❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabriela to bardzo ładne imię, ma się podobać Wam a nie innym, wszystkim nie dogodzisz, zawsze będzie ktoś komu się nie będzie podobać. Imię które wybraliśmy dla syna nie podoba się teściowej też powiedziała, że współczuję dziecku i zupełnie nie mam zamiaru się tym przejmować.
Iskierka87 lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
nick nieaktualnyIskierka dokladnie tak jak dziewczyny pisza, kazdemu podoba sie co innego i tak naprawde nie ma nad czym dyskutowac! To Twoje dziecko i Ty decydujesz jakie bedzie mialo imie i to Tobie ma sie podobac
a ta laska to jakas bez mózgownicy, chyba nie bedziesz sugerowac sie jej glupim gadaniem 😱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 15:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIskierka87 wrote:Dzięki dziewczyny 😘 ja absolutnie nie wiem dlaczego tak powiedziała bo ja też myślę że imię jest normalne i żadne zwymyślane. Wiadomo każdemu podoba się inne ale czy to powód by aż tak powiedzieć komuś? Nie wiem ale bardzo mnie to zabolało 😔
Nie dziwie sie, ze Cie zabolalo, bo pewnie kazda z nas by to zabolalo, ale nie ma sensu brac do glowy to co powie jakas tam osoba 🙈 mi tez nie podoba sie jak moje dwie znajome nazwa synów, ale w zyciu bym im tego prosto w twarz nie powiedziala, bo to nie moja sprawa jakie imie dadza, jesli rodzicom sie podoba to ok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 15:08
-
Każdy ma inne gusta więc się nie przejmuj tym bardziej że to nie Twoja znajoma. Ale jest bezczelna nawet jeśli jej się nie spodobało to mogła ten fakt przemyśleć ale jak ktoś nie jest dobrze wychowany to co tu mówić społeczeństwo nasze coraz mniej zna słowo kulturalne zachowanie i takt
-
nick nieaktualnyDokładnie mi się może też nie podobać jakieś imię ale nikomu nigdy nie powiedziałam i nie powiem tego otwarcie bo tak jak piszecie to rodzicom ma się podobać bo w końcu to ich dziecko i nazwa je jak zechcą i nikomu nic do tego. Przykro mi że ktoś potrafi tak komuś powiedzieć prosto z mostu bo poczułam się jakbym już na starcie była złą matką bo dziecko imieniem skrzywdziłam 😔
-
Iskierka87 wrote:A mi dziewczyny dziś strasznie smutno się zrobiło. Byłam u koleżanki dziś w odwiedzinki i u niej była jej znajoma akurat. Na początku było wszystko ok i fajnie nam się rozmawiało na wszystkie tematy dopóki nie zaczął się temat dzieci. Tj one wiedzą że jestem w ciąży. Padło pytanie (od tej znajomej mojej koleżanki) że jak będzie córcia to jak dam jej na imię. Powiedziałam że jeszcze nie mamy typów imion na 100% wybranych ale dla córki myślałam żeby była Gabriela a ta znajoma na to:
-"żartujesz chyba?"
-ja ze nie bo mi się podoba to imię właśnie
-ona: "No to współczuję dziecku"
Wiecie jak mi jest teraz przykro 😔 nawet nie wiedziałam co powiedzieć na to bo tylko płakać mi się chciało. Powiedzcie mi czy te imię jest na prawdę takie okropne? Strasznie się czuje z tym 😔
Jak tak można odpowiedzieć... co za brak kultury i taktu. Każdemu podoba się co innego i w życiu bym tak nie powiedziała, nawet jakby ktoś chciał nazwać dziecko strasznie dziwacznie. Nic sie nią nie przejmuj.
Znam jedną Gabrysię i jest super dziewczyną, a w dodatku świetnie tańczy:D Dla mnie skojarzenie imienia jest jak najlepsze i imię jest bardzo wdzięczne
Cela, świetne wiadomości, oby tylko takie
Co do żelaza w suplementach dla kobiet w ciąży to racja, że może wpływać na zaparcia. Ale akurat ja nie mam żelaza, a trawienie jakby spowolnione... chociaż na zaparcia nie narzekamIskierka87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dołączycie do naszej grupy? Dopiero co ją założyłyśmy i szukamy mamuś żeby nam grupka się trochę rozrosła i żeby było aktywniej
https://www.facebook.com/groups/2644999905787213/
Bardzo proszę kochane ❤️ i też będzie mi się lepiej z wami kontaktować niż tutaj bo często nie wchodzę na internet a super by było mieć extra kontakt ❤️❤️Przyszłamamusia, agniecha2101, mommy, megson91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gabriela to normalne i ładne imię, żadne wydziwiane. Nie podoba mi się nadawanie dziwnych imion dzieciom bo o ile teraz to sprawa rodziców, to za kilka lat będzie to sprawa glownie dziecka i szkoda żeby przez wymysl rodziców miało nieprzyjemności. Ale nie powiedziałabym nikomu że imię jakie wybrał mi się nie podoba a już na pewno nie tak chamsko wprost.
Czekamynaorzeszka ja Facebooka nie mam i nie chce mieć. Mam nadzieję że dziewczyny które tu piszą zostaną tu na forum. Jest anonimowo i mi osobiście odpowiada taka forma.Iskierka87, Niki345, Mirabelka02, agniecha2101, to_tylko_ja, tym_janek lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzazu wrote:Gabriela to normalne i ładne imię, żadne wydziwiane. Nie podoba mi się nadawanie dziwnych imion dzieciom bo o ile teraz to sprawa rodziców, to za kilka lat będzie to sprawa glownie dziecka i szkoda żeby przez wymysl rodziców miało nieprzyjemności. Ale nie powiedziałabym nikomu że imię jakie wybrał mi się nie podoba a już na pewno nie tak chamsko wprost.
Czekamynaorzeszka ja Facebooka nie mam i nie chce mieć. Mam nadzieję że dziewczyny które tu piszą zostaną tu na forum. Jest anonimowo i mi osobiście odpowiada taka forma.
Ja mam facebooka, ale tez wole forum niz grupe na fejsie, moze wlasnie ze wzgledu na wieksza anonimowosc, a nie ze wszyscy moi znajomi widza co pisze o swoich problemach ciazowych 🤣 wiem, ze niektore grupy sa zamkniete, ale pamietam, jak kiedys dodalam post na grupie psowej na temat kup moich psow, myslalam ze to grupa zamknieta a potem jakas moja znajoma pisala do mnie ze widziala moj post i sie nabijala z tych kup, jak mi glupio bylo jak pomyslalam ile znajomych go widzialo 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 15:46
Evli, zazu, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
-
zazu wrote:..
Czekamynaorzeszka ja Facebooka nie mam i nie chce mieć. Mam nadzieję że dziewczyny które tu piszą zostaną tu na forum. Jest anonimowo i mi osobiście odpowiada taka forma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 15:47
to_tylko_ja lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Ja tak jak pisałam kiedyś wcześniej, Facebooka nie miałam i nie mam, w najbliższym czasie nie planuje zakładać...
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
nick nieaktualnyA tak odchodzac od fejsbukowego tematu, to wlasnie wczoraj mialam silne zaparcie, a ja wlasnie do 10 tygodnia za nim zaczelam brac duphaston mialam plamienia i krwawienia przy wlasnie wypróżnianiu. Tydzien ttemu odstawilam leki, a wczoraj po tym ciezkim wysilku zaobserwowalam jakby troszke ciemniejszy sluz i dzisiaj po normalnej wizycie w wc tez, tak, że prawie no nie widac tego zabarwienia, ale teraz panikuje ze zaraz zaczna sie prawdziwe plamienia albo krwawienia jak wtedy 😭 a to bylo dla mnie cos strasznego, mimo, że z ciąża było wszystko ok..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 16:05
-
nick nieaktualny