❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Maja21 wrote:Oo witaj 😘
Czytałam, że to dużo zależy od umiejscowienia łożyska. Jak jest na przedniej ścianie, to mogą pojawić się problemy ze słuchaniem malucha. Jaki masz detektor? Ja kupiłam Angel Sounds i sprawdza się świetnie.
Dziewczyny znacie już płeć? Ja mam wizytę jutro, ostanią miałam na prenatalnych w 12+3 więc trochę czasu minęło. Wtedy lekarka nie była pewna co do płci i zastanawiam się czy jest szansa , że jutro dowiem się kto tam mieszka?
I czy czujecie już ruchy?❤️ Bardziej chodzi mi o dziewczyny w pierwszej ciąży, bo słyszałam że w następnych ciążach czuje się dużo szybciej 😃Też mam Angel Sounds, ale to jeszcze jakiś starszy model... te nowsze podobno już dużo bardziej czułe są, ale i tak gdybym miała teraz kupować, to szukałabym jakiegoś, żeby ta głowica oddzielnie była.
Co do płci, gin dawał nam 5% przewagi na dziewczynkęwięc nie powinnam się nastawiać, ale mam przeczucie, że będzie dziewczynka
A ruchy... w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 24tym tygodniu, ale wtedy właśnie łożysko miałam na przedniej ścianie no i mam kilka nadprogramowych kg, a to też ma znaczenie. Teraz też jeszcze nie czuję niestety👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja piję przynajmniej 2 czarne herbaty dziennie bo nie jestem w stanie zjeść kanapek bez popicia 🤪 wczoraj i dziś też skusiłam się na kawę bo mnie bardzo boli głowa od kilku dni, ciśnienie mam cały czas ok 100/60. Liczyłam na efekt leczniczy, ale się przeliczyłam 😉
-
nick nieaktualnyJesli juz mowimy o tym ktore herbaty mozna a ktore nie to zielona jest zdrowsza dla kobiet w ciazy niz czarna, a co do ilosci jej picia to i czarna i zielona najlepiej max. jeden kubek dziennie, najlepsza dla nas jest czerwona herbata ja pije taka z „czas na herbate” jest przepyszna, i taka czerwona mozna pic ile wlezie, ale zielona tez pije
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 16:26
-
darkestfear wrote:Jesli juz mowimy o tym ktore herbaty mozna a ktore nie to zielona jest zdrowsza dla kobiet w ciazy niz czarna, a co do ilosci jej picia to i czarna i zielona najlepiej max. jeden kubek dziennie, najlepsza dla nas jest czerwona herbata ja pije taka z „czas na herbate” jest przepyszna, i taka czerwona mozna pic ile wlezie, ale zielona tez pije
Dziewczyny macie dalej mdłości? Bo u mnie są... Może nie tak intensywne jak wcześniej, ale pojawiają się dość wyraźnie rano, po południu, wieczorem.darkestfear lubi tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Loczek:) wrote:Dziewczyny jakie koszule do porodu i karmienia polecacie? Przestaje się mieścić w zwykle piżamy i przymierzam się do zakupów ale jest tego tyle... Nie wiem czy lepsza będzie rozpinana po bokach czy po środku? Chciałbym kupić koszule które wykorzystam później w szpitalu i w domu do karmienia. Co sądzicie?
Loczek:), agniecha2101 lubią tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
AsIuLa2020 wrote:Co lekarz Ci na to zaleca? Masz jakieś wskazania na te bakterie, pytałaś czy to bezpieczne dla płodu?
Na bakterie mam globulki z gentamycyna
Na candidie nystatyne
Pewnie nie wyleczona infekcja jest groźna, mam nadzieję że moja uda mi się pokonać w końcu -
Mała_Gwiazdka wrote:nie wiem. Na razie jest ok jeżeli chodzi o długość. W pierwszej ciąży miałam mięśniaka, który miał duży wpływ na jej skrócenie.
Tym razem mam bakterię i grzybicę, których nie mogę wyleczyć więc zawsze coś
ale trzymam się nadziei że ta ciąża będzie inna i przejdę ją pod tym względem na spokojnie
Ech zawsze się coś przypałęta ... Miejmy nadzieję, że w tej ciąży nie będziesz miała takich problemów.
Ja przed ciążą często miałam infekcje ale dostałam dobry antybiotyk i mi przeszło. Ale przestalam używać też płynów do okolic intymnych i śpię bez bielizny ☺
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyHej. Ja już mam takie ruchy ( a łożysko na przedniej ścianie!), Że jak siedziałam dziś pod gabinetem, to czułam przekręcanie i lekkie kopniaki.
U diabeto ok.
Ja śpię w koszulce. W szpitalu po porodzie też najlepiej sprawdziły mi się zwykle koszulki i spodnie od piżamy. Rodziłam w koszuli i tak też zamierzam do kangurowania łatwiej się rozpiąć
Od 2 dni często boli mnie głowaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 17:07
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja o dziwo też już czuję wyraźnie ruchy i mnie to dziwi, ze już bo łożysko na przedniej ścianie. Najpierw kilka dni tak delikatnie czułam nie do końca byłam pewna czy to to. Później doszły bąbelki - a takich cudów jelita moje nie wyprawiają więc byłam już pewna ale wczoraj po dość intensywnym dniu czułam mocniej- aż się zdziwiłam bo czułam mocno jak się wierciło nawet dłonią.
Jeśli chodzi o herbaty to piję rooibos czerwoną, pokrzywę i miętę, czasami rumianek. Czarnej nie piję na ogół. Kawę odpuściłam mocno ale i tak czasami zdarza mi się wypić w pracy taką świeżutko mieloną. I wczoraj jak ugrzęzłam z młodą na sali zabaw - rano 3,5h mnie przetrzymała a później od 17 do 19 jeszcze raz, to wypiłam sobie 2 x latte. -
Mi ginekolog co 3/4 tyg zaleca robić badania moczu, morfologie i glukoze. Ostatnio mi też wyszły bakterie, a tak poza tym wszystko okej i też brak objawów. No i przez 10 dni kazala mi brać urosept 3x1 i Wit C. Także zobaczymy co teraz wyjdzie w tym moczu.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualny
-
ewa.katarzyna wrote:Dzievzynu a jak macie wizyty u ginekologa to on wam bada te szyjkę na fortelu czy przez usg? Mi robi tylko usg a gdzieś czytałam że to na fotelu powinna badać? Nic mi nie wspominała na temat szyjki.
USG przezpochwowe masz.robione tylko na wizycie? Nic więcej lekarz nie bada?tym_janek lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Mam aphtin, meridol i nową super miękką szczoteczkę - oby to pomogło 🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 17:32
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Dziewczyny współczuję chorób. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Witam nowe Sierpnioweczki.
Ja też nie mogę znaleźć tętna na detektorze. To moja kolejna ciąża i poi, co ruchów jeszcze nie czuje.
Ja miałam koszule rozpinana z boku, ale nie były zbyt praktyczne bo zdarzało się że się rozpinaly. Na wątku ciążowy z poprzedniej ciąży dużo dziewczyn polecało koszule z Dolce Sonno. Dużo pozytywów też słyszałam o koszulkach i innych rzeczach od mamyginekologagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Irola wrote:Ja też od dzisiaj zaczynam pić czerwoną herbatkę! 🤗
Dziewczyny macie dalej mdłości? Bo u mnie są... Może nie tak intensywne jak wcześniej, ale pojawiają się dość wyraźnie rano, po południu, wieczorem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 17:46
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Irola wrote:Flara - trzymaj się Kochana!
wiem co czujesz. Ja narazie grypy nie mam ale tez od kilku dni przez te afty czuje się fatalnie.
Dziewczyny, pijecie może czerwona herbatę rooibos? Czytałam że jest dobra dla kobiet w ciąży a już człowiek sam nie wie co na gorąco pić... Bo nie wiele można (zielona niet, czarna niet, kawa niet.. :p)
Ja piję normalnie i czerwoną taką najzwyklejszą i zielonąno bez przesady. Kawę można pić, czarną herbatę też. Byleby nie przesadzać z ilością.
Ja po prostu piję jedną zieloną i jedną czerwoną dziennie. Z zieloną herbatą chodzi o to, że pogarsza wchłanianie kwasu foliowego - ale jeśli jest pita w dużych ilościach.
A co do czerwonej herbaty to polecana dla kobiet w ciąży jest jakaś taka specjalna - nie Pu-erh (a chyba ta jest najczęściej w sklepach, przynajmniej ja taką piję).08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
nick nieaktualnyzazu wrote:Najpierw ogląda na fotelu we wzierniku, potem bada palpacyjnie, potem USG przezpochwowe szyjki i na koniec USG przez brzuch żeby zbadać malucha.
USG przezpochwowe masz.robione tylko na wizycie? Nic więcej lekarz nie bada? -
ewa.katarzyna wrote:Tak tylko usg dopochwowe i tyle... To na najbliższej wizycie jej powiem o tym.
tym_janek lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualnyHej, ja po wizycie. Dzidziuś ma 8,1cm, waży 110g. 🥰Spytałam mojej lekarki czy jest w stanie zobaczyć płeć, bo na prenatalnych lekarz nie chciał mi powiedzieć. Wiem, że nie ma najlepszego sprzętu, dlatego nie liczyłam, że nawet będzie próbowała patrzeć. Powiedziała, że jeszcze jest wczesnie i na połówkowych się dowiem. Ale podczas badania zapytała nas jaka byśmy chcieli płeć. Powiedzieliśmy, że chłopczyka, a ona powiedziała, że prawdopodobnie będzie chłopczyk. Patrzyła skupiona i próbowała zobaczyć płeć. Później zaznaczyła długopisem na wydruku usg według czego jej się tak wydaje, że chłopak. Dorzucam linki ze zdjęciami dzidzi. Przepisała mi dopochwowo Nystatyne VP patrząc na wyniki z cytologi, która była w połowie grudnia. Trochę to dziwne, wlasnie zobaczyłam, ze to tabletki na infekcje grzybicze, a ja nie czuje żadnych objawów, żebym miała infekcje jakakolwiek.
https://zapodaj.net/ec95f94f19f7a.jpg.html
https://zapodaj.net/17f151b628462.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 18:01
Evli, Iskierka87, Maja21, zazu, Kagu3, Kindoll, Malutka_94, MomOfBoys, Zozo, MartitaS, aniołkowa_mama, Kropka4, agniecha2101, tym_janek, mommy, megson91, Asasa lubią tę wiadomość