X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u nas deszczowej pogody ciąg dalszy ech... Ale dziś ma przyjść nowy stolik do salonu który zamówiliśmy w piątek więc się cieszę na samą myśl bo w końcu nie bd się obijać o stary szklany 🙂

Co do skurczów to ja miewam tylko czasem takie dziwne w pachwinach dosyć bolące ale krótko trwają na szczęście.

Kropka d cieszę się że z maluszkiem wszystko dobrze i będziesz miała możliwość sprawdzenia co jakiś czas 🤗 i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy 💐 prezent świetny dla męża na pewno się ucieszy 🙂

Kropka4 lubi tę wiadomość

• Madlene28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Madlene, ja tak miałam jak opisujesz. Jeden dzień kompletnie się skończyły, kolejny urodziłam. Właśnie z takimi nieregularnymi skurczami. Każdy organizm jest inny i może to różnie wyglądać, nie zawsze książkowo.

Mam wrażenie Kagu, że u mnie nigdy nie jest książkowo🤔 aktualnie najadłam się, wyspałam i nic. Kompletna cisza. Chcę albo urodzić, albo wracać do domu 🤦‍♀️ a tu niestety ani w tę ani w tę się nie zapowiada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 13:25

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Irola Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Z tym swędzeniem to mam to samo... Stać nie mogę chwili bo już mnie swedza stopy, są zaczerwienione no i mam spuchnięte... :/

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Hej dziewczyny! Z tym swędzeniem to mam to samo... Stać nie mogę chwili bo już mnie swedza stopy, są zaczerwienione no i mam spuchnięte... :/

ciekawe o co to chodzi. niepamiętam żeby mnie tak kulo w poprzedniej ciąży a opuchlizne miałam chyba od 30 tc. no nic po porodzie pewnie przyjdzie:)

Irola mnie najlepiej na to robi moczenie nóg w zimnej wodzie, po tym jest chwilę lepiej.

Irola lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie to chyba jeszcze bardziej napuchną 🤣🤣🤣 (w każdym razie jak tak miałam w pierwszej 🙄)

Madlene mam nadzieje że Twoje dziecię się określi w którąś stronę 😉

Kropka super że ktg wyszło dobrze 😉 wątpię że to grozi niedotlenieniem. Nasze dzieciaczki pewnie tez mają spadki i nawet o tym nie wiemy, bo to trzeba byłoby być non stop podłączonym do sprzętu 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 15:23

Madlene28, Kropka4 lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam mój suwaczek i się zastanawiam czy ja jeszcze pamietam jak TO się robi 🙈😆🤣🤪

tym_janek, madziab, Kropka4, Zozo lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • madziab Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, mam to samo🙈

Evli lubi tę wiadomość

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli nie tylko Ty 😅 ja się zastanawiam jeszcze czy i kiedy będzie mi się wgl chciało bo póki co to nawet mi to nie w głowie teraz 😉

Evli lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuje sobie wyobrazić jaką bym mogła pozycje obrać i nie widzę tego w ogóle 🦧🐖🤣🤣🤣 chęci też za bardzo nie ma 🙆‍♀️

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co wolę nie próbować bo ostatnio to wyglądało tak 😂

50402583ff49.jpg

Evli, Kropka4 lubią tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka, padłam 😂

Ja tez sobie tego nie wyobrazam na razie. Pierwszy raz po pologu wyglada mniej wiecej jak pierwszy raz w ogole, a potem juz czlowiek ogarnia, najwiekszy problem z checiami, bo nie wiem jak u innych, ale u mnie podczas pk libido nie istnieje. A jak juz sie skusze bardziej kierowana glowa niz reszta ciala to bez lubrykantu podczas kp ani rusz 🤷🏼‍♀️

Iskierka87 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Iskierka, padłam 😂

Ja tez sobie tego nie wyobrazam na razie. Pierwszy raz po pologu wyglada mniej wiecej jak pierwszy raz w ogole, a potem juz czlowiek ogarnia, najwiekszy problem z checiami, bo nie wiem jak u innych, ale u mnie podczas pk libido nie istnieje. A jak juz sie skusze bardziej kierowana glowa niz reszta ciala to bez lubrykantu podczas kp ani rusz 🤷🏼‍♀️

Tymjanek, u mnie to samo.🤦‍♀️🤛

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wgl brak jakiejkolwiek ochoty teraz, nie wiem jak po porodzie ale też wątpię że będzie tak szybko chęć tym bardziej że bd zapewne zaczarowana przez córkę i jej poświęcę cały swój czas 🙂

Po operacji też jakoś dopiero po 3ch czy 4ch tygodniach dopiero próbowaliśmy ale tym razem to i o zabezpieczeniu trzeba pomyśleć. O matko aż dziwnie mi się o tym pisze 😄 tyle lat bez żadnych antykoncepcji

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie caly czas boli, ale bez zmian - bol ciagly i niezbyt dokuczliwy. Po drodze mnie przemeczylo w toalecie. W nocy zarzekalam sie, ze juz "nigdy wiecej w zyciu czeresni", dzis juz wrocil rozsadek i dodalam do tej deklaracji "w takiej ilosci na raz" 😅

Moja corka na tym etapie juz byla na swiecie (37+5 tc, po 15), wiec synek juz siedzi dluzej i chwala mu za to. Przyjaciolka nie omieszkala wsponiec, ze pelnia trwa jeszcze dzisiaj, ale ja mysle, ze on juz doczeka do tego czwartku.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym janek ale fajnie, jeszcze chwila i będziesz rozpakowana 😁
    Ja się uparłam na próbę sn i mam nadzieje że długo czekać nie będę..bo u mnie ostatni gwizdek to 41+6 wiec wychodzi 31 sierpnia🙆‍♀️🤦🏻‍♀️ Dziwny kraj 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 16:06

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mom, teraz corke ogarnia moja mama na zmiane z mezem od rana do poludnia, a ja z nia spedzam wieczory tylko. Dlatego tez moge funkcjonowac w tym dzikim cyklu dobowym. A tak na co dzien, poza ciaza ten cykl nie jest az tak rozjechany. Chodze spac zwykle ok. 2 w nocy i wstaje o 10 (jak moge pospac akurat). Moj maz z kolei jest ranny ptaszek i chodzi spac ok. 22 a wstaje o 6 razem z corka. 2 dni w tygodniu ma zmiane popoludniowa, wiec ja sie wysypiam a on ogarnia mala od rana. W weekendy tak samo, z kolei te 3 dni co musi isc na rano, ja po prostu pije nie 2 tylko 4 kawy i jakos zyje ;) czasem ucinam sobie drzemke popoludniu jak on wraca z pracy. Teraz z dwojka bedzie trudniej, ale umowmy sie, wiekszosc dzieci w 1 roku zycia i tak ma milion pobudek, wiec jakiego cyklu człowiek by nie mial i tak chodzi niewyspany 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 16:09

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Tym janek ale fajnie, jeszcze chwila i będziesz rozpakowana 😁
    Ja się uparłam na próbę sn i mam nadzieje że długo czekać nie będę..bo u mnie ostatni gwizdek to 41+6 wiec wychodzi 31 sierpnia🙆‍♀️🤦🏻‍♀️ Dziwny kraj 🥴

Trzymam mocno kciuki aby mala nie trzymala cie tak dlugo w niepewnosci :) i aby sn sie udal bez problemow <3

Ja sie tylko zastanawiam jak to sensownie rozegrac, bo aktualnie zasypiam ok 5-6 nad ranem, a w szpitalu mam byc o 7:30 🤷🏼‍♀️ czy probowac zasnac wczesniej? Czy po prostu spac do oporu w srode i dac sobie spokoj z proba spania w nocy w ogole?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może śpij do oporu w środę 🤔 Pewnie w nocy i tak nie zaśniesz ze stresu...dobrze byłoby się wyspać na zapas ale to tak nie da rady 😅

tym_janek lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymjanek Ty jesteś z KRK?
    ja mam w piątek na 7:30 się stawić nie liczę na to że zasnę w noc przed więc pójdę z marszu;) wyspie się po cc najwyżej.

Evil kciuki żeby jednak szybciej się coś u Ciebie rozkrecilo i zęby sn się udal😙

Evli lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak ja też bym chciała żeby szybko się rozkręciło i mieć to już za sobą ale od jutra wieczora. Nie wyobrażam sobie ze mały się uprze i będzie czekał do końca a nie daj boże jeszcze po terminie wtedy to już chyba się zalamie😥

f2wlupjypf2pzqjw.png
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ