❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć ❤️
Samopoczucie chyba całkiem dobre biorąc pod uwagę , ze mdłości dały mi spokoj i pojawiają się naprawdę mega sporadycznie.
A jak Ty się masz ?
Pytanko mam . Zastanawiam się z racji , że to moja pierwsza ciąża ( niby druga ale na tym etapie pierwsza ) o ile teraz w tych tygodniach pierwszych drugiego trymestru jest bezpieczniej ? Ja wiem, ze wszystko się może zdarzyć ale czy można poczuć się choć trochę spokojniej niż w tym pierwszym trymestrze ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 08:38
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Tym Janek leki nic nie pomogły? 😑😑
Współczuję bardzo. U mnie chwilowo bez wymiotów ale mdłości nadal męczą.
Co do zmienności nastrojów to u mnie najgorszy był 2 trymestr przez strach o dziecko i problemy z szyjka. W 3 byłam jak nowonarodzona. Cieszyło mnie wszystko, toczenie się z wielkim brzuchem, wszelkie dolegliwości z uśmiechem na pysku znosiłam tak się cieszyłam że się udało dotrwać 😆
Nadzieja wózek ładny faktycznie ale tak jak dziewczyny piszą, do przetestowania na żywo 😁
U mnie kiepsko od wczoraj, brzuch napina mi się ciągle... Mąż zajmuje się małym a ja leżę i lykam rozkurczowe tylko. Już się boje jak to na szyjkę wpłynęło, jutro się okaże na wizycie 😑
Nie wiem co chciałam jeszcze napisać... Miłego dnia w każdym razie.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Nadzieja777 wrote:Cześć ❤️
Samopoczucie chyba całkiem dobre biorąc pod uwagę , ze mdłości dały mi spokoj i pojawiają się naprawdę mega sporadycznie.
A jak Ty się masz ?
Pytanko mam . Zastanawiam się z racji , że to moja pierwsza ciąża ( niby druga ale na tym etapie pierwsza ) o ile teraz w tych tygodniach pierwszych drugiego trymestru jest bezpieczniej ? Ja wiem, ze wszystko się może zdarzyć ale czy można poczuć się choć trochę spokojniej niż w tym pierwszym trymestrze ?
I zdecydowanie możemy czuć się bezpieczniej ryzyko utraty ciąży w II trymestrze w zależności od źródła wynosi 1,5-3% 💪😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 09:08
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Cześć dziewczyny ostatnio piszecie sporo o twardym brzuchu a ja z racji że to pierwsza ciąża nie wiem o co dokładnie chodzi. Mogłybyście mi dokładnie wytłumaczyć jak to się objawia bo mam wrażenie że ja w takim razie ciągle mam w sumie twardy brzuch
to_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
Właśnie dziewczyny, o co chodzi z tym twardym? U mnie też jest często twardy, wydawało mi się, że wtedy kiedy się nie mogę wypróżnić... Ale myślałam że to normalne. Nie boli mnie, bardzo rzadko.
U mnie delikatne mdłości z rana i zgaga. A po za tym ok. Zauważyłam od kilku dni, że czuję takie kłucie w głowie... No i cholerne przeziębienie nadal się utrzymuje, chociaż dalikatne. Odliczam dni do wizyty 🙏
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
U mnie twardy brzuch pojawia się, gdy w pracy posiedzę dłużej w jednej pozycji wymuszonej (za biurkiem) jest taki twardy i jakby tkliwy trochę. Bałam się, ze to jakiś skurcz. Jak pochodzę, to co do zasady przechodzi. Jakby nie przechodziło mam brać nospę, ale chce ograniczyć branie tego leku do niezbędnego minimum.
-
nick nieaktualnyZrobiłam dziś badanie moczu i w badaniu ogólnym jest ok ale w osad moczu mam coś takiego :
Nabłonki płaskie - liczne
Leukocyty- 1-2
Erytrocyty świeże - 0-1
Erytrocyty częściowo wylug. - 2-4
Pasma śluzu - liczne
Bakterie - nieliczne
Czy to są złe wyniki? Mam lekarza dopiero za 2 tyg. Tak się zastanawiam nad sokiem z żurawiny. Pije może któraś z Was? Czy on jest bezpieczny w ciąży? -
Chm.. Nie mam pojęcia o co chodzi z tym twardym brzuchem, wczoraj na wizycie lekarka stwierdziła, że mam twardy, na co ja powiedziałam, że cały czas taki jest i czy to źle. Odpowiedziała, że nie ma się czym martwić, więc się nie martwię. Co prawda od jakiegoś czasu lekko pobolewa, ale obstawiam, że to normalne w końcu wszystko się tam rozciąga 😊🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
2018.11 IUI - 11tc [*]
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Znalazłam coś takiego
Twardy brzuch w ciąży – drugi trymestr
Twardnienie brzucha w drugim trymestrze ciąży oznaczać może skurcze macicy. Warto jednak wiedzieć, że takie skurcze wcale nie muszą być oznaką przedwczesnego porodu czy komplikacji. Macica jest mięśniem, który kurczyć się nawet bez naszej woli i pod wpływem różnych czynników. Jeśli uczucie twardnienia jest sporadyczne, nieregularne i nie towarzyszy mu ból czy krwawienie z dróg rodnych, nie ma powodu do niepokoju. Warto wiedzieć, że po 20 tygodniu ciąży mogą już występować skurcze przepowiadające.
Z twardym brzuchem w drugim trymestrze ciąży można sobie z tym radzić przy pomocy popularnych leków rozkurczowych lub magnezu. Często wystarczy odpoczynek i zwolnienie tempa – mówi dr Kucharski.
Twardy brzuch w drugim trymestrze ciąży, kiedy zgłosić się do lekarza:
-kiedy skurcze są bolesne
-kiedy skurcze są regularne
-kiedy towarzyszy im krwawienie lub kłucie w pochwie
-kiedy kobieta podejrzewa, że sączą się wody płodowe
Także drogie mamy, relax 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 10:06
agniecha2101 lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
2018.11 IUI - 11tc [*]
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
nick nieaktualnyewa.katarzyna wrote:Zrobiłam dziś badanie moczu i w badaniu ogólnym jest ok ale w osad moczu mam coś takiego :
Leukocyty- 1-2
Erytrocyty świeże - 0-1
Pasma śluzu - liczne
Bakterie - nieliczne
Czy to są złe wyniki? Mam lekarza dopiero za 2 tyg. Tak się zastanawiam nad sokiem z żurawiny. Pije może któraś z Was? Czy on jest bezpieczny w ciąży?
Ja miałam prawie identyczne wyniki i lekarz powiedział żeby wyluzować, bo w ciąży to się bardzo często zdarza.nawet nie kazał robić posiewu ale sama dla siebie zrobiłam i wyszło że jest wszystko w porządku. -
zazu wrote:Tym Janek leki nic nie pomogły? 😑😑
Współczuję bardzo. U mnie chwilowo bez wymiotów ale mdłości nadal męczą.
Co do zmienności nastrojów to u mnie najgorszy był 2 trymestr przez strach o dziecko i problemy z szyjka. W 3 byłam jak nowonarodzona. Cieszyło mnie wszystko, toczenie się z wielkim brzuchem, wszelkie dolegliwości z uśmiechem na pysku znosiłam tak się cieszyłam że się udało dotrwać 😆
Nadzieja wózek ładny faktycznie ale tak jak dziewczyny piszą, do przetestowania na żywo 😁
U mnie kiepsko od wczoraj, brzuch napina mi się ciągle... Mąż zajmuje się małym a ja leżę i lykam rozkurczowe tylko. Już się boje jak to na szyjkę wpłynęło, jutro się okaże na wizycie 😑
Nie wiem co chciałam jeszcze napisać... Miłego dnia w każdym razie.
U mnie też wczoraj taki słaby dzień
Migrena plus cały dzień skurcze. Wieczorem już tak intensywne, że prawie na IP jechaliśmy. Na szczęście po końskiej dawce rozkurczowych przeszło. Też jutro mam wizytę. Cieszę się, bo sprawdzę co się dzieje, z drugiej strony ogromny lęk że szyjka poszła i będzie kilka miesięcy na patalogii jak w pierwszej ciąży.
2012 - syn
2015 - córka -
nick nieaktualnyMarta35 wrote:Ja miałam prawie identyczne wyniki i lekarz powiedział żeby wyluzować, bo w ciąży to się bardzo często zdarza.nawet nie kazał robić posiewu ale sama dla siebie zrobiłam i wyszło że jest wszystko w porządku.
A co myślisz o soku z żurawiny podobno on dobry jest na drogi moczowe itp alr nie wiem czy w ciąży można?
Posiew też pewnie jutro zrobię dla świętego spokoju. -
ewa.katarzyna wrote:Zrobiłam dziś badanie moczu i w badaniu ogólnym jest ok ale w osad moczu mam coś takiego :
Leukocyty- 1-2
Erytrocyty świeże - 0-1
Pasma śluzu - liczne
Bakterie - nieliczne
Czy to są złe wyniki? Mam lekarza dopiero za 2 tyg. Tak się zastanawiam nad sokiem z żurawiny. Pije może któraś z Was? Czy on jest bezpieczny w ciąży?
Tez mi się wydaje ze spokojnie możesz czekać na wizytę, jak bardzo się niepokoisz zrób posiew, ale nie masz bakterii ani leukocytów a śluz i te nabłonki to często w ciąży są.
Sok z żurawiny spokojnie możesz pić, ja piłam jak miałam podejrzenie zapalenia pęcherza w pierwszej ciąży i ładnie dyskomfort szybko przeszedł.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyewa.katarzyna wrote:A co myślisz o soku z żurawiny podobno on dobry jest na drogi moczowe itp alr nie wiem czy w ciąży można?
Posiew też pewnie jutro zrobię dla świętego spokoju.
Dobrze, że o nim wspominasz ,bo miałam kupić i zapomniałam ☺️.Podobno jest super by drobnych odchyleniach jak u nas.Przy licznych bakteriach pewnie bez leku by się nie obyło,ale w tym przypadku może pomóc. Czytałam i słyszałam bardzo dobre opinie na jego temat. -
Puella1 wrote:U mnie też wczoraj taki słaby dzień
Migrena plus cały dzień skurcze. Wieczorem już tak intensywne, że prawie na IP jechaliśmy. Na szczęście po końskiej dawce rozkurczowych przeszło. Też jutro mam wizytę. Cieszę się, bo sprawdzę co się dzieje, z drugiej strony ogromny lęk że szyjka poszła i będzie kilka miesięcy na patalogii jak w pierwszej ciąży.
Dziewczyny jak macie zdrowe ciąże i brak obciążeń to tak jak Niki napisała nie ma.co się przejmować. Chociaż zawsze będę zwolenniczką dmuchania na zimne i jak jest możliwość to mierzycie długość szyjki w USG. Takie badanie palpacyjne nie jest miarodajne.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Mi za to wyszło pozytywny wynik na HCV i w piątek byłam w poradni chorób zakaźnych i lekarka zleciła ponowne badanie krwi na przeciwciała i na RNA bo w tamtym roku miałam podobna sytuację i w RNA wyszło że jestem zdrowa. Lekarka powiedziała że to bardzo prawdopodobne i żebym się nie martwiła bo teraz pewnie wyjdzie to samo ale niestety wizyta dopiero za tydzień bo na wyniki się czeka tydzień😣
-
Bumbox wrote:Super sok z żurawiny jest w Lidlu. Rozcieńcza się go z wodą i pije dwa razy dziennie.
A ja mam stres. Nie mam przeciwciał na toxo i nazarlam się szynki parmeńskiej
Kompletnie nie pomyślałam że nie wolno. I teraz tylko martwić się pozostaje.🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
2018.11 IUI - 11tc [*]
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊