X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • OranżadA Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się odrzucona 😅 bo prosiłam o dodanie jakoś do tego fb, a jak narazie cisza :)
    Powiedzcie jeśli nie mogę dołączyć, bo np za mało się udzielałam od początku, to łatwiej będzie mi to zrozumieć, a tak... czuje się troszeńkę olana nie mając żadnej odpowiedzi czy tak czy nie 😊

A tymczasem zbieram się do pracy, może jakoś wytrzymam do tego sierpnia, bo l4 zabardzo wziąć nie mogę :|

Wizyta u gina we wtorek, może tym razem mała da sobie zrobić zdjęcie, bo poprzednio widziałam jedynie plecy ☺️

• Madzko Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo_100 wrote:
    Część dziewczyny, może mnie pamiętacie z bardziej z początków forum. Mam pytanie do dziewczyn, które mają już umówione CC. Czy wam skierowanie wystawił wasz lekarz prowadzący? I już to zostało zaakceptowane przez szpital, w którym chcecie rodzić? Mój lekarz prowadzący kieruje mnie na CC, byłam na kwalifikacji do CC w szpitalu i tam lekarz ocenił, że nie widzi podstaw do cc. U mnie problemem jest wąska miednica, ogólnie jestem bardzo drobna (lekarz, położna, nawet fizjoterapueta ocenia że mogę mieć problem z porodem naturalnym) a lekarz ze szpitala, że nie. Nie wiem teraz komu ufać, odpuścić CC czy szukać innego szpitala.
    Najbardziej przeraża mnie wizja kilkunastu godzinnego porodu i tak zakończonego CC....
    Zapisz się do ortopedy, niech ci wystawi zaświadczenie o przeciwwskazaniach do porodu naturalnego. Albo psychiatra że się boisz . Wtedy nie mogą tego zakwestionować w szpitalu.

oar89n739mpxwn5r.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie wreszcie przyszedł Chińczyk 😍😍😍
    14a91589a97d.jpg

Domi_, Starająca, YoYo85, OranżadA, agniecha2101, Aniołkowamama, aniołkowa_mama, MartitaS, Paula2702, ticia9, Asasa, Kagu3, Mamuśka☺️, Kropka4 lubią tę wiadomość

oar89n739mpxwn5r.png
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Kciuki za wizyty ✊✊✊

Moja ostatnia wizyta (na NFZ) pewnie będzie w ten poniedziałek 😬. Nie do wiary że to tak szybko zleciało 😱😱

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty✊

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a boli Was kość łonowa? Bo ja od pewnego czasu odczuwam taki dyskomfort. Bo ból to za dużo powiedziane. Takie uczucie jakby się ta kość rozciągała. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi? Ma któraś z Was coś takiego?

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka kciuki zaciśnięte 😊✊ czekamy na wieści po wizycie 😊

Iskierka87 lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Dona Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny można do Was dołączyć na fb? Nie udzielałam się ale śledziłam Wasze wpisy od początku :-)

• Aniołkowamama Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YoYo85 wrote:
    Dziewczyny a boli Was kość łonowa? Bo ja od pewnego czasu odczuwam taki dyskomfort. Bo ból to za dużo powiedziane. Takie uczucie jakby się ta kość rozciągała. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi? Ma któraś z Was coś takiego?

W pierwszej ciąży bardzo duże problemy miałam z ta kością . Ogromne problemy z chłodzeniem i obracaniem się na boki. U mnie stwierdzono rozejscie spojenia więc z tego powodu miałam ciecie . W drugiej ciąży też to miałam ale mniej A teraz również się pojawiło ale już nie tak bardzo dokuczliwe choć dyskomfort odczuwam od około 18 tygodnia .

Mój lekarz powiedział ze nie będzie robił wymazu bo nie jest mi potrzebne do cięcia. Czy to prawda ?

p19uk0s3mhsjhwbn.png
  • Aniołkowamama Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    A do mnie wreszcie przyszedł Chińczyk 😍😍😍
    14a91589a97d.jpg

Śliczności, długo czekałaś? Jakoś nie miałam jeszcze odwagi zamawiać nic z tych chińskich stron A ceny kuszą

p19uk0s3mhsjhwbn.png
  • Wiedzma Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OranżadA wrote:
    Czuje się odrzucona 😅 bo prosiłam o dodanie jakoś do tego fb, a jak narazie cisza :)
    Powiedzcie jeśli nie mogę dołączyć, bo np za mało się udzielałam od początku, to łatwiej będzie mi to zrozumieć, a tak... czuje się troszeńkę olana nie mając żadnej odpowiedzi czy tak czy nie 😊

Jakieś kilka stron wcześniej dziewczyny pisały, że zadecydowały, że fb jest tylko dla tych co są od początku i się udzielały :) poprawcie mnie, jeśli się mylę ;)

U mnie wizyta za tydzień, też właśnie czekam aż moja gin wróci z urlopu...

aniołkowa_mama, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

xrot43r8xbc73xx1.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odnośnie grupy na fb- jeśli jesteście od początku i śledzicie wszystkie posty to jakiś czas temu jakieś było napisane, że grupa na fb jest dla osób aktywnych, z którymi się już trochę"znamy". czytanie nas od początku bez jakiegokolwiek udzielania się to nie jest aktywne uczestnictwo w grupie

darkestfear, madziab, Starająca, Evli, agniecha2101, Zozo, megson91, Mamuśka☺️, to_tylko_ja, MartitaS, Nadzieja777, Kropka4 lubią tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YoYo85 wrote:

Ja też czasem czuje dyskomfort na spojeniu, czasem aż zapiecze.

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano zaczęło mnie kłuć z lewej strony brzucha tak bardziej na dole .. czy może któraś z was też ma coś takiego?
    Ja niestety nie dołączę do grupy na FB ponieważ nie posiadam konta. Więc zostanę tutaj do końca, może jeszcze ktoś też zostanie 😀😀

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowamama wrote:
    W pierwszej ciąży bardzo duże problemy miałam z ta kością . Ogromne problemy z chłodzeniem i obracaniem się na boki. U mnie stwierdzono rozejscie spojenia więc z tego powodu miałam ciecie . W drugiej ciąży też to miałam ale mniej A teraz również się pojawiło ale już nie tak bardzo dokuczliwe choć dyskomfort odczuwam od około 18 tygodnia .

Mój lekarz powiedział ze nie będzie robił wymazu bo nie jest mi potrzebne do cięcia. Czy to prawda ?
    A na jakiej podstawie stwierdzono rozejście spojenia? Na badaniu usg? Sorry ale nie orientuje się w ogóle w temacie.

• YoYo85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ticia9 wrote:
    Ja też czasem czuje dyskomfort na spojeniu, czasem aż zapiecze.
    U mnie jest najgorzej przy podnoszeniu się z łóżka.

• Aniołkowamama Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YoYo85 wrote:
    A na jakiej podstawie stwierdzono rozejście spojenia? Na badaniu usg? Sorry ale nie orientuje się w ogóle w temacie.

Głównie po objawach jakie miałam, dostałam skierowanie do ortopedy i on zrobił kilka testów typu stanąć na jednej nodze , zrobił wywiad i tak zdecydował. Moja znajoma była u innego ortopedy i on nacisnol jej na kość łonowa i ona powiedziała że boli i tak stwierdził rozejscie .

p19uk0s3mhsjhwbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki 🙂
    Czekałam 2,5 godziny na wizytę ale w końcu jestem po. Anielka rośnie jak na drożdżach waży już 2115g! 😍 Była to moja ostatnia wizyta z moim ginem bo do 21.07 go nie będzie i mam się zapisać na ostatnią wizytę do innego lekarza. Poza tym termin CC ustalony na 20.08 🙂

Mirabelka02, aniołkowa_mama, YoYo85, Evli, m@rzenie, tym_janek, ticia9, Kagu3, Mamuśka☺️, to_tylko_ja, Asasa, Paula2702, zazu, Domi_, Zozo, agniecha2101, Kropka4 lubią tę wiadomość

• YoYo85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowamama dziękuję za info.

Paulina90 mnie też czasami kłuje właśnie po lewej stronie, na dole. Dosłownie 2 minuty temu przestało 🤷🏼‍♀️

U mnie najgorsze jest to że ja nie mam terminu z OM bo przez karmienie okres nie wrócił. Cały czas bazujemy na tp z USG I trymestru. I tak naprawde nie wiem czego się spodziewać (w sumie jak każda z nas, wiem). Ale jednak jakby był też termin z OM to jakoś pewniej bym się czuła a tak to sama nie wiem 😑

• Molokay Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy nadal łykacie codziennie ciążowe witaminy? Mnie gin już jakiś czas temu powiedział, żeby nie przesadzać, bo dziecko może bardziej przybierać od nich. Spotkayscie się z taka opinia?

‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ