X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • zazu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka planowo we środę powinnam wyjść ale nastawiam się że posiedzę do końca tygodnia bo my mamy z mężem konflikt w grupach krwi i spodziewam się nasilonej żółtaczki jak u starszaka. Na razie po obchodzie wszystko ok ale wolę się miło zaskoczyć najwyzej.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Mirabelka planowo we środę powinnam wyjść ale nastawiam się że posiedzę do końca tygodnia bo my mamy z mężem konflikt w grupach krwi i spodziewam się nasilonej żółtaczki jak u starszaka. Na razie po obchodzie wszystko ok ale wolę się miło zaskoczyć najwyzej.
    A czy miałaś zastrzyk w trakcie ciąży na ten konflikt i teraz po porodzie tez?
    Zastanawiam się czy jak już mi zrobili go w ciąży to i tak po urodzeniu mnie czeka kolejny? Czy teraz już zależy od grupy krwi dziecka

Lidia87 lubi tę wiadomość

• zazu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    Zastanawiam się czy jak już mi zrobili go w ciąży to i tak po urodzeniu mnie czeka kolejny? Czy teraz już zależy od grupy krwi dziecka
    Nie bo to nie o ten konflikt chodzi 😉

Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka u mnie tak było, że po drugim porodzie ból obkurczającej się macicy był nie do zniesienia 😬 kuzynka, która ma 3 dzieci pocieszyła mnie, że przy trzecim jest jeszcze gorzej 🤪

3i499vvjv3ex36x6.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Mirabelka u mnie tak było, że po drugim porodzie ból obkurczającej się macicy był nie do zniesienia 😬 kuzynka, która ma 3 dzieci pocieszyła mnie, że przy trzecim jest jeszcze gorzej 🤪
    Jeżu malusieńki 🙈🙈🙈

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka ja nie pamietam zadnych strasznych boli przy obkurczani ani po pierwszym porodzie ani po drugim, ale moj prog bolu chyba jest a przynajmniej byl wysoki. Mam nadzieje,ze pozostal nantym samym poziomie😉 niby wiem czego sie spodziewac i w ogole, ale troche czuje sie jakbym znowu miala byc mama po raz pierwszy😂

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Cela na inflanckiej

TymJanek wiem że lepiej niech się obkurcza powtarzam to sobie przez łzy 😅
    Musisz zmienić sobie godziny snu chyba żeby się wyspać wreszcie 🙈🙈

O to na żelaznej nie było miejsca czy jednak ostatecznie zdecydowałaś się na inflancką?
    Ja właśnie cały czas w rozkroku pomiędzy zwirki a Inflancka ( na której rodziłam pierwsza córkę )

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    To zależy od tego jaka grupę krwi będzie miało dziecko ;) ja miałam w ciąży podany zastrzyk i po porodzie też bo moja mała ma rh+. Gdyby miała rh- to już by mi nie podali :)

Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    O to na żelaznej nie było miejsca czy jednak ostatecznie zdecydowałaś się na inflancką?
    Ja właśnie cały czas w rozkroku pomiędzy zwirki a Inflancka ( na której rodziłam pierwsza córkę )
    Ja na żelaznej chciałam tylko naturalnie rodzic. Na cesarkę to już wolałam do.swojego szpitala więc nawet tam nie udarzalam.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • Evli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze rodzące ✊✊✊
    Ja jednak pojechalam do szpitala. Stwierdzilam że nie będę siedzieć w domu i się martwić, zwłaszcza że u mnie na IP nigdy nie czekam, przychodzę i się mną zajmują od razu. Ktg idealne, usg i doppler też 👌 nawet jakieś mikro skurcze się piszą 🤗 także nie wiem czemu to moje dziecko mnie straszy i tak słabo się rusza..

aniołkowa_mama, AsIuLa2020, Iskierka87, Mirabelka02, m@rzenie, mommy, Mamuśka☺️, YoYo85, Asasa, pati_zuzia83, tym_janek, Kindoll, MomOfBoys, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio też mam problem ze snem- jeszcze nigdy tyle nie spałam... mogę spać w każdym miejscu i każdej pozycji...

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam to samo ostatnio zasnelam w aucie podczas rozmowy z mężem i to ja mówiłam a on sluchał :D

ubranka dla niemowląt
  • Agnessa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie pamiętam kiedy ostatnio pisałam, może jakoś w połowie ciąży, ale podczytuję was jak tylko znajdę chwilę.
    Gratulacje dla rozpakowanych mam. Ja mam jeszcze ponad 4 tyg przed sobą i póki co nie zapowiada się na szybszą akcję. Kruszyna w zeszłym tygodniu miała 2400, więc jak będzie po 37 tyg i dzieć osiągnie ok 3200, to chyba trzeba będzie zacząć ją powoli wypraszać z brzucha ;)

Tak mi uświadomiłyście, że jak w poprzednim połogu chyba zbyt nadgorliwa byłam i nie brałam przeciwbólowych, chociaż by się przydały...macica obkurczała się znośnie, ale krocze a bardziej mój gigantyczny heroid nie dawały żyć. Teraz muszę wyluzować i łyknać czasem ketonal/paracetamol, szczególnie że w domu będzie czekać jeszcze straszak...
    W moim szpitalu na tą chwilę ciągle nie ma porodów rodzinnych, więc mam położną ale jakby jednak odwołali zakaz, to mąż i tak może być tylko ze mną w czasie pracy żłobka... Pierwszy poród w samotności chyba bym przeżywała, teraz wolę postawić na komfort psychiczny synka, że jest z tatą a nie kimś do kogo nie jest przyzwyczajony na 100% a dzięki temu od początku będziemy sami, o czym pisałyście wcześniej.

8p3os65geldj0vib.png
  • Agnessa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja panna też uwielbia poszaleć nad ranem...

tym_janek lubi tę wiadomość

8p3os65geldj0vib.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie znowu bardziej nieruchawe niż zawsze, ale już zdążyłam się przyzwyczaić do takiego stanu, bo jest tak od początku. Więc zaakceptowałam ten jej tryb bo inaczej co drugi dzień bym ładowała na IP. Jak już długo jej nie czuje, to wtedy staram się te min 5 ruchów policzyć i daje jej spokój na resztę dnia.
    Ciekawe czy też będzie taka spokojna po urodzeniu czy wtedy to dopiero sobie odbije z nawiązką :)

Mirabelka02 lubi tę wiadomość

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie pocieszacie z tym bólem przy obkurczaniu, ale póki co nie pozostaje mi nic innego jak liczyć na mój równie wysoki próg bólu 😁😉

Zazu, obyś się tylko pozytywnie zaskoczyła :)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Moje dziecie znowu bardziej nieruchawe niż zawsze, ale już zdążyłam się przyzwyczaić do takiego stanu, bo jest tak od początku. Więc zaakceptowałam ten jej tryb bo inaczej co drugi dzień bym ładowała na IP. Jak już długo jej nie czuje, to wtedy staram się te min 5 ruchów policzyć i daje jej spokój na resztę dnia.
    Ciekawe czy też będzie taka spokojna po urodzeniu czy wtedy to dopiero sobie odbije z nawiązką :)
    Oj, miałam zacytować, a polubiłam. Ja miałam tak z pierwszą córką, że była leniuszkiem w brzuchu. Za to od wyjścia z niego dawała i wciąż daje czadu pod względem ruchliwosci 😀 Może magazynuje energię. A może będzie miała spokojne usposobienie 🙃

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Oj, miałam zacytować, a polubiłam. Ja miałam tak z pierwszą córką, że była leniuszkiem w brzuchu. Za to od wyjścia z niego dawała i wciąż daje czadu pod względem ruchliwosci 😀 Może magazynuje energię. A może będzie miała spokojne usposobienie 🙃
    No właśnie tez słyszałam że to o niczym nie świadczy.
    Ale faktycznie w porównaniu z pierwsza ciąża to ruchy są delikatne i sporadyczne. Nie ma nawet takich okresów aktywności jak było z pierwszą, gdzie wybijała 21 a ona fikał przez godzinę (po porodzi tez ta 21 było godziną gdzie zawsze się wybudzała i płakała).

• Flara Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu skoro już jesteś po drugiej stronie :) napisz w wolnej chwili jak ubierasz swe dziecie po porodzie: krótki, czy długi rękaw. Jedna czy dwie warstwy? Cienki czy gruby kocyk ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 14:36

Kagu3 lubi tę wiadomość

• daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej krotki rekawek. Ale na zime dlugi. Jak dziecko lezy to 2 warstwy. Takie Body sukienka jest super wygodne

12684-body-sukienka-niemowleca-wafelek.jpg

Lepiej nie przegrzewac dziecka niepotrzebnie jak w tym roku mamy takie upały

ubranka dla niemowląt
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ