X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daria1 wrote:
    Lepiej krotki rekawek. Ale na zime dlugi. Jak dziecko lezy to 2 warstwy. Takie Body sukienka jest super wygodne

12684-body-sukienka-niemowleca-wafelek.jpg

Lepiej nie przegrzewac dziecka niepotrzebnie jak w tym roku mamy takie upały
    Daria, dziecko tuż po wyjściu z brzucha w samym szpitalu może potrzebować tej warstwy więcej i o to tu chodzi. Widzę, że masz w stopce ubranka dla niemowląt i robisz spam. Powiedz mi, czy rodzisz w sierpniu, że nam tu nagle wbijasz w tematy i to są Twoje pierwsze wpisy?

No tak, przejrzałam twoje wpisy i dla lipcówek i innych też wylatujesz tylko z ubrankami :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 14:49

Iskierka87, Evli, aniołkowa_mama, Nadzieja777, tym_janek, MomOfBoys, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• zazu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Zazu skoro już jesteś po drugiej stronie :) napisz w wolnej chwili jak ubierasz swe dziecie po porodzie: krótki, czy długi rękaw. Jedna czy dwie warstwy? Cienki czy gruby kocyk ? :)

Zdecydowanie długi rękaw ale jedna warstwa. Jak zostawiam na chwilę w łóżeczku tym jeżdżącym to musi być przykryta kocykiem polarowym. Jak leży obok mnie przytulona to cieńszy kocyk wystarczy. Moja się urodzil a z wagą 2860 myślę że im mniejsze dziecko tym łatwiej się będzie wyziębiac. Na sali mam upał a ona i tak marznie.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • zazu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj trochę mniej boli ale są momenty że nadal ciężko. Boje się nocy. Jeśli noc będzie w miarę ok to myślę że będzie już z górki. Tak jak już pisałam ból rany i to całe wstawanie, ruszanie się to jest w moim przypadku nic w porównaniu do obkurczania macicy. Jako że starszaka rodziłam drogami natury to ten ból mogę porównać chyba tylko do średniego poziomu skurczow porodowych... Po pierwszym porodzie zdecydowanie tak bardzo nie bolało, wtedy bardziej się męczyłam z naciętym kroczem.

Dawajcie znać dziewczyny jak tam po wizytach, porodach i w ogóle bo dzisiaj wiem że intensywny dzień u nas na forum a odezwała się chyba tylko evli i TymJanek 😉

Wiecie co tak strasznie kocham tę małą dziewczynkę że szok. Zapach noworodka uzależnia 🤪
    Niestety ciągle mówię do niej "syneczku" z przyzwyczajenia no matka roku 😂
    Dzisiaj dostałam już normalne jedzenie więc wyciągnęłam też swoje przekąski z torby i od razu raźniej.

Mamuśka☺️, Kagu3, Flara, Iskierka87, Evli, i_ka, YoYo85, pati_zuzia83, m@rzenie, MartitaS, aniołkowa_mama, darkestfear, mommy, Asasa, AgaG88, tym_janek, MomOfBoys, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu, ja jak widać chodzę wściekła, bo dalej nic 🤣 mam ktg teraz
    Madzko już pewnie tuli 💛

• zazu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Zazu, ja jak widać chodzę wściekła, bo dalej nic 🤣 mam ktg teraz
    Madzko już pewnie tuli 💛
    Och przykro mi 🙈
    Jeszcze jest szansa, niech to ruszy!

Kagu3 lubi tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • Flara Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Daria, dziecko tuż po wyjściu z brzucha w samym szpitalu może potrzebować tej warstwy więcej i o to tu chodzi. Widzę, że masz w stopce ubranka dla niemowląt i robisz spam. Powiedz mi, czy rodzisz w sierpniu, że nam tu nagle wbijasz w tematy i to są Twoje pierwsze wpisy?

No tak, przejrzałam twoje wpisy i dla lipcówek i innych też wylatujesz tylko z ubrankami :p

Daria chyba w ten sposób „reklamuje” swój sklep z ubrankami dla niemowlaków. Bo na każdym temacie na jakim się udzielała miała maks 1-2 wpisy.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi do torby zostało jedynie kupić i zapakować przekąski. Wstrzymałam się z tym bo bałam się że jak wcześniej kupię to wyjem wszystko i tak będę uzupełniała chociaż jak teraz kupię to jeszcze do porodu może i tak nie obyć się bez uzupelniania😂. Kurcze tak piszecie ze nie wiem czy nie wyjac z torby zestaw z krótkim rękawkiem odrazu po porodzie🤔

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Zdecydowanie długi rękaw ale jedna warstwa. Jak zostawiam na chwilę w łóżeczku tym jeżdżącym to musi być przykryta kocykiem polarowym. Jak leży obok mnie przytulona to cieńszy kocyk wystarczy. Moja się urodzil a z wagą 2860 myślę że im mniejsze dziecko tym łatwiej się będzie wyziębiac. Na sali mam upał a ona i tak marznie.

Dzięki. No ja właśnie mam tak pół na pół w walizce ale jak widzę zdjęcia noworodków to bardzo często nawet 2 warstwy mają ubrane i ciepłe polarowe kocyki też czesto widzę.
    I tak jak piszesz dużo zależy od dziecka, wagi i czy leży z tobą, czy częściej w mydelniczce.

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tydzień i ciąża donoszona😁

Kagu3, pati_zuzia83, aniołkowa_mama, tym_janek lubią tę wiadomość

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu widzę że świetnie dajesz sobie rade! Ja w porównaniu do Ciebie to byłam istną kaleką po cc.. mam nadzieje że teraz będzie lepiej jeśli będzie znów cc 😏

Kagu kciuki za jakieś postępy 😆

Ja się właśnie zastanawiam jak to z tym ubieraniem. Na zdjęciach noworodki zawsze są opatulone .. Nastawiam się na długie body i piżamki ciepłe w szpitalu ( wzięłam tylko 2 body na krótki w razie czego).

Dziś w drodze do szpitala widziałam takie maluszki w wózkach i wszystkie miały polarowe piżamki 🤔 a 32 stopnie.. wiec mnie to zastanawia czy to nie za ciepło 🤔 Pewnie okaże się na żywo, teraz można pogdybać..

Kagu3 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam spakowałam body na długi i na krótki. Pajace, półśpiochy. Gruby rożek, cieńszy kocyk i otulacz muślinowy. Jeszcze muszę tylko poszukać czapeczek po małej bo mam tylko jedną i jakaś taka malusia sie wydaje 🤔

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowane i na krótki i ja długi rękaw dla malucha. Moja siostra rodziła w sierpniu i ona w szpitalu ubierała w krótki bo było tak gorąco... u nas szpital stary, pewnie klimy brak i do tego sale kilkuosobowe więc biorę pod uwagę, że może być duszno i gorąco...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Zazu widzę że świetnie dajesz sobie rade! Ja w porównaniu do Ciebie to byłam istną kaleką po cc.. mam nadzieje że teraz będzie lepiej jeśli będzie znów cc 😏

Kagu kciuki za jakieś postępy 😆

Ja się właśnie zastanawiam jak to z tym ubieraniem. Na zdjęciach noworodki zawsze są opatulone .. Nastawiam się na długie body i piżamki ciepłe w szpitalu ( wzięłam tylko 2 body na krótki w razie czego).

Dziś w drodze do szpitala widziałam takie maluszki w wózkach i wszystkie miały polarowe piżamki 🤔 a 32 stopnie.. wiec mnie to zastanawia czy to nie za ciepło 🤔 Pewnie okaże się na żywo, teraz można pogdybać..

Mnie maluszki w wózkach wyubierane jak na jesień też dziwią. Co innego w szpitalu i to zaraz po porodzie a co innego po wyjściu, zwłaszcza tak jak dziś u nas też prawie 30 stopni.
    Oczywiście każde dziecko jest inne, ale jak rano (około 9 wychodzę z córka na spacer, to nawet teraz w tych upałach większość dzieciaków na oko w jej wieku czyli prawie 3lata, jakie mijamy ma bluzy pozakładane, bo przecież o 9tej tylko 26 stopni :)

• Starająca Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu ja do swojego mówię jak do pierworodnego 😎 i co najgorsza nadal pozostaje bezimienny to dopiero madka roku

Mój pierwsza dobę trochę przemarzl więc spalismy razem, w kolejnej założylam body z krótkim rękawem i na to pajacyk. Teraz leży ubrany na krótki rękaw i w śpiochach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 16:19

• Evli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu i jak tam?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rodzimy! 💜
    Rozwarcie na palec, pessar zdjęty. Tak się zassał od skurczy, że miałam gwiazdki przed oczami jak mi go zdejmowali 🥺
    Właśnie kładą mnie na sale do przygotowania do CC 🥺
    Trzymajcie kciuki 💜

EDIT: za 10 minut jadę na cesarkę 🤞🏻💜

Kagu3, AsIuLa2020, Iskierka87, Evli, aniołkowa_mama, i_ka, pati_zuzia83, m@rzenie, Irola, MartitaS, to_tylko_ja, Asasa, madu, Paula2702, OranżadA, tym_janek, MomOfBoys, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Kagu i jak tam?
    U mnie cisza 😉 już się godzę 💛 widocznie nasz czas nadejdzie najszybciej za tydzień 💛 jutro też mam wizytę z ktg, to dowiem się już ostatecznie, jak to będzie wyglądało. U Ciebie też spokój, zobacz już donoszona ❤️❤️❤️

Ale szykują się inne lipcowo-sierpniowe maluchy, więc czekamy na wieści od Szczęśliwych Mamuś ❤️❤️❤️

Evli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson kciukacze ✊🍀💜🙂

• aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson kciuki!

ja dziś zupełnie bez sił jestem :( poszliśmy na mały spacer po lesie z psem i po 5 minutach miałam zadyszkę...

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • zazu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson trzymaj się! Doczekalas się swojego cudu :)

Ja wyciągnęłam laktator bo młoda żółknie i ospała się robi. Jutro rano będzie.miala robione badania.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ