X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Cześć dziewczyny... Jestem chora... Ścięło mnie wczoraj po południu nagle 😭
    Gorączki za bardzo nie mam i w sumie tylko gardło mnie boli mocno i mięśnie i taka rozbita jestem. A obudziłam się wczoraj całkiem zdrowa 🤷 (oczywiście pierwsza myśl to 👑 ale poszłam po rozum do głowy i prawdopodobieństwo jest znikome, raczej przeziębienie 🙈 ale człowiek się nakręca przez te sytuacje jednak)

..

Zdrowka dla Was :) tez bym zaraz myslala ze to, to paskudztwo heh

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • zazu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Niestety młody też złapał to dziadostwo, gardło już czerwone i dzień marudy 😑

Zawsze jak pomyślę że gorzej to już chyba nie będzie 😆🙈😭🙈😑

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, racji tego, że zaczynają niestety odwoływać nawet prywatne wizyty, musiałam przyspieszyć na środę 18/03 moje połówkowe badanie.

Trzymajcie proszę mocno kciuki żeby wszystko było dobrze, a dzidzia duża i zdrowa.

PS. Sprawdźcie sobie najbliższe wizyty czy są aktualne niestety mi już dwie odmówili.

Czy zaniedlugo zostaniemy same sobie ? Ehh..

f2w39n73bboy892q.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:
    Dziewczyny, racji tego, że zaczynają niestety odwoływać nawet prywatne wizyty, musiałam przyspieszyć na środę 18/03 moje połówkowe badanie.

Trzymajcie proszę mocno kciuki żeby wszystko było dobrze, a dzidzia duża i zdrowa.

PS. Sprawdźcie sobie najbliższe wizyty czy są aktualne niestety mi już dwie odmówili.

Czy zaniedlugo zostaniemy same sobie ? Ehh..

Ja mam wizytę 23.03 i połówkowe 25.03... na jutro miałam umówione usg piersi ale dostałam wiadomość, ze wizyta zostaje odwołana..
    ostatnia wizytę miałam 2 tygodnie temu, z jednej strony wcale nie uśmiecha mi się wychodzić z domu ale z drugiej chciałabym chociaż żeby powiedziano mi, ze jest ok i mogę sobie dalej spokojnie siedzieć w domu... co za patowa sytuacja.
    Ale pomyślcie sobie co by było gdybyśmy dopiero zaszły. Jak robić betę , jak umówić się na wizytę serduszkową, nie wyobrażam sobie tego co ja bym czuła gdyby to był sam początek . Wiec może to i lepiej, ze jest jak jest, przeczekamy ... ale ile to będzie trwało ... eh. Staram się nie panikować ale boje się, ze będzie tylko gorzej.

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też się obawiam że mi odwołają wizytę ale a mam 25marca będę dzwonić pod koniec tygodnia i pytać co i jak a chciałam wiedzieć co z malenstwem i co ma między nóżkami bo niestety ostatnio się zakryło

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś zaczynam 5 miesiąc 😁

to_tylko_ja, Kindoll, Lilou1984, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Asiula do tego to zmierza. Oczywiście nie odmówią pomocy rodzącej albo w stanach bezpośredniego zagrożenia życia jak krwawienie itp. ale dostępność takich "zwykłych" wizyt i badań już teraz jest mocno ograniczona a lepiej nie będzie. Trzeba się z tym pogodzić. Jak będziemy mieć szczęście to może na przełomie maja/czerwca sytuacja zacznie się normować.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam połówkowe 25.03., zadzwonię w poniedziałek za tydzień i będę pytała, po pewnie sytuacja z dnia na dzień się zmienia. Mam nadzieje, ze z uwagi na to, ze moja ciąża jest określana jako zagrozona nie odwołają mi, ale z drugiej strony lekarz tez może mieć kwarantannę czy coś, wiec trudno przewidzieć. Chciałam tez zapisać się na usg piersi i węzłów chłonnych pachowych, bo jakoś guzek mi wyszedł pod pachą i trochę mnie to stresuje, ale muszę teraz poczekać :/

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ja myślałam, ze to tak do konca miesiaca moze bedzie a tu nie zapowiada sie nic lepiej. U nas labolatorium zamkneli wyniki tylko na cito, ciekawe co z ciężarna czy zrobia czy lekarz musi nowe skierowanie na cito napisac :/

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś zadzwoniłam się upewnić czy wizyta 24/03 jest aktualna, i kobieta mi powiedziała że nawet nie są w stanie zagwarantować jutrzejszej wizyty bo lekarze odwołują wizyty, to się nie zastanawiałam tylko zmieniłam klinikę na inną z najszybszych terminem. Miesiąc jestem bez USG, a za chwilę się okaże że nigdzie nas nie przyjmą

f2w39n73bboy892q.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Masakra ja myślałam, ze to tak do konca miesiaca moze bedzie a tu nie zapowiada sie nic lepiej. U nas labolatorium zamkneli wyniki tylko na cito, ciekawe co z ciężarna czy zrobia czy lekarz musi nowe skierowanie na cito napisac :/
    Zozo najgorszy moment epidemii jest u nas szacowany na druga połowę kwietnia... Więc na pewno nie jest to kwestia najbliższych tygodni.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:

Zozo u nas też robią tylko pilne ze skierowaniem, na szczęście dzisiaj jeszcze przyjmowali zwykle i udało mi się zrobić

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Dzięki dziewczyny.
    Niestety młody też złapał to dziadostwo, gardło już czerwone i dzień marudy 😑

Zawsze jak pomyślę że gorzej to już chyba nie będzie 😆🙈😭🙈😑

Zazu zdrówka dla Ciebie i synka 😘

Też miałam nadzieję ze u nas szybko nad tym zapanują ale ludzie przed zamknięciem granic jeszcze pozjezdzali do Polski zanim się u niektórych wirus rozwinie to trochę potrwa, w międzyczasie niektórzy będą zarażać nie mając objawów i tak to się będzie ciągnąć... A słyszałam ze te kontrole na granicach wcale tak fajnie nie wyglądają a ludzie na kwarantannie normalnie sobie żyją i wychodzą z domu... Ludzka głupota nas zgubi 😞

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe na początku kwietnia, a wizytę za dwa tygodnie i tez nie mam pojęcia czy moje wizyty się odbędą ... Ech

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie laboratoria już zamknięte, poza wynikami na cito. Zła jestem na siebie, że nie zrobiłam ich w zeszłym tygodniu.
    W moim mieście jest potwierdzenie koronawirusa. Pani przyjechała sobie z Włoch dwa tygodnie temu i poszła w sobotę na SOR z bólem brzucha. Wszyscy się nią zajęli, położyli na salę z innymi pacjentami i dopiero po kilku godzinach od przyjęcia powiedziała, że wróciła z terenu zagrożonego i miała też wcześniej gorączkę i duszności... Pani jest teściowa komendanta głównego Straży Pożarnej, u którego już potwierdzono wirusa też. U jego żony również, a co istotne córka jest nauczycielką angielskiego w podstawówce w podmiejskiej szkole. Cała szkoła, tzn rodziny uczniów są w kwarantannie. Ojciec jednego z uczniów tej pani pracuje z moim mężem.
    Jeszcze co ciekawe pani przed wizytą w szpitalu była w kilku przychodniach w moim mieście, m.in.na wlewce witaminy C dla poprawy zdrowia. Nikomu nie powiedziała, że była we Włoszech.

Naprawdę nie rozumiem... Szkoda mi już słów i nerwów, ale nie wiem kim trzeba być i skąd się urwać, żeby tak się zachować. Jak można być tak nieodpowiedzialnym. Dorosły człowiek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 13:52

megson91 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Też mam połówkowe 25.03, bardzo się nimi stresuje, a jeszcze jak mi odwołają lub przesuną chociaż to się autentycznie załamię.

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszłam po chleb jestem w szoku, kolejki po chleb, do sklepów, aptek po dwa kilometry na zewnątrz..... 😮

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    U nas wszystkie laboratoria już zamknięte, poza wynikami na cito. Zła jestem na siebie, że nie zrobiłam ich w zeszłym tygodniu.
    W moim mieście jest potwierdzenie koronawirusa. Pani przyjechała sobie z Włoch dwa tygodnie temu i poszła w sobotę na SOR z bólem brzucha. Wszyscy się nią zajęli, położyli na salę z innymi pacjentami i dopiero po kilku godzinach od przyjęcia powiedziała, że wróciła z terenu zagrożonego i miała też wcześniej gorączkę i duszności... Pani jest teściowa komendanta głównego Straży Pożarnej, u którego już potwierdzono wirusa też. U jego żony również, a co istotne córka jest nauczycielką angielskiego w podstawówce w podmiejskiej szkole. Cała szkoła, tzn rodziny uczniów są w kwarantannie. Ojciec jednego z uczniów tej pani pracuje z moim mężem.
    Jeszcze co ciekawe pani przed wizytą w szpitalu była w kilku przychodniach w moim mieście, m.in.na wlewce witaminy C dla poprawy zdrowia. Nikomu nie powiedziała, że była we Włoszech.

Naprawdę nie rozumiem... Szkoda mi już słów i nerwów, ale nie wiem kim trzeba być i skąd się urwać, żeby tak się zachować. Jak można być tak nieodpowiedzialnym. Dorosły człowiek...

I właśnie przez takich ludzi będziemy z tą chorobą walczyć do usranej śmierci bo niektórzy nie myślą albo są takimi egoistami. A najgorsze jest to że potem cierpią niewinni ludzie którzy się zarazili przypadkowo od właśnie takich niemyślących ameb. I jak tu się czuć bezpiecznie ? 😞

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Miszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, a ja się dziś pozytywnie zdziwiłam. Od kilku dni walczę z zapaleniem zatok ale paracetamolem niewiele wskuram. Dziś zadzwoniłam do mojego lekarza rodzinnego i chciałam poprosić o konsultacje telefoniczną. Jakie było moje zdziwienie jak Pani w rejestracji poinformowała mnie, że teraz są tylko i wyłącznie e-wizyty. Lekarz po rozmowie telefonicznej przepisał mi antybiotyk. I to jest dobre w tej sytuacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle w obecnej sytuacji nie umawiam połówkowych u lekarza z fmf. Ciąża przebiega bez komplikacji, więc zaufam swojej intuicji i odpuszczę.
    Tu zalecenia z wiarygodnego źródła.
    httpss://www.rodzicpoludzku.pl/aktualnosci/1381-zalecenia-dla-kobiet-w-okresie-ciazy-porodu-i-pologu-zwiazane-z-covid-19.html?fbclid=IwAR3NdCr6jSTD-mVTzewvpiPJHTiwBZtOUze35K4pTUM2rL7TJrR-WAOiXyo

Nauczyłam się wczoraj piec bułki zwykle, słodkie, mam zamiar też nauczyć się pięć chleb. Nie dotknę w najbliższym czasie niczego przygotowanego przez kogoś. Z mężem mamy zamiar robić duże zakupy raz na ponad tydzień, mąż będzie jeździł sam. Wkurza mnie to, że tak wiele osób ignorowało sytuację na świecie i ignoruje do tej pory, gdy mamy to na swoim podwórku. To zależy też od nas, jak szybko się to skończy. Siedźcie w domu, jeśli wizyta nie jest nie wiadomo jak niezbędna, to nie ma potrzeby narażania się. Ja się cieszę, że mieszkam na wsi i mam własny ogródek, to chociaż mam gdzie wyjść z córką. Ale też bez szału, bo piaskownica mokra, na basen za zimno, ale przynajmniej pobiega. I trochę piszę mgr, chociaż nie mam do tego głowy.

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ