❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydaria1 wrote:Lepiej krotki rekawek. Ale na zime dlugi. Jak dziecko lezy to 2 warstwy. Takie Body sukienka jest super wygodne
Lepiej nie przegrzewac dziecka niepotrzebnie jak w tym roku mamy takie upały
No tak, przejrzałam twoje wpisy i dla lipcówek i innych też wylatujesz tylko z ubrankami :pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 14:49
Iskierka87, Evli, aniołkowa_mama, Nadzieja777, tym_janek, MomOfBoys, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Flara wrote:Zazu skoro już jesteś po drugiej stronie napisz w wolnej chwili jak ubierasz swe dziecie po porodzie: krótki, czy długi rękaw. Jedna czy dwie warstwy? Cienki czy gruby kocyk ?
Zdecydowanie długi rękaw ale jedna warstwa. Jak zostawiam na chwilę w łóżeczku tym jeżdżącym to musi być przykryta kocykiem polarowym. Jak leży obok mnie przytulona to cieńszy kocyk wystarczy. Moja się urodzil a z wagą 2860 myślę że im mniejsze dziecko tym łatwiej się będzie wyziębiac. Na sali mam upał a ona i tak marznie.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Dzisiaj trochę mniej boli ale są momenty że nadal ciężko. Boje się nocy. Jeśli noc będzie w miarę ok to myślę że będzie już z górki. Tak jak już pisałam ból rany i to całe wstawanie, ruszanie się to jest w moim przypadku nic w porównaniu do obkurczania macicy. Jako że starszaka rodziłam drogami natury to ten ból mogę porównać chyba tylko do średniego poziomu skurczow porodowych... Po pierwszym porodzie zdecydowanie tak bardzo nie bolało, wtedy bardziej się męczyłam z naciętym kroczem.
Dawajcie znać dziewczyny jak tam po wizytach, porodach i w ogóle bo dzisiaj wiem że intensywny dzień u nas na forum a odezwała się chyba tylko evli i TymJanek 😉
Wiecie co tak strasznie kocham tę małą dziewczynkę że szok. Zapach noworodka uzależnia 🤪
Niestety ciągle mówię do niej "syneczku" z przyzwyczajenia no matka roku 😂
Dzisiaj dostałam już normalne jedzenie więc wyciągnęłam też swoje przekąski z torby i od razu raźniej.Mamuśka☺️, Kagu3, Flara, Iskierka87, Evli, i_ka, YoYo85, pati_zuzia83, m@rzenie, MartitaS, aniołkowa_mama, darkestfear, mommy, Asasa, AgaG88, tym_janek, MomOfBoys, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
nick nieaktualny
-
Kagu3 wrote:Zazu, ja jak widać chodzę wściekła, bo dalej nic 🤣 mam ktg teraz
Madzko już pewnie tuli 💛
Jeszcze jest szansa, niech to ruszy!Kagu3 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Kagu3 wrote:Daria, dziecko tuż po wyjściu z brzucha w samym szpitalu może potrzebować tej warstwy więcej i o to tu chodzi. Widzę, że masz w stopce ubranka dla niemowląt i robisz spam. Powiedz mi, czy rodzisz w sierpniu, że nam tu nagle wbijasz w tematy i to są Twoje pierwsze wpisy?
No tak, przejrzałam twoje wpisy i dla lipcówek i innych też wylatujesz tylko z ubrankami :p
Daria chyba w ten sposób „reklamuje” swój sklep z ubrankami dla niemowlaków. Bo na każdym temacie na jakim się udzielała miała maks 1-2 wpisy.
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
No właśnie mi do torby zostało jedynie kupić i zapakować przekąski. Wstrzymałam się z tym bo bałam się że jak wcześniej kupię to wyjem wszystko i tak będę uzupełniała chociaż jak teraz kupię to jeszcze do porodu może i tak nie obyć się bez uzupelniania😂. Kurcze tak piszecie ze nie wiem czy nie wyjac z torby zestaw z krótkim rękawkiem odrazu po porodzie🤔
-
zazu wrote:Zdecydowanie długi rękaw ale jedna warstwa. Jak zostawiam na chwilę w łóżeczku tym jeżdżącym to musi być przykryta kocykiem polarowym. Jak leży obok mnie przytulona to cieńszy kocyk wystarczy. Moja się urodzil a z wagą 2860 myślę że im mniejsze dziecko tym łatwiej się będzie wyziębiac. Na sali mam upał a ona i tak marznie.
Dzięki. No ja właśnie mam tak pół na pół w walizce ale jak widzę zdjęcia noworodków to bardzo często nawet 2 warstwy mają ubrane i ciepłe polarowe kocyki też czesto widzę.
I tak jak piszesz dużo zależy od dziecka, wagi i czy leży z tobą, czy częściej w mydelniczce.2017 - listopad - córka
Zazu widzę że świetnie dajesz sobie rade! Ja w porównaniu do Ciebie to byłam istną kaleką po cc.. mam nadzieje że teraz będzie lepiej jeśli będzie znów cc 😏
Kagu kciuki za jakieś postępy 😆
Ja się właśnie zastanawiam jak to z tym ubieraniem. Na zdjęciach noworodki zawsze są opatulone .. Nastawiam się na długie body i piżamki ciepłe w szpitalu ( wzięłam tylko 2 body na krótki w razie czego).
Dziś w drodze do szpitala widziałam takie maluszki w wózkach i wszystkie miały polarowe piżamki 🤔 a 32 stopnie.. wiec mnie to zastanawia czy to nie za ciepło 🤔 Pewnie okaże się na żywo, teraz można pogdybać..
Kagu3 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ja mam spakowane i na krótki i ja długi rękaw dla malucha. Moja siostra rodziła w sierpniu i ona w szpitalu ubierała w krótki bo było tak gorąco... u nas szpital stary, pewnie klimy brak i do tego sale kilkuosobowe więc biorę pod uwagę, że może być duszno i gorąco...
-
Evli wrote:Zazu widzę że świetnie dajesz sobie rade! Ja w porównaniu do Ciebie to byłam istną kaleką po cc.. mam nadzieje że teraz będzie lepiej jeśli będzie znów cc 😏
Kagu kciuki za jakieś postępy 😆
Ja się właśnie zastanawiam jak to z tym ubieraniem. Na zdjęciach noworodki zawsze są opatulone .. Nastawiam się na długie body i piżamki ciepłe w szpitalu ( wzięłam tylko 2 body na krótki w razie czego).
Dziś w drodze do szpitala widziałam takie maluszki w wózkach i wszystkie miały polarowe piżamki 🤔 a 32 stopnie.. wiec mnie to zastanawia czy to nie za ciepło 🤔 Pewnie okaże się na żywo, teraz można pogdybać..
Mnie maluszki w wózkach wyubierane jak na jesień też dziwią. Co innego w szpitalu i to zaraz po porodzie a co innego po wyjściu, zwłaszcza tak jak dziś u nas też prawie 30 stopni.
Oczywiście każde dziecko jest inne, ale jak rano (około 9 wychodzę z córka na spacer, to nawet teraz w tych upałach większość dzieciaków na oko w jej wieku czyli prawie 3lata, jakie mijamy ma bluzy pozakładane, bo przecież o 9tej tylko 26 stopni2017 - listopad - córka
Zazu ja do swojego mówię jak do pierworodnego 😎 i co najgorsza nadal pozostaje bezimienny to dopiero madka roku
Mój pierwsza dobę trochę przemarzl więc spalismy razem, w kolejnej założylam body z krótkim rękawem i na to pajacyk. Teraz leży ubrany na krótki rękaw i w śpiochach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 16:19
-
Dziewczyny, rodzimy! 💜
Rozwarcie na palec, pessar zdjęty. Tak się zassał od skurczy, że miałam gwiazdki przed oczami jak mi go zdejmowali 🥺
Właśnie kładą mnie na sale do przygotowania do CC 🥺
Trzymajcie kciuki 💜
EDIT: za 10 minut jadę na cesarkę 🤞🏻💜Kagu3, AsIuLa2020, Iskierka87, Evli, aniołkowa_mama, i_ka, pati_zuzia83, m@rzenie, Irola, MartitaS, to_tylko_ja, Asasa, madu, Paula2702, OranżadA, tym_janek, MomOfBoys, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyEvli wrote:Kagu i jak tam?
Ale szykują się inne lipcowo-sierpniowe maluchy, więc czekamy na wieści od Szczęśliwych Mamuś ❤️❤️❤️Evli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Megson kciuki!
ja dziś zupełnie bez sił jestem poszliśmy na mały spacer po lesie z psem i po 5 minutach miałam zadyszkę...
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Megson trzymaj się! Doczekalas się swojego cudu
Ja wyciągnęłam laktator bo młoda żółknie i ospała się robi. Jutro rano będzie.miala robione badania.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014