❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
i_ka wrote:Ja nadal nie czuje ruchów, już zaczyna mnie to stresować. Chociaż teoretycznie mam jeszcze na to 2 tygodnie z tego co czytałam.
Spokojnie, mamy czas jeszcze. Ja w sumie nawet nie wiem czy czuje, kilka dni temu coś kilka razy musnęło w pęcherz wiec w sumie nie wiem czy to były ruchy czy co i tak to cisza od kilku dni. W pierwszej ciąży zdrowo po 19tyg zaczęłam czuć i to nie odrazu jakieś kopnięcia, tylko bardziej takie przelewanie się ciała obcego w podbrzuszu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 16:21
darkestfear, i_ka lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
A ja mam pytanie odnośnie kąpieli do dziewczyn, które już mają dzieci. Kąpałyście na początku z jakimś wkładem dla noworodka czy bezpośrednio w samej wanience. Jakoś mnie to przeraża czy dam radę sama wykąpać dziecko 😳
darkestfear lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Kropka ja nie miałam żadnych wkładek. Co do kąpieli to dasz rade. Ja wcześniej też myślałam że nie dam, że moje dziecko będzie nie ubrane bo się będę bać, a tu przyszło mi wykapać 1300 gramowe dziecko..
agniecha2101 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
MomOfBoys wrote:Mąż też kupił drożdże i mąkę do wypiekk chleba. Daj przepis to zrobimy bułki 😁
https://www.mojewypieki.com/przepis/french-dimpled-rolls
ja akurat robiłam 300 mąki poznańskiej plus 100 g mąki żytniej chlebowejMomOfBoys lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Ja kąpałam bez żadnych wkładek. A właściwie to mąż kąpał, duże męskie ręce były lepsze niż podkładki
zresztą nawet nie wiem jak z tego korzystać? Kładzie się dziecko? Trochę sobie nie wyobrażam tego bezwładnego ciałka na takiej podkladce. Czy to ma być podparcie dla rąk? Jejku, nawet nigdy o tym nie myślałam 🙈
Ja wykąpałam swoje dziecko pierwszy raz chyba dopiero po dwóch miesiącach, to była domena męża -
w ogóle pierwszy raz dziś czułam czkawkę 😍
tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
nick nieaktualny
-
U mnie też kapał mąż, ale w prezencie dostaliście taką wanienkę z siateczka i powiem że fajna była, na ten początkowy okres fajne rozwiązanie, ale ta siateczka to dosłownie chyba z miesiąc tylko była używana nie dłużej.
Normalnie to by mi żal było na to kasy.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Kropka4 wrote:A ja mam pytanie odnośnie kąpieli do dziewczyn, które już mają dzieci. Kąpałyście na początku z jakimś wkładem dla noworodka czy bezpośrednio w samej wanience. Jakoś mnie to przeraża czy dam radę sama wykąpać dziecko 😳
Kropka my kąpaliśmy bez żadnych wkładek, pierwszych kilka dni Mąż go trzymał, ale ja też dałam radęagniecha2101 lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
darkestfear wrote:?😱 jak poczulas czkawke?🤣
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
Kropka4 wrote:A ja mam pytanie odnośnie kąpieli do dziewczyn, które już mają dzieci. Kąpałyście na początku z jakimś wkładem dla noworodka czy bezpośrednio w samej wanience. Jakoś mnie to przeraża czy dam radę sama wykąpać dziecko 😳
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Ja przeważnie kąpałam sama, więc wkładałam pieluszkę do wanienki i pupa leżała na pieluszce a przytrzymywałam tylko główkę.
Ja nie czuję nadal ruchów. I stresuje mnie to mocno bo przy trzeciej ciąży nie spodziewałam się że tak długo będę musiała czekać. -
nick nieaktualny
-
Marta35 wrote:Ja też nic nie czuję nadal 😕wiem,że to wina łożyska z przodu i pierwszej ciąży,ale bez detektora to bym chyba osiwiała.Lekarka mówi,że mam się nie stresować tym jeszcze przez 2 tygodnie a ja się już stresuje od 3 ☺️
Pozostaje uzbroić się w cierpliwość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Evli wrote:Kropka ja nie miałam żadnych wkładek. Co do kąpieli to dasz rade. Ja wcześniej też myślałam że nie dam, że moje dziecko będzie nie ubrane bo się będę bać, a tu przyszło mi wykapać 1300 gramowe dziecko..
O jejku takiego maluszka to już w ogóle miałabym strach ...
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Ja się trochę martwię bo piersi mi wróciły do normy w sensie nie bolą już i nie są wrażliwe a jeszcze wczoraj je czułam. Czy to normalne? Co do ruchów to ja też nic nie czuję chociaż jeszcze na to czas ale mimo wszystko tymi cyckami się martwię trochę -
Mildred wrote:Moje dziecko a brzuchu wybrało lewą stronę, tylko po lewej stronie go czuje. I żuje wyraźnie. Tam też detektor tętno wyłapuje. I nie zmienił pozycji od początku jak go czuje to normalne ? Proszę wypowiedziedzcie się czy normalne że czuje go po jednej stronie ciągle. ? Dzięki
Nie mam detektora, ale po brzuchu i jego twardości czuję, ze moja dzidzia też zawsze jest po lewej stronie brzucha. Tam tez znajduje go lekarz na usg.Mildred lubi tę wiadomość