X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula mam nadzieję że dotrwam bo jak tak patrzę po dziewczynach które już są po porodach i na ich terminy jakie miały a się pozmieniały to trochę i nadeszły szybciej to trochę mnie to przeraża bo niby mam jeszcze czas ale nigdy nie wiadomo kiedy mała będzie chciała wyjść. Może na środowej wizycie dowiem się jak tam szyjka bo trochę mnie to niepokoi.

Moja mała jest główkowa już od 32 tygodnia i czuję tylko mocne rozciąganie na boki tak jakby robiła szpagat 😄 albo wypychanie chyba pupy hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molokay wrote:
    Iskierka, chyba jesteś jedna z nielicznych, która chce trwać do samego końca :D mój maz tez by chciał, bym chodziła z brzuchem jak najdłużej, bo ma bardzo dużo pracy akurat, ale ja się godzę na jeszcze tydzień bez wyganiania ;)

Tak 😉 a to dlatego że w terminie CC będziemy mieć 38+5 i myślę że to wtedy jest idealny czas dla małej no ale niestety nie przewidze czy nie zacznie się wcześniej. Bardzo bym też chciała żeby że względu na obecność mojego lekarza ale wiadomo że nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli. Najważniejsze by malutka była cała, zdrowa i silna do odpowiedniego dla niej czasu 🙂

• AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie zawsze ruchy mówią o ułożeniu, jedynie USG prawdę Ci powie :p

f2w39n73bboy892q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:
    Macie coś takiego jak ,,bulgotanie,, albo jakby Wam burczało w brzuchu ale pod piersiami?
    Ja miałam raz aż się przestraszyłam bo to było słychać jak jelita ale między piersiami a pepkiem 🙈

• Molokay Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Tak 😉 a to dlatego że w terminie CC będziemy mieć 38+5 i myślę że to wtedy jest idealny czas dla małej no ale niestety nie przewidze czy nie zacznie się wcześniej. Bardzo bym też chciała żeby że względu na obecność mojego lekarza ale wiadomo że nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli. Najważniejsze by malutka była cała, zdrowa i silna do odpowiedniego dla niej czasu 🙂
    Ok, rozumiem ;) miałam w głowie, ze termin = 40 tc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molokay wrote:
    Ok, rozumiem ;) miałam w głowie, ze termin = 40 tc ;)

O to już na pewno bym nie dotrwała, teraz już czuje się jak słonica 😄

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Zozo, gratulacje! <3

Mom, jak tam po trudnej nocy? Odsypiasz czy sie rozkrecilo?
    My musielismy sie przygotowac bo i mama i tesciowa mieszkaja 500 km od nas, wiec nie ma szans na pomoc z doskoku, tylko jak juz to moga przyjechac od razu na tydzien caly. A ja po calym lipcu z nimi wolalabym nie musiec korzystac z tej opcji przez dluzszy czas 😅
    I tak, na racjonalnym poziomie wiem, ze nie mam powodu aby bac sie szpitali, ale za cholere nie moge tego przelozyc na emocje i na prawde stresuje sie w szpitalu bardzo. Juz kilka godzin wystarczy abym byla tak pospinana, ze boli mnie wziecie prysznica, i generalnie moje miesnie sie zmieniaja w jeden wielki, spiety twor. Nie moge tam spac, albo jem kompulsywnie albo nie jem wcale, zazwyczaj mam biegunke i generalnie caly zestaw obajawow psychosomatycznych. Dlatego tez zazwyczaj sie wypisuje na zadanie najszybciej jak to tylko mozliwe i bezpieczne.
    Nie, nie rozkręciło się 👍 Byliśmy u teściowej na obiedzie ☺️ Chciałam rano odespać, ale jakoś w dzień nie umiem, a tym bardziej przy dwójce moich urwisów. Liczę na to, że ta noc będzie spokojna i tym razem się wyśpię.
    Co do stresu związanego ze szpitalem to nie rozważałaś porodu w domu? Siostra mojego męża rodziła dwójkę dzieci w domu i sobie chwaliła. Chociaż Ty chyba masz cc (czy coś pokręciłam?), więc pewnie odpada taka opcja 🤔
    To, że nie chcesz teściowej u siebie to się wcale nie dziwię po tym co opisywałaś. Dobrze, że mieszka tak daleko 😅

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie musze miec cc, w pierwszej ciazy ze wzgledu na biodro, w tej tez, ale doszedl problem z blizna po ostatnim cieciu i tak o - szpital nie do unikniecia. Ale i tak wybralam taki co po cc trzymaja 3 dni a nie 5 :D ale jakbym mogla rodzic sn to na pewno bym zrobila wszystko aby to byl porod domowy.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dziewczyny, już jutro pełnia księżyca i to nie byle jaka, bo w sierpniu księżyc jest najbliżej ziemi. Ciekawa jestem czy zgodnie z zabobonem bedziemy miec tu wysyp porodow jutro i we wtorek, czy bedzie raczej spokojnie 😅 jak obstawiacie? 🤔

Evli, agniecha2101, Kagu3, Zozo, ticia9, m@rzenie lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    No, dziewczyny, już jutro pełnia księżyca i to nie byle jaka, bo w sierpniu księżyc jest najbliżej ziemi. Ciekawa jestem czy zgodnie z zabobonem bedziemy miec tu wysyp porodow jutro i we wtorek, czy bedzie raczej spokojnie 😅 jak obstawiacie? 🤔
    Ja już mówię jak mnie jutro ta pełnia nie ruszy to już chyba nic. Jestem w szpitalu zwarta i gotowa :)

tym_janek, agniecha2101, Kropka4 lubią tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Evli Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka no już najwyższy czas by Paulinka wyszła 😉💪

Aniołkowa_mama już urodziłaś?

Tez bym już chciała 😜 no ale jeszcze tydzień, max dwa mogę poczekać byleby nie dłużej 🙆‍♀️

Kagu3 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja otwieram swoje okno porodowe od jutrzejszej nocy do środowej, zgodnie z pełnią, tym_janek ;) Serio, czuję to i nie dopuszczam innej możliwości, że nastąpi to później...

Dzisiaj był 5 km spacer wokół jeziora, jutro sprzątam cały dom z góry do dołu, piłka do skakania przygotowana i zobaczymy co będzie się działo. I właściwie wszystko z mojej listy rzeczy do zrobienia przed porodem będzie zrobione!

A co do pozycji dziecka to moja też już długo jest główkowo, pierwsza była w takiej pozycji bardzo długo, a też nie przypominam sobie żadnego kopania po żebrach.

tym_janek, Kagu3, Kropka4 lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara, mówisz, że się można zanudzić? Oj jak ja bym chciała się tak ponudzić w szpitalu, trochę odpocząć od domowych spraw :)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alergia mnie wykończy 😔 Dmucham nos co chwile, a i tak oddychac musze ustami. Dzis mezu chcial mi zrobic zdjecie na pamiatke, a ja mam tak podpuchniente i zalzawione oczy, ze wygladam jak azjatka i to z kategorii sumo a nie atrakcyjnych aktorek 😂🤦🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 01:59

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Flara, mówisz, że się można zanudzić? Oj jak ja bym chciała się tak ponudzić w szpitalu, trochę odpocząć od domowych spraw :)
    Ja też się nudzę,serio 😉 mając 3 latka w domu, to jak w szpitalu mam tylko noworodka, to rzeczywiście jest nudno. Ps i śpię normalnie już , no ale ile można :p dobrze, że dziś do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 02:37

tym_janek, agniecha2101, MomOfBoys, m@rzenie, MartitaS lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Alergia mnie wykończy 😔 Dmucham nos co chwile, a i tak oddychac musze ustami. Dzis mezu chcial mi zrobic zdjecie na pamiatke, a ja mam tak podpuchniente i zalzawione oczy, ze wygladam jak azjatka i to z kategorii sumo a nie atrakcyjnych aktorek 😂🤦🏼‍♀️
    Żeby Ci korony nie wmówili 🙄
    Będzie fajna pamiątka- mimo wszystko zrób to zdjęcie :)

To jak ja zdążyłam zrobić zdjęcie brzucha jeszcze o 22 a o północy urodziłam 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 03:31

tym_janek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Ja obstawiam, że będzie wysyp 💛

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Żeby Ci korony nie wmówili 🙄
    Będzie fajna pamiątka- mimo wszystko zrób to zdjęcie :)

To jak ja zdążyłam zrobić zdjęcie brzucha jeszcze o 22 a o północy urodziłam 😝

Goraczki nie mam, kaszlu tez nie, katar typowo alergiczny. Musieliby byc debilami aby uznac to za korone. Ale jak chce to moga mi zrobic test 🤷🏼‍♀️
    Jutro zrobie to zdjecie. Jak synek mi w wieku nastoletnim cos zarzuci, jak to nastolatkowie maja w zwyczaju, to mu pokaze to poswiecenie i efekty nie brania lekow konkretnych na alergie ze wzgledu na jego dobrostan 😂

Poki co gadam z lokatorem w brzuchu, ze ma wytrzymac do czwartku, ale jak bardzo musi przed to moze jednak nie w pelnie tylko w srode, jak moja lekarka jest w szpitalu 😅 Ale jak wda sie w siostre to we wtorek bedzie z nami 🤷🏼‍♀️

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Flara i Zozo jeszcze raz gratulacje dziwczyny, dużo zdrówka dla Was 😍😘

Aniołkowa mama i Nadzieja ( bo Ty też dzisiaj do szpitala tak?) trzymam za Was kciuki dziewczyny, bądźcie dzielne 🥰✊

Ja dzisiaj wizyta, po 3 tyg., w końcu dowiem się co u synka bo już mnie stres zżerał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 06:25

Zozo lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Goraczki nie mam, kaszlu tez nie, katar typowo alergiczny. Musieliby byc debilami aby uznac to za korone. Ale jak chce to moga mi zrobic test 🤷🏼‍♀️
    Jutro zrobie to zdjecie. Jak synek mi w wieku nastoletnim cos zarzuci, jak to nastolatkowie maja w zwyczaju, to mu pokaze to poswiecenie i efekty nie brania lekow konkretnych na alergie ze wzgledu na jego dobrostan 😂

Poki co gadam z lokatorem w brzuchu, ze ma wytrzymac do czwartku, ale jak bardzo musi przed to moze jednak nie w pelnie tylko w srode, jak moja lekarka jest w szpitalu 😅 Ale jak wda sie w siostre to we wtorek bedzie z nami 🤷🏼‍♀️
    Mój mąż ma w tej chwili też potężną alergię. Bierze jakieś leki apteczne, ale średnio pomagają i męczy się mocno. A Ty co zazwyczaj łykałaś?

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ