X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Hej dziewczyny

Wiem że już wcześniej pisałyście na ten temat ale zapytam ostatni raz ;) Chce zamówić legginsy ciążowe z lidla i zastanawiam się tylko nad rozmiarem. Noszę S ale jak patrzyłam w sklepie to wydawały się być jakieś takie duże i nie wiem czy brać XS czy jednak te Ski. Jak u Was z rozmiarem? Boję się że XS mogą okazać się za małe ale z kolei te Ski mogą być za duże. Poradźcie bo nie wiem co robić
    Ja noszę M A z tych leginsow mam S i są dobre :) więc u Ciebie bralabym XS

Iskierka87 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ci maja starczyć na dłużej to nie brałabym mniejszych. Ja teraz kupowałam koszulki ciążowe z Lidla, normalnie mam rozmiar 38, zamówiłam kilka 38 i kilka 40 i te 38 idealne na teraz ale na styk już są a 40 będą jak znalazł za chwilej (chociaż oczywiście i teraz wyglądają ok, ale maja trochę luzu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 18:12

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w leginsach to raczej nogi jako takie rozmiaru nie zmienia. A ten pas na brzuchu moim zdaniem jest dość uciagliwy :)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Hej dziewczyny

Wiem że już wcześniej pisałyście na ten temat ale zapytam ostatni raz ;) Chce zamówić legginsy ciążowe z lidla i zastanawiam się tylko nad rozmiarem. Noszę S ale jak patrzyłam w sklepie to wydawały się być jakieś takie duże i nie wiem czy brać XS czy jednak te Ski. Jak u Was z rozmiarem? Boję się że XS mogą okazać się za małe ale z kolei te Ski mogą być za duże. Poradźcie bo nie wiem co robić

Bierz mniejsze. Kupiłam on line M (taki noszę) i sa dużo za duże, także rozmiarówka zawyżona. Teraz na S zapoluję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 18:19

Iskierka87 lubi tę wiadomość

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Ja noszę M A z tych leginsow mam S i są dobre :) więc u Ciebie bralabym XS

Dziękuję właśnie tak myślałam że jednak rozmiarówka jest zawyżona.

Flara chce kupić dwie pary tak na teraz bo nie mam żadnych. Później jak będzie trzeba dokupię większe.

Ogólnie przecież w brzuszek głównie idzie więc chyba na początek będzie ok bo moje spodnie już idą w odstawkę :)

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Mnie niestety caly czas mecza wymioty po nocy :/ Dzis wchodze w swoja ostatnia 2 z przodu w objeciach porcelany 😭 Moja najlepsza przyjaciolka ktora jest teraz u mnie w odwiedzinach na weekend, pociesza mnie tylko, ze za czasow studenckich tez ostatecznie urodziny spedzalysmy w objeciach porcelany, wiec moge to potraktowac jako powrot do mlodosci 😅🤦🏼‍♀️

W pierwszej ciazy mi przeszlo w 15 tygodniu, wiec licze, ze bedzie tak samo. Wtedy mi przeszlo z dnia na dzien doslownie. Wiec jak mdlosci wam odpuszczaja to sie cieszcie dzoewczyny <3

Co do zmian nastroju to najwieksza jazda jest na koncowce, druga polowa 3 trym 😂 Takze wszystko przed nami 😉
    Hehe rozwaliła mnie Twoja przyjaciółka 😂😂😂
    Wszystkiego naj naj najlepszego 😘😘😘 Spełnienia marzeń ❤

tym_janek lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro odbieram moją paczkę z Lidla z ciuchami ciążowymi 😁

Jutro też ostatni dzień mojego prawie 2-tygodniowego L4 🙄

Co najmniej kolejne 3 tygodnie muszę chodzić do pracy... 🙁🙁 Później znów planuje 2 tygodnie L4. Na stałe jeszcze nie mogę iść bo dopiero idzie od jutra za mnie rekrutacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 19:40

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Ale w leginsach to raczej nogi jako takie rozmiaru nie zmienia. A ten pas na brzuchu moim zdaniem jest dość uciagliwy :)
    Oj jak zaczną puchnąć latem to zmienią 😁😁😁

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Agus87 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:

Dokładnie. Syna we wrześniu rodziłam i w upały na ostatnich nogach 🤦‍♀️🤦‍♀️ miałam problem laczki zalozyc

agniecha2101 lubi tę wiadomość

2020..❤️czekamy na Leosia❤️
    uann9jcgawcbp54e.png
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:

Oby nie puchły ;) Na szczęście nie zawsze puchną. Mi w dwóch ciążach nic a nic nie puchlo, to pewnie w tej dla wyrównania statystyki nadrobię 😂 Ja to już męża na montaż klimatyzacji namawiam. Mieszkamy na poddaszu i latem jest piekło. Syna rodziłam 1 sierpnia. Od czerwca były upały, ale nie takie jak w ostatnich latach. A im człowiek starszy, to tolerancja na upaly coraz gorsza ;)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella my też mieszkamy na poddaszu więc wiem co to znaczy. Latem to istna masakra ufff... Oby jednak nas nie dopadły te puchnięcia 😉

• aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to, że zapowiadają upalne lato

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Ja jutro odbieram moją paczkę z Lidla z ciuchami ciążowymi 😁

Jutro też ostatni dzień mojego prawie 2-tygodniowego L4 🙄

Co najmniej kolejne 3 tygodnie muszę chodzić do pracy... 🙁🙁 Później znów planuje 2 tygodnie L4. Na stałe jeszcze nie mogę iść bo dopiero idzie od jutra za mnie rekrutacja.

Łączę się w bólu. Ja jutro wracam do pracy po 6 tygodniowym L4. I nie wiem czy dobrze robię... No ale zawsze mogę wrócić na zwolnienie jak nie dam rady. Z drugiej strony pozamykam pewne sprawy bo tak z bomby wzięłam L4 ale mdłości i wymioty mnie pozamiatały.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Irola Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie na poddaszu ale na piętrze i też te gorąca się trochę odczuwa... Będzie dobrze dziewczyny! :) ja zawsze zazdrościlam urodzonym w lecie... Bo moga ognisko w urodziny zorganizować itd :)
    Ja już zmykam na wyrko, najadlam się pizzy bo mąż robił ale ciągle jakis głod czuje dzisiaj, nie wiem co to się dzieje :p
    Jutro mój ostatni dzień na l4 i też powrót do rzeczywistości :|

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Atina Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym sie odnieść do gładzenia brzucha. oczywiście każda zrobi jak chce, ale powiem Wam coś o czym ja nie miałam pojęcia. jak byłam w szpitalu, zarówno pielęgniarki, położne i lekarze cały czas powtarzali, żeby brzucha nie masować, nie dotykać, bo może powodować napinanie się, skurcze macicy. dopytałam o to ostanio mojego lekarza, dokladnie to samo powtórzył, żeby w zasadzie ograniczyć się do smarowania oliwką, kremami nic wiecej. pod koniec ciązy można robić wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atina wrote:
    Dziewczyny, chciałabym sie odnieść do gładzenia brzucha. oczywiście każda zrobi jak chce, ale powiem Wam coś o czym ja nie miałam pojęcia. jak byłam w szpitalu, zarówno pielęgniarki, położne i lekarze cały czas powtarzali, żeby brzucha nie masować, nie dotykać, bo może powodować napinanie się, skurcze macicy. dopytałam o to ostanio mojego lekarza, dokladnie to samo powtórzył, żeby w zasadzie ograniczyć się do smarowania oliwką, kremami nic wiecej. pod koniec ciązy można robić wszystko.
    Nawet delikatnie głaskać nie można? :/ ja cały czas tak robię i trzymam ręce na brzuchu... Nawet nie pomyślałam że może to źle dzialac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 22:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/8-zbednych-porad-o-ciazy-i-macierzynstwie

Tutaj macie o mitach ciążowych, w tym o niby szkodliwym głaskaniu brzucha :)

ewa.katarzyna, megson91 lubią tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Tym Janek leki nic nie pomogły? 😑😑
    Współczuję bardzo.

Leki sprawily, ze rzeczywiscie przestalam wymiotowac po nocy, ale zamiast tego mialam biegunke caly czas, wiec odstawilam, bo zarywajac nocki z wymiotami co prawda jak zombie ale moge mala ogarniac za dnia, no a siedzac w toalecie to juz 1,5 roczniakiem sie nie zajme :/

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Atina Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podkreśliłam ze mówie o własnych doświadczeniach. ja wyladowalam w szpitalu przez bole brzucha. tez gladzilam i masowalam ale po 2 dniach upominania przez wszystkich oduczyłam sie.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Ja też nie mam przeciwciał toxo i do tego mam dwa koty, które uwielbiają się po mnie wspinać i dotykać łapką mojej twarzy. Niby je odganiam, ale przyzwyczajenie robi swoje

Jezeli masz koty juz jakis czas i nie mialas toxo to znaczy tyle, ze twoje koty tez nie maja tej choroby. W polsce tylko 0,1% kotow mialo lub ma toxoplazmoze :) najlatwiej zarazic sie z surowego miesa i niemytych warzyw i owocow. Jak ktoras nie przechorowala taco, a jakdla parmenska, to zaleca sie po 10-14 dniach zrobic igm aby sprawdzic czy sie nie zarazilo. Toxoplazmoze mozna leczyc w ciazy, tylko im szybciej tym lepiej.

Niki345, agniecha2101 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ