X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Hej dziewczyny 😊 ja też mam dolegliwości jelitowe od piątku 🥴 nie jakieś gwałtowne, ale kilka razy dziennie jestem w WC. Do tego strasznie boli mnie dziś kręgosłup. W poprzednich ciążach nie miałam bóli z krzyża i zastanawiam się jak to wygląda? To jest odczuwalne jak skurcze? U mnie to stały, tępy ból 😩
    Zacytować miałam, a mi się polubiło, jak mowa o bólach krzyżowych, to nie ma czego lubić ;) te porodowe z krzyża zdecydowanie nie są tępymi i stałymi, maja rytm skurczów i ja bym ten bol porównała do hmm.. rąbania kręgosłupa siekierą? :D

• madziab Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, pessar wyjęty, szyjka zgladzona, rozwarcie na 2 palce, czekamy na mocniejsze skurcze. Niuniuś waży między 2700 a 2800, akurat dobry do rodzenia 😊

Evli, Asasa, Molokay, Iskierka87, Kagu3, Zozo, Kropka4, tym_janek, ticia9, MomOfBoys, MartitaS, agniecha2101 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Ja też już dawno małej nie widziałam jestem bardzo ciekawa ile teraz waży bo ostatnią wagę poznałam 16.07 więc na pewno trochę przybrała od tamtej pory 🙂
    To mialaysmy podobnie wizytę, bo ja dzień wcześniej :) moja mała miała wtedy 2,96 kg i martwię się, co za pączek się uhodowal do tej pory i jak ja go urodzę :)

• madziab Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnia wizytę 15.07 i od tamtej pory Mały przybrał 200-300g także bez szału, spokojnie dziewczyny. Podobno na ostatniej prostej tempo spowalnia

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skurcze nie ustępowały mi przez cały dzień, dlatego ostatecznie jestem na obserwacji w szpitalu. Rozwarcie zaledwie 1,5 cm. Skurcze się piszą, ale niejednoznaczne. Czekamy i zobaczymy co dalej.. Albo się rozkręcą, albo wyciszą.Cokolwiek sie stanie modlę się by z Miłoszkiem było wszystko dobrze, bo nie ma tu neonatologii..

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziab kciukacze zatem za szybki i bezproblemowy poród ✊🙂

Molokay a który tc wtedy miałaś?

Madlene jesteś pod opieką więc na pewno wszystko będzie dobrze. Kibicuje Ci co by dalej bezproblemowo sytuacja się rozwijała jaka by nie była 🤗

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Ja też już dawno małej nie widziałam jestem bardzo ciekawa ile teraz waży bo ostatnią wagę poznałam 16.07 więc na pewno trochę przybrała od tamtej pory 🙂
    To i tak nie dawno bo ja jak miałam wizytę 15.07 to tylko spradzil serduszko i pobrał wymaz na gbs zlecił badania i tyle więc od czerwca małego nie widzialam i ciekawa jestem ile waży i czy wszystko na pewno jest dobrze

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cela no to rzeczywiście kawał czasu. Ja co prawda na ostatnich wizytach małej nie widziałam bo albo mierzenie było i sprawdzanie serduszka albo właśnie badania tylko zalecił. Zawsze pytałam czy wszystko ok i tak też mówili lekarze więc byłam spokojna no ale w środę chce już wiedzieć mniej więcej na co się przygotować 🙂 miło by było też ją podejrzeć ale nie bd wymagać bo w sumie za niecałe 3 tygodnie się zobaczymy także już wytrzymam 😉

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że długo nie będę musiała czekać aż mały zechce wyjść. Do środy niech niech poczeka a po wizycie może wychodzic😁

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się modlę by do terminu CC wytrzymała czyli do 38+5 🙏

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Dziewczyny, skurcze nie ustępowały mi przez cały dzień, dlatego ostatecznie jestem na obserwacji w szpitalu. Rozwarcie zaledwie 1,5 cm. Skurcze się piszą, ale niejednoznaczne. Czekamy i zobaczymy co dalej.. Albo się rozkręcą, albo wyciszą.Cokolwiek sie stanie modlę się by z Miłoszkiem było wszystko dobrze, bo nie ma tu neonatologii..

Madlena trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🙏✊ dobrze, że jesteś pod obserwacją 😘

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Molokay Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Molokay a który tc wtedy miałaś
    36+0

Madziab, fajnie, ze szyjka gotowa :) nic tylko latwo rodzić :)
    mam nadzieje, ze z tym przybieraniem i u mnie nie będzie szaleństwa, choć mam obawy, bo pierworodny na ostatniej przedporodowej wizycie wskoczył na 95. percentyl z 82.

Madlene, dobrze, ze jesteś pod opieka. rozwarcie może, ale nie musi oznaczać rozpoczynającego się porodu.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Tym_Janek KTG mam dopiero jutro, tak mi się najszybciej udało załatwić, a tętno dzisiaj wyszło takie na zwykłej wizycie u mojej ginekolog podczas USG. Do tej pory miałam jedno KTG ale to w 31 tc więc dawno. Dopiero dzisiaj mi ginekolog kazała chodzić 1 x w tyg do porodu... A powiedz mi, czy takie spadki (bo podejrzewam, ze jak są to od niedawna i pewnie wtedy jak śpię na wznak no bo nie mam nad tym kontroli w nocy, chyba będę spała na siedząco) mogą wpłynąć na jakieś niedotlenienie małego? Czy raczej nie?

90 to na prawde nie jest zly wynik. Raczej nie ma wplywu. Ze spokojem :) poza lezeniem na lewym boku mozesz jeszcze pic wiecej wody, wiecej aktywnosci w ciagu dnia. Im wyzsze sama bedziesz miec cisnienie tym mniejsze znaczenie bedzie mialo w jakiej pozycji spisz :)

Kropka4 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobolewa mnie brzuch, caly, nie skurcze tylko caly czas, ale nie jest to jakis silny bol. I teraz nie wiem czy cos jest na rzeczy czy po prpstu zjaflam dzis za duzo owocow 🤷🏼‍♀️ wzielam prysznic i pod ciepla woda bylo lepiej, ale jak skonczylam lac to znow boli. Wzielam nospe no i zobaczymy. Nie wyglada ani troche jakby to mialo cos wspolnego z porodem, z drugiej strony w mojej sytuacji z blizna troche mnie to stresuje 😔

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek czyżby magia pełni?

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze się wyciszyły. Mam nadzieję, że będę mogła wrócić do domu i spokojnie donosić. Przeraża mnie wizja porodu już teraz.

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, trzymam kciuki za powrót do domu w takim razie <3

Mirabelka, u mnie to chyba magia pochłonięcia kilograma czereśni :D Brzuch nadal pobolewa, ale bez dramatu i cały czas jest to pobolewanie ciągłe, nie ma mowy o skurczach. Mały się wierci standardowo. Więc chyba spróbuję się dziś położyć wcześniej po prostu. Jak uda mi się zasnac to prześpię ten dyskomfort :)

A jak reszta ekipy? Poniedziałek albo spokojny, albo tak niespokojny, że dziewczyny nie miały kiedy dać znać ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    90 to na prawde nie jest zly wynik. Raczej nie ma wplywu. Ze spokojem :) poza lezeniem na lewym boku mozesz jeszcze pic wiecej wody, wiecej aktywnosci w ciagu dnia. Im wyzsze sama bedziesz miec cisnienie tym mniejsze znaczenie bedzie mialo w jakiej pozycji spisz :)

Od trzech tygodni staram się pić ok 3 l dziennie wody. Wcześniej piłam mniej i z serduszkiem było okej. A jeśli chodzi o ciśnienie to ja zarówno przed ciążą jak i w trakcie mam niskie po 80-90/50-60 z hakiem. Zdarza się 100 z hakiem na 70. No ale u mnie taka uroda po mamie. Na szczęście, że od ostatniej wizyty co chwile cos robię w domu. Owszem spacerów było mało, ale co chwile cos sprzątałam, gotowałam, piekłam, czy na zakupy wyskoczyłam , cos tam załatwiłam także w ciągu dnia praktycznie nie leżałam i nie spałam ( może z 2 razy na przestrzeni tych trzech tygodni) więc o tyle dobrze... Zobaczymy co dzisiejsze KTG pokaże. Zasnęłam na lewym boku, o 2 się obudziłam z bólem tegoż posladka i biodra, poszłam do toalety, chwilę polezalam na prawym i znowu spałam na lewym aż do teraz. Chwila regeneracji i zaraz się przekręcam na lewym i jeszcze trochę pośpię. Ech ta końcówka taka ciężka 😞

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Madlene, trzymam kciuki za powrót do domu w takim razie <3

Mirabelka, u mnie to chyba magia pochłonięcia kilograma czereśni :D Brzuch nadal pobolewa, ale bez dramatu i cały czas jest to pobolewanie ciągłe, nie ma mowy o skurczach. Mały się wierci standardowo. Więc chyba spróbuję się dziś położyć wcześniej po prostu. Jak uda mi się zasnac to prześpię ten dyskomfort :)

A jak reszta ekipy? Poniedziałek albo spokojny, albo tak niespokojny, że dziewczyny nie miały kiedy dać znać ;)

Faktycznie to wiśnie w takiej ilości mogły zaszkodzić, mam nadzieję że udało Ci się przespać ten dyskomfort.

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Skurcze się wyciszyły. Mam nadzieję, że będę mogła wrócić do domu i spokojnie donosić. Przeraża mnie wizja porodu już teraz.
    Madlane w takim tlraize kciuki za wyjście do domu i spokojne donoszenie do terminu ✊😘

Darkestfear kurcze dziwna sprawa, stawiałabym na wody... Nad nimi się nie ma kontroli. Mocz można po puścić ale to byś czuła. Mi położna mówiła że od odejścia wód tak do 2 h lepiej się pojawić w szpitalu.

mhsvj44jaatf8jcr.png

‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ