kropka to próbuj różnych dziwnych sposobów, może któryś skłoni go do obrotu. Słyszałam o chodzeniu na czworaka🙈 ja mojej puszczałam muzykę w dole brzucha, bo słyszałam że dziecko będzie szło za głosem...ale ile w tym prawdy 😅
YoYo85 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Kropka to próbuj różnych dziwnych sposobów, może któryś skłoni go do obrotu. Słyszałam o chodzeniu na czworaka🙈 ja mojej puszczałam muzykę w dole brzucha, bo słyszałam że dziecko będzie szło za głosem...ale ile w tym prawdy 😅
Haha nie wiem czy później wstanę z tej pozycji czworaczej 😂 ale z tą muzyką też ciekawy pomysł tylko muszę trafić w gust synka bo jak mu pUszcze coś czego nie lubi to w ogóle nie będzie się chciał obrócić 😂
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)