❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Czuje się odrzucona 😅 bo prosiłam o dodanie jakoś do tego fb, a jak narazie cisza
Powiedzcie jeśli nie mogę dołączyć, bo np za mało się udzielałam od początku, to łatwiej będzie mi to zrozumieć, a tak... czuje się troszeńkę olana nie mając żadnej odpowiedzi czy tak czy nie 😊
A tymczasem zbieram się do pracy, może jakoś wytrzymam do tego sierpnia, bo l4 zabardzo wziąć nie mogę
Wizyta u gina we wtorek, może tym razem mała da sobie zrobić zdjęcie, bo poprzednio widziałam jedynie plecy ☺️ -
Małgo_100 wrote:Część dziewczyny, może mnie pamiętacie z bardziej z początków forum. Mam pytanie do dziewczyn, które mają już umówione CC. Czy wam skierowanie wystawił wasz lekarz prowadzący? I już to zostało zaakceptowane przez szpital, w którym chcecie rodzić? Mój lekarz prowadzący kieruje mnie na CC, byłam na kwalifikacji do CC w szpitalu i tam lekarz ocenił, że nie widzi podstaw do cc. U mnie problemem jest wąska miednica, ogólnie jestem bardzo drobna (lekarz, położna, nawet fizjoterapueta ocenia że mogę mieć problem z porodem naturalnym) a lekarz ze szpitala, że nie. Nie wiem teraz komu ufać, odpuścić CC czy szukać innego szpitala.
Najbardziej przeraża mnie wizja kilkunastu godzinnego porodu i tak zakończonego CC.... -
YoYo85 wrote:Dziewczyny a boli Was kość łonowa? Bo ja od pewnego czasu odczuwam taki dyskomfort. Bo ból to za dużo powiedziane. Takie uczucie jakby się ta kość rozciągała. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi? Ma któraś z Was coś takiego?
W pierwszej ciąży bardzo duże problemy miałam z ta kością . Ogromne problemy z chłodzeniem i obracaniem się na boki. U mnie stwierdzono rozejscie spojenia więc z tego powodu miałam ciecie . W drugiej ciąży też to miałam ale mniej A teraz również się pojawiło ale już nie tak bardzo dokuczliwe choć dyskomfort odczuwam od około 18 tygodnia .
Mój lekarz powiedział ze nie będzie robił wymazu bo nie jest mi potrzebne do cięcia. Czy to prawda ? -
OranżadA wrote:Czuje się odrzucona 😅 bo prosiłam o dodanie jakoś do tego fb, a jak narazie cisza
Powiedzcie jeśli nie mogę dołączyć, bo np za mało się udzielałam od początku, to łatwiej będzie mi to zrozumieć, a tak... czuje się troszeńkę olana nie mając żadnej odpowiedzi czy tak czy nie 😊
Jakieś kilka stron wcześniej dziewczyny pisały, że zadecydowały, że fb jest tylko dla tych co są od początku i się udzielały poprawcie mnie, jeśli się mylę
U mnie wizyta za tydzień, też właśnie czekam aż moja gin wróci z urlopu...aniołkowa_mama, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
-
dziewczyny odnośnie grupy na fb- jeśli jesteście od początku i śledzicie wszystkie posty to jakiś czas temu jakieś było napisane, że grupa na fb jest dla osób aktywnych, z którymi się już trochę"znamy". czytanie nas od początku bez jakiegokolwiek udzielania się to nie jest aktywne uczestnictwo w grupie
darkestfear, madziab, Starająca, Evli, agniecha2101, Zozo, megson91, Mamuśka☺️, to_tylko_ja, MartitaS, Nadzieja777, Kropka4 lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
YoYo85 wrote:Dziewczyny a boli Was kość łonowa? Bo ja od pewnego czasu odczuwam taki dyskomfort. Bo ból to za dużo powiedziane. Takie uczucie jakby się ta kość rozciągała. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi? Ma któraś z Was coś takiego?
Ja też czasem czuje dyskomfort na spojeniu, czasem aż zapiecze.
-
Dziś rano zaczęło mnie kłuć z lewej strony brzucha tak bardziej na dole .. czy może któraś z was też ma coś takiego?
Ja niestety nie dołączę do grupy na FB ponieważ nie posiadam konta. Więc zostanę tutaj do końca, może jeszcze ktoś też zostanie 😀😀*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
Aniołkowamama wrote:W pierwszej ciąży bardzo duże problemy miałam z ta kością . Ogromne problemy z chłodzeniem i obracaniem się na boki. U mnie stwierdzono rozejscie spojenia więc z tego powodu miałam ciecie . W drugiej ciąży też to miałam ale mniej A teraz również się pojawiło ale już nie tak bardzo dokuczliwe choć dyskomfort odczuwam od około 18 tygodnia .
Mój lekarz powiedział ze nie będzie robił wymazu bo nie jest mi potrzebne do cięcia. Czy to prawda ? -
YoYo85 wrote:A na jakiej podstawie stwierdzono rozejście spojenia? Na badaniu usg? Sorry ale nie orientuje się w ogóle w temacie.
Głównie po objawach jakie miałam, dostałam skierowanie do ortopedy i on zrobił kilka testów typu stanąć na jednej nodze , zrobił wywiad i tak zdecydował. Moja znajoma była u innego ortopedy i on nacisnol jej na kość łonowa i ona powiedziała że boli i tak stwierdził rozejscie . -
nick nieaktualnyDziękuję za kciuki 🙂
Czekałam 2,5 godziny na wizytę ale w końcu jestem po. Anielka rośnie jak na drożdżach waży już 2115g! 😍 Była to moja ostatnia wizyta z moim ginem bo do 21.07 go nie będzie i mam się zapisać na ostatnią wizytę do innego lekarza. Poza tym termin CC ustalony na 20.08 🙂Mirabelka02, aniołkowa_mama, YoYo85, Evli, m@rzenie, tym_janek, ticia9, Kagu3, Mamuśka☺️, to_tylko_ja, Asasa, Paula2702, zazu, Domi_, Zozo, agniecha2101, Kropka4 lubią tę wiadomość
-
Aniołkowamama dziękuję za info.
Paulina90 mnie też czasami kłuje właśnie po lewej stronie, na dole. Dosłownie 2 minuty temu przestało 🤷🏼♀️
U mnie najgorsze jest to że ja nie mam terminu z OM bo przez karmienie okres nie wrócił. Cały czas bazujemy na tp z USG I trymestru. I tak naprawde nie wiem czego się spodziewać (w sumie jak każda z nas, wiem). Ale jednak jakby był też termin z OM to jakoś pewniej bym się czuła a tak to sama nie wiem 😑