❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka87 wrote:Hej dziewczyny
Wiem że już wcześniej pisałyście na ten temat ale zapytam ostatni razChce zamówić legginsy ciążowe z lidla i zastanawiam się tylko nad rozmiarem. Noszę S ale jak patrzyłam w sklepie to wydawały się być jakieś takie duże i nie wiem czy brać XS czy jednak te Ski. Jak u Was z rozmiarem? Boję się że XS mogą okazać się za małe ale z kolei te Ski mogą być za duże. Poradźcie bo nie wiem co robić
więc u Ciebie bralabym XS
Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
Jak ci maja starczyć na dłużej to nie brałabym mniejszych. Ja teraz kupowałam koszulki ciążowe z Lidla, normalnie mam rozmiar 38, zamówiłam kilka 38 i kilka 40 i te 38 idealne na teraz ale na styk już są a 40 będą jak znalazł za chwilej (chociaż oczywiście i teraz wyglądają ok, ale maja trochę luzu).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 18:12
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Iskierka87 wrote:Hej dziewczyny
Wiem że już wcześniej pisałyście na ten temat ale zapytam ostatni razChce zamówić legginsy ciążowe z lidla i zastanawiam się tylko nad rozmiarem. Noszę S ale jak patrzyłam w sklepie to wydawały się być jakieś takie duże i nie wiem czy brać XS czy jednak te Ski. Jak u Was z rozmiarem? Boję się że XS mogą okazać się za małe ale z kolei te Ski mogą być za duże. Poradźcie bo nie wiem co robić
Bierz mniejsze. Kupiłam on line M (taki noszę) i sa dużo za duże, także rozmiarówka zawyżona. Teraz na S zapoluję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 18:19
Iskierka87 lubi tę wiadomość
2012 - syn
2015 - córka -
nick nieaktualnyMała_Gwiazdka wrote:Ja noszę M A z tych leginsow mam S i są dobre
więc u Ciebie bralabym XS
Dziękuję właśnie tak myślałam że jednak rozmiarówka jest zawyżona.
Flara chce kupić dwie pary tak na teraz bo nie mam żadnych. Później jak będzie trzeba dokupię większe.
Ogólnie przecież w brzuszek głównie idzie więc chyba na początek będzie ok bo moje spodnie już idą w odstawkę -
tym_janek wrote:Mnie niestety caly czas mecza wymioty po nocy
Dzis wchodze w swoja ostatnia 2 z przodu w objeciach porcelany 😭 Moja najlepsza przyjaciolka ktora jest teraz u mnie w odwiedzinach na weekend, pociesza mnie tylko, ze za czasow studenckich tez ostatecznie urodziny spedzalysmy w objeciach porcelany, wiec moge to potraktowac jako powrot do mlodosci 😅🤦🏼♀️
W pierwszej ciazy mi przeszlo w 15 tygodniu, wiec licze, ze bedzie tak samo. Wtedy mi przeszlo z dnia na dzien doslownie. Wiec jak mdlosci wam odpuszczaja to sie cieszcie dzoewczyny
Co do zmian nastroju to najwieksza jazda jest na koncowce, druga polowa 3 trym 😂 Takze wszystko przed nami 😉
Wszystkiego naj naj najlepszego 😘😘😘 Spełnienia marzeń ❤tym_janek lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja jutro odbieram moją paczkę z Lidla z ciuchami ciążowymi 😁
Jutro też ostatni dzień mojego prawie 2-tygodniowego L4 🙄
Co najmniej kolejne 3 tygodnie muszę chodzić do pracy... 🙁🙁 Później znów planuje 2 tygodnie L4. Na stałe jeszcze nie mogę iść bo dopiero idzie od jutra za mnie rekrutacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 19:40
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
agniecha2101 wrote:Oj jak zaczną puchnąć latem to zmienią 😁😁😁
Oby nie puchłyNa szczęście nie zawsze puchną. Mi w dwóch ciążach nic a nic nie puchlo, to pewnie w tej dla wyrównania statystyki nadrobię 😂 Ja to już męża na montaż klimatyzacji namawiam. Mieszkamy na poddaszu i latem jest piekło. Syna rodziłam 1 sierpnia. Od czerwca były upały, ale nie takie jak w ostatnich latach. A im człowiek starszy, to tolerancja na upaly coraz gorsza
agniecha2101 lubi tę wiadomość
2012 - syn
2015 - córka -
nick nieaktualny
-
najgorsze jest to, że zapowiadają upalne lato
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Namyria wrote:Ja jutro odbieram moją paczkę z Lidla z ciuchami ciążowymi 😁
Jutro też ostatni dzień mojego prawie 2-tygodniowego L4 🙄
Co najmniej kolejne 3 tygodnie muszę chodzić do pracy... 🙁🙁 Później znów planuje 2 tygodnie L4. Na stałe jeszcze nie mogę iść bo dopiero idzie od jutra za mnie rekrutacja.
Łączę się w bólu. Ja jutro wracam do pracy po 6 tygodniowym L4. I nie wiem czy dobrze robię... No ale zawsze mogę wrócić na zwolnienie jak nie dam rady. Z drugiej strony pozamykam pewne sprawy bo tak z bomby wzięłam L4 ale mdłości i wymioty mnie pozamiatały.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
My nie na poddaszu ale na piętrze i też te gorąca się trochę odczuwa... Będzie dobrze dziewczyny!
ja zawsze zazdrościlam urodzonym w lecie... Bo moga ognisko w urodziny zorganizować itd
Ja już zmykam na wyrko, najadlam się pizzy bo mąż robił ale ciągle jakis głod czuje dzisiaj, nie wiem co to się dzieje :p
Jutro mój ostatni dzień na l4 i też powrót do rzeczywistości
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Dziewczyny, chciałabym sie odnieść do gładzenia brzucha. oczywiście każda zrobi jak chce, ale powiem Wam coś o czym ja nie miałam pojęcia. jak byłam w szpitalu, zarówno pielęgniarki, położne i lekarze cały czas powtarzali, żeby brzucha nie masować, nie dotykać, bo może powodować napinanie się, skurcze macicy. dopytałam o to ostanio mojego lekarza, dokladnie to samo powtórzył, żeby w zasadzie ograniczyć się do smarowania oliwką, kremami nic wiecej. pod koniec ciązy można robić wszystko.
-
nick nieaktualnyAtina wrote:Dziewczyny, chciałabym sie odnieść do gładzenia brzucha. oczywiście każda zrobi jak chce, ale powiem Wam coś o czym ja nie miałam pojęcia. jak byłam w szpitalu, zarówno pielęgniarki, położne i lekarze cały czas powtarzali, żeby brzucha nie masować, nie dotykać, bo może powodować napinanie się, skurcze macicy. dopytałam o to ostanio mojego lekarza, dokladnie to samo powtórzył, żeby w zasadzie ograniczyć się do smarowania oliwką, kremami nic wiecej. pod koniec ciązy można robić wszystko.
ja cały czas tak robię i trzymam ręce na brzuchu... Nawet nie pomyślałam że może to źle dzialac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 22:14
-
nick nieaktualny
-
zazu wrote:Tym Janek leki nic nie pomogły? 😑😑
Współczuję bardzo.
Leki sprawily, ze rzeczywiscie przestalam wymiotowac po nocy, ale zamiast tego mialam biegunke caly czas, wiec odstawilam, bo zarywajac nocki z wymiotami co prawda jak zombie ale moge mala ogarniac za dnia, no a siedzac w toalecie to juz 1,5 roczniakiem sie nie zajme👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Marta35 wrote:Ja też nie mam przeciwciał toxo i do tego mam dwa koty, które uwielbiają się po mnie wspinać i dotykać łapką mojej twarzy. Niby je odganiam, ale przyzwyczajenie robi swoje
Jezeli masz koty juz jakis czas i nie mialas toxo to znaczy tyle, ze twoje koty tez nie maja tej choroby. W polsce tylko 0,1% kotow mialo lub ma toxoplazmozenajlatwiej zarazic sie z surowego miesa i niemytych warzyw i owocow. Jak ktoras nie przechorowala taco, a jakdla parmenska, to zaleca sie po 10-14 dniach zrobic igm aby sprawdzic czy sie nie zarazilo. Toxoplazmoze mozna leczyc w ciazy, tylko im szybciej tym lepiej.
Niki345, agniecha2101 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020