❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mirabelka no właśnie tak się ludzie zachowują. Beznadzieja. Przez takich idiotów cierpią ci najbardziej zagrożeni i ich rodziny. Powinni tę kobietę pociągnąć do odpowiedzialności i to tak na poważnie, żeby do końca życia się z tego nie wypłaciła 😐 chociaż skoro to teściowa to pewnie kobieta nie jest już młoda. Może selekcja naturalna ja dopadnie 😐 nie ma żadnego wytłumaczenia dla takiego zachowania.
A co do tych wracających do kraju to niestety uważam że to ogromny błąd. Mieliśmy szansę jakoś to w miarę może opanować... PpNo podjęto działania ale podjęto. Ale jak wrócą ci ludzie z całego świata, z miejsc gdzie wirus ma się świetnie to będzie ogromny cios dla nas. Nie wierzę że będą przestrzegać kwarantanny. Większość będzie miała kontakt z rodziną która pójdzie potem do pracy. Do dupy! Duży, duży błąd.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Też nie mogę tego zrozumieć. Jedno to to, że przez cały ten czas chodziła w różne miejsca i kontaktowała się z różnymi osobami, ale drugie to to, że nie powiedziała w szpitalu, że była we Włoszech... przecież to jest OCZYWISTE. Tyle się o tym mówi i to od tak dawna. Naprawdę to jest poza moim pojęciem... Jeszcze teściowa komendanta. Brak słów.
Ja mam wizytę w czwartek i mam nadzieję, że do niej dojdzie, póki co jest potwierdzona. Pani z rejestracji kazała czekać w aucie przed przychodnią i dac znać, że się jest to zadzwonią, kiedy wejść, żeby nie było w budynku więcej niż dwóch osób.
Wyników już raczej nie zrobię, ale trudno. Też liczę na swoją intuicję i na to, że czuję się dobrze. Nie miałam większych problemów ani dolegliwości, małą czuję regularnie. Wiadomo, że to może być złudne, ale póki co chyba tylko to mi zostaje. Boję się trochę iść nawet na takie pobranie. Na szczęście mam maseczkę z wentylacją i rękawiczki.
Prenatalne mam 30.03. u mojego lekarza, więc liczę, że teraz zrobi mi porządne usg, bo nie wiem czy ta kolejna wizyta się odbędzie.
Też planuję już nie wychodzić. Za kilka dni uzupełnimy zapasy, skorzystam z opcji zamówienia zakupów i odbioru spakowanych w sklepie. Niestety drożdży nie kupiłam, mam tylko proszek do pieczenia, więc pozostają mi ciasta do kanapek
I muszę wymyśleć trochę potraw z tych moich zapasów, bo póki co to tylko kasza i naleśniki z warzywami wchodzą w grę -
Też uważam, że te masowe powroty to nic dobrego, ale w sumie jakoś trzeba by tym ludziom pomóc na miejscu. Przypadek przypadkowi jednak nierówny. Ma to sens pod jednym warunkiem, że wszyscy przestrzegają kwarantanny, ale to niestety w naszym kraju niemożliwe... każdy by musiał mieć pod drzwiami policjanta i to chyba dobrze uzbrojonego.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
moja wizyta odbyła się normalnie, choć oczywiście bez udziału męża i córki. Przynajmniej w gabinecie i laboratorium bardzo dbają o to, żeby było jak najmniej kontaktu z drugą osobą. W poczekalni byłam całkiem sama i kiedy ja z niej wyszłam, dopiero weszła następna pacjentka. Moje maleństwo zrobiło mi całkiem sporą niespodziankę, gdyż okazało się być zdrowym i silnym chłopcem 😍! Ma już 180g i 15 cm
pozdrawiam Was wszystkie, a teraz idę się zdrzemnąć póki mąż zajmuje się córką, bo dziś nad ranem nie byłam w stanie spać z podniecenia haha
Edit: A oto i on ❤
url=https://naforum.zapodaj.net/c6c65c825640.jpg.html][/url
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 15:00
Mirabelka02, to_tylko_ja, MartitaS, Kropka4, darkestfear, Kindoll, Evli, kasia_pra, Malutka_94, Kagu3, Zozo, Iskierka87, m@rzenie, Niki345, Bela, aniołkowa_mama, OranżadA, Paula2702, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Mirabelka, brak mi słów. Tak samo jak z naszymi rodakami, co sobie teraz wyjechali na wakacje i płaczą na lotniskach, że nie mają jak wrócić. Wiedząc, co się dzieje..
zazu lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Kagu3 wrote:Ja w ogóle w obecnej sytuacji nie umawiam połówkowych u lekarza z fmf. Ciąża przebiega bez komplikacji, więc zaufam swojej intuicji i odpuszczę.
Tu zalecenia z wiarygodnego źródła.
httpss://www.rodzicpoludzku.pl/aktualnosci/1381-zalecenia-dla-kobiet-w-okresie-ciazy-porodu-i-pologu-zwiazane-z-covid-19.html?fbclid=IwAR3NdCr6jSTD-mVTzewvpiPJHTiwBZtOUze35K4pTUM2rL7TJrR-WAOiXyo
Nauczyłam się wczoraj piec bułki zwykle, słodkie, mam zamiar też nauczyć się pięć chleb. Nie dotknę w najbliższym czasie niczego przygotowanego przez kogoś. Z mężem mamy zamiar robić duże zakupy raz na ponad tydzień, mąż będzie jeździł sam. Wkurza mnie to, że tak wiele osób ignorowało sytuację na świecie i ignoruje do tej pory, gdy mamy to na swoim podwórku. To zależy też od nas, jak szybko się to skończy. Siedźcie w domu, jeśli wizyta nie jest nie wiadomo jak niezbędna, to nie ma potrzeby narażania się. Ja się cieszę, że mieszkam na wsi i mam własny ogródek, to chociaż mam gdzie wyjść z córką. Ale też bez szału, bo piaskownica mokra, na basen za zimno, ale przynajmniej pobiega. I trochę piszę mgr, chociaż nie mam do tego głowy.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
nick nieaktualny
-
Madlene28 wrote:Hej dziewczyny
moja wizyta odbyła się normalnie, choć oczywiście bez udziału męża i córki. Przynajmniej w gabinecie i laboratorium bardzo dbają o to, żeby było jak najmniej kontaktu z drugą osobą. W poczekalni byłam całkiem sama i kiedy ja z niej wyszłam, dopiero weszła następna pacjentka. Moje maleństwo zrobiło mi całkiem sporą niespodziankę, gdyż okazało się być zdrowym i silnym chłopcem 😍! Ma już 180g i 15 cm
pozdrawiam Was wszystkie, a teraz idę się zdrzemnąć póki mąż zajmuje się córką, bo dziś nad ranem nie byłam w stanie spać z podniecenia haha
Gratuluję synka! ;*Malutka_94
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zazu wrote:Zozo najgorszy moment epidemii jest u nas szacowany na druga połowę kwietnia... Więc na pewno nie jest to kwestia najbliższych tygodni.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
MomOfBoys wrote:Tak mówią w tv? My na wyrywki oglądamy, bo przy dwójce maluchów jest co robić.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Madlene28 wrote:Hej dziewczyny
Miałaś wizytę prywatną czy na nfz? Ja się tak boję, że moja wizytę odwołają, a od miesiąca nie wiem co tam w brzuchu się dzieje. Jeszcze na dodatek nie czuję maluszka ostatnio, już straciłam rachubę ile dni. Matko, teraz przydałby się ten detektor.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
cela1518 wrote:Od dziś zaczynam 5 miesiąc 😁
https://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/ktory-to-miesiac-ciazy-jak-przeliczyc-tygodnie-ciazy-na-miesiace-aa-JAjV-BjCm-DvKU.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 17:00
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Dziękuję dziewczyny za gratulacje
Kagu, możesz mi wpisać proszę chłopca, bo było widać jak na dłoni ^^. Co do wizyty to ja mieszkam w Niemczech i chodzę na kasę chorych. Wizyty mam teraz co miesiąc. Ostatnią miałam 17.02. Następna 16.04. Z racji tego, co się dzieje dzwoniłam jeszcze rano zapytać czy pani dr normalnie przyjmuje. Mały jest bardzo ruchliwy i czasem doprowadza mnie do mdłości 😅😱❤
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Mildred wrote:Tymjanek cudownie się Ciebie czyta. Masz wykształcenie medyczne ? Bo nigdzie nie znalazłam tek informacji gdzies mi chyba umknęła. Masz wiedzę i taki dar że jak piszesz post to jest sam konkret. Dziękuję ci że udzielasz się na tym forum, dużo nam to daje. Zdrówka dla Ciebie i dzidzi.
DziękujęNie mam wykształcenia medycznego, mam tylko rodzinę, gdzie wszyscy poza mną mają wykształcenie medyczne, więc siłą rzeczy, nasłuchalam się (a w sumie to nasluchuję się przy każdym rodzinnym spotkaniu i jak mąż wraca z pracy) i byłam głównym odpytywaczem przed egzaminami. Poza tym lubie doczytywać jak czegoś nie wiem a mnie ciekawi w różnych dziedzinach, nie tylko medycynie
Cieszę się, że jestem tu z wami, zawsze fajnie mieć kontakt z normalnymi ludzmi w podobnym punkcie w zyciu. Wam moge np. Pomarudzic z mdlosciami pierwszotrymestrowymi, maz to jak slyszal to juz mi kroplowke chcial podlaczac :p a jak podziekowalam to uslyszalam :nie chcesz kroplowki to ja nic nie poradze, stracilas prawo do marudzenia" no i nie pogadasz :p
Evli, to_tylko_ja, darkestfear, MartitaS, OranżadA, zazu, Mirabelka02, Bela, aniołkowa_mama, MomOfBoys, megson91, Kindoll, Mildred, agniecha2101 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020