❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
OranżadA wrote:Starająca
Jak długo trwało takie zamrożenie szpitala?
U mnie zamknięty był tydzień .7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Hej, u mnie juz lepiej. Powoli sie oswajam z tym co mnie czeka. Dziekuje naprawde za Wasze wsparcie, to bylo nieocenione. Mam nadzieje ze pozostalym maluszkom uda sie obrocic. TymJanek podnioslas mie na duchu, niby wiem to wszystko ale dobrze bylo tak przeczytac na otrzezwienie
Wczoraj mialam zdjety pessar. Mala ma juz 2800 g, wszystko jest w normie. Szyjka ma 1 cm i przepuszcza 2 palce. Gdyby nie pessar to prawdopodobnie to rozwarcie duzo wczesniej zaczelo by postepowac takze dobra decyzja.
Nie wiem wlasnie jak to u mnie na pooperacyjnej jest z tymi dziecmi, musze popytac jak to teraz wyglada. Jak jeszcze pracowalam w szpitalu przed urodzeniem starszaka to na noc dzieci zwykle szly na oddzial noworodkowy ale moze cos sie zmienilo... Musze cos wymyslic zeby mi malej nie zabierali.
Ogolnie to malo prawdopodobne zebym dotrwala do planowego ciecia wg mojej lekarki chociaz nigdy nic nie wiadomo na 100%. No ale w razie gdyby pojawily sie skurcze albo odeszly wody to biegiem do szpitala musze jechac.
Dzisiaj bylismy godzine na rodzinnym spacerze i ledwo szlam. Jestem jak sapiacy hipopotam. A jak weszlam potem do domu to poszlam na drzemke od razu, porazkatym_janek lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Dziewczyny dzisiaj o 4 37 nad ranem przyszła na świat nasza Iga 😍 cała operacja Cc przebiegła pomyślnie. Lekarze i atmosfera cudowna , prawie w ogóle się nie stresowałam 🙂 leżymy i się tulimy 😘 po samym cc mój mąż kangurował w czasie jak mnie zszywali a teraz prawie cały czas na mnie 😍ważymy 3220g
Pionizacja ogólnie ok jeśli chodzi o ból brzucha i rany to do zniesienia ale prawie zemdlałam tak mi się w głowie kręciło i ciemno przed oczami i tak mnie mdlilo ze już dwa razy zwróciłam...ale z każda chwila jest lepiej wiec mam nadzieje na coraz lepsze samopoczucie.
i_ka, Zozo, Iskierka87, zazu, OranżadA, Evli, Kagu3, ticia9, madu, Asasa, Kindoll, Molokay, madziab, aniołkowa_mama, Starająca, m@rzenie, Atina, YoYo85, to_tylko_ja, tym_janek, AgaAgnieszka1989, Kropka4 lubią tę wiadomość
-
Aga gratulacje 😍 Cieszę się, ze wszystko dobrze poszło i już możesz tulić malutka. A to była jakaś niespodziewana akcja porodowa czy miałaś już umówione cc?
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualny
-
Flara i jak, udalo sie odzyskac badania? Szkoda by bylo pieniedzy na kolejne pobranie, na pewno da sie zalatwic odpis z laboratorium.
TymJanek gratuluje ze wytrwalas z tesciowa. Teraz wielkie uffff i zycie nagle stalo sie piekniejsze
Nadzieja, Kochana, co tam sie dzieje u Ciebie? Jakies skurcze straszaki? Pewnie niedlugo sie spotkasz z Mia po tej stronie brzucha
Starajaca jak Ci sie udalo opanowac ciekawosc? Dla mnie nie mialo to znaczenia czy chlopiec czy dziewczynka ale wolalam wiedziec ze wzgledu na ciuszki i imie zeby jakos sie zwracac Chociaz ostatni raz udalo sie podejrzec plec kolo 20 tygodnia, potem juz zawsze lezala tak ze nic nie bylo widac... I w sumie nie mam 100% pewnosci, gdyby sie okazalo ze corka zmienila sie w syna to bym chyba szok przezyla
Ticia po zdjeciu pessara nic sie nie dzieje u mnie. Samo zdejmowanie bylo troche nieprzyjemne (ale nie tak jak zakladanie ) ale trwalo doslownie kilka sekund wiec bez znaczenia. Przez chwile mialam taki mocny miesiaczkowy bol ale potem na KTG nic sie juz nie pisalo. Ogolnie ta szyjka jest gotowa do porodu, bardzo miekka, podatna i rozwiera sie. Takze naprawde dobrze ze mialam ten pessar tak mysle.
Oooo bezsennosc... Cala ciaze przeszlam pod tym wzgledem bardzo dobrze ale ostatnio jest coraz gorzej. Budze sie w srodku nocy i przez 1-2 godziny spaceruje po mieszkaniu. Ale to chyba z tej ekscytacji ze niedlugo poznam coreczke bo nawet nie jestem senna tylko mysli porodowe klebia mi sie w glowie.
Oranzada mam nadzieje ze zdaza otworzyc Twoj szpital. Raczej tak, patrzac na Twoj suwaczek ale wiem ze takie sytuacje sa stresujace.
madu dziekuje za Twoja sugestie co do urofizjoterapeuty... Myslalam o tym ale ja juz chyba nie mam sily przezywac kolejnego rozczarowania... To co moge jeszcze, te pozycje kolankowo lokciowe i inne sprzyjajace cuda staram sie robic ale bez nastawiania sie juz ze cos to pomoze. Zaczelam sobie ukladac juz w glowie ze bedzie to ciecie i skupiam sie na tym zeby wylapac te rzeczy na ktore mam wplyw i mentalnie sie troche przygotowac.
Kagu tak, wiem ze sie zdarzaja takie pozne fikolki, najwyzej bede miala super niespodzianke. Wiem ze sa kobiety po kilku cieciach... Osobiscie nie zdecydowalabym sie na wiecej niz 3 bo wiecej to juz dla mnie loteria jesli chodzi o mozliwe powiklania... No ale moze sie uda naturalnie nastepnym razem tak jak piszesz... Juz naprawde powoli sobie w glowie ukladam, ten pierwszy szok byl najgorszy. Zdecydowanie mysle ze w lipcu zaraz sie posypia u nas porody takze dobrze ze sie spakowalas
Megson mysle o Tobie, mam nadzieje ze ok wszystko! Ale popatrz jak to sie wszystko ulozylo, ile juz w dwupaku tygodni minelo od tej akcji w szpitalu... Ciesze sie bardzo ze nie urodzilas wtedy Teraz to juz zdecydowanie inna sytuacja prawda? Ale nie rozpakowuj sie przed czasem, to nie jest zachetaKagu3, megson91 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
AgaG88 o kurcze! wielkie gratulacje! Ciesze sie bardzo ze wszystko pomyslnie przebieglo i tulisz juz swojego bobaska. Bardzo bardzo sie ciesze i trzymam kciuki za szybkie dojscie do siebie i wyjscie do domu❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
nick nieaktualnyAgaG88 wrote:Dziewczyny dzisiaj o 4 37 nad ranem przyszła na świat nasza Iga 😍 cała operacja Cc przebiegła pomyślnie. Lekarze i atmosfera cudowna , prawie w ogóle się nie stresowałam 🙂 leżymy i się tulimy 😘 po samym cc mój mąż kangurował w czasie jak mnie zszywali a teraz prawie cały czas na mnie 😍ważymy 3220g
Pionizacja ogólnie ok jeśli chodzi o ból brzucha i rany to do zniesienia ale prawie zemdlałam tak mi się w głowie kręciło i ciemno przed oczami i tak mnie mdlilo ze już dwa razy zwróciłam...ale z każda chwila jest lepiej wiec mam nadzieje na coraz lepsze samopoczucie. -
Zazu postraszyło i poszło w cholerę . 🙄
I to by było na tyle 😁7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Zazu tylko cześć się znalazła morfologia i mocz a wirusowka zapadła się pod ziemię, ehhh a jeszcze kilka dni temu ją miałam w rękach i odłożyłam w bezpieczne miejsce pewnie znajdę zaraz po porodzie.
Na szczęście badania mogę mieć za free ( o ile mam skierowanie a że znalazłam jakieś stare na mocz, to pozaznaczam co mi brakuje i będzie jak znalazł jeszcze jutro zadzwonię do przychodni gdzie robiłam czy maja jakąś możliwość odzyskania wyników.
Ale oczywiście stresuje się że ich nie mam i zacznę rodzic i będę świecić oczami że jestem sierota i zgubiłam. Ehhhhh
Plus od paru dni mam takiego doła (bez powodu chyba) że najchętniej bym nie wstawała z łóżka i chlipała w poduszkę bez powodu, mam nadzieje że przejdzie bo załapie się na depresje przedporodową zamiast po porodową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 21:03
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Zazu cieszę się że się odezwałaś. Ja miałam cc w Warszawie i synek był że mną odkąd znalazłam się na sali poporodowe. Wieczorem przenieśli mnie na porodowke i trzeba było radzić sobie samej.
Gdybys miała jednak cesarkę, choć do końca będę trzymać kciuki że mała zrobi fikolka, to po cc polecam zgłoś się do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Powie ci jakie ćwiczenia możesz wykonywać i pokaże jak mobilizowac blizne.
Ciuszki mam po synku w najróżniejsze kolory i nawet gdyby okazało się że będzie dziewczynka to nie chciałabym jej ubierac od góry do dołu w najróżniejsze odcienie różu. A sukienki czy inne dodatki zawsze zdążę kupić/zamówić. Co do imienia to już rozmawialiśmy zanim zaczęliśmy się starać jakie nam się podobają 🙈
Na początku zbytnio nie interesowała się płcia - zylam od wizyty do wizyty, byle przetrwać I trymestr. A później zleciało nie wiadomo kiedy -
Aga, gratulacje! Duzo zdrowia i spokoju dla ciebie i maluszka
Starajaca, a jakie imiona macie wybrane?
Zazu, ulga noe z tej ziemi. Dzis rano jak wstalam i juz wiedzialam, ze nie uslysze glosu tesciowej na starcie to jakbym odzyla na nowe usmiech mi dzis z twarzy nie schodzi wniosek - jak potrzebujesz na nowo odnalezc radosc w zyciu to zapros tesciowa na 2 tygodnie i poczekaj do pierwszego dnia po wyjezdzie (o ile dotrwasz) :p
Za tydzien wizyta a za 1,5 lub 2,5 tygodnia poznamy sie z synkiem twarza w twarz ❤ uwierzyc nie moge, ze to juz!
Asasa, Atina, Molokay, YoYo85, Kagu3, Kindoll, Evli, aniołkowa_mama, Kropka4 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyHej
Atina, jak emocje przed jutrzejszym CC? Trzymamy kciuki ✊
Tym_janek, zazdroszczę ❤️ już za chwilę utulisz synka💛
Ja zaczęłam trochę puchnąć, upały dają się we znaki. Jeszcze ciągle mamy ostatnio czyjeś odwiedziny z rodziny i szczerze powiedziawszy już zaczynam być zmęczona, tym bardziej, że każdy ma małe dzieci. Dlatego powiemy głośno, że co najmniej tydzień po wyjściu ze szpitala nie ma odwiedzin, wyjątkiem będzie moja mama, ale też na kilka godzin.
Miłego dnia dziewczyny i powodzenia na wizytach kto dziś maaniołkowa_mama, Atina, tym_janek lubią tę wiadomość
-
i_ka wrote:Aga gratulacje 😍 Cieszę się, ze wszystko dobrze poszło i już możesz tulić malutka. A to była jakaś niespodziewana akcja porodowa czy miałaś już umówione cc?
aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Aga, jeszcze raz gratulacje.❤️❤️ Jak dojdziesz do siebie to napisz ile malutka ma pkt i dlugosci, dodam na pierwszą stronę ❤️❤️
ticia9, Nadzieja777, aniołkowa_mama, Asasa, Kindoll, Kagu3, YoYo85, megson91, tym_janek, m@rzenie, Niki345, Paula2702 lubią tę wiadomość