X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Cześć dziewczyny... Jestem chora... Ścięło mnie wczoraj po południu nagle 😭
    Gorączki za bardzo nie mam i w sumie tylko gardło mnie boli mocno i mięśnie i taka rozbita jestem. A obudziłam się wczoraj całkiem zdrowa 🤷 (oczywiście pierwsza myśl to 👑 ale poszłam po rozum do głowy i prawdopodobieństwo jest znikome, raczej przeziębienie 🙈 ale człowiek się nakręca przez te sytuacje jednak)

..

Zdrowka dla Was :) tez bym zaraz myslala ze to, to paskudztwo heh

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • zazu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Niestety młody też złapał to dziadostwo, gardło już czerwone i dzień marudy 😑

Zawsze jak pomyślę że gorzej to już chyba nie będzie 😆🙈😭🙈😑

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, racji tego, że zaczynają niestety odwoływać nawet prywatne wizyty, musiałam przyspieszyć na środę 18/03 moje połówkowe badanie.

Trzymajcie proszę mocno kciuki żeby wszystko było dobrze, a dzidzia duża i zdrowa.

PS. Sprawdźcie sobie najbliższe wizyty czy są aktualne niestety mi już dwie odmówili.

Czy zaniedlugo zostaniemy same sobie ? Ehh..

f2w39n73bboy892q.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:
    Dziewczyny, racji tego, że zaczynają niestety odwoływać nawet prywatne wizyty, musiałam przyspieszyć na środę 18/03 moje połówkowe badanie.

Trzymajcie proszę mocno kciuki żeby wszystko było dobrze, a dzidzia duża i zdrowa.

PS. Sprawdźcie sobie najbliższe wizyty czy są aktualne niestety mi już dwie odmówili.

Czy zaniedlugo zostaniemy same sobie ? Ehh..

Ja mam wizytę 23.03 i połówkowe 25.03... na jutro miałam umówione usg piersi ale dostałam wiadomość, ze wizyta zostaje odwołana..
    ostatnia wizytę miałam 2 tygodnie temu, z jednej strony wcale nie uśmiecha mi się wychodzić z domu ale z drugiej chciałabym chociaż żeby powiedziano mi, ze jest ok i mogę sobie dalej spokojnie siedzieć w domu... co za patowa sytuacja.
    Ale pomyślcie sobie co by było gdybyśmy dopiero zaszły. Jak robić betę , jak umówić się na wizytę serduszkową, nie wyobrażam sobie tego co ja bym czuła gdyby to był sam początek . Wiec może to i lepiej, ze jest jak jest, przeczekamy ... ale ile to będzie trwało ... eh. Staram się nie panikować ale boje się, ze będzie tylko gorzej.

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też się obawiam że mi odwołają wizytę ale a mam 25marca będę dzwonić pod koniec tygodnia i pytać co i jak a chciałam wiedzieć co z malenstwem i co ma między nóżkami bo niestety ostatnio się zakryło

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś zaczynam 5 miesiąc 😁

to_tylko_ja, Kindoll, Lilou1984, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Asiula do tego to zmierza. Oczywiście nie odmówią pomocy rodzącej albo w stanach bezpośredniego zagrożenia życia jak krwawienie itp. ale dostępność takich "zwykłych" wizyt i badań już teraz jest mocno ograniczona a lepiej nie będzie. Trzeba się z tym pogodzić. Jak będziemy mieć szczęście to może na przełomie maja/czerwca sytuacja zacznie się normować.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam połówkowe 25.03., zadzwonię w poniedziałek za tydzień i będę pytała, po pewnie sytuacja z dnia na dzień się zmienia. Mam nadzieje, ze z uwagi na to, ze moja ciąża jest określana jako zagrozona nie odwołają mi, ale z drugiej strony lekarz tez może mieć kwarantannę czy coś, wiec trudno przewidzieć. Chciałam tez zapisać się na usg piersi i węzłów chłonnych pachowych, bo jakoś guzek mi wyszedł pod pachą i trochę mnie to stresuje, ale muszę teraz poczekać :/

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ja myślałam, ze to tak do konca miesiaca moze bedzie a tu nie zapowiada sie nic lepiej. U nas labolatorium zamkneli wyniki tylko na cito, ciekawe co z ciężarna czy zrobia czy lekarz musi nowe skierowanie na cito napisac :/

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś zadzwoniłam się upewnić czy wizyta 24/03 jest aktualna, i kobieta mi powiedziała że nawet nie są w stanie zagwarantować jutrzejszej wizyty bo lekarze odwołują wizyty, to się nie zastanawiałam tylko zmieniłam klinikę na inną z najszybszych terminem. Miesiąc jestem bez USG, a za chwilę się okaże że nigdzie nas nie przyjmą

f2w39n73bboy892q.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Masakra ja myślałam, ze to tak do konca miesiaca moze bedzie a tu nie zapowiada sie nic lepiej. U nas labolatorium zamkneli wyniki tylko na cito, ciekawe co z ciężarna czy zrobia czy lekarz musi nowe skierowanie na cito napisac :/
    Zozo najgorszy moment epidemii jest u nas szacowany na druga połowę kwietnia... Więc na pewno nie jest to kwestia najbliższych tygodni.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:

Zozo u nas też robią tylko pilne ze skierowaniem, na szczęście dzisiaj jeszcze przyjmowali zwykle i udało mi się zrobić

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Dzięki dziewczyny.
    Niestety młody też złapał to dziadostwo, gardło już czerwone i dzień marudy 😑

Zawsze jak pomyślę że gorzej to już chyba nie będzie 😆🙈😭🙈😑

Zazu zdrówka dla Ciebie i synka 😘

Też miałam nadzieję ze u nas szybko nad tym zapanują ale ludzie przed zamknięciem granic jeszcze pozjezdzali do Polski zanim się u niektórych wirus rozwinie to trochę potrwa, w międzyczasie niektórzy będą zarażać nie mając objawów i tak to się będzie ciągnąć... A słyszałam ze te kontrole na granicach wcale tak fajnie nie wyglądają a ludzie na kwarantannie normalnie sobie żyją i wychodzą z domu... Ludzka głupota nas zgubi 😞

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe na początku kwietnia, a wizytę za dwa tygodnie i tez nie mam pojęcia czy moje wizyty się odbędą ... Ech

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie laboratoria już zamknięte, poza wynikami na cito. Zła jestem na siebie, że nie zrobiłam ich w zeszłym tygodniu.
    W moim mieście jest potwierdzenie koronawirusa. Pani przyjechała sobie z Włoch dwa tygodnie temu i poszła w sobotę na SOR z bólem brzucha. Wszyscy się nią zajęli, położyli na salę z innymi pacjentami i dopiero po kilku godzinach od przyjęcia powiedziała, że wróciła z terenu zagrożonego i miała też wcześniej gorączkę i duszności... Pani jest teściowa komendanta głównego Straży Pożarnej, u którego już potwierdzono wirusa też. U jego żony również, a co istotne córka jest nauczycielką angielskiego w podstawówce w podmiejskiej szkole. Cała szkoła, tzn rodziny uczniów są w kwarantannie. Ojciec jednego z uczniów tej pani pracuje z moim mężem.
    Jeszcze co ciekawe pani przed wizytą w szpitalu była w kilku przychodniach w moim mieście, m.in.na wlewce witaminy C dla poprawy zdrowia. Nikomu nie powiedziała, że była we Włoszech.

Naprawdę nie rozumiem... Szkoda mi już słów i nerwów, ale nie wiem kim trzeba być i skąd się urwać, żeby tak się zachować. Jak można być tak nieodpowiedzialnym. Dorosły człowiek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 13:52

megson91 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Też mam połówkowe 25.03, bardzo się nimi stresuje, a jeszcze jak mi odwołają lub przesuną chociaż to się autentycznie załamię.

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszłam po chleb jestem w szoku, kolejki po chleb, do sklepów, aptek po dwa kilometry na zewnątrz..... 😮

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    U nas wszystkie laboratoria już zamknięte, poza wynikami na cito. Zła jestem na siebie, że nie zrobiłam ich w zeszłym tygodniu.
    W moim mieście jest potwierdzenie koronawirusa. Pani przyjechała sobie z Włoch dwa tygodnie temu i poszła w sobotę na SOR z bólem brzucha. Wszyscy się nią zajęli, położyli na salę z innymi pacjentami i dopiero po kilku godzinach od przyjęcia powiedziała, że wróciła z terenu zagrożonego i miała też wcześniej gorączkę i duszności... Pani jest teściowa komendanta głównego Straży Pożarnej, u którego już potwierdzono wirusa też. U jego żony również, a co istotne córka jest nauczycielką angielskiego w podstawówce w podmiejskiej szkole. Cała szkoła, tzn rodziny uczniów są w kwarantannie. Ojciec jednego z uczniów tej pani pracuje z moim mężem.
    Jeszcze co ciekawe pani przed wizytą w szpitalu była w kilku przychodniach w moim mieście, m.in.na wlewce witaminy C dla poprawy zdrowia. Nikomu nie powiedziała, że była we Włoszech.

Naprawdę nie rozumiem... Szkoda mi już słów i nerwów, ale nie wiem kim trzeba być i skąd się urwać, żeby tak się zachować. Jak można być tak nieodpowiedzialnym. Dorosły człowiek...

I właśnie przez takich ludzi będziemy z tą chorobą walczyć do usranej śmierci bo niektórzy nie myślą albo są takimi egoistami. A najgorsze jest to że potem cierpią niewinni ludzie którzy się zarazili przypadkowo od właśnie takich niemyślących ameb. I jak tu się czuć bezpiecznie ? 😞

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Miszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, a ja się dziś pozytywnie zdziwiłam. Od kilku dni walczę z zapaleniem zatok ale paracetamolem niewiele wskuram. Dziś zadzwoniłam do mojego lekarza rodzinnego i chciałam poprosić o konsultacje telefoniczną. Jakie było moje zdziwienie jak Pani w rejestracji poinformowała mnie, że teraz są tylko i wyłącznie e-wizyty. Lekarz po rozmowie telefonicznej przepisał mi antybiotyk. I to jest dobre w tej sytuacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle w obecnej sytuacji nie umawiam połówkowych u lekarza z fmf. Ciąża przebiega bez komplikacji, więc zaufam swojej intuicji i odpuszczę.
    Tu zalecenia z wiarygodnego źródła.
    httpss://www.rodzicpoludzku.pl/aktualnosci/1381-zalecenia-dla-kobiet-w-okresie-ciazy-porodu-i-pologu-zwiazane-z-covid-19.html?fbclid=IwAR3NdCr6jSTD-mVTzewvpiPJHTiwBZtOUze35K4pTUM2rL7TJrR-WAOiXyo

Nauczyłam się wczoraj piec bułki zwykle, słodkie, mam zamiar też nauczyć się pięć chleb. Nie dotknę w najbliższym czasie niczego przygotowanego przez kogoś. Z mężem mamy zamiar robić duże zakupy raz na ponad tydzień, mąż będzie jeździł sam. Wkurza mnie to, że tak wiele osób ignorowało sytuację na świecie i ignoruje do tej pory, gdy mamy to na swoim podwórku. To zależy też od nas, jak szybko się to skończy. Siedźcie w domu, jeśli wizyta nie jest nie wiadomo jak niezbędna, to nie ma potrzeby narażania się. Ja się cieszę, że mieszkam na wsi i mam własny ogródek, to chociaż mam gdzie wyjść z córką. Ale też bez szału, bo piaskownica mokra, na basen za zimno, ale przynajmniej pobiega. I trochę piszę mgr, chociaż nie mam do tego głowy.

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ