❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marta35 wrote:Ja drożdżowe z nudów zrobiłam,tylko formę miałam za mała i wyrosło w kosmos ☺️
Ale wspaniale wygląda ❤️
Ja też miałam ochotę na drożdżowe ale u mnie w miejscowości nie ma w sklepach drożdży! 🤪 Podobno nie mogą zamówić 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 19:00
-
Ja poczułam w końcu ruchy! ❤️❤️❤️ Wczoraj w nocy położyłam się na brzuchu i dostałam parę kopniaków 😁 dziś czułam tylko raz ale od razu jestem spokojniejsza ❤️
Evli, Kindoll, Mirabelka02, MartitaS, Malutka_94, ewa.katarzyna, megson91, tym_janek, Niki345, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ważne jest też odpowiednie chwycenie maluszka za nóżkę po kąpieli, bo ciałko jest śliskie a dziecko trzeba przenieść na ręcznik. Jak byłam w ciąży ze starszakiem przydała mi się lekcja kąpieli w szkole rodzenia. Ale można też znaleźć filmiki instruktażowe w internecie.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DW30sTSc6H38&ved=2ahUKEwjo4rfBgqLoAhXBlYsKHQZlDTsQtwIwAHoECAYQAQ&usg=AOvVaw1LukL2tkL6sDCVh63okrwp
Ja kąpałam tak jak w powyższym filmiku. Tylko za rączkę i nóżkę chwytałam od razu na przewijaku, a nie w powietrzu tak jak ta Pani. Najtrudniejszym elementem jest przewrót na brzuszek we wannie żeby umyć plecy. Ale z czasem nabiera się wprawy.Kropka4 lubi tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Namyria wrote:No to szok taka zmiana płci ☺️
To wasze pierwsze dziecko? Czy już się przestawiliscie na chłopca?
Mamy 8 letnią córkę i marzyła nam się druga dziewczynka. Na USG do tej pory ginekolog widziała dziewczynkę, a tu dzisiaj niespodzianka 😂 -
MomOfBoys wrote:https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DW30sTSc6H38&ved=2ahUKEwjo4rfBgqLoAhXBlYsKHQZlDTsQtwIwAHoECAYQAQ&usg=AOvVaw1LukL2tkL6sDCVh63okrwp
Ja kąpałam tak jak w powyższym filmiku. Tylko za rączkę i nóżkę chwytałam od razu na przewijaku, a nie w powietrzu tak jak ta Pani. Najtrudniejszym elementem jest przewrót na brzuszek we wannie żeby umyć plecy. Ale z czasem nabiera się wprawy.
Pomocny filmik 😊 ale z tymi pleckami nie będzie lekko 😳
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyNiki86 wrote:Mamy 8 letnią córkę i marzyła nam się druga dziewczynka. Na USG do tej pory ginekolog widziała dziewczynkę, a tu dzisiaj niespodzianka 😂
Ja jutro ide po miesiacu na usg, a nam tez dwie ginekolozki mowily ze dziewczynka, wiec ciekawe co sie jutro okaze -
Ehhhh dziewczyny jestem tak zdołowana tym co się dzieje na świecie że tylko chodzę po domu i pochlipuje w kątach. Jakby mało problemów było z sama ciąża to jeszcze to...
Mąż kazał mi zamawiać wszystko co dla małej potrzebujemy bo uważa że będzie problem z dostępnością produktów. Więc zrobiłam wielkie zamówienie na Gemini i tym sposobem mam już wszystko dla dziecka. Mam nadzieję że dojdzie paczka. No i że mała urodzi się mimo wszystko w terminie...❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Może to jest jakaś myśl z tymi zakupami, trudno to wszystko przewidzieć...
Tak cieszyłam się na tę wiosnę, myślałam, że od kilku lat będzie to w końcu dobry czas dla mnie. Miałam odpocząć, nabrać sił, cieszyć się ciążą, dopieścić dom, nadrobić czas z samą sobą. Nigdy bym się czegoś takiego, co się dzieje, nie spodziewała.
Dałam sobie chyba dzisiaj za dużo do wiwatu na ogrodzie i boli mnie dół pleców, momentami aż się zacinam. Obym tylko jutro zrobiła te wyniki, w czwartek lekarz. -
Dziewczyny, mam problem. Robi się coraz cieplej a ja się nie dopinam w mój wiosenny płaszczyk 😆 normalnie nie mam w co się ubrać, a sklepy zamknięte. W tym tygodniu miałam iść sobie coś kupić ale... Czy polecacie coś co mogę kupić z neta? Będę wdzięczna za pomoc.
-
nick nieaktualnyMiszczynka wrote:Dziewczyny, mam problem. Robi się coraz cieplej a ja się nie dopinam w mój wiosenny płaszczyk 😆 normalnie nie mam w co się ubrać, a sklepy zamknięte. W tym tygodniu miałam iść sobie coś kupić ale... Czy polecacie coś co mogę kupić z neta? Będę wdzięczna za pomoc.
ja kupilam sobie 2 tyg temu plaszczyk w miare tani taki większy żeby miec na wiosnę... mam nadziję że w koncu kiedys na spokojnie wyjdziemy i go użyje ... ;/ może popatrz na stronie lidla tam maja jakies wiosenne kurtki albo bonprix? -
zazu wrote:Ehhhh dziewczyny jestem tak zdołowana tym co się dzieje na świecie że tylko chodzę po domu i pochlipuje w kątach. Jakby mało problemów było z sama ciąża to jeszcze to...
Mąż kazał mi zamawiać wszystko co dla małej potrzebujemy bo uważa że będzie problem z dostępnością produktów. Więc zrobiłam wielkie zamówienie na Gemini i tym sposobem mam już wszystko dla dziecka. Mam nadzieję że dojdzie paczka. No i że mała urodzi się mimo wszystko w terminie...
Mnie też to wszystko przeraża... Tym bardziej ze to moja pierwsza i wyczekana ciąża. Musimy być dobrej myśli. Też się boję, że będzie problem z niektórymi produktami ale najgorsze jest to, że nie do końca wiem co trzeba kupić z takich niezbędnych rzeczy dla dziecka. Możesz się podzielić doswiadczeniem ?
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyKropka4 wrote:Mnie też to wszystko przeraża... Tym bardziej ze to moja pierwsza i wyczekana ciąża. Musimy być dobrej myśli. Też się boję, że będzie problem z niektórymi produktami ale najgorsze jest to, że nie do końca wiem co trzeba kupić z takich niezbędnych rzeczy dla dziecka. Możesz się podzielić doswiadczeniem ?
tez właśnie się zastanawiam, niby sa w internecie listy ale sama nie wiem wszędzie psze co innego. A to też moja 1 ciąża tyle lat na nią czekałam, myślałam że to będzie cudowny czas, będę szaleć po sklepach w poszukiwaniu co najlepsze dla dziecka. a na ten moment to chce żeby mieć w razie czego przynajmniej te najpotrzebniejsze rzeczy;/ -
Ewa.katarzyna dzięki, poszukam.
W zeszłym tygodniu mąż miał wolne więc poszliśmy popatrzeć co gdzie i w jakiej cenie jest, tak żebyśmy wiedzieli ile pieniędzy będziemy potrzebować na wyprawkę dla Małej. Wybraliśmy już wózek i fotelik. Sprzedawca poinformował nas że nie gwarantuje nam dostępności tych konkretnych rzeczy na sierpień i czy ewentualne ceny będą utrzymane. Następnego dnia pojechaliśmy i kupiliśmy wózek i fotelik. Teraz jestem spokojna że mam to co chce. Strasznie bym się wkurzyła gdyby okazało się że mój wybrany wózek jest niedostępny i muszę kupić inny, który będzie mnie wkurzał przez kolejne 2 lata.
Pan w sklepie mówił że ten fotelik który wybraliśmy ma wstrzymane dostawy. Może kolejna partia będzie po czerwcu, no ale może...
Jak już macie upatrzone wózki i foteliki to kupujcie. -
nick nieaktualnyzazu wrote:Ehhhh dziewczyny jestem tak zdołowana tym co się dzieje na świecie że tylko chodzę po domu i pochlipuje w kątach. Jakby mało problemów było z sama ciąża to jeszcze to...
Mąż kazał mi zamawiać wszystko co dla małej potrzebujemy bo uważa że będzie problem z dostępnością produktów. Więc zrobiłam wielkie zamówienie na Gemini i tym sposobem mam już wszystko dla dziecka. Mam nadzieję że dojdzie paczka. No i że mała urodzi się mimo wszystko w terminie...MomOfBoys lubi tę wiadomość