X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drożdżowe z nudów zrobiłam,tylko formę miałam za mała i wyrosło w kosmos ☺️
    b70910b0a7f1.jpg

m@rzenie, MomOfBoys, Kropka4, MartitaS, aniołkowa_mama, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Ja drożdżowe z nudów zrobiłam,tylko formę miałam za mała i wyrosło w kosmos ☺️

Ale wspaniale wygląda ❤️
    Ja też miałam ochotę na drożdżowe ale u mnie w miejscowości nie ma w sklepach drożdży! 🤪 Podobno nie mogą zamówić 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 19:00

3i499vvjv3ex36x6.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Przez przypadek polubiłam.

Mąż piecze karpatke, ktoras chętna? 😚😚😚
    Ja też poproszę. Całe lata już nie jadłam a uwielbiam 😃

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Evli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smaka robicie dziewczyny!
    Karpatka mniam 😋
    Drożdżowe z kakałkiem 😋

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam w końcu ruchy! ❤️❤️❤️ Wczoraj w nocy położyłam się na brzuchu i dostałam parę kopniaków 😁 dziś czułam tylko raz ale od razu jestem spokojniejsza ❤️

Evli, Kindoll, Mirabelka02, MartitaS, Malutka_94, ewa.katarzyna, megson91, tym_janek, Niki345, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja kąpałam tak jak na tym zdjęciu mniej więcej. Dupka dziecka oparta o dno wanienki, a ręką podtrzymywałam pod główką i za paszkę. Myślę, że wielkość dłoni nie ma tu wcale wielkiego znaczenia
    ffe8e89f0a99.jpg
    Ważne jest też odpowiednie chwycenie maluszka za nóżkę po kąpieli, bo ciałko jest śliskie a dziecko trzeba przenieść na ręcznik. Jak byłam w ciąży ze starszakiem przydała mi się lekcja kąpieli w szkole rodzenia. Ale można też znaleźć filmiki instruktażowe w internecie.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Ale smaka robicie dziewczyny!
    Karpatka mniam 😋
    Drożdżowe z kakałkiem 😋
    O rany. Kakao kiedyś bardzo lubiłam. Chyba trzeba będzie przypomnieć sobie jego smak 😁

Evli lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Przez przypadek polubiłam.

Mąż piecze karpatke, ktoras chętna? 😚😚😚

Ja Też poproszę mały kawałeczek 😋

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DW30sTSc6H38&ved=2ahUKEwjo4rfBgqLoAhXBlYsKHQZlDTsQtwIwAHoECAYQAQ&usg=AOvVaw1LukL2tkL6sDCVh63okrwp

Ja kąpałam tak jak w powyższym filmiku. Tylko za rączkę i nóżkę chwytałam od razu na przewijaku, a nie w powietrzu tak jak ta Pani. Najtrudniejszym elementem jest przewrót na brzuszek we wannie żeby umyć plecy. Ale z czasem nabiera się wprawy.

Kropka4 lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Niki86 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    No to szok taka zmiana płci ☺️
    To wasze pierwsze dziecko? Czy już się przestawiliscie na chłopca? :)

Mamy 8 letnią córkę i marzyła nam się druga dziewczynka. Na USG do tej pory ginekolog widziała dziewczynkę, a tu dzisiaj niespodzianka 😂

5djyflw11ba2jkjl.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DW30sTSc6H38&ved=2ahUKEwjo4rfBgqLoAhXBlYsKHQZlDTsQtwIwAHoECAYQAQ&usg=AOvVaw1LukL2tkL6sDCVh63okrwp

Ja kąpałam tak jak w powyższym filmiku. Tylko za rączkę i nóżkę chwytałam od razu na przewijaku, a nie w powietrzu tak jak ta Pani. Najtrudniejszym elementem jest przewrót na brzuszek we wannie żeby umyć plecy. Ale z czasem nabiera się wprawy.

Pomocny filmik 😊 ale z tymi pleckami nie będzie lekko 😳

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki86 wrote:
    Mamy 8 letnią córkę i marzyła nam się druga dziewczynka. Na USG do tej pory ginekolog widziała dziewczynkę, a tu dzisiaj niespodzianka 😂

Ja jutro ide po miesiacu na usg, a nam tez dwie ginekolozki mowily ze dziewczynka, wiec ciekawe co sie jutro okaze :D

• zazu Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh dziewczyny jestem tak zdołowana tym co się dzieje na świecie że tylko chodzę po domu i pochlipuje w kątach. Jakby mało problemów było z sama ciąża to jeszcze to...

Mąż kazał mi zamawiać wszystko co dla małej potrzebujemy bo uważa że będzie problem z dostępnością produktów. Więc zrobiłam wielkie zamówienie na Gemini i tym sposobem mam już wszystko dla dziecka. Mam nadzieję że dojdzie paczka. No i że mała urodzi się mimo wszystko w terminie...

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to jest jakaś myśl z tymi zakupami, trudno to wszystko przewidzieć...

Tak cieszyłam się na tę wiosnę, myślałam, że od kilku lat będzie to w końcu dobry czas dla mnie. Miałam odpocząć, nabrać sił, cieszyć się ciążą, dopieścić dom, nadrobić czas z samą sobą. Nigdy bym się czegoś takiego, co się dzieje, nie spodziewała.

Dałam sobie chyba dzisiaj za dużo do wiwatu na ogrodzie i boli mnie dół pleców, momentami aż się zacinam. Obym tylko jutro zrobiła te wyniki, w czwartek lekarz.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Miszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problem. Robi się coraz cieplej a ja się nie dopinam w mój wiosenny płaszczyk 😆 normalnie nie mam w co się ubrać, a sklepy zamknięte. W tym tygodniu miałam iść sobie coś kupić ale... Czy polecacie coś co mogę kupić z neta? Będę wdzięczna za pomoc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszczynka wrote:
    Dziewczyny, mam problem. Robi się coraz cieplej a ja się nie dopinam w mój wiosenny płaszczyk 😆 normalnie nie mam w co się ubrać, a sklepy zamknięte. W tym tygodniu miałam iść sobie coś kupić ale... Czy polecacie coś co mogę kupić z neta? Będę wdzięczna za pomoc.

ja kupilam sobie 2 tyg temu plaszczyk w miare tani taki większy żeby miec na wiosnę... mam nadziję że w koncu kiedys na spokojnie wyjdziemy i go użyje ... ;/ może popatrz na stronie lidla tam maja jakies wiosenne kurtki albo bonprix?

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Ehhhh dziewczyny jestem tak zdołowana tym co się dzieje na świecie że tylko chodzę po domu i pochlipuje w kątach. Jakby mało problemów było z sama ciąża to jeszcze to...

Mąż kazał mi zamawiać wszystko co dla małej potrzebujemy bo uważa że będzie problem z dostępnością produktów. Więc zrobiłam wielkie zamówienie na Gemini i tym sposobem mam już wszystko dla dziecka. Mam nadzieję że dojdzie paczka. No i że mała urodzi się mimo wszystko w terminie...

Mnie też to wszystko przeraża... Tym bardziej ze to moja pierwsza i wyczekana ciąża. Musimy być dobrej myśli. Też się boję, że będzie problem z niektórymi produktami ale najgorsze jest to, że nie do końca wiem co trzeba kupić z takich niezbędnych rzeczy dla dziecka. Możesz się podzielić doswiadczeniem ?

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Mnie też to wszystko przeraża... Tym bardziej ze to moja pierwsza i wyczekana ciąża. Musimy być dobrej myśli. Też się boję, że będzie problem z niektórymi produktami ale najgorsze jest to, że nie do końca wiem co trzeba kupić z takich niezbędnych rzeczy dla dziecka. Możesz się podzielić doswiadczeniem ?

tez właśnie się zastanawiam, niby sa w internecie listy ale sama nie wiem wszędzie psze co innego. A to też moja 1 ciąża tyle lat na nią czekałam, myślałam że to będzie cudowny czas, będę szaleć po sklepach w poszukiwaniu co najlepsze dla dziecka. a na ten moment to chce żeby mieć w razie czego przynajmniej te najpotrzebniejsze rzeczy;/

• Miszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa.katarzyna dzięki, poszukam.
    W zeszłym tygodniu mąż miał wolne więc poszliśmy popatrzeć co gdzie i w jakiej cenie jest, tak żebyśmy wiedzieli ile pieniędzy będziemy potrzebować na wyprawkę dla Małej. Wybraliśmy już wózek i fotelik. Sprzedawca poinformował nas że nie gwarantuje nam dostępności tych konkretnych rzeczy na sierpień i czy ewentualne ceny będą utrzymane. Następnego dnia pojechaliśmy i kupiliśmy wózek i fotelik. Teraz jestem spokojna że mam to co chce. Strasznie bym się wkurzyła gdyby okazało się że mój wybrany wózek jest niedostępny i muszę kupić inny, który będzie mnie wkurzał przez kolejne 2 lata.
    Pan w sklepie mówił że ten fotelik który wybraliśmy ma wstrzymane dostawy. Może kolejna partia będzie po czerwcu, no ale może...
    Jak już macie upatrzone wózki i foteliki to kupujcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:

Zazu, ja miałam tak wczoraj. Płakałam przy byle okazji byłam rozdrażniona. Nawet czytałam w internecie czy humorki w drugim trymestrze się zdarzają, bo nie wiedziałam co się ze mną dzieje.Pozniej zrozumiałam ,że to stres przed wszystkim na raz i mi się skumulowało, tłumilam go w sobie od kilku dni i pękłam. Martwię się o moją mamę i babcię, bo mieszkają centrum Warszawy i sa mocno schorowane,boje się o dzidzie,boje się o pracę(zakład jest z branży turystycznej i mocno dostaje po dupie),martwię o tatę.Duzo tego naraz a powinnam się cieszyć z ciąży, a nie martwić,co zrobić. Dziś już jest lepiej, po prostu niektóre dni są gorsze i trzeba je przetrwać

MomOfBoys lubi tę wiadomość

‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ