❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarta35 wrote:Cześć Dziewczyny czy któraś z was miała bardzo liczne bakterie w moczu i azotyny?Właśnie odebrałam badania jestem załamana , zawsze coś kurna musi być 😒
-
nick nieaktualnyzazu wrote:A kiedy masz lekarza? Zrobiłabym jutro rano posiew bo na wynik i tak trzeba trochę poczekać i skontaktowała się z lekarzem czy zaczekać czy coś brać od razu...
-
to_tylko_ja wrote:Oczywiście, że możesz mieć swoje zdanie, ale nie widzę innego celu tego postu jak wzbudzenie poczucia winy i niepokoju w dziewczynie, która już te kąpiele brała, więc choćby chciała to już się w czasie nie cofnie i z nich nie zrezygnuje.
Irola - ten Twój dzidziuś prze słodki
Ja też zrobiłam dzisiaj badanie moczu - bo odczuwam takie parcie na pęcherz. Ale wszystko wyszło w porządku (z tym, że robiłam badanie ogólne moczu, bez żadnych posiewów). Wy te posiewy robicie jak już coś w badaniu ogólnym źle wyjdzie, prawda?jeśli kogoś uraziłam to przepraszam, ja sama z forum dopiero dowiedziałam się, ze nie można pic zielonej herbaty i jestem wdzięczna, bo z niewiedzy piłam ją codziennie... także są plusy tych dyskusji
Niki345, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Malutka_94 wrote:A ja nigdy nie słyszałam o tych gorących kąpielach, dlaczego nie wolno? 🤔
i_ka, agniecha2101, Niki345, darkestfear, Malutka_94 lubią tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Ehh u mnie ciężki dzień i noc też nie będzie spokojna... mąż ma mieć w nocy laparoskopię, ale nie wiadomo o której, bo mają obsuwę, sporo ludzi z wypadków podobno trafia, więc biorą najpierw te pilne przypadki i może się okazać, że męża wezmą dopiero rano... więc już to widzę jak będę spać co chwilę zerkając na telefon...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Marta35 wrote:Cześć Dziewczyny czy któraś z was miała bardzo liczne bakterie w moczu i azotyny?Właśnie odebrałam badania jestem załamana , zawsze coś kurna musi być 😒
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 21:41
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Meggie1 wrote:„Ciepła kąpiel w ciąży najlepsza jest w wodzie o temperaturze 36–37°C. Woda nie może mieć więcej niż 38°C – mówi Anna Durka. – Zbyt gorąca kąpiel w ciąży może wywołać zaburzenia hemodynamiki i doprowadzić do omdleń. Tym jednak, czego boimy się najbardziej, jest ryzyko odklejenia się łożyska, do którego może dojść, jeśli temperatura wody będzie zbyt wysoka – dodaje. ”
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 21:43
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Dziewczyny u mnie masakra
od niedzieli synek nagle przestał jeść stałe pokarmy, nagle przy obiedzie zaczął płakać ze boli go gardło jak przełyka. Od tamtej pory tylko je jogurty, budynie i pije dużo wody, soczki typu Kubus. Byłam z nim u lekarza wczoraj i żadnych objawów infekcji, gardło normalnie wyglada, on energię ma taka jak zawsze i nic go nie boli. Dziś byliśmy u laryngologa prywatnie i dala skierowanie do szpitala bo wiadomo tak małe dziecko nie da sobie zajrzeć głębiej w gardło. Jutro będzie miał narkozę i badanie które sprawdzi co tam się dzieje w tym przełyku
jestem zestresowana i załamana i się boje o drugie dziecko jak to wszystko się odbije
o tyle dobrze ze leżymy na laryngologii i tu nie ma dzieci z infekcjami tylko wszystkie na migdałki.
-
I jutro chyba mnie wykręci ze stresu
nigdy nie miał narkozy
i jeszcze co tam wyjdzie w tym badaniu ale mam nadzieje ze znajda przyczynę bo najgorsza ta niewiedza a ja czuje ze musi cos być bo on nawet cukierka odmawia co mu się nie zdarza
tam mi go żal i serce pęka
-
AgaG88 wrote:I jutro chyba mnie wykręci ze stresu
nigdy nie miał narkozy
i jeszcze co tam wyjdzie w tym badaniu ale mam nadzieje ze znajda przyczynę bo najgorsza ta niewiedza a ja czuje ze musi cos być bo on nawet cukierka odmawia co mu się nie zdarza
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualnyAgaG88 wrote:I jutro chyba mnie wykręci ze stresu
nigdy nie miał narkozy
A nie mozna dac znieczulenia miejscowego takiemu malenstwu? Pytam bo nie wiem, a wiem, ze narkoza nie jest najlepsza dla takich maluchow 🤔 -
Meggie1 wrote:„Ciepła kąpiel w ciąży najlepsza jest w wodzie o temperaturze 36–37°C. Woda nie może mieć więcej niż 38°C – mówi Anna Durka. – Zbyt gorąca kąpiel w ciąży może wywołać zaburzenia hemodynamiki i doprowadzić do omdleń. Tym jednak, czego boimy się najbardziej, jest ryzyko odklejenia się łożyska, do którego może dojść, jeśli temperatura wody będzie zbyt wysoka – dodaje. ”
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
agniecha2101 wrote:Ehh u mnie ciężki dzień i noc też nie będzie spokojna... mąż ma mieć w nocy laparoskopię, ale nie wiadomo o której, bo mają obsuwę, sporo ludzi z wypadków podobno trafia, więc biorą najpierw te pilne przypadki i może się okazać, że męża wezmą dopiero rano... więc już to widzę jak będę spać co chwilę zerkając na telefon...
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
DziękiMalutka_94
-
AgaG88 wrote:I jutro chyba mnie wykręci ze stresu
nigdy nie miał narkozy
Dużo siły dla Ciebie i zdrówka dla synka, na pewno będzie dzielny ;* dobrze że wysłali Was do tego szpitalaMalutka_94
-
darkestfear wrote:A nie mozna dac znieczulenia miejscowego takiemu malenstwu? Pytam bo nie wiem, a wiem, ze narkoza nie jest najlepsza dla takich maluchow 🤔
mam tylko nadzieje ze to wszystko da nam odpowiedz co się dzieje bo jak to badanie nic nie wykaże to ja już nie wiem
cos sugerowali mi ze psychicznie się zblokował ale tak na pewno nie jest. Znam swoje dziecko i wiem ze on nie odpuściłby cukierka gdyby nic mu nie dolegało. I sam mi mówi ze dobrze ze jesteśmy w szpitalu żeby znów mógł jeść choć jest zlękniony i płaczliwy bo na co dzień to dziecko które prawie zawsze ma dobry humor i non stop uśmiech na twarzy
-
nick nieaktualnyMomOfBoys wrote:Moja kuzynka parę lat temu chciała się wygrzać we wannie po ciężkim dniu w pracy i zaczęła po tym krwawić (chociaż chyba nie jakoś mocno). Więc ja to mam w pamięci i kąpieli gorących nie biorę. Chociaż pod prysznicem też lubię mieć gorącą wodę, ale zawsze wtedy myślę o tym czy nie zacznę plamić czy krwawić.
Pod prysznicem cialo sie tak nie nagrzewa, wiec raczej zagrozenia za bardzo nie ma, ja pod prysznicem nie patrze sie za bardzo na temperature wody. Wydajr mi sie, ze zagrozenie jest wlasnie przy przesiadywaniu w goracej wodzie bedac zanurzonym, ale jesli np. ramion nie masz zamoczonych to organizm tez wolniej podnosi temperature 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 22:30
-
Z tą kąpielą to wysoka temperatura powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych, przekrwienie narządu rodnego i rozpulchnienie mięśni pochwy, co z kolei stwarza poważne ryzyko poronienia lub przedwczesnego porodu. Zalecane jest nie przekraczanie temperatury wody 37st. Później każdy robi jak uważa. Ja osobiście nie będę testować tej tezy na sobie.
Agńiecha, Aga kurcze współczuje stresów 😐🤥
darkestfear, Nadzieja777, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnyAgaG88 wrote:Nie da rady bo on nie da sobie zbadać, w ogóle przy badaniu gardła to od razy ma odruch wymiotny przy samym patyku a gdzie tu dalej....musi być uśpiony nie ma innej możliwości
mam tylko nadzieje ze to wszystko da nam odpowiedz co się dzieje bo jak to badanie nic nie wykaże to ja już nie wiem
cos sugerowali mi ze psychicznie się zblokował ale tak na pewno nie jest. Znam swoje dziecko i wiem ze on nie odpuściłby cukierka gdyby nic mu nie dolegało. I sam mi mówi ze dobrze ze jesteśmy w szpitalu żeby znów mógł jeść choć jest zlękniony i płaczliwy bo na co dzień to dziecko które prawie zawsze ma dobry humor i non stop uśmiech na twarzy
😢 no to trzymamy kciuki za jutrzejszy ranek! Oby wszystko bylo ok ❤️