X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Hej dziewczyny 😊 ja też mam dolegliwości jelitowe od piątku 🥴 nie jakieś gwałtowne, ale kilka razy dziennie jestem w WC. Do tego strasznie boli mnie dziś kręgosłup. W poprzednich ciążach nie miałam bóli z krzyża i zastanawiam się jak to wygląda? To jest odczuwalne jak skurcze? U mnie to stały, tępy ból 😩
    Zacytować miałam, a mi się polubiło, jak mowa o bólach krzyżowych, to nie ma czego lubić ;) te porodowe z krzyża zdecydowanie nie są tępymi i stałymi, maja rytm skurczów i ja bym ten bol porównała do hmm.. rąbania kręgosłupa siekierą? :D

• madziab Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, pessar wyjęty, szyjka zgladzona, rozwarcie na 2 palce, czekamy na mocniejsze skurcze. Niuniuś waży między 2700 a 2800, akurat dobry do rodzenia 😊

Evli, Asasa, Molokay, Iskierka87, Kagu3, Zozo, Kropka4, tym_janek, ticia9, MomOfBoys, MartitaS, agniecha2101 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Ja też już dawno małej nie widziałam jestem bardzo ciekawa ile teraz waży bo ostatnią wagę poznałam 16.07 więc na pewno trochę przybrała od tamtej pory 🙂
    To mialaysmy podobnie wizytę, bo ja dzień wcześniej :) moja mała miała wtedy 2,96 kg i martwię się, co za pączek się uhodowal do tej pory i jak ja go urodzę :)

• madziab Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnia wizytę 15.07 i od tamtej pory Mały przybrał 200-300g także bez szału, spokojnie dziewczyny. Podobno na ostatniej prostej tempo spowalnia

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skurcze nie ustępowały mi przez cały dzień, dlatego ostatecznie jestem na obserwacji w szpitalu. Rozwarcie zaledwie 1,5 cm. Skurcze się piszą, ale niejednoznaczne. Czekamy i zobaczymy co dalej.. Albo się rozkręcą, albo wyciszą.Cokolwiek sie stanie modlę się by z Miłoszkiem było wszystko dobrze, bo nie ma tu neonatologii..

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziab kciukacze zatem za szybki i bezproblemowy poród ✊🙂

Molokay a który tc wtedy miałaś?

Madlene jesteś pod opieką więc na pewno wszystko będzie dobrze. Kibicuje Ci co by dalej bezproblemowo sytuacja się rozwijała jaka by nie była 🤗

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Ja też już dawno małej nie widziałam jestem bardzo ciekawa ile teraz waży bo ostatnią wagę poznałam 16.07 więc na pewno trochę przybrała od tamtej pory 🙂
    To i tak nie dawno bo ja jak miałam wizytę 15.07 to tylko spradzil serduszko i pobrał wymaz na gbs zlecił badania i tyle więc od czerwca małego nie widzialam i ciekawa jestem ile waży i czy wszystko na pewno jest dobrze

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cela no to rzeczywiście kawał czasu. Ja co prawda na ostatnich wizytach małej nie widziałam bo albo mierzenie było i sprawdzanie serduszka albo właśnie badania tylko zalecił. Zawsze pytałam czy wszystko ok i tak też mówili lekarze więc byłam spokojna no ale w środę chce już wiedzieć mniej więcej na co się przygotować 🙂 miło by było też ją podejrzeć ale nie bd wymagać bo w sumie za niecałe 3 tygodnie się zobaczymy także już wytrzymam 😉

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że długo nie będę musiała czekać aż mały zechce wyjść. Do środy niech niech poczeka a po wizycie może wychodzic😁

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się modlę by do terminu CC wytrzymała czyli do 38+5 🙏

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Dziewczyny, skurcze nie ustępowały mi przez cały dzień, dlatego ostatecznie jestem na obserwacji w szpitalu. Rozwarcie zaledwie 1,5 cm. Skurcze się piszą, ale niejednoznaczne. Czekamy i zobaczymy co dalej.. Albo się rozkręcą, albo wyciszą.Cokolwiek sie stanie modlę się by z Miłoszkiem było wszystko dobrze, bo nie ma tu neonatologii..

Madlena trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🙏✊ dobrze, że jesteś pod obserwacją 😘

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Molokay Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Molokay a który tc wtedy miałaś
    36+0

Madziab, fajnie, ze szyjka gotowa :) nic tylko latwo rodzić :)
    mam nadzieje, ze z tym przybieraniem i u mnie nie będzie szaleństwa, choć mam obawy, bo pierworodny na ostatniej przedporodowej wizycie wskoczył na 95. percentyl z 82.

Madlene, dobrze, ze jesteś pod opieka. rozwarcie może, ale nie musi oznaczać rozpoczynającego się porodu.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Tym_Janek KTG mam dopiero jutro, tak mi się najszybciej udało załatwić, a tętno dzisiaj wyszło takie na zwykłej wizycie u mojej ginekolog podczas USG. Do tej pory miałam jedno KTG ale to w 31 tc więc dawno. Dopiero dzisiaj mi ginekolog kazała chodzić 1 x w tyg do porodu... A powiedz mi, czy takie spadki (bo podejrzewam, ze jak są to od niedawna i pewnie wtedy jak śpię na wznak no bo nie mam nad tym kontroli w nocy, chyba będę spała na siedząco) mogą wpłynąć na jakieś niedotlenienie małego? Czy raczej nie?

90 to na prawde nie jest zly wynik. Raczej nie ma wplywu. Ze spokojem :) poza lezeniem na lewym boku mozesz jeszcze pic wiecej wody, wiecej aktywnosci w ciagu dnia. Im wyzsze sama bedziesz miec cisnienie tym mniejsze znaczenie bedzie mialo w jakiej pozycji spisz :)

Kropka4 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobolewa mnie brzuch, caly, nie skurcze tylko caly czas, ale nie jest to jakis silny bol. I teraz nie wiem czy cos jest na rzeczy czy po prpstu zjaflam dzis za duzo owocow 🤷🏼‍♀️ wzielam prysznic i pod ciepla woda bylo lepiej, ale jak skonczylam lac to znow boli. Wzielam nospe no i zobaczymy. Nie wyglada ani troche jakby to mialo cos wspolnego z porodem, z drugiej strony w mojej sytuacji z blizna troche mnie to stresuje 😔

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek czyżby magia pełni?

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze się wyciszyły. Mam nadzieję, że będę mogła wrócić do domu i spokojnie donosić. Przeraża mnie wizja porodu już teraz.

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, trzymam kciuki za powrót do domu w takim razie <3

Mirabelka, u mnie to chyba magia pochłonięcia kilograma czereśni :D Brzuch nadal pobolewa, ale bez dramatu i cały czas jest to pobolewanie ciągłe, nie ma mowy o skurczach. Mały się wierci standardowo. Więc chyba spróbuję się dziś położyć wcześniej po prostu. Jak uda mi się zasnac to prześpię ten dyskomfort :)

A jak reszta ekipy? Poniedziałek albo spokojny, albo tak niespokojny, że dziewczyny nie miały kiedy dać znać ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    90 to na prawde nie jest zly wynik. Raczej nie ma wplywu. Ze spokojem :) poza lezeniem na lewym boku mozesz jeszcze pic wiecej wody, wiecej aktywnosci w ciagu dnia. Im wyzsze sama bedziesz miec cisnienie tym mniejsze znaczenie bedzie mialo w jakiej pozycji spisz :)

Od trzech tygodni staram się pić ok 3 l dziennie wody. Wcześniej piłam mniej i z serduszkiem było okej. A jeśli chodzi o ciśnienie to ja zarówno przed ciążą jak i w trakcie mam niskie po 80-90/50-60 z hakiem. Zdarza się 100 z hakiem na 70. No ale u mnie taka uroda po mamie. Na szczęście, że od ostatniej wizyty co chwile cos robię w domu. Owszem spacerów było mało, ale co chwile cos sprzątałam, gotowałam, piekłam, czy na zakupy wyskoczyłam , cos tam załatwiłam także w ciągu dnia praktycznie nie leżałam i nie spałam ( może z 2 razy na przestrzeni tych trzech tygodni) więc o tyle dobrze... Zobaczymy co dzisiejsze KTG pokaże. Zasnęłam na lewym boku, o 2 się obudziłam z bólem tegoż posladka i biodra, poszłam do toalety, chwilę polezalam na prawym i znowu spałam na lewym aż do teraz. Chwila regeneracji i zaraz się przekręcam na lewym i jeszcze trochę pośpię. Ech ta końcówka taka ciężka 😞

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Madlene, trzymam kciuki za powrót do domu w takim razie <3

Mirabelka, u mnie to chyba magia pochłonięcia kilograma czereśni :D Brzuch nadal pobolewa, ale bez dramatu i cały czas jest to pobolewanie ciągłe, nie ma mowy o skurczach. Mały się wierci standardowo. Więc chyba spróbuję się dziś położyć wcześniej po prostu. Jak uda mi się zasnac to prześpię ten dyskomfort :)

A jak reszta ekipy? Poniedziałek albo spokojny, albo tak niespokojny, że dziewczyny nie miały kiedy dać znać ;)

Faktycznie to wiśnie w takiej ilości mogły zaszkodzić, mam nadzieję że udało Ci się przespać ten dyskomfort.

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Skurcze się wyciszyły. Mam nadzieję, że będę mogła wrócić do domu i spokojnie donosić. Przeraża mnie wizja porodu już teraz.
    Madlane w takim tlraize kciuki za wyjście do domu i spokojne donoszenie do terminu ✊😘

Darkestfear kurcze dziwna sprawa, stawiałabym na wody... Nad nimi się nie ma kontroli. Mocz można po puścić ale to byś czuła. Mi położna mówiła że od odejścia wód tak do 2 h lepiej się pojawić w szpitalu.

mhsvj44jaatf8jcr.png

‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ