X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Irola Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jeszcze nie rozmawialiśmy na ten temat teraz jak jestem w ciąży, ale od zawsze dla chłopca podobał się nam Antek a dla dziewczynki Hania :)

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    U nas jeśli będzie dziewczynka to Łucja lub Alicja. Z tym że ja jestem bardziej za Łucją a mąż za Alicją.
    A jeśli chłopak to nie wiem nie możemy się na żadne zdecydować. Myślałam o Ignasiu w sumie.
    Pewnie jak już będzie płeć na pewno wiadomo to bardziej się tym zajmiemy. A Wam jakie się podobają imiona?

My mamy Ignasia I Michalinkę. Teraz będzie dziewczynka. Chciałam Różę / Rozalkę / Klarę, ale mąż kręci nosem. Będzie wojna :D

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella1 wrote:
    Dziewczyny, macie już wybrane imiona dla dzieci? My nie możemy dojść do żadnego kompromisu póki co...

wczoraj przejrzałam imienniki imion męskich i miałam 3 typy: Igor, Iwo i Mikołaj. Mikołaj jest na liście najbardziej popularnych obecnie imion, więc odpada. Iwo się nie podoba mężowi, więc na dzień dzisiejszy pozostaje nam Igor :)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie przed chwilą dzwonili, ze wizyta przełożona na 17, chyba zwariuję. W poprzedniej ciąży leżałam od 25 tygodnia, nikt mnie nie poinformował o mozliwości założenia pessaru bądz szwu. Wtedy mogłam sobie pozwolić na leżenie całodobowe plackiem bo mieszkaliśmy u teściów i nie bylo Młodego. Teraz jesteśmy na swoim, a niestety mąż pracuje całymi dniami, więc wszystko mu podstawialam pod nos i tak sobie go wychowałam, że rano pyta się w co ma się ubrać, o reszcie nie wspominając... Mam za swoje... Staram się nie stresować i jak już ogarnęłam dom, to sobie poleże i poczytam książkę:-)Ostatnio czytam serię kryminałów, to może one mnie tak dołują. Muszę się przerzucić na jakieś romansidło.

3bb28da322.png[/url]
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobają imiona krótkie, chyba dlatego że ja mam długie i wiecznie schodzi z podpisem. Jak będzie dziewczynka to chyba będzie Alicja, imię popularne teraz ale nie ma w najbliższej rodzinie i otoczeniu. A z chłopcem znowu będzie problem. Filip jak sie urodził, to mąż jeszcze z urzędu dzwonił, czy aby takie imię ma wpisać w papiery. Choć on wybierał, bo ja chciałam Adriana, ale już mi przeszło i jestem zadowolona z wyboru.

3bb28da322.png[/url]
  • Evli Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm jeszcze chwila i zobaczysz swoją kruszynkę, będzie dobrze 😊

U nas w małżeństwie zawsze był podział obowiązków. Jak pracowaliśmy oby dwoje to sprzątanie domu było w sobotę z podzieleniem obowiązków, typu ja sprzątam łazienkę, ty kuchnię.
    Teraz jak nie pracuje to już go nie gonie do sprzątania bo siedzę całymi dniami w domu wiec mam czas.
    Ostatnio jedynie wymieniałam firanki to pomył mi okna bo skakanie po drabinie i wyciąganie się to tak średnio.
    Gotowanie, mycie naczyń to też tak na zmianę, czasem on czasem ja.
    Nie wyobrażam sobie mieć męża który tylko siedzi na kanapie i nie ruszy palcem w domu..

agniecha2101 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Irola Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest z tą szyjką? Czy są jakieś objawy tego, że się skraca? Czy można to jakoś odczuć? Czy tylko lekarz na usg to stwierdza?
    Mi niby nic nie mówił o szyjce... Brzuch mam czasem twardy ale wydaje mi się że przez wzdęcia i zaparcia, kiedy nie mogę się załatwić.

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Evli Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm widzę że Alicja nadal popularna :)
    Moja córeczka miała tak na imię we Fr odpowiedniku - Alice. Imię miała wybrane jakieś 3 lata przed jej przyjściem na świat :P
    Teraz ciężko nam idzie z wyborem.... musi być takie by w dwóch językach nie było problemu z wymową

agniecha2101 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    To ja sie pochwale moim cudownyn mezem ! Sprzata, pierze i gotuje. Jak wracam z pracy to kaze mi odpoczywac on robi obiad, sprzata. Moja tesciowa dobrze go wychowala. 😋
    Jest opiekunczy i pracowity kocham go za to bardzo!

Taki chwali post 😁

Mój też taki jest. Też się pochwalę hehe Choć momentami nawet pedantyczny, więc wiecie...

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla dziewczynki chcemy Klaudia. Miala byc Oliwka ale mojej corce sie nie podobalo 😂 dla chlopca nie mamy ale corka męczy zeby byl Antoś :)

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też nie mam pomysłu, mój mąż bardzo to przeżywa, że jeszcze nie wiemy jak będzie się nazywać. Roboczo mówimy do niej Rozalka, ale podoba mi się Helena też:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 01:14

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Dziewczyny, jak to jest z tą szyjką? Czy są jakieś objawy tego, że się skraca? Czy można to jakoś odczuć? Czy tylko lekarz na usg to stwierdza?
    Mi niby nic nie mówił o szyjce... Brzuch mam czasem twardy ale wydaje mi się że przez wzdęcia i zaparcia, kiedy nie mogę się załatwić.
    Tez jestem ciakawa jak to się sprawdza. Ja na każdej wizycie mam usg ale nie mam żadnego badania na tym krześle ani nic.

Przyszłamamusia lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo Klaudia ładne imię, też mi się podoba ale Francuzi będą wymawiać Klodia i już mi się nie podoba 🤣

Zozo lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Flara Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Nina, nie jestem fanka, ale mąż jest zakochany w tym imieniu i pierworodnej już tak chciał dać na imię, ale wtedy stanęło na moim, także teraz nie potrafię odmówić mu tej przyjemności :)

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy już Mariannę i ostatnio oboje z mężem stwierdziliśmy, że podoba nam się imię Anna. Ale dla mnie źle by to brzmiało, Marianna i Anna. Wtedy mój mąż powiedział, że trzecią córkę (a po cichu marzy o synu) nazwiemy Maria i będzie komplet :D

ewa.katarzyna, agniecha2101, Niki86 lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm wrote:
    A do mnie przed chwilą dzwonili, ze wizyta przełożona na 17, chyba zwariuję. W poprzedniej ciąży leżałam od 25 tygodnia, nikt mnie nie poinformował o mozliwości założenia pessaru bądz szwu. Wtedy mogłam sobie pozwolić na leżenie całodobowe plackiem bo mieszkaliśmy u teściów i nie bylo Młodego.

ja leżałam od 27 tygodnia, wiec doskonale rozumiem. Też bez szwu i pessaru. Wspominam to strasznie. Mam nadzieję, że tym razem tak nie będzie. Ja teraz od początku biorę luteinę, mam nadzieję że pomoże. Teraz też już z jednym szkrabem nawet nie mam opcji przeleżenia godziny jak jestem z nia sama w domu

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Niki86 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest równy podział obowiązków. Pracujemy na różne zmiany, dlatego mąż tak samo jak ja gotuje,sprząta,pierze,zajmuje się corką. Poza tym ja nie widzę się w roli perfekcyjnej pani domu,uslugujacej wszystkim 😂
    Puella1 wrote:
    Dziewczyny, macie już wybrane imiona dla dzieci? My nie możemy dojść do żadnego kompromisu póki co...
    U nas będzie Nela albo Miłosz 🙂

5djyflw11ba2jkjl.png
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    mmm widzę że Alicja nadal popularna :)
    Moja córeczka miała tak na imię we Fr odpowiedniku - Alice. Imię miała wybrane jakieś 3 lata przed jej przyjściem na świat :P
    Teraz ciężko nam idzie z wyborem.... musi być takie by w dwóch językach nie było problemu z wymową

Moja siostra, jak mieszkała we Francji to też miała problem z wyborem imion dla swoich dzieci. Jej mąż nazywa się Czesław, więc chcieli, żeby dzieci mieli odpowiedniki francuskich imion. Tak się teraz zastanawiam, czy wybór imienia dla dziecka to przywilej rodzica czy obowiązek. Mi się chłopięce imię na dzień dzisiejszy żadno nie podoba, ale mamy jeszcze trochę czasu, może się jeszcze nam coś wydeklaruje.

3bb28da322.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może jakiś sklep do polecania gdzie kupić ciążowe sukienki takie luźne na lato, albo jakieś koszule, bluzki. Szukam na internetach po tych sklepach i jka już coś jets to wygląda jak dla babci 80letniej 😉
    Albo coś może wam w oko na allegro wpadło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wcale nie jest takie popularne :) mój ginekolog powiedzial, że dawno nie spotkał się, zeby ktoś tak nazywał. Wśród znajomych i rodziny nie mamy żadnej osoby o takim imieniu, a w rankingu gdzieś jest na górze, a jak widać nie zawsze to się ma do rzeczywistości, albo u nas jest mniej Alicji :) Ja zawsze patrzę na wymowę po angielsku, czy jest ,zamiennik , jak będzie brzmiało to imię dla dorosłej osoby i czy nie ma głupich rymowanek do imienia 😂
    Ja mam Agnieszka i pół podstawówki słuchałam Agnieszka już dawno tutaj nie mieszka i jak coś zrobiłam źle to Aga Łamaga 😂

Evli, to_tylko_ja, AgaAgnieszka1989, agniecha2101, aniołkowa_mama, megson91 lubią tę wiadomość

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ