X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ka, bardzo mi przykro, ze Cię tak potraktowano :( jak ta kobieta mogła tak do Ciebie powiedziec :/ i jeszcze to rozwleczone wszystkiego :/ mam nadzieje, ze jakkolwiek się dzisiejszy dzień skończy, to poczujesz się lepiej. I jestem tez przekonana, ze gdy pojawi się dzieciatko, to pełnia szczęścia weźmie górę i szybko zapomnisz o tych złych sytuacjach.

Tym_janek, no trochę się uśmiałam z tej relacji :D ale wiem, ze niewyspanemu człowiekowi do śmiechu raczej nie jest, wiec współczuje i życzę ciszy.

tym_janek lubi tę wiadomość

• Molokay Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, gratulacje!!

• Molokay Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, ze do terminu został mi miesiąc albo dwa, totalnie nic się nie dzieje. Na tym etapie z pierworodnym miałam wiszący brzuch i odlatujący krwisty czop (był to przeddzień rozpoczęcia porodu), a tu niiiic, aż trochę mi dziwnie na myśl, ze mogę jeszcze chodzić w ciąży nawet ponad 2 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_Janek doskonale wiem o czym mowa bo jakbym widziała swój wcześniejszy pobyt w szpitalu. Też takie teremedievi zamieszanie i krzątanie się za byle czym non stop. Miałam wtedy operacje więc o tyle dobrze że zabrałam ze sobą stopery i na całe szczęście bo obok trafiła mi się sąsiadka dająca w nocy koncert na nosie głośniej niż słoń w zoo. Nie słyszałam ani tego ani łażenia wszystkich w koło i przynajmniej się wyspałam. Teraz nie wiem co mnie czeka bo szpital w którym bd rodzic jest inny i nie wiem jakie tam panują zwyczaje ale mam nadzieję że będzie lepiej. 3maj się tam kochana

I_ka to jakaś masakra tyle czekać na cc co oni tam kuźwa robią?! Współczuję ale mam nadzieję że mimo wszystko malutka zrekompensuje Ci to wszystko 🤗

tym_janek lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L_ka, duzo sily <3 niedlugo bedziesz miec maluszka, wrocicie do domu i zacznie soe prawdziwa radosc pomieszana z nie lada wyzwaniem ;)

Dobrze, ze nie wszedzie tak jest jak tu. Ehh... byle do domu.
    Swoja droga bawi mnie bardzo "dieta pooperacyjna". Jestem bardzo ciekawa kto i dlaczego uznal, ze idealna "dieta lekkostrawna" to talerz sucharkow na sniadanie, na obiad talez barszczu zageszczonego smietana z ziemniakamk 🤦🏼‍♀️ a na kolacje chleb z maslem z dzemem, w ktoeym jest woecej cukru niz owocow 😅
    Dietetykiem nie jestem ale smiech przez lzy.

Mi sie zaczal nawal, wiec cycki mam wielkie jak jakas postac z karykatury 😅 postanowilam sie juz z tego wszystkiego smiac, bo nie zostaje nic jak smiac sie lub plakac

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_Janek Ty nie przebywasz może w szpitalu w Olsztynie 😄 no wypisz wymaluj Wojewódzki jak leżałam. Pamiętam że piłam tylko herbatę i jadłam chleb z masłem bo reszta była nie do przełknięcia.

• madu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ika siły i powodzenia! trzymam za Was kciuki żeby zaczęli Was traktować poważnie. jak już mała będzie ja świecie odetchniesz. Tymjanek ale Was zrobili. Ja jakoś Ujastkowi nie ufam, jestem w Żeromskim. o 10:50 przez cc urodziła się Kaja, 4740 g i 55 cm w 38+6:)

od momentu jak mnie przywieźli na salę jest przy mnie. o 17 miałam przygotowanie do wstania od 18 chodzę. boli. Kaja ogarnęła co to cycek ale jeszcze ulewa wodami kolorowymi. cała operacja tata ma jakieś 30 minut z tego cięcie i szycie 15.
    jutro podobno dostanę rano normalne śniadanie, ciekawa jestem czy będzie takie jak u Was tymjanku:)

Ogólnie zajmują się nami prawie same studentki więc naprawdę nie narzekam na ilość ludzi która mi pomaga:)

Molokay, tym_janek, Evli, Iskierka87, Asasa, Kropka4, mommy, MartitaS, m@rzenie, ticia9, YoYo85 lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, gratuluję! Co za konkret dziewczynka :D

madu lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, gratulacje! Ale masz duza coreczke 😍
    No w ujastku jedzenie generalnie w kategoriach szpitalnego jest dobre. Tylko ta "dieta pooperacyjna" jest smieszna dla mnie 😅

W ogole potwierdzam to co mowila (chyba) zazu. Po drugim porodzie obkurczanie sie macicy podczas karmienia to jakas masakra 🙈 Dobrze, ze uprzedzalyscie bo jakbym nie wiedziala to bym myslala chyba, ze jakies komplikacje po cieciu mam...

madu lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu gratulacje 💐🥳 ależ duża dziewczynka 😄

madu lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka jejku trzymaj się tam! Cały dzień stresu.. Ale niebawem poznasz córeczkę i przykrości zejdą na daaaaleki plan 😉

Asula gratulacje 🧡

Madu nooo waga córeczki konkretna, pampuśna pewnie 😁🧡 gratulacje 🧡

Tym_ janek no to rzeczywiście nie odpoczniesz...🤦🏻‍♀️ a sale masz ilu osobową?

madu lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ka biedna Ty, ale córeczka zaraz Ci wszystko wynagrodzi.

Madu gratulacje, dobrze, że nie próbowałaś rodzić naturalnie 😅
    W Żeromskim niby teraz mają jakiś program diety matki karmiącej itp. więc ciekawa jestem jak to wygląda.

Tym_janek trochę tak kiepsko jak na apartament...

madu lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli. Sale mam dla siebie, ale co z tego jak sciany sa tak cienkie, ze wszystko slychac 🤷🏼‍♀️ No fatalnie. Swoja lazienka, mozliwosc zostania partnera nawet na caly pobyt sa super wygodne, szczegolnie teraz w pandemii, ale moim zdaniem jednak cena jest zdecydowanie za wysoka patrzac na to jak to wyglada 🤷🏼‍♀️ no nic, wiem na przyszlosc, chociaz nie planuje wiecej dzieci 🤷🏼‍♀️

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Asassa też się cieszę że nie próbowałam sn bo całkiem spore maleństwo mi się trafiło😉

Tymjanek a Wy nie macie tego programu "dieta mamy"? Jak mnie chcieli zwweviwac do rodzwbua w ujastku to był ich pierwszy argument🤗 z tego ci widzę to naprawdę fajnie wyglądają te posiłki, dużo, różnokolorowe i na pewno nie mało.

mnie też obkurczanie boli jak cholera i w ogóle boli bardziej niż przy pierwszym cc. 2lasbie mi dali kolejny ketonal. teraz się muszę zebrać i jakoś podnieść mała do karmienia. już jej dałam jedna porcję mm bo mleka jeszcze nie tyle ile trzeba, młoda głodna a ja trochę polamana.

Starająca lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula i Madu ogromne gratulacje 🙂😘dużo zdrówka dla Was 😍

Madu spodziewałaś się takiej dużej córeczki? 🙂

I_ka mam nadzieję, ze jestes już po cc i u Was wszystko dobrze, biedna się tyle nameczyłaś 🙁

madu lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• mommy Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!!

My od wczoraj już w domku, Starsza oszalała na punkcie Hani 🥰 Mi tez zaczyna się nawał, narazie jest jeszcze znośnie, zobaczymy co przyniesie dzien.

Mnie nie boli obkurczanie macicy 🤔 w ogóle po porodzie przez cały pobyt w klinice wzięłam aż jeden paracetamol i to w sumie na noc zapobiegawczo. Serio jestem pozytywnie zaskoczona jak to wszystko bezbolesnie przechodzę 😉 aż dziwne 🤔

Współczuje Wam tych szpitali i tego jedzenie.. ja w prywatnej rodziłam, ale miałam kartę menu do wyboru jedzenia, miałam sale jednoosobowa i w ogóle byłam traktowana jak jakaś księżniczka 😉

Tak się zastanawiam czy z tym Bólem obkurczania macicy ma znaczenie jak się rodziło ?

Evli, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

l22nio4pe46s1bcn.png
    3jgx3e3kbvw0hlkx.png
    Aniołek 01.2016 - 6 tydzień
    Aniołek 01.2017 - 10 tydzień
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, dziewczyny 3740 , kliknąłem 4 zamiast 3 🤦‍♀️ także wybaczcie nie aż tak duża, choć dla mnie spora bo syn urodzil się.2 tyg później i byl lzejszy o 100 g:)

tym_janek, YoYo85, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Evli Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu 😂😂 właśnie się zastanawiałam czy cyferka Ci się z przodu nie pomyliła 😆

Tym_janek to rzeczywiście fatalnie jak na płatny pokój 🙄 nawet z jedzeniem się nie postarali ...

Ja topie się... w domu ponad 30 stopni, spałam z klimą przenośną ale to spać jak z traktorem koło ucha 🙆‍♀️ Wykończą mnie te upały.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asassa muszę Cibpowiedziec że śniadanie w diecie dla mam spoko:) inka, bułka, kromka weki, kromka razowego, pół ogórka, dwie rzodkiewk, plaster szynki która wygląda jak szynka, dwa plastry sera, jogurt naturalny. także spoko:)

Asasa lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Asassa muszę Cibpowiedziec że śniadanie w diecie dla mam spoko:) inka, bułka, kromka weki, kromka razowego, pół ogórka, dwie rzodkiewk, plaster szynki która wygląda jak szynka, dwa plastry sera, jogurt naturalny. także spoko:)
    Super!

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ