X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • zazu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    Dziewczyny ja nikogo nie zmuszam do dołączenia do grupy 😍 ani tymbardziej nie każe mam stąd odchodzić 😁❤️ także spokojnie
    Spoko 🙂 myślę tylko że jak część się przeniesie na inne grupy to zrobi się tu ciszej i coraz mniej osób będzie się udzielać. Szkoda by było. Ale no tak jak mnie nikt nie namówi na facebooki tak innych nikt nie powstrzyma przed dołączaniem jeśli mają chęć... 😉

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy uciekają w końcu z bbf na FB, chyba większość grup, które tu znam, ale zawsze tworzymy je z dziewczyn, które już tu się w miarę poznały, na majówkach przeszłyśmy na koniec ciąży i nawet miałyśmy ,meldunki, pod postem dziennym, która urodziła , która nie 😅 fajne to było. Do teraz mamy codzienny kontakt.
    Ja na FB jestem na grupie rodzę w sierpniu, ale tam rzadko się udzielam. Jest zbyt dużo członków grupy. Tu mi dobrze póki co, poza tym bbf znam od kilku lat i jest ok

Iskierka, ja mam siostrzenicę Gabrysie. Jest śliczna, mądra i fajna. Nikt nigdy nie powiedział, że to brzydkie imię 🤔 zastanów się, czy ta.kolezanka czegos Ci nie zazdrości...tak to wygląda trochę. Chamska

Iskierka87, megson91 lubią tę wiadomość

• Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka.... Gabrysia - piękne imię! Niestety to dopiero początek. Później to dopiero jest zasypywanie "dobrymi radami". Ufaj swojej intuicji. Intuicja mamy jest najlepszym drogowskazem :)

Iskierka87 lubi tę wiadomość

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja miałam wybrane dla córki imię Liwia to też się nikomu nie podobało. Ale szczerze mówiąc ja to akurat jestem z pyskatych i po prostu wprost odpowiadam takim ludziom co myślę o ich zdaniu 😉

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Coś mi szwankuje forum na mojej komórce i dopiero teraz mnie połączyło. U mnie nie jest źle. Przy przyjęciu macica była już trochę rozluźniona, szyjka zamknięta i ma 3, 15. Więc chyba mój lekarz trochę przesadził. Ale chyba lepiej że w tą stronę niż w drugą. Z usg pięknie rozwijający się dzidzius. Płeć oczywiście nie znana. Mam nadzieję, że wyjdę w poniedziałek, choć dziewczyny z sali mówią że one też miały zaraz wyjść i już drugi tydzień leci. Na szczęście chłopaki sobie radzą więc jestem z nich dumna i spokojnie odpoczywam.

Mirabelka02, Evli, Puella1, Przyszłamamusia, zazu, kasia_pra, Irola, Malutka_94, agniecha2101, mommy, Nadzieja777, tym_janek lubią tę wiadomość

3bb28da322.png[/url]
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męczy Was już zgaga? U mnie od 3 dni czuje już lekkie pieczenie i od razu przypomniała mi się pierwsza ciaza gdzie syropy na zgage piłam litrami A ona nie odpuszczala. Czuje że znowu będzie powtórka 😭

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolałabym pozostać tutaj, pasuje mi ta anonimowość :) mam konto na fb, ale bardzo rzadko się udzielam i chce, żeby tak pozostało. Ale to fakt, że zwykle takie grupy przenoszą się na fb.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • kasia_pra Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm wrote:
    Hej dziewczyny. Coś mi szwankuje forum na mojej komórce i dopiero teraz mnie połączyło. U mnie nie jest źle. Przy przyjęciu macica była już trochę rozluźniona, szyjka zamknięta i ma 3, 15. Więc chyba mój lekarz trochę przesadził. Ale chyba lepiej że w tą stronę niż w drugą. Z usg pięknie rozwijający się dzidzius. Płeć oczywiście nie znana. Mam nadzieję, że wyjdę w poniedziałek, choć dziewczyny z sali mówią że one też miały zaraz wyjść i już drugi tydzień leci. Na szczęście chłopaki sobie radzą więc jestem z nich dumna i spokojnie odpoczywam.

Mmm, no to dobrze, szyjka wcale nie jest krótka! A czemu zostawili Cię w szpitalu jeśli wszystko wygląda dobrze? Mają podejrzenie, że coś się może zadziać?

3PGLp1.png

33 lata
    05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
    1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
    Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
    3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️

Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
    22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
    27.08 - transfer blastki 2BB ☹️

13.09 - start II procedury. Długi protokół
    21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
    24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) :( beta 3,56 - cb
    27.11 - transfer blastki 3BA :)
    3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
    12 dpt - beta 665,7
    19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
    23 dpt - mamy serduszko ♥️
  • Irola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm - lepiej dmuchać na zimne! A chłopakom na pewno nie zaszkodzi trochę "samodzielności" :)

U mnie zgaga pojawia się już od jakichś 2 tygodni. Ale mdłości wróciły znowu nasilone. Ogólnie to spadek energii drugi dzień. Może i ta pogoda dopomogła bo u nas jest fatalnie...

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Flara Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mam spadek energii, muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie bo zapowiada się długa i leniwa ciąża, nie mam pojęcia kiedy mi zniosą nakaz oszczędzania się a ileż można siedzieć na necie. Chociaż córka dziś wróciła ze żłobka z kaszlem, także zapowiada się kolejny zapracowany tydzień.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Jak ja miałam wybrane dla córki imię Liwia to też się nikomu nie podobało. Ale szczerze mówiąc ja to akurat jestem z pyskatych i po prostu wprost odpowiadam takim ludziom co myślę o ich zdaniu 😉

Mi sie bardzo podoba imie Liwka, moja chrzesnica tak ma i gdyby nie to to sama chcialabym tak nazwac córkę :)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nie bierz tego do siebie. Każdy wybiera imię według swego upodobania i jak słyszę jakieś uwagi lub zbędne komentarze to mam nerwa. Ja sobie nie wyobrażam sugerować się czyjąś opinią i wołać do dziecka po imieniu które mi się nie podoba.

Poza tym znam Gabrysie która ma 4 latka i jest tak uroczą a zarazem inteligentną dziewczynką ☺
    Wiem, że Ci przykro. Mi też by było jakbym coś takiego usłyszała. Ale nieładnie się zachowala.

Iskierka87 lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czasami kichnę to tak mocno mnie zakuje prawy jajnik. To normalne ? Ogólnie często coś kicham w ciąży 😁

Przyszłamamusia lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Irola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Dziewczyny jak czasami kichnę to tak mocno mnie zakuje prawy jajnik. To normalne ? Ogólnie często coś kicham w ciąży 😁
    Ja też częściej kicham niż wcześniej... Czytałam, że to kolejny objaw ciąży, jeden z takich dziwniejszych.
    Mnie już zaczal boleć brzuch takie tzw prądy, to jest związane z zaparciami, jak gazy mi nie odchodzą... Najgorzej na noc mnie to bierze 😐

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • polin Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy kichaniu często boli chyba ze zdążę podkulić nogi ale 2 x był taki hardcor ze aż krzyknęłam z bólu.

Przyszłamamusia lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Niki86 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Mi też się bardzo podoba Liwia,ale wszyscy na czele z mężem mówią ,że brzydkie 😕
    Też wolę taką anonimową formę pisania.Chociaz gdy urodziłam pierwsza córkę,też udzielałam się na jednym z for.Już po narodzinach dzieci, osoby które chciały,dołączyły na grupę na facebooku. I tak piszemy ze sobą już 8 lat 🙂 Dużo się wydarzyło w tym czasie,gratulowałysmy sobie kolejnych dzieci,pocieszały po rozwodach,opowiadały o swoim codziennym życiu.Mam wrażenie,że znam dziewczyny bardzo dobrze,choć nigdy się z nimi nie spotkałam 🙂

Kagu3, agniecha2101, Kropka4, mommy lubią tę wiadomość

5djyflw11ba2jkjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy kichaniu strasznie potrafi zaboleć całe podbrzusze, aż mnie zgina w pół :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj sen,że Lilcia okazała się chłopcem..no naprawdę, że jest 9.03, jest ze mną mąż i nasz lekarz się zaczyna śmiać i mówi, że wyrósł siusiak.
    Chyba sobie nawkręcałam po tych zmianach co do płci

to_tylko_ja, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki86 wrote:
    Mi też się bardzo podoba Liwia,ale wszyscy na czele z mężem mówią ,że brzydkie 😕
    Też wolę taką anonimową formę pisania.Chociaz gdy urodziłam pierwsza córkę,też udzielałam się na jednym z for.Już po narodzinach dzieci, osoby które chciały,dołączyły na grupę na facebooku. I tak piszemy ze sobą już 8 lat 🙂 Dużo się wydarzyło w tym czasie,gratulowałysmy sobie kolejnych dzieci,pocieszały po rozwodach,opowiadały o swoim codziennym życiu.Mam wrażenie,że znam dziewczyny bardzo dobrze,choć nigdy się z nimi nie spotkałam 🙂

U nas też już kilka osób ma kolejne dzieci :) też rozwody, sukcesy, smutki, choroby, rady, mega lubię tamta naszą grupę, chociaż mniej piszemy im dzieci starsze ale zawsze jakiś kontakt mamy. Im np napisałam od razu o ciąży po tym jak dowiedział się mój mąż . A miesiąc wcześniej wyplakiwalam się po fałszywie dodatnim teście.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Mildred Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jakie to śmieszne, czytać coś co mnie identycznie spotyka. też częściej kicham i tez jak kicham to brzuch zaboli. I też boli mńie brzuch takie przelewanie w jelitach jak bąki puszczam..hehe..

Jakja uwielbiam to forum ! 😘Człowiek się uspokaja jak wie że prawie każda przechodzi przez to samo !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 17:59

Kagu3, darkestfear, Niki345, Irola, Kropka4 lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ