X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Hej dziewczyny.
    Jestem w kompletnym niedoczasie.
    Czytalam jednym okiem i gratuluje z calego serca wszystkim rozpakowanym.
    Nadzieja dzisiaj wielki dzien? Daj znac jak sie czujecie!

U nas wszystko ok. Wykonczyly mnie te wszystkie sprawy urzedowe, papierologia i inne rzeczy ktore logistycznie trzeba bylo po powrocie do domu uporzadkowac. Powoli wszystko sie klaruje.

Mloda jest zupelnie bezproblemowa, karmienie rowniez bez zadnych komplikacji. Dokladnie po tygodniu od porodu odpadl kikut pepowiny. Zdecydowalam sie na pielegnacje i przemywanie swoim pokarmem, polecam, u nas sie super sprawdzilo i faktycznie goilo sie o wiele szybciej niz poprzednim razem.
    Przegonila juz 2 dni temu wage urodzeniowa takze jestem spokojna.
    Starszak bardzo przezywa, ale jest pozytywnie nastawiony. Nie ma atakow zazdrosci jak na razie ani innych dziwnych akcji. Jedyne co to stal sie bardzo glosny, duzo wykrzykuje biega po domu... Ale to chyba z tych emocji. Widze ze z dnia na dzien spokojniej jest.

No i wiecej nie napisze bo idziemy kapac mala. A no i kapiele uwielbia, mega sie relaksuje, rozluznia w wodzie i widac ze jest jej przyjemnie :) No naprawde bezproblemowe dziecko. Nocki mam przespane bo spimy razem i tylko raz na jakis czas otwieram jedno oko zeby ja przystawic.

Szew mialam zdjety wczoraj, boli mnie tylko w tym jednym miejscu co od poczatku ale podobno jest tam wszystko ok wiec czekam na poprawe. Plastry Sutricon juz czekaja w szufladzie, czekam tylko az calkiem sie zagoi rana. Umowilam sie tez do fizjoterapeuty na za 2,5 tygodnia i na wizyte po pologu, USG bioderek tez ogarniete. No mowie, wychodzimy na prosta.

Nie jestem w stanie sie odniesc do Waszych postow za co bardzo przepraszam. Postaram sie niebawem odezwac.
    Trzymam kciuki za wszystkie porody i maluchy ktore jeszcze przed Wami :*
    Zazu super wieści 🙂

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Cześć dziewczyny

Odczułam wewnętrzną potrzebę napisania do Was, ponieważ podczytuję Was na nowo od jakiegoś czasu, a mój termin porodu wypadał na jutro.

Pewnie mnie nie pamiętacie, bo opuściłam Waszą grupę po tym, jak 2 stycznia na USG okazało się, że moje dzieciątko przestało się rozwijać kilka tygodni wcześniej. Były łzy, złość na cały świat i ogromny smutek. Czekałam na poronienie w domu, ostatecznie w szpitalu, po podaniu tabletek na wywołanie, 22 stycznia skończyło się łyżeczkowaniem. Z dalszymi staraniami mieliśmy odczekać chociaż 3 cykle, a najlepiej pół roku.

Jednak mój organizm zregenerował się na tyle szybko, że już w drugim cyklu po łyżeczkowaniu, 30 kwietnia, ujrzałam pozytywny test ciążowy 🙂
    Była radość, ale i strach przed każdą kolejną wizytą, tym bardziej, że powtarzała się historia sprzed kilku miesięcy i miałam plamienia jeszcze do 11 tygodnia. Jednak ta ciąża jest zupełnie inna, a ja od początku podchodzę do niej z większym wewnętrznym spokojem i mam ogromną nadzieję, że zakończy się pozytywnie na początku przyszłego roku, ponieważ obecnie jestem w 18 tygodniu, a termin porodu wypada na 9 stycznia 🙂
    W 15 tygodniu poczułam pierwsze delikatne ruchy mojego synka, które z każdym dniem stają się coraz bardziej wyraźne, więc jestem już dużo spokojniejsza jeśli chodzi o to, że synek nadal we mnie rośnie 🙂

Czytam historie Waszych porodów i z zapartym tchem czekam na kolejne, równocześnie trzymajac kciuki za każdą z Was, bo nieświadomie, ale jesteście mi bardzo bliskie 😉
    Super, że Ci się udało 🙂 Trzymam kciuki za to żebyś w styczniu (a może już w grudniu 😉) tuliła swoje wyczekane maleństwo 🧡

*Agape* lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wielkie gratulacje i powodzenia w KP na pewno będzie dobrze 🙂🤗🥳💐

Mommy kciuki i czekamy na wieści ✊🙂

Agape bardzo się cieszę i również kciuki by dzidzia w brzuszku rosła zdrowa i silna 🤗😘

Molokay i Cela dziś wizytujemy więc kciukacze ✊🙂

Molokay, *Agape* lubią tę wiadomość

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Nadzieja wielkie gratulacje i powodzenia w KP na pewno będzie dobrze 🙂🤗🥳💐

Mommy kciuki i czekamy na wieści ✊🙂

Agape bardzo się cieszę i również kciuki by dzidzia w brzuszku rosła zdrowa i silna 🤗😘

Molokay i Cela dziś wizytujemy więc kciukacze ✊🙂
    Dokładnie oby były same dobre wieści 😊

Iskierka87 lubi tę wiadomość

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka, Cela, bez dobrych wieści nie wychodzimy z gabinetu :) marzę, by usłyszeć, ze szyjka się skraca, a może nawet jakieś ubogie rozwarcie jest :D w pierwszej ciąży po ostatniej wizycie zaczęłam rodzic :D nie mogę się doczekać godziny 18.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molokay więc tego Ci życzę 🙂 a ja wręcz przeciwnie, chce usłyszeć że jest czas i na spokojnie dotrwamy do terminu 😄

Molokay, OranżadA lubią tę wiadomość

• Molokay Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Molokay więc tego Ci życzę 🙂 a ja wręcz przeciwnie, chce usłyszeć że jest czas i na spokojnie dotrwamy do terminu 😄
    Niech się zisci, trzymam kciuki za Twoj termin :)

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka trzymam kciuki żebyś usłyszała ze dotrwasz do terminu
    Molokay ja też marzę by usłyszeć że coś zaczyna się dziać i że lada chwila zobaczę swoje maleństwo 😊

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratulacje!🤗
    Powodzenia na wizytach dziewczyny!

Ja dziś byłam robić badania do cc. plus robiłam porządek w dokumentach i nie mam jednego wyniku, muszę jechać i znów się prosić o wyniki🤦‍♀️ jednak mam kalafior zamiast mózgu.

Molokay, Iskierka87 lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cela, co do czopu, to mój (w pierwszej ciąży) zaczął odchodzić tydzień przed terminem, a 2 dni przed rozpoczęciem akcji. Z tego co wiem, to moment odejścia czopu nie jest żadnym wyznacznikiem. Szyjka tez może się zacząć skracać szybko, ale tez może i kilka tygodni przed terminem i to wcale nic strasznego, wiec i tak nie zna się dni ani godziny do końca :)

tym_janek lubi tę wiadomość

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    05.08.2020 o 8:53 po raz drugi przez cc w 38+1tc zostałam mamą ❤ Tomuś ma 3850g i 56cm ❤ zryczałam się jak bóbr jak go usłyszałam i zobaczyłam 😍

Molokay, Evli, madziab, madu, YoYo85, Iskierka87, Kagu3, Kropka4, Zozo, MartitaS, Asasa, tym_janek, Irola, OranżadA, MomOfBoys, m@rzenie, to_tylko_ja, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia gratuluje ❤️

A u mnie cisza, jutro będę miała badanie i jak będą warunki to zaczną wywoływać, ale coś mi się wydaje, ze może nie być warunków, bo w tej chwili nie mam żadnych skurczy, a od piątku rozwarcie stoi na 1 cm.

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia gratulacje!!! duży chłopczyk! odpoczywajcie i obyscie szybko wyszli do domu:)

ticia9 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia, gratulacje!

ticia9 lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🧡 Ticia🧡 gratulacje!!!!!!

ticia9 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia moje gratulacje największe 🥳💐 jaki duży chłopczyk 🤩 dużo zdrówka dla Was kochani. Cieszcie się sobą 💗

ticia9 lubi tę wiadomość

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia jeszcze raz ogromne gratulacje ❤🥰 dużo zdrówka dla Was, tulcie się 😘

Mommy powodzenia i kciuki za sprawną akcję porodową 🙂

Iskierka, Molokay i Cela kciuki za Wasze wizyty ✊😘 każdej życzę żeby uslyszala od lekarza to co chce 😃😘

Iskierka87, Molokay, ticia9 lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Madlene28 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam do domku ☺️ jeszcze nie czas :)

Evli, Iskierka87, Asasa, YoYo85, i_ka, tym_janek, ticia9, m@rzenie, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene to dobrze niech siedzi jeszcze maluszek, nabiera sił i dotrzyma nam towarzystwa bo w sumie tc różnią się u nas zaledwie jednym dniem 😉

Madlene28 lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia, ogromne gratulacje ❤ dużo zdrowia dla Was <3
    Mommy,kciuki za sprawną akcję porodową 🙂

Wizytujacym zycze aby kazda uslyszala to na co liczy 😉
    Pamietajcie, ze szyjka nie musi sie skracac wczesniej, czasami sie skraca juz na skurczach porodowych, wiec jej dlugosc i obecnosc lub brak czopu zasadniczo nic nie znacza na tym etapie :)

Ja dzis caly dzien na zmiane spie i jem 😂 o 19 ostatni posilek, potem dopakuje torbe, ogarne sie w lazience i bede probowac spac lub meczyc serial do switu, a juz jutro poznam mojego synka <3
    Bol brzucha sie w koncu skonczyl, a jego efektem jest to, ze maly zjechal nizej po prostu. Latwiej sie oddycha, czesciej lata do wc. Kagu wie o czym mowie 😅 ale nic wiecej sie nie dzieje. Dla mnie to dobra wiadomosc ze zjechal, bo daje mi to poczucie, ze mimo ze cc na zimno, to jednak maluch troszke sie szykuje do wyjscia, czyli moze bie jest az tak gotowy jakby sam mial sie urodzic, ale przynajmniej jest blisko 😊

Molokay, Asasa, ticia9 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ