X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u nas deszczowej pogody ciąg dalszy ech... Ale dziś ma przyjść nowy stolik do salonu który zamówiliśmy w piątek więc się cieszę na samą myśl bo w końcu nie bd się obijać o stary szklany 🙂

Co do skurczów to ja miewam tylko czasem takie dziwne w pachwinach dosyć bolące ale krótko trwają na szczęście.

Kropka d cieszę się że z maluszkiem wszystko dobrze i będziesz miała możliwość sprawdzenia co jakiś czas 🤗 i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy 💐 prezent świetny dla męża na pewno się ucieszy 🙂

Kropka4 lubi tę wiadomość

• Madlene28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Madlene, ja tak miałam jak opisujesz. Jeden dzień kompletnie się skończyły, kolejny urodziłam. Właśnie z takimi nieregularnymi skurczami. Każdy organizm jest inny i może to różnie wyglądać, nie zawsze książkowo.

Mam wrażenie Kagu, że u mnie nigdy nie jest książkowo🤔 aktualnie najadłam się, wyspałam i nic. Kompletna cisza. Chcę albo urodzić, albo wracać do domu 🤦‍♀️ a tu niestety ani w tę ani w tę się nie zapowiada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 13:25

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Irola Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Z tym swędzeniem to mam to samo... Stać nie mogę chwili bo już mnie swedza stopy, są zaczerwienione no i mam spuchnięte... :/

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Hej dziewczyny! Z tym swędzeniem to mam to samo... Stać nie mogę chwili bo już mnie swedza stopy, są zaczerwienione no i mam spuchnięte... :/

ciekawe o co to chodzi. niepamiętam żeby mnie tak kulo w poprzedniej ciąży a opuchlizne miałam chyba od 30 tc. no nic po porodzie pewnie przyjdzie:)

Irola mnie najlepiej na to robi moczenie nóg w zimnej wodzie, po tym jest chwilę lepiej.

Irola lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie to chyba jeszcze bardziej napuchną 🤣🤣🤣 (w każdym razie jak tak miałam w pierwszej 🙄)

Madlene mam nadzieje że Twoje dziecię się określi w którąś stronę 😉

Kropka super że ktg wyszło dobrze 😉 wątpię że to grozi niedotlenieniem. Nasze dzieciaczki pewnie tez mają spadki i nawet o tym nie wiemy, bo to trzeba byłoby być non stop podłączonym do sprzętu 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 15:23

Madlene28, Kropka4 lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam mój suwaczek i się zastanawiam czy ja jeszcze pamietam jak TO się robi 🙈😆🤣🤪

tym_janek, madziab, Kropka4, Zozo lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • madziab Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, mam to samo🙈

Evli lubi tę wiadomość

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli nie tylko Ty 😅 ja się zastanawiam jeszcze czy i kiedy będzie mi się wgl chciało bo póki co to nawet mi to nie w głowie teraz 😉

Evli lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuje sobie wyobrazić jaką bym mogła pozycje obrać i nie widzę tego w ogóle 🦧🐖🤣🤣🤣 chęci też za bardzo nie ma 🙆‍♀️

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co wolę nie próbować bo ostatnio to wyglądało tak 😂

50402583ff49.jpg

Evli, Kropka4 lubią tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka, padłam 😂

Ja tez sobie tego nie wyobrazam na razie. Pierwszy raz po pologu wyglada mniej wiecej jak pierwszy raz w ogole, a potem juz czlowiek ogarnia, najwiekszy problem z checiami, bo nie wiem jak u innych, ale u mnie podczas pk libido nie istnieje. A jak juz sie skusze bardziej kierowana glowa niz reszta ciala to bez lubrykantu podczas kp ani rusz 🤷🏼‍♀️

Iskierka87 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Iskierka, padłam 😂

Ja tez sobie tego nie wyobrazam na razie. Pierwszy raz po pologu wyglada mniej wiecej jak pierwszy raz w ogole, a potem juz czlowiek ogarnia, najwiekszy problem z checiami, bo nie wiem jak u innych, ale u mnie podczas pk libido nie istnieje. A jak juz sie skusze bardziej kierowana glowa niz reszta ciala to bez lubrykantu podczas kp ani rusz 🤷🏼‍♀️

Tymjanek, u mnie to samo.🤦‍♀️🤛

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wgl brak jakiejkolwiek ochoty teraz, nie wiem jak po porodzie ale też wątpię że będzie tak szybko chęć tym bardziej że bd zapewne zaczarowana przez córkę i jej poświęcę cały swój czas 🙂

Po operacji też jakoś dopiero po 3ch czy 4ch tygodniach dopiero próbowaliśmy ale tym razem to i o zabezpieczeniu trzeba pomyśleć. O matko aż dziwnie mi się o tym pisze 😄 tyle lat bez żadnych antykoncepcji

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie caly czas boli, ale bez zmian - bol ciagly i niezbyt dokuczliwy. Po drodze mnie przemeczylo w toalecie. W nocy zarzekalam sie, ze juz "nigdy wiecej w zyciu czeresni", dzis juz wrocil rozsadek i dodalam do tej deklaracji "w takiej ilosci na raz" 😅

Moja corka na tym etapie juz byla na swiecie (37+5 tc, po 15), wiec synek juz siedzi dluzej i chwala mu za to. Przyjaciolka nie omieszkala wsponiec, ze pelnia trwa jeszcze dzisiaj, ale ja mysle, ze on juz doczeka do tego czwartku.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym janek ale fajnie, jeszcze chwila i będziesz rozpakowana 😁
    Ja się uparłam na próbę sn i mam nadzieje że długo czekać nie będę..bo u mnie ostatni gwizdek to 41+6 wiec wychodzi 31 sierpnia🙆‍♀️🤦🏻‍♀️ Dziwny kraj 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 16:06

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mom, teraz corke ogarnia moja mama na zmiane z mezem od rana do poludnia, a ja z nia spedzam wieczory tylko. Dlatego tez moge funkcjonowac w tym dzikim cyklu dobowym. A tak na co dzien, poza ciaza ten cykl nie jest az tak rozjechany. Chodze spac zwykle ok. 2 w nocy i wstaje o 10 (jak moge pospac akurat). Moj maz z kolei jest ranny ptaszek i chodzi spac ok. 22 a wstaje o 6 razem z corka. 2 dni w tygodniu ma zmiane popoludniowa, wiec ja sie wysypiam a on ogarnia mala od rana. W weekendy tak samo, z kolei te 3 dni co musi isc na rano, ja po prostu pije nie 2 tylko 4 kawy i jakos zyje ;) czasem ucinam sobie drzemke popoludniu jak on wraca z pracy. Teraz z dwojka bedzie trudniej, ale umowmy sie, wiekszosc dzieci w 1 roku zycia i tak ma milion pobudek, wiec jakiego cyklu człowiek by nie mial i tak chodzi niewyspany 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 16:09

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Tym janek ale fajnie, jeszcze chwila i będziesz rozpakowana 😁
    Ja się uparłam na próbę sn i mam nadzieje że długo czekać nie będę..bo u mnie ostatni gwizdek to 41+6 wiec wychodzi 31 sierpnia🙆‍♀️🤦🏻‍♀️ Dziwny kraj 🥴

Trzymam mocno kciuki aby mala nie trzymala cie tak dlugo w niepewnosci :) i aby sn sie udal bez problemow <3

Ja sie tylko zastanawiam jak to sensownie rozegrac, bo aktualnie zasypiam ok 5-6 nad ranem, a w szpitalu mam byc o 7:30 🤷🏼‍♀️ czy probowac zasnac wczesniej? Czy po prostu spac do oporu w srode i dac sobie spokoj z proba spania w nocy w ogole?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może śpij do oporu w środę 🤔 Pewnie w nocy i tak nie zaśniesz ze stresu...dobrze byłoby się wyspać na zapas ale to tak nie da rady 😅

tym_janek lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymjanek Ty jesteś z KRK?
    ja mam w piątek na 7:30 się stawić nie liczę na to że zasnę w noc przed więc pójdę z marszu;) wyspie się po cc najwyżej.

Evil kciuki żeby jednak szybciej się coś u Ciebie rozkrecilo i zęby sn się udal😙

Evli lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak ja też bym chciała żeby szybko się rozkręciło i mieć to już za sobą ale od jutra wieczora. Nie wyobrażam sobie ze mały się uprze i będzie czekał do końca a nie daj boże jeszcze po terminie wtedy to już chyba się zalamie😥

f2wlupjypf2pzqjw.png
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ