X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • zazu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    Dziewczyny ja nikogo nie zmuszam do dołączenia do grupy 😍 ani tymbardziej nie każe mam stąd odchodzić 😁❤️ także spokojnie
    Spoko 🙂 myślę tylko że jak część się przeniesie na inne grupy to zrobi się tu ciszej i coraz mniej osób będzie się udzielać. Szkoda by było. Ale no tak jak mnie nikt nie namówi na facebooki tak innych nikt nie powstrzyma przed dołączaniem jeśli mają chęć... 😉

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy uciekają w końcu z bbf na FB, chyba większość grup, które tu znam, ale zawsze tworzymy je z dziewczyn, które już tu się w miarę poznały, na majówkach przeszłyśmy na koniec ciąży i nawet miałyśmy ,meldunki, pod postem dziennym, która urodziła , która nie 😅 fajne to było. Do teraz mamy codzienny kontakt.
    Ja na FB jestem na grupie rodzę w sierpniu, ale tam rzadko się udzielam. Jest zbyt dużo członków grupy. Tu mi dobrze póki co, poza tym bbf znam od kilku lat i jest ok

Iskierka, ja mam siostrzenicę Gabrysie. Jest śliczna, mądra i fajna. Nikt nigdy nie powiedział, że to brzydkie imię 🤔 zastanów się, czy ta.kolezanka czegos Ci nie zazdrości...tak to wygląda trochę. Chamska

Iskierka87, megson91 lubią tę wiadomość

• Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka.... Gabrysia - piękne imię! Niestety to dopiero początek. Później to dopiero jest zasypywanie "dobrymi radami". Ufaj swojej intuicji. Intuicja mamy jest najlepszym drogowskazem :)

Iskierka87 lubi tę wiadomość

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja miałam wybrane dla córki imię Liwia to też się nikomu nie podobało. Ale szczerze mówiąc ja to akurat jestem z pyskatych i po prostu wprost odpowiadam takim ludziom co myślę o ich zdaniu 😉

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Coś mi szwankuje forum na mojej komórce i dopiero teraz mnie połączyło. U mnie nie jest źle. Przy przyjęciu macica była już trochę rozluźniona, szyjka zamknięta i ma 3, 15. Więc chyba mój lekarz trochę przesadził. Ale chyba lepiej że w tą stronę niż w drugą. Z usg pięknie rozwijający się dzidzius. Płeć oczywiście nie znana. Mam nadzieję, że wyjdę w poniedziałek, choć dziewczyny z sali mówią że one też miały zaraz wyjść i już drugi tydzień leci. Na szczęście chłopaki sobie radzą więc jestem z nich dumna i spokojnie odpoczywam.

Mirabelka02, Evli, Puella1, Przyszłamamusia, zazu, kasia_pra, Irola, Malutka_94, agniecha2101, mommy, Nadzieja777, tym_janek lubią tę wiadomość

3bb28da322.png[/url]
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męczy Was już zgaga? U mnie od 3 dni czuje już lekkie pieczenie i od razu przypomniała mi się pierwsza ciaza gdzie syropy na zgage piłam litrami A ona nie odpuszczala. Czuje że znowu będzie powtórka 😭

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolałabym pozostać tutaj, pasuje mi ta anonimowość :) mam konto na fb, ale bardzo rzadko się udzielam i chce, żeby tak pozostało. Ale to fakt, że zwykle takie grupy przenoszą się na fb.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • kasia_pra Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm wrote:
    Hej dziewczyny. Coś mi szwankuje forum na mojej komórce i dopiero teraz mnie połączyło. U mnie nie jest źle. Przy przyjęciu macica była już trochę rozluźniona, szyjka zamknięta i ma 3, 15. Więc chyba mój lekarz trochę przesadził. Ale chyba lepiej że w tą stronę niż w drugą. Z usg pięknie rozwijający się dzidzius. Płeć oczywiście nie znana. Mam nadzieję, że wyjdę w poniedziałek, choć dziewczyny z sali mówią że one też miały zaraz wyjść i już drugi tydzień leci. Na szczęście chłopaki sobie radzą więc jestem z nich dumna i spokojnie odpoczywam.

Mmm, no to dobrze, szyjka wcale nie jest krótka! A czemu zostawili Cię w szpitalu jeśli wszystko wygląda dobrze? Mają podejrzenie, że coś się może zadziać?

3PGLp1.png

33 lata
    05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
    1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
    Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
    3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️

Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
    22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
    27.08 - transfer blastki 2BB ☹️

13.09 - start II procedury. Długi protokół
    21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
    24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) :( beta 3,56 - cb
    27.11 - transfer blastki 3BA :)
    3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
    12 dpt - beta 665,7
    19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
    23 dpt - mamy serduszko ♥️
  • Irola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm - lepiej dmuchać na zimne! A chłopakom na pewno nie zaszkodzi trochę "samodzielności" :)

U mnie zgaga pojawia się już od jakichś 2 tygodni. Ale mdłości wróciły znowu nasilone. Ogólnie to spadek energii drugi dzień. Może i ta pogoda dopomogła bo u nas jest fatalnie...

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Flara Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mam spadek energii, muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie bo zapowiada się długa i leniwa ciąża, nie mam pojęcia kiedy mi zniosą nakaz oszczędzania się a ileż można siedzieć na necie. Chociaż córka dziś wróciła ze żłobka z kaszlem, także zapowiada się kolejny zapracowany tydzień.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Jak ja miałam wybrane dla córki imię Liwia to też się nikomu nie podobało. Ale szczerze mówiąc ja to akurat jestem z pyskatych i po prostu wprost odpowiadam takim ludziom co myślę o ich zdaniu 😉

Mi sie bardzo podoba imie Liwka, moja chrzesnica tak ma i gdyby nie to to sama chcialabym tak nazwac córkę :)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nie bierz tego do siebie. Każdy wybiera imię według swego upodobania i jak słyszę jakieś uwagi lub zbędne komentarze to mam nerwa. Ja sobie nie wyobrażam sugerować się czyjąś opinią i wołać do dziecka po imieniu które mi się nie podoba.

Poza tym znam Gabrysie która ma 4 latka i jest tak uroczą a zarazem inteligentną dziewczynką ☺
    Wiem, że Ci przykro. Mi też by było jakbym coś takiego usłyszała. Ale nieładnie się zachowala.

Iskierka87 lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czasami kichnę to tak mocno mnie zakuje prawy jajnik. To normalne ? Ogólnie często coś kicham w ciąży 😁

Przyszłamamusia lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Irola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Dziewczyny jak czasami kichnę to tak mocno mnie zakuje prawy jajnik. To normalne ? Ogólnie często coś kicham w ciąży 😁
    Ja też częściej kicham niż wcześniej... Czytałam, że to kolejny objaw ciąży, jeden z takich dziwniejszych.
    Mnie już zaczal boleć brzuch takie tzw prądy, to jest związane z zaparciami, jak gazy mi nie odchodzą... Najgorzej na noc mnie to bierze 😐

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • polin Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy kichaniu często boli chyba ze zdążę podkulić nogi ale 2 x był taki hardcor ze aż krzyknęłam z bólu.

Przyszłamamusia lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Niki86 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Mi też się bardzo podoba Liwia,ale wszyscy na czele z mężem mówią ,że brzydkie 😕
    Też wolę taką anonimową formę pisania.Chociaz gdy urodziłam pierwsza córkę,też udzielałam się na jednym z for.Już po narodzinach dzieci, osoby które chciały,dołączyły na grupę na facebooku. I tak piszemy ze sobą już 8 lat 🙂 Dużo się wydarzyło w tym czasie,gratulowałysmy sobie kolejnych dzieci,pocieszały po rozwodach,opowiadały o swoim codziennym życiu.Mam wrażenie,że znam dziewczyny bardzo dobrze,choć nigdy się z nimi nie spotkałam 🙂

Kagu3, agniecha2101, Kropka4, mommy lubią tę wiadomość

5djyflw11ba2jkjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy kichaniu strasznie potrafi zaboleć całe podbrzusze, aż mnie zgina w pół :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj sen,że Lilcia okazała się chłopcem..no naprawdę, że jest 9.03, jest ze mną mąż i nasz lekarz się zaczyna śmiać i mówi, że wyrósł siusiak.
    Chyba sobie nawkręcałam po tych zmianach co do płci

to_tylko_ja, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki86 wrote:
    Mi też się bardzo podoba Liwia,ale wszyscy na czele z mężem mówią ,że brzydkie 😕
    Też wolę taką anonimową formę pisania.Chociaz gdy urodziłam pierwsza córkę,też udzielałam się na jednym z for.Już po narodzinach dzieci, osoby które chciały,dołączyły na grupę na facebooku. I tak piszemy ze sobą już 8 lat 🙂 Dużo się wydarzyło w tym czasie,gratulowałysmy sobie kolejnych dzieci,pocieszały po rozwodach,opowiadały o swoim codziennym życiu.Mam wrażenie,że znam dziewczyny bardzo dobrze,choć nigdy się z nimi nie spotkałam 🙂

U nas też już kilka osób ma kolejne dzieci :) też rozwody, sukcesy, smutki, choroby, rady, mega lubię tamta naszą grupę, chociaż mniej piszemy im dzieci starsze ale zawsze jakiś kontakt mamy. Im np napisałam od razu o ciąży po tym jak dowiedział się mój mąż . A miesiąc wcześniej wyplakiwalam się po fałszywie dodatnim teście.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Mildred Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jakie to śmieszne, czytać coś co mnie identycznie spotyka. też częściej kicham i tez jak kicham to brzuch zaboli. I też boli mńie brzuch takie przelewanie w jelitach jak bąki puszczam..hehe..

Jakja uwielbiam to forum ! 😘Człowiek się uspokaja jak wie że prawie każda przechodzi przez to samo !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 17:59

Kagu3, darkestfear, Niki345, Irola, Kropka4 lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ