X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ka, bardzo mi przykro, ze Cię tak potraktowano :( jak ta kobieta mogła tak do Ciebie powiedziec :/ i jeszcze to rozwleczone wszystkiego :/ mam nadzieje, ze jakkolwiek się dzisiejszy dzień skończy, to poczujesz się lepiej. I jestem tez przekonana, ze gdy pojawi się dzieciatko, to pełnia szczęścia weźmie górę i szybko zapomnisz o tych złych sytuacjach.

Tym_janek, no trochę się uśmiałam z tej relacji :D ale wiem, ze niewyspanemu człowiekowi do śmiechu raczej nie jest, wiec współczuje i życzę ciszy.

tym_janek lubi tę wiadomość

• Molokay Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, gratulacje!!

• Molokay Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, ze do terminu został mi miesiąc albo dwa, totalnie nic się nie dzieje. Na tym etapie z pierworodnym miałam wiszący brzuch i odlatujący krwisty czop (był to przeddzień rozpoczęcia porodu), a tu niiiic, aż trochę mi dziwnie na myśl, ze mogę jeszcze chodzić w ciąży nawet ponad 2 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_Janek doskonale wiem o czym mowa bo jakbym widziała swój wcześniejszy pobyt w szpitalu. Też takie teremedievi zamieszanie i krzątanie się za byle czym non stop. Miałam wtedy operacje więc o tyle dobrze że zabrałam ze sobą stopery i na całe szczęście bo obok trafiła mi się sąsiadka dająca w nocy koncert na nosie głośniej niż słoń w zoo. Nie słyszałam ani tego ani łażenia wszystkich w koło i przynajmniej się wyspałam. Teraz nie wiem co mnie czeka bo szpital w którym bd rodzic jest inny i nie wiem jakie tam panują zwyczaje ale mam nadzieję że będzie lepiej. 3maj się tam kochana

I_ka to jakaś masakra tyle czekać na cc co oni tam kuźwa robią?! Współczuję ale mam nadzieję że mimo wszystko malutka zrekompensuje Ci to wszystko 🤗

tym_janek lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L_ka, duzo sily <3 niedlugo bedziesz miec maluszka, wrocicie do domu i zacznie soe prawdziwa radosc pomieszana z nie lada wyzwaniem ;)

Dobrze, ze nie wszedzie tak jest jak tu. Ehh... byle do domu.
    Swoja droga bawi mnie bardzo "dieta pooperacyjna". Jestem bardzo ciekawa kto i dlaczego uznal, ze idealna "dieta lekkostrawna" to talerz sucharkow na sniadanie, na obiad talez barszczu zageszczonego smietana z ziemniakamk 🤦🏼‍♀️ a na kolacje chleb z maslem z dzemem, w ktoeym jest woecej cukru niz owocow 😅
    Dietetykiem nie jestem ale smiech przez lzy.

Mi sie zaczal nawal, wiec cycki mam wielkie jak jakas postac z karykatury 😅 postanowilam sie juz z tego wszystkiego smiac, bo nie zostaje nic jak smiac sie lub plakac

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_Janek Ty nie przebywasz może w szpitalu w Olsztynie 😄 no wypisz wymaluj Wojewódzki jak leżałam. Pamiętam że piłam tylko herbatę i jadłam chleb z masłem bo reszta była nie do przełknięcia.

• madu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ika siły i powodzenia! trzymam za Was kciuki żeby zaczęli Was traktować poważnie. jak już mała będzie ja świecie odetchniesz. Tymjanek ale Was zrobili. Ja jakoś Ujastkowi nie ufam, jestem w Żeromskim. o 10:50 przez cc urodziła się Kaja, 4740 g i 55 cm w 38+6:)

od momentu jak mnie przywieźli na salę jest przy mnie. o 17 miałam przygotowanie do wstania od 18 chodzę. boli. Kaja ogarnęła co to cycek ale jeszcze ulewa wodami kolorowymi. cała operacja tata ma jakieś 30 minut z tego cięcie i szycie 15.
    jutro podobno dostanę rano normalne śniadanie, ciekawa jestem czy będzie takie jak u Was tymjanku:)

Ogólnie zajmują się nami prawie same studentki więc naprawdę nie narzekam na ilość ludzi która mi pomaga:)

Molokay, tym_janek, Evli, Iskierka87, Asasa, Kropka4, mommy, MartitaS, m@rzenie, ticia9, YoYo85 lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, gratuluję! Co za konkret dziewczynka :D

madu lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, gratulacje! Ale masz duza coreczke 😍
    No w ujastku jedzenie generalnie w kategoriach szpitalnego jest dobre. Tylko ta "dieta pooperacyjna" jest smieszna dla mnie 😅

W ogole potwierdzam to co mowila (chyba) zazu. Po drugim porodzie obkurczanie sie macicy podczas karmienia to jakas masakra 🙈 Dobrze, ze uprzedzalyscie bo jakbym nie wiedziala to bym myslala chyba, ze jakies komplikacje po cieciu mam...

madu lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu gratulacje 💐🥳 ależ duża dziewczynka 😄

madu lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka jejku trzymaj się tam! Cały dzień stresu.. Ale niebawem poznasz córeczkę i przykrości zejdą na daaaaleki plan 😉

Asula gratulacje 🧡

Madu nooo waga córeczki konkretna, pampuśna pewnie 😁🧡 gratulacje 🧡

Tym_ janek no to rzeczywiście nie odpoczniesz...🤦🏻‍♀️ a sale masz ilu osobową?

madu lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ka biedna Ty, ale córeczka zaraz Ci wszystko wynagrodzi.

Madu gratulacje, dobrze, że nie próbowałaś rodzić naturalnie 😅
    W Żeromskim niby teraz mają jakiś program diety matki karmiącej itp. więc ciekawa jestem jak to wygląda.

Tym_janek trochę tak kiepsko jak na apartament...

madu lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli. Sale mam dla siebie, ale co z tego jak sciany sa tak cienkie, ze wszystko slychac 🤷🏼‍♀️ No fatalnie. Swoja lazienka, mozliwosc zostania partnera nawet na caly pobyt sa super wygodne, szczegolnie teraz w pandemii, ale moim zdaniem jednak cena jest zdecydowanie za wysoka patrzac na to jak to wyglada 🤷🏼‍♀️ no nic, wiem na przyszlosc, chociaz nie planuje wiecej dzieci 🤷🏼‍♀️

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Asassa też się cieszę że nie próbowałam sn bo całkiem spore maleństwo mi się trafiło😉

Tymjanek a Wy nie macie tego programu "dieta mamy"? Jak mnie chcieli zwweviwac do rodzwbua w ujastku to był ich pierwszy argument🤗 z tego ci widzę to naprawdę fajnie wyglądają te posiłki, dużo, różnokolorowe i na pewno nie mało.

mnie też obkurczanie boli jak cholera i w ogóle boli bardziej niż przy pierwszym cc. 2lasbie mi dali kolejny ketonal. teraz się muszę zebrać i jakoś podnieść mała do karmienia. już jej dałam jedna porcję mm bo mleka jeszcze nie tyle ile trzeba, młoda głodna a ja trochę polamana.

Starająca lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula i Madu ogromne gratulacje 🙂😘dużo zdrówka dla Was 😍

Madu spodziewałaś się takiej dużej córeczki? 🙂

I_ka mam nadzieję, ze jestes już po cc i u Was wszystko dobrze, biedna się tyle nameczyłaś 🙁

madu lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• mommy Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!!

My od wczoraj już w domku, Starsza oszalała na punkcie Hani 🥰 Mi tez zaczyna się nawał, narazie jest jeszcze znośnie, zobaczymy co przyniesie dzien.

Mnie nie boli obkurczanie macicy 🤔 w ogóle po porodzie przez cały pobyt w klinice wzięłam aż jeden paracetamol i to w sumie na noc zapobiegawczo. Serio jestem pozytywnie zaskoczona jak to wszystko bezbolesnie przechodzę 😉 aż dziwne 🤔

Współczuje Wam tych szpitali i tego jedzenie.. ja w prywatnej rodziłam, ale miałam kartę menu do wyboru jedzenia, miałam sale jednoosobowa i w ogóle byłam traktowana jak jakaś księżniczka 😉

Tak się zastanawiam czy z tym Bólem obkurczania macicy ma znaczenie jak się rodziło ?

Evli, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

l22nio4pe46s1bcn.png
    3jgx3e3kbvw0hlkx.png
    Aniołek 01.2016 - 6 tydzień
    Aniołek 01.2017 - 10 tydzień
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, dziewczyny 3740 , kliknąłem 4 zamiast 3 🤦‍♀️ także wybaczcie nie aż tak duża, choć dla mnie spora bo syn urodzil się.2 tyg później i byl lzejszy o 100 g:)

tym_janek, YoYo85, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Evli Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu 😂😂 właśnie się zastanawiałam czy cyferka Ci się z przodu nie pomyliła 😆

Tym_janek to rzeczywiście fatalnie jak na płatny pokój 🙄 nawet z jedzeniem się nie postarali ...

Ja topie się... w domu ponad 30 stopni, spałam z klimą przenośną ale to spać jak z traktorem koło ucha 🙆‍♀️ Wykończą mnie te upały.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asassa muszę Cibpowiedziec że śniadanie w diecie dla mam spoko:) inka, bułka, kromka weki, kromka razowego, pół ogórka, dwie rzodkiewk, plaster szynki która wygląda jak szynka, dwa plastry sera, jogurt naturalny. także spoko:)

Asasa lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Asassa muszę Cibpowiedziec że śniadanie w diecie dla mam spoko:) inka, bułka, kromka weki, kromka razowego, pół ogórka, dwie rzodkiewk, plaster szynki która wygląda jak szynka, dwa plastry sera, jogurt naturalny. także spoko:)
    Super!

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ