❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiula mam nadzieję że dotrwam bo jak tak patrzę po dziewczynach które już są po porodach i na ich terminy jakie miały a się pozmieniały to trochę i nadeszły szybciej to trochę mnie to przeraża bo niby mam jeszcze czas ale nigdy nie wiadomo kiedy mała będzie chciała wyjść. Może na środowej wizycie dowiem się jak tam szyjka bo trochę mnie to niepokoi.
Moja mała jest główkowa już od 32 tygodnia i czuję tylko mocne rozciąganie na boki tak jakby robiła szpagat 😄 albo wypychanie chyba pupy hehe -
nick nieaktualnyMolokay wrote:Iskierka, chyba jesteś jedna z nielicznych, która chce trwać do samego końca mój maz tez by chciał, bym chodziła z brzuchem jak najdłużej, bo ma bardzo dużo pracy akurat, ale ja się godzę na jeszcze tydzień bez wyganiania
Tak 😉 a to dlatego że w terminie CC będziemy mieć 38+5 i myślę że to wtedy jest idealny czas dla małej no ale niestety nie przewidze czy nie zacznie się wcześniej. Bardzo bym też chciała żeby że względu na obecność mojego lekarza ale wiadomo że nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli. Najważniejsze by malutka była cała, zdrowa i silna do odpowiedniego dla niej czasu 🙂 -
nick nieaktualny
-
Iskierka87 wrote:Tak 😉 a to dlatego że w terminie CC będziemy mieć 38+5 i myślę że to wtedy jest idealny czas dla małej no ale niestety nie przewidze czy nie zacznie się wcześniej. Bardzo bym też chciała żeby że względu na obecność mojego lekarza ale wiadomo że nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli. Najważniejsze by malutka była cała, zdrowa i silna do odpowiedniego dla niej czasu 🙂
-
nick nieaktualny
-
tym_janek wrote:Zozo, gratulacje!
Mom, jak tam po trudnej nocy? Odsypiasz czy sie rozkrecilo?
My musielismy sie przygotowac bo i mama i tesciowa mieszkaja 500 km od nas, wiec nie ma szans na pomoc z doskoku, tylko jak juz to moga przyjechac od razu na tydzien caly. A ja po calym lipcu z nimi wolalabym nie musiec korzystac z tej opcji przez dluzszy czas 😅
I tak, na racjonalnym poziomie wiem, ze nie mam powodu aby bac sie szpitali, ale za cholere nie moge tego przelozyc na emocje i na prawde stresuje sie w szpitalu bardzo. Juz kilka godzin wystarczy abym byla tak pospinana, ze boli mnie wziecie prysznica, i generalnie moje miesnie sie zmieniaja w jeden wielki, spiety twor. Nie moge tam spac, albo jem kompulsywnie albo nie jem wcale, zazwyczaj mam biegunke i generalnie caly zestaw obajawow psychosomatycznych. Dlatego tez zazwyczaj sie wypisuje na zadanie najszybciej jak to tylko mozliwe i bezpieczne.
Co do stresu związanego ze szpitalem to nie rozważałaś porodu w domu? Siostra mojego męża rodziła dwójkę dzieci w domu i sobie chwaliła. Chociaż Ty chyba masz cc (czy coś pokręciłam?), więc pewnie odpada taka opcja 🤔
To, że nie chcesz teściowej u siebie to się wcale nie dziwię po tym co opisywałaś. Dobrze, że mieszka tak daleko 😅
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
No ja wlasnie musze miec cc, w pierwszej ciazy ze wzgledu na biodro, w tej tez, ale doszedl problem z blizna po ostatnim cieciu i tak o - szpital nie do unikniecia. Ale i tak wybralam taki co po cc trzymaja 3 dni a nie 5 ale jakbym mogla rodzic sn to na pewno bym zrobila wszystko aby to byl porod domowy.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
No, dziewczyny, już jutro pełnia księżyca i to nie byle jaka, bo w sierpniu księżyc jest najbliżej ziemi. Ciekawa jestem czy zgodnie z zabobonem bedziemy miec tu wysyp porodow jutro i we wtorek, czy bedzie raczej spokojnie 😅 jak obstawiacie? 🤔
Evli, agniecha2101, Kagu3, Zozo, ticia9, m@rzenie lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:No, dziewczyny, już jutro pełnia księżyca i to nie byle jaka, bo w sierpniu księżyc jest najbliżej ziemi. Ciekawa jestem czy zgodnie z zabobonem bedziemy miec tu wysyp porodow jutro i we wtorek, czy bedzie raczej spokojnie 😅 jak obstawiacie? 🤔
tym_janek, agniecha2101, Kropka4 lubią tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Ja otwieram swoje okno porodowe od jutrzejszej nocy do środowej, zgodnie z pełnią, tym_janek Serio, czuję to i nie dopuszczam innej możliwości, że nastąpi to później...
Dzisiaj był 5 km spacer wokół jeziora, jutro sprzątam cały dom z góry do dołu, piłka do skakania przygotowana i zobaczymy co będzie się działo. I właściwie wszystko z mojej listy rzeczy do zrobienia przed porodem będzie zrobione!
A co do pozycji dziecka to moja też już długo jest główkowo, pierwsza była w takiej pozycji bardzo długo, a też nie przypominam sobie żadnego kopania po żebrach.tym_janek, Kagu3, Kropka4 lubią tę wiadomość
-
Alergia mnie wykończy 😔 Dmucham nos co chwile, a i tak oddychac musze ustami. Dzis mezu chcial mi zrobic zdjecie na pamiatke, a ja mam tak podpuchniente i zalzawione oczy, ze wygladam jak azjatka i to z kategorii sumo a nie atrakcyjnych aktorek 😂🤦🏼♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 01:59
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyMirabelka02 wrote:Flara, mówisz, że się można zanudzić? Oj jak ja bym chciała się tak ponudzić w szpitalu, trochę odpocząć od domowych spraw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 02:37
tym_janek, agniecha2101, MomOfBoys, m@rzenie, MartitaS lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytym_janek wrote:Alergia mnie wykończy 😔 Dmucham nos co chwile, a i tak oddychac musze ustami. Dzis mezu chcial mi zrobic zdjecie na pamiatke, a ja mam tak podpuchniente i zalzawione oczy, ze wygladam jak azjatka i to z kategorii sumo a nie atrakcyjnych aktorek 😂🤦🏼♀️
Będzie fajna pamiątka- mimo wszystko zrób to zdjęcie
To jak ja zdążyłam zrobić zdjęcie brzucha jeszcze o 22 a o północy urodziłam 😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 03:31
tym_janek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytym_janek wrote:No, dziewczyny, już jutro pełnia księżyca i to nie byle jaka, bo w sierpniu księżyc jest najbliżej ziemi. Ciekawa jestem czy zgodnie z zabobonem bedziemy miec tu wysyp porodow jutro i we wtorek, czy bedzie raczej spokojnie 😅 jak obstawiacie? 🤔
-
Kagu3 wrote:Żeby Ci korony nie wmówili 🙄
Będzie fajna pamiątka- mimo wszystko zrób to zdjęcie
To jak ja zdążyłam zrobić zdjęcie brzucha jeszcze o 22 a o północy urodziłam 😝
Goraczki nie mam, kaszlu tez nie, katar typowo alergiczny. Musieliby byc debilami aby uznac to za korone. Ale jak chce to moga mi zrobic test 🤷🏼♀️
Jutro zrobie to zdjecie. Jak synek mi w wieku nastoletnim cos zarzuci, jak to nastolatkowie maja w zwyczaju, to mu pokaze to poswiecenie i efekty nie brania lekow konkretnych na alergie ze wzgledu na jego dobrostan 😂
Poki co gadam z lokatorem w brzuchu, ze ma wytrzymac do czwartku, ale jak bardzo musi przed to moze jednak nie w pelnie tylko w srode, jak moja lekarka jest w szpitalu 😅 Ale jak wda sie w siostre to we wtorek bedzie z nami 🤷🏼♀️👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Pati, Flara i Zozo jeszcze raz gratulacje dziwczyny, dużo zdrówka dla Was 😍😘
Aniołkowa mama i Nadzieja ( bo Ty też dzisiaj do szpitala tak?) trzymam za Was kciuki dziewczyny, bądźcie dzielne 🥰✊
Ja dzisiaj wizyta, po 3 tyg., w końcu dowiem się co u synka bo już mnie stres zżerał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 06:25
Zozo lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
tym_janek wrote:Goraczki nie mam, kaszlu tez nie, katar typowo alergiczny. Musieliby byc debilami aby uznac to za korone. Ale jak chce to moga mi zrobic test 🤷🏼♀️
Jutro zrobie to zdjecie. Jak synek mi w wieku nastoletnim cos zarzuci, jak to nastolatkowie maja w zwyczaju, to mu pokaze to poswiecenie i efekty nie brania lekow konkretnych na alergie ze wzgledu na jego dobrostan 😂
Poki co gadam z lokatorem w brzuchu, ze ma wytrzymac do czwartku, ale jak bardzo musi przed to moze jednak nie w pelnie tylko w srode, jak moja lekarka jest w szpitalu 😅 Ale jak wda sie w siostre to we wtorek bedzie z nami 🤷🏼♀️
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️