X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Zrobiłam sobie drzemkę o 12..do tej godziny skurcze obudzily mnie 3 razy.. Wiem, że to jeszcze nie to, ale ewidentnie coś się dzieje. Dziś muszę wszystko ogarnąć. Oczywiście czuję się słaba i wyjałowiona, bo zjadłam tylko kawałek chleba z masłem, ale muszę wstać, no tata wyjeżdża o 15 do Niemiec i wypada mu przed wyjazdem dać jakiś obiad :/... Co do pogody to u nas pada cały czas od nocy.

Madlene chyba faktycznie jest coś na rzeczy skoro skurcze Cię obudziły, chętnie bym się z Tobą zamieniła. w każdym bądź razie, przygotuj to co najważniejsze do szpitala i bądź w gotowości 😘 biedna się męczysz przez te biegunkę i wymioty ale organizm ewidentnie się oczyszcza...

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pełnią zaczyna działać. Ja zaraz zabieram się za sprzątanie, odstawiłam córkę do babci i mogę działać. I nawet bardzo mi się chce, chociaż u nas od nocy leje. Pozdrawiam z Dolnego Śląska 🙂

Kagu3 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy 💛

Mirabelka02, MomOfBoys, Iskierka87, Kropka4, Madlene28, ticia9, madu, Asasa, i_ka, Molokay, tym_janek, MartitaS, Irola, m@rzenie, AgaAgnieszka1989, Zozo, megson91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko nie smutaj na pewno z maluszkiem wszystko dobrze 💗😘

Kagu chciałam napisać kciuki za poznanie sióstr ale potem pomyślałam że może już się poznały i napisze głupstwo 😄 a ja jadę autem teraz i kołysze mną jak cholera i ciągle się mylę z literkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 14:00

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Kropeczko nie smutaj na pewno z maluszkiem wszystko dobrze 💗😘

Kagu kciuki ✊🙂

Czy takie spadki tętna mogą spowodować jakieś niedotlenienie? 😢

mhsvj44jaatf8jcr.png

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Mój mąż ma w tej chwili też potężną alergię. Bierze jakieś leki apteczne, ale średnio pomagają i męczy się mocno. A Ty co zazwyczaj łykałaś?

Ja zwykle claritine (ale ja trzeba brac juz na ok. 2-3 tygodnie przed poczatkiem okresu pylenia, aby zadzialala jak powinna), do tego cirrus w okresie zaostrzenia kataru - to z takich lekow bez recepty. Jak bylo juz na prawde zle to sterydy okresowo i/lub miejscowo. Ale to juz alergolog musi dobrac do pacjenta, bo rozna sterydy moga lub nie moga isc w paze z innymi lekami, a moja sytuacja zdrowotna jest dosc zlozona, wiec wole nie podawac nazw tutaj <3

MomOfBoys lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka nie smutaj. Z maluszkiem na pewno jest wszystko w porządku i to był tylko jednorazowy spadek tętna <3

Kropka4 lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, nie martw sie <3 90 to dość niskie tętno dla takiego maluszka, ale nie jest jakies bardzo zle :) Jakby bylo bardzo zle to od razu bys jechala do szpitala, a nie do domu :) Jakby bylo bardzo zle to bys miala zalozone ktg na stale, a nie kontrole raz w tygodniu. Na.prawde - ze spokojem :)

Co do wymiotow i biegunek to jezeli nie zatrucie to ewidentnie przygotowanie do porodu. Przy czym teoria twierdzi, ze takie przygotowanie moze sie zaczac nawet kilka dni przed porodem u wielorodek i do 2 tygodni! Przed porodem u pierworodek. Dopoki nie ma regularnych skurczy albo nie odejda wody to spokojnie. Wspolczuje wam szalenie, tym w donoszonej zycze aby to zwiastowalo jednak szybszy niz pozniejszy porod.

Kagu, daj znac jak tam siostry :) <3

Kropka4 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zblizajaca sie pelnia jak na razie zdzialala tylko tyle, ze jeszcze gorzej spie 🤦🏼‍♀️ dzis zasnelam ok. 6, co prawda pospalam do 14 ale z pobudka praktycznie co godzine i obracaniem sie z boku na bok 😔

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś 37+0 czyli donoszona i gdyby nie to że w środę mam jeszcze wizytę i odebranie całego pliku aktualnych badań to to mogłabym rodzić w pelnie😂 ale ze względu na tą wizytę niech poczeka jeszcze do środy wieczora i po wizycie może wychodzić oby tylko nie czekał zbyt długo bo serio już jestem tak wymęczona ta końcówka ciąży że płakać się chce😥

Iskierka87 lubi tę wiadomość

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cela lubię za donoszoną i też mam wizytę w środę 🙂 o której masz?

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Kropka, nie martw sie <3 90 to dość niskie tętno dla takiego maluszka, ale nie jest jakies bardzo zle :) Jakby bylo bardzo zle to od razu bys jechala do szpitala, a nie do domu :) Jakby bylo bardzo zle to bys miala zalozone ktg na stale, a nie kontrole raz w tygodniu. Na.prawde - ze spokojem :)

Co do wymiotow i biegunek to jezeli nie zatrucie to ewidentnie przygotowanie do porodu. Przy czym teoria twierdzi, ze takie przygotowanie moze sie zaczac nawet kilka dni przed porodem u wielorodek i do 2 tygodni! Przed porodem u pierworodek. Dopoki nie ma regularnych skurczy albo nie odejda wody to spokojnie. Wspolczuje wam szalenie, tym w donoszonej zycze aby to zwiastowalo jednak szybszy niz pozniejszy porod.

Kagu, daj znac jak tam siostry :) <3

Tym_Janek KTG mam dopiero jutro, tak mi się najszybciej udało załatwić, a tętno dzisiaj wyszło takie na zwykłej wizycie u mojej ginekolog podczas USG. Do tej pory miałam jedno KTG ale to w 31 tc więc dawno. Dopiero dzisiaj mi ginekolog kazała chodzić 1 x w tyg do porodu... A powiedz mi, czy takie spadki (bo podejrzewam, ze jak są to od niedawna i pewnie wtedy jak śpię na wznak no bo nie mam nad tym kontroli w nocy, chyba będę spała na siedząco) mogą wpłynąć na jakieś niedotlenienie małego? Czy raczej nie?

mhsvj44jaatf8jcr.png

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Cela lubię za donoszoną i też mam wizytę w środę 🙂 o której masz?
    Na 14:30 to moja ostatnia wizyta bo mój ginekolog idzie na urlop. I zrobiłam wszystkie badania ale u mnie w przychodni jest tak że dają dla lekarza więc dopiero w środę też będę miała już wszystkie wyniki i wtedy mogę już rodzić. Mam nadzieję że gbs wyszedł mi ujemny🤔

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tym ostatnim usg.
    Jadę do domu, dopakowuje torbę i lecę na oddział 🙂 maluch ma już ok 3600. Jutro cc , ciał mnie będzie moj doktorek 🙂 szyjka zerowa, rozwarcie na palec. Próbuje nie dopuszczać do siebie emocji i podchodzić do tematu na chłodno ale Boże... jutro Ja przytule !!!!

i_ka, Evli, madu, Iskierka87, MartitaS, Irola, Kropka4, to_tylko_ja, m@rzenie, OranżadA, ticia9, tym_janek, AsIuLa2020, AgaAgnieszka1989, Kagu3 lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cela, Iskierka, ja tez wizytuje w środę.

Nadzieja, powodzenia! To juz tak niedługo :)

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cela ja nam drugą wizytę u nie swojego gina bo właśnie na urlopie jest a ten zlecił mi potrzebne badania i w środę do niego z wynikami właśnie. U mnie gbs wyszedł ujemny z resztą jak i reszta na całe szczęście. Obecny gin przyjmuje też od 14:30 także podobnie będziemy wizytować 😉 no u mnie zależy od kolejności przyjścia pacjentek ale mam nadzieję że w miarę szybko się dostanę.

Molokay a Ty na którą godzinę masz? 🙂

Nadzieja jeszcze chwila i będziecie razem ☺️💗

• Molokay Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, dopiero o 18 niestety, a już nogami przebieram :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molokay wrote:
    Iskierko, dopiero o 18 niestety, a już nogami przebieram :)

Ja też już dawno małej nie widziałam jestem bardzo ciekawa ile teraz waży bo ostatnią wagę poznałam 16.07 więc na pewno trochę przybrała od tamtej pory 🙂

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 ja też mam dolegliwości jelitowe od piątku 🥴 nie jakieś gwałtowne, ale kilka razy dziennie jestem w WC. Do tego strasznie boli mnie dziś kręgosłup. W poprzednich ciążach nie miałam bóli z krzyża i zastanawiam się jak to wygląda? To jest odczuwalne jak skurcze? U mnie to stały, tępy ból 😩

Molokay lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    A jesteś na 1os sali poporodowej czy z kimś?

Byłyśmy po 2 osoby na sali ☺️

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ