X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś noc spokojna. Młodszy syn standardowo się obudził w środku nocy, ale tak poza tym to odespałam poprzednią 👍

Kropka powodzenia na wizycie!

Kropka4, tym_janek lubią tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ciekawa jestem czy księżycowy zabobon przyniesie lawinę porodów :D mam wrażenie, ze mnie nic nie ruszy do skończonego 39 tc co najmniej, wiec się nie pisze na dzisiejszy interes :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂

Ja też jeszcze póki co nie pisze się na rozwiązanie ale za to czekam na te które tego oczekują, na dobre wieści i na nowe forumowe maluszki ☺️

Ponoć sierpień miał być typowym wakacyjnym miesiącem a u bas jakiś tego nie widać. Wczoraj jeszcze ładna pogoda a dziś już szaro buro i deszczowo nie wiem jak u Was ale u mnie taki brak energii na cokolwiek.

Kropka kciuki za wizytę ✊🙂

Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Asasa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie pogniewała jakby mnie ruszyło, ale coś wątpię, bo totalna cisza na horyzoncie ;-) zaczynam mieć stresa przed wywoływaniem.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już w szpitalu po zdjęciu szwu. Szyjka prawie zgładzona, rozwarcie na palec, ale z racji, że już jestem po cc to wpisali mnie na cesarke na środę skoro i tak już jestem w szpitalu. Więc w środę będę już tuliła synka 😍

Irola, Evli, MomOfBoys, Iskierka87, MartitaS, Asasa, Kagu3, AsIuLa2020, Kropka4, tym_janek, m@rzenie lubią tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie od 5.30 goni biegunka, ponadto też już zwymiotowałam chyba całą treść pokarmową i boję się zjeść czegokolwiek. Bóle brzucha mam cały czas, mały jest nadaktywny..czekam co będzie dalej. Mimo prysznica bóle nie ustąpiły.. Ale mam nadzieję, że to tylko zatrucie pokarmowe..

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Hej, mnie od 5.30 goni biegunka, ponadto też już zwymiotowałam chyba całą treść pokarmową i boję się zjeść czegokolwiek. Bóle brzucha mam cały czas, mały jest nadaktywny..czekam co będzie dalej. Mimo prysznica bóle nie ustąpiły.. Ale mam nadzieję, że to tylko zatrucie pokarmowe..
    No kochana... Chyba się zaczyna jednak ☺️ chociaż teraz patrzę że masz jeszcze trochę czasu do terminu, ale kto wie...

A miałaś czym się zatruć, że tak myślisz?

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Hej dziewczyny 🙂

Ja też jeszcze póki co nie pisze się na rozwiązanie ale za to czekam na te które tego oczekują, na dobre wieści i na nowe forumowe maluszki ☺️

Ponoć sierpień miał być typowym wakacyjnym miesiącem a u bas jakiś tego nie widać. Wczoraj jeszcze ładna pogoda a dziś już szaro buro i deszczowo nie wiem jak u Was ale u mnie taki brak energii na cokolwiek.

Kropka kciuki za wizytę ✊🙂
    U mnie taka sama pogoda jak u Ciebie, i wczoraj i dziś. Skąd jesteś?

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia no to kochana kciukacze to już niedługo ✊🙂

Madlene też myślę że coś jest na rzeczy, bądź w gotowości 🍀

MomOfBoys Olsztyn 😉

ticia9 lubi tę wiadomość

• Madlene28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi, że w ogóle jeszcze nie jestem gotowa. Z niczym. Wciąż mi się wydawało, że mam jeszcze mnóstwo czasu. Co do zatrucia to jadłam wczoraj świeże zrobione przez moją mamę leczo. Ogólnie w ciąży mój organizm źle reaguje na paprykę, ale nigdy nie zdarzyło mi się wymiotować z tego powodu.. Przed chwilą złapał mnie skurcz taki średniawy i cały czas mi niedobrze. Boże.. Niby druga ciąża, a człowiek głupi jak przy pierwszej.
    P.s: według usg Miłosz jest starszy o 5 dni.. Zawsze coś

Nie wiem który raz już byłam z tą biegunką w wc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 10:49

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene a może jedz na wszelki wypadek do lekarza bo nigdy nie wiadomo czy to nie zwiastuny.

Ja się też obawiam wcześniejszej akcji choć u mnie poki co brak objawów i mam nadzieję że jednak dotrwamy z małą do terminu ale nie przewidzisz jak będzie niestety

• YoYo85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja mam to samo. Też już rodziłam a mam wrażenie że nie wiem nic i boje się chyba jeszcze bardziej niż przed pierwszy porodem 🙄
    Trzymam kciuki żeby Miłosz jeszcze posiedział w brzuszku.

Kciukacze za dzisiejsze wizyty i porody ✊
    Mam nadzieje ze i na mnie pełnia podziała 😃

tym_janek lubi tę wiadomość

• Madlene28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam za bardzo jak jechać. Dopiero po południu ewentualnie. Poza tym nie chcę panikować, a wizyta kosztuje prawie 200 zł 🤔 staram się dużo pić, ale znowu wymiotowałam.. Kosmos.

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • madziab Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene mam dziś to samo, od rana co nie wezmę do ust to zaraz przytulam sedes 😳

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam dziewczyny i mam nadzieję że to tylko przejściowe te złe samopoczucie. 3majcie się jakoś 🤗

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Ticia no to kochana kciukacze to już niedługo ✊🙂

Madlene też myślę że coś jest na rzeczy, bądź w gotowości 🍀

MomOfBoys Olsztyn 😉
    Ja okolice Gdańska, więc nie aż tak daleko. Widać mamy ten sam front pogodowy 😉

Iskierka87 lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Właśnie o to chodzi, że w ogóle jeszcze nie jestem gotowa. Z niczym. Wciąż mi się wydawało, że mam jeszcze mnóstwo czasu. Co do zatrucia to jadłam wczoraj świeże zrobione przez moją mamę leczo. Ogólnie w ciąży mój organizm źle reaguje na paprykę, ale nigdy nie zdarzyło mi się wymiotować z tego powodu.. Przed chwilą złapał mnie skurcz taki średniawy i cały czas mi niedobrze. Boże.. Niby druga ciąża, a człowiek głupi jak przy pierwszej.
    P.s: według usg Miłosz jest starszy o 5 dni.. Zawsze coś

Nie wiem który raz już byłam z tą biegunką w wc..
    A może na tę biegunkę choć jeden węgiel? Jeśli to poród to akcji porodowej nie zatrzyma, a jeśli faktycznie zatrucie to zwiąże toksyny w organiźmie chociaż trochę.
    Współczuję 🙁

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Ja okolice Gdańska, więc nie aż tak daleko. Widać mamy ten sam front pogodowy 😉

No nie tak daleko 😉 pogoda niestety jest jaka jest choć z jednej strony może i lepiej bo gdyby było upalnie też bym narzekała 😄 nie dogodzisz hehe

MomOfBoys lubi tę wiadomość

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlansie po wizycie i prawie zawału dostałam. Tętno mu spadło do 90 ... I po kilku obrotach na boki w końcu wróciło do normy i mam zakaz leżenia na wznak i prawym boku. Tylko i wyłącznie lewym. Mówiła że jakby nie wrócilo do normy to od razu skierowanie na cc...jak wyszłam to się popłakałam z tego wszystkiego... Ech już niech lepiej się urodzi bo się wykończę 😢 a tak po za tym średnio waży 3312 gram, powoli się wszystko przygotowuje do porodu. Następna wizyta za dwa tygodnie. Muszę ogarnąć ktg raz w tygodniu. Nie wiem jak się do tego zabrać... Ech odechciało mi się wszystkiego 😢 mam nadzieję tylko że to nie wpłynie jakoś na jego zdrowie...

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Madlene28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie drzemkę o 12..do tej godziny skurcze obudzily mnie 3 razy.. Wiem, że to jeszcze nie to, ale ewidentnie coś się dzieje. Dziś muszę wszystko ogarnąć. Oczywiście czuję się słaba i wyjałowiona, bo zjadłam tylko kawałek chleba z masłem, ale muszę wstać, no tata wyjeżdża o 15 do Niemiec i wypada mu przed wyjazdem dać jakiś obiad :/... Co do pogody to u nas pada cały czas od nocy.

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ