WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Cześć Dziewczyny czy któraś z was miała bardzo liczne bakterie w moczu i azotyny?Właśnie odebrałam badania jestem załamana , zawsze coś kurna musi być 😒
    Ja miałam bakterie Erytrocyty Leukocyty. Cały Posiew był zły. Kupiłam sok z żurawiny 100% pije 2x dziennie z wodą. Po 1.5tyg zrobiłam znów badanie i jest czysto 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    A kiedy masz lekarza? Zrobiłabym jutro rano posiew bo na wynik i tak trzeba trochę poczekać i skontaktowała się z lekarzem czy zaczekać czy coś brać od razu...
    We wtorek wizyta,zrobię jutro posiew jak radzisz i może złapie jakąś wizytę prywatnie na szybko,bo z tego co przeczytałam w internecie to moze to być e coli 😕

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:
    Oczywiście, że możesz mieć swoje zdanie, ale nie widzę innego celu tego postu jak wzbudzenie poczucia winy i niepokoju w dziewczynie, która już te kąpiele brała, więc choćby chciała to już się w czasie nie cofnie i z nich nie zrezygnuje.

Irola - ten Twój dzidziuś prze słodki <3

Ja też zrobiłam dzisiaj badanie moczu - bo odczuwam takie parcie na pęcherz. Ale wszystko wyszło w porządku (z tym, że robiłam badanie ogólne moczu, bez żadnych posiewów). Wy te posiewy robicie jak już coś w badaniu ogólnym źle wyjdzie, prawda?
    Jedno przeczy drugiemu - jak można wzbudzić wyrzuty sumienia u kogoś kto i tak dalej będzie to robił :) jeśli kogoś uraziłam to przepraszam, ja sama z forum dopiero dowiedziałam się, ze nie można pic zielonej herbaty i jestem wdzięczna, bo z niewiedzy piłam ją codziennie... także są plusy tych dyskusji ;)

Niki345, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdy nie słyszałam o tych gorących kąpielach, dlaczego nie wolno? 🤔

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    A ja nigdy nie słyszałam o tych gorących kąpielach, dlaczego nie wolno? 🤔
    „Ciepła kąpiel w ciąży najlepsza jest w wodzie o temperaturze 36–37°C. Woda nie może mieć więcej niż 38°C – mówi Anna Durka. – Zbyt gorąca kąpiel w ciąży może wywołać zaburzenia hemodynamiki i doprowadzić do omdleń. Tym jednak, czego boimy się najbardziej, jest ryzyko odklejenia się łożyska, do którego może dojść, jeśli temperatura wody będzie zbyt wysoka – dodaje. ”

i_ka, agniecha2101, Niki345, darkestfear, Malutka_94 lubią tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh u mnie ciężki dzień i noc też nie będzie spokojna... mąż ma mieć w nocy laparoskopię, ale nie wiadomo o której, bo mają obsuwę, sporo ludzi z wypadków podobno trafia, więc biorą najpierw te pilne przypadki i może się okazać, że męża wezmą dopiero rano... więc już to widzę jak będę spać co chwilę zerkając na telefon...

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Cześć Dziewczyny czy któraś z was miała bardzo liczne bakterie w moczu i azotyny?Właśnie odebrałam badania jestem załamana , zawsze coś kurna musi być 😒
    Spokojna głowa, też mam bakterie w moczu, dostałam antybiotyk. Nie ma powodu do załamywania się, wcześnie wykryta i wyleczona zaraza nie jest szkodliwa dla dziecka. Problem się robi kiedy infekcja jest nieleczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 21:41

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    „Ciepła kąpiel w ciąży najlepsza jest w wodzie o temperaturze 36–37°C. Woda nie może mieć więcej niż 38°C – mówi Anna Durka. – Zbyt gorąca kąpiel w ciąży może wywołać zaburzenia hemodynamiki i doprowadzić do omdleń. Tym jednak, czego boimy się najbardziej, jest ryzyko odklejenia się łożyska, do którego może dojść, jeśli temperatura wody będzie zbyt wysoka – dodaje. ”
    Oczywiście każdy w ciąży robi co uważa i co jednemu zaszkodzi drugiemu niekoniecznie, ale tu się zgadzam w 100%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 21:43

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie masakra :( od niedzieli synek nagle przestał jeść stałe pokarmy, nagle przy obiedzie zaczął płakać ze boli go gardło jak przełyka. Od tamtej pory tylko je jogurty, budynie i pije dużo wody, soczki typu Kubus. Byłam z nim u lekarza wczoraj i żadnych objawów infekcji, gardło normalnie wyglada, on energię ma taka jak zawsze i nic go nie boli. Dziś byliśmy u laryngologa prywatnie i dala skierowanie do szpitala bo wiadomo tak małe dziecko nie da sobie zajrzeć głębiej w gardło. Jutro będzie miał narkozę i badanie które sprawdzi co tam się dzieje w tym przełyku :( jestem zestresowana i załamana i się boje o drugie dziecko jak to wszystko się odbije :( o tyle dobrze ze leżymy na laryngologii i tu nie ma dzieci z infekcjami tylko wszystkie na migdałki.

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jutro chyba mnie wykręci ze stresu :( nigdy nie miał narkozy :( i jeszcze co tam wyjdzie w tym badaniu ale mam nadzieje ze znajda przyczynę bo najgorsza ta niewiedza a ja czuje ze musi cos być bo on nawet cukierka odmawia co mu się nie zdarza :( tam mi go żal i serce pęka :(

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    I jutro chyba mnie wykręci ze stresu :( nigdy nie miał narkozy :( i jeszcze co tam wyjdzie w tym badaniu ale mam nadzieje ze znajda przyczynę bo najgorsza ta niewiedza a ja czuje ze musi cos być bo on nawet cukierka odmawia co mu się nie zdarza :( tam mi go żal i serce pęka :(
    Ojej. Szkoda dzieciaczka 😣 chociaż pewnie lepiej sobie poradzi z tą sytuacją, niż zmartwiona mama, bo tak jest zazwyczaj. Trzymam kciuki za Was 😘

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:

A nie mozna dac znieczulenia miejscowego takiemu malenstwu? Pytam bo nie wiem, a wiem, ze narkoza nie jest najlepsza dla takich maluchow 🤔

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Moja kuzynka parę lat temu chciała się wygrzać we wannie po ciężkim dniu w pracy i zaczęła po tym krwawić (chociaż chyba nie jakoś mocno). Więc ja to mam w pamięci i kąpieli gorących nie biorę. Chociaż pod prysznicem też lubię mieć gorącą wodę, ale zawsze wtedy myślę o tym czy nie zacznę plamić czy krwawić.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ehh u mnie ciężki dzień i noc też nie będzie spokojna... mąż ma mieć w nocy laparoskopię, ale nie wiadomo o której, bo mają obsuwę, sporo ludzi z wypadków podobno trafia, więc biorą najpierw te pilne przypadki i może się okazać, że męża wezmą dopiero rano... więc już to widzę jak będę spać co chwilę zerkając na telefon...
    A czemu w nocy? Nie mogą od razu zaplanować rano? Ja dziękuję tak czekać całą noc.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:

Dzięki :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:

Dużo siły dla Ciebie i zdrówka dla synka, na pewno będzie dzielny ;* dobrze że wysłali Was do tego szpitala

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    A nie mozna dac znieczulenia miejscowego takiemu malenstwu? Pytam bo nie wiem, a wiem, ze narkoza nie jest najlepsza dla takich maluchow 🤔
    Nie da rady bo on nie da sobie zbadać, w ogóle przy badaniu gardła to od razy ma odruch wymiotny przy samym patyku a gdzie tu dalej....musi być uśpiony nie ma innej możliwości :( mam tylko nadzieje ze to wszystko da nam odpowiedz co się dzieje bo jak to badanie nic nie wykaże to ja już nie wiem :( cos sugerowali mi ze psychicznie się zblokował ale tak na pewno nie jest. Znam swoje dziecko i wiem ze on nie odpuściłby cukierka gdyby nic mu nie dolegało. I sam mi mówi ze dobrze ze jesteśmy w szpitalu żeby znów mógł jeść choć jest zlękniony i płaczliwy bo na co dzień to dziecko które prawie zawsze ma dobry humor i non stop uśmiech na twarzy

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Moja kuzynka parę lat temu chciała się wygrzać we wannie po ciężkim dniu w pracy i zaczęła po tym krwawić (chociaż chyba nie jakoś mocno). Więc ja to mam w pamięci i kąpieli gorących nie biorę. Chociaż pod prysznicem też lubię mieć gorącą wodę, ale zawsze wtedy myślę o tym czy nie zacznę plamić czy krwawić.

Pod prysznicem cialo sie tak nie nagrzewa, wiec raczej zagrozenia za bardzo nie ma, ja pod prysznicem nie patrze sie za bardzo na temperature wody. Wydajr mi sie, ze zagrozenie jest wlasnie przy przesiadywaniu w goracej wodzie bedac zanurzonym, ale jesli np. ramion nie masz zamoczonych to organizm tez wolniej podnosi temperature 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 22:30

• Evli Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą kąpielą to wysoka temperatura powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych, przekrwienie narządu rodnego i rozpulchnienie mięśni pochwy, co z kolei stwarza poważne ryzyko poronienia lub przedwczesnego porodu. Zalecane jest nie przekraczanie temperatury wody 37st. Później każdy robi jak uważa. Ja osobiście nie będę testować tej tezy na sobie.

Agńiecha, Aga kurcze współczuje stresów 😐🤥

darkestfear, Nadzieja777, agniecha2101 lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Nie da rady bo on nie da sobie zbadać, w ogóle przy badaniu gardła to od razy ma odruch wymiotny przy samym patyku a gdzie tu dalej....musi być uśpiony nie ma innej możliwości :( mam tylko nadzieje ze to wszystko da nam odpowiedz co się dzieje bo jak to badanie nic nie wykaże to ja już nie wiem :( cos sugerowali mi ze psychicznie się zblokował ale tak na pewno nie jest. Znam swoje dziecko i wiem ze on nie odpuściłby cukierka gdyby nic mu nie dolegało. I sam mi mówi ze dobrze ze jesteśmy w szpitalu żeby znów mógł jeść choć jest zlękniony i płaczliwy bo na co dzień to dziecko które prawie zawsze ma dobry humor i non stop uśmiech na twarzy

😢 no to trzymamy kciuki za jutrzejszy ranek! Oby wszystko bylo ok ❤️

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ