❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
agniecha2101 wrote:My mamy urlop zaplanowany w drugiej połowie maja i mieliśmy jechać do PL i pewnie też nic z tego
i pewnie juź do samego porodu będzie problem, źeby pojechać, a muszę jakoś akty i tłumaczenia skołować i mieliśmy też kilka rzeczy dla dziecka w PL kupić i sporo spraw do załatwienia mamy, bo chcieliśmy na jesień z budową domu ruszać, a tu taka lipa teraz...
Agniecha a nie da rady elektronicznie? Teraz urzędy w PL rekomendują załatwianie spraw przez telefon albo e-mail, to może by się udałoMalutka_94
-
Mój syn ostatnio przechodzi jakiś bunt albo skok rozwojowy, strasznie marudzi i mało mam czasu.
Maluch ruszą się zawsze wieczorem, ale to jeszcze takie delikatne ruchy
Dzisiaj wieczorem dzwonię zapytać czy jest opis holtera.
A wczoraj robiłam badanie moczu i znowu wyszły mi bakterie i leukocyty , ja już nie wiem czy źle tą próbkę pobieram czy co... Ale na posiew na razie nie pójdę, raz że nie zdążyłabym odebrać wyników przed wizytą, a dwa - i tak bez skierowania u nas nic już nie zrobięMalutka_94
-
Evli, obudzili się Francuzi... Wcześniej tłumy na ulicach a teraz takie restrykcje. A skąd masz wziąść takie zaświadczenie?
Mnie od wczoraj coraz częściej napina się brzuch ( choć przez cały dzień prawie leżakuje), coraz bardziej się martwię. Wizytę mam mieć za tydzień, ale chyba się będę wbijać w tym tygodniu, jak mój lekarz będzie jeszcze przyjmował.[/url]
-
mmm wrote:Evli, obudzili się Francuzi... Wcześniej tłumy na ulicach a teraz takie restrykcje. A skąd masz wziąść takie zaświadczenie?
Mnie od wczoraj coraz częściej napina się brzuch ( choć przez cały dzień prawie leżakuje), coraz bardziej się martwię. Wizytę mam mieć za tydzień, ale chyba się będę wbijać w tym tygodniu, jak mój lekarz będzie jeszcze przyjmował.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
mmm wrote:Evli, obudzili się Francuzi... Wcześniej tłumy na ulicach a teraz takie restrykcje. A skąd masz wziąść takie zaświadczenie? .
No właśnie Francuzi nic sobie z tego nie robili. W niedziele zdjęcia tłumów ludzi w parkach, na ulicach zmusiło do wprowadzenia więcej zakazów.
Zaświadczenie trzeba wydrukować na internecie i mieć ze sobą przy każdym wyjściu. Na każde wyjście trzeba robić nowe.
Można wyjść zrobić zakupy obok domu, iść do lekarza, jechać do pracy (do tego trzeba zaświadczenie również od pracodawcy że w domu nie można pracować) i można wyjść na spacer wokół domu, nie w grupach.
Zazu ludzie i tak nie poszli na wybory tylko szwędali się po mieście ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 11:16
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny za wsparcie. Ja sobie wlasnie siedze w luxmedzie, zrobilam badania krwi i moczu i zaraz sie zwijam, ale wieje pustkami, to w sumie dobrze bo sie martwilam. Ale ogolnie sytuacja straszna, ludzie przerazeni, ja tez sobie spokojnie siedzialam a zaraz jakis facet wyszedl zaczal smarkac i kaszlec niedaleko mnie przestraszylam sie i zwinelam szybko
mozna dostac paranoi, jutro usg i poki co nie odwolali, ale widze, ze wiekszosc wizyt odwoluja, przekierowuja na telewizyte 👍🏻
-
zazu wrote:Cześć dziewczyny... Jestem chora... Ścięło mnie wczoraj po południu nagle 😭
Gorączki za bardzo nie mam i w sumie tylko gardło mnie boli mocno i mięśnie i taka rozbita jestem. A obudziłam się wczoraj całkiem zdrowa 🤷 (oczywiście pierwsza myśl to 👑 ale poszłam po rozum do głowy i prawdopodobieństwo jest znikome, raczej przeziębienie 🙈 ale człowiek się nakręca przez te sytuacje jednak)
Mała wierci się coraz mocniej, teraz.to już cały dzień co chwilę ja czuję. Wczoraj mój starszak też przyłożył rękę i go kopnęła ale niestety nie zorientował się 😆😆😆
Nadzieja nie odpisałam Ci... Przykro mi że tak z tą pracą teraz wygląda 😑😑😑 ciężki czas... Oby to stosunkowo szybko minęło i życie wróciło do normy... A teraz najważniejsze żebyśmy my i dzieci były zdrowe ...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
#badanie_połówkowe #koronawirus
Dziewczyny czy którejś z Was odwołano badania połówkowe ze względu na sytuację z Koronawirusem?🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Ja dzisiaj po wizycie. Dzidziuś waży 220g,termin porodu wg wymiarow zmienił się o tydzień. No i moja Nelka zmieniła się w chlopca. Jestem w szoku,bo byłam nastawiona na dziewczynkę. Ja chodzę na NFZ i wizyty bez zmian. Zawsze ceniłam sobie mieszkanie na wsi a teraz jeszcze bardziej doceniam. Wokół domu,pola,łąki,lasy mogę bez obaw wyjsc sobie na 2 godzinny spacer czy posiedzieć w ogrodzie.Nie jestem uwięziona w czterech scianach.
Iskierka87, Evli, aniołkowa_mama, to_tylko_ja, ewa.katarzyna, Kindoll, darkestfear, MomOfBoys, Malutka_94, Kropka4, agniecha2101, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Dzwoniłam do przychodni gdzie mam mieć za tydzień prenatalne.
Pani poinformowała mnie , ze w tym tygodniu odbywają się one normalnie, jeżeli nic się nie zmieni to w przyszłym również. Jeśli sytuacja ulegnie pogorszeniu to będą dzwonić i odwoływać. Wizyty u ginekologów są odwoływane, są tylko teleporady, ewentualnie w skrajnych przypadkach dochodzi do wizyt.
Ojoj.
Z jednej strony czuje się bezpiecznie. Jestem w górach u rodziców, kazałam wziąć mężowi wolne i aktualnie odpoczywamy w pełnym słońcu w ogrodzie. Mimo tragedii na świecie mam wrażenie, ze ten czas był potrzebny żebyśmy jako świat w końcu usiedli na dupie.
Z drugiej jednak mam świadomość, ze nosze kogoś pod sercem, kogoś o kim tyle lat marzyłam. I gdy w końcu moje marzenie z którym niewykonalnoscia się pogodziłam się spełniło to musiał przyjść wirus ...
Co tu zrobić żeby nie zwariować 🤔7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyNiki ja miałam w zeszłym tygodniu,ale trwało 5 min i chce iść dodatkowo prywatnie do kliniki gdzie mają dobry sprzęt,bo nie ufam enelmedowi.I tu zaczyna się problem,bo lekarze odwołują wizyty 😒 Mam wizytę na przyszły tydzień i ledwo udało mi się zapisać,boje się,że i tą mi odwołają 😒 do tego muszę zrobić echo serca płodu też w przyszłym tygodniu.A jeszcze w kolejnym tygodniu kolejna wizyta u prowadzącego.
-
nick nieaktualnyDziewczyny już na fb kilka osób pisalo ze nie będzie można od jutra pobrać krwi tu też pisze o tym malutka_94.
To w całej Polsce? Czy tylko wybrane placówki bo ja muszę iść na badania w pon przed kolejna wizyta. I teraz nie wiem. Na stronie diagnostyki nic nie pisze ze wsyztsko ma być zamknięte? -
ewa.katarzyna wrote:Dziewczyny już na fb kilka osób pisalo ze nie będzie można od jutra pobrać krwi tu też pisze o tym malutka_94.
To w całej Polsce? Czy tylko wybrane placówki bo ja muszę iść na badania w pon przed kolejna wizyta. I teraz nie wiem. Na stronie diagnostyki nic nie pisze ze wsyztsko ma być zamknięte?
Ja tez mam zrobić ale nie mam gdzie. I chyba niestety sobie daruje, bo nawet nie wiadomo czy dojdzie do wizyty w najbliższym czasie.7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualny
-
Ja dzwoniłam dzisiaj do przychodni w moim mieście i powiedzieli, że można zrobic. Wczoraj na fb też czytalam wiele informacji, że nigdzie się już nie da, więc chciałam odpuścić, ale jednak jak zadzwoniłam to okazało się, że zrobią. Zobaczymy jutro.
-
No ja właśnie dzwoniłam do swojej przychodni i laboratorium jak i cała przychodnia zamknięta tylko dyżurują lekarze. I położna która jest przy lekarzu i umawia na wizyty do ginekologa powiedziała mi że badania mam odpuścić i wizyta raczej nie dojdzie do skutku. To powiedziałam że mam do 25marca tylko zwolnienie i co dalej to skonsultowała się z lekarzem i mam zadzwonić we wtorek może mnie przyjmie a jak nie to jakoś telefonicznie zrobi konsultacje i wyślę dalsze zwolnienie. Trochę się zmartwiłam tym co usłyszałam boje się że zostanę na lodzie a teraz nie wyobrażam sobie raptownie wrócić do pracy gdzie mam kontakt z mnóstwem osób nie wiadomo jakich
-
Iskierka87 wrote:Ja właśnie dostałam smsa że dzisiejsza wizyta u gina odwołana. Świetnie a co z przedłużeniem L4?
-
nick nieaktualny