X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • zazu Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o krzesełko do karmienia to jak dla mnie tylko ANTILOP z Ikea 😁

Ubranka najbezpieczniej wziąć 56 i jeden komplet 62 gdyby dziecko było naprawdę duże (ale nieczęsto się zdarza żeby w pierwszych dobach po porodzie dzieci nosiły 62, aczkolwiek jest jeszcze kwestia rozmiarowki, różne firmy mają różne rozmiary tak naprawdę). Jeśli dziecko rodzi się wcześniej a co za tym idzie mniejsze to czesto spędza pierwsze dni w inkubatorze i nie są.ubrania potrzebne. Więc ja bym z tym rozmiarem 50 nie szalała 😉

agniecha2101, megson91 lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Kropka ja mam tą komodę z malm i fakt że ona jest za krótka na przewijak. Moj mąż znalazł na to rozwiązanie, przykręcił półkę do ściany na wysokości komody, dosunął komodę do półki (takie przedłużenie blatu) i przewijak się mieści :)

Co do skóry to ja się nawet nie wypowiadam już nawet nie wiem czym mam się smarować...

To też jest pomysł z tą półką ☺

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Kropka ja mam tą komodę z malm i fakt że ona jest za krótka na przewijak. Moj mąż znalazł na to rozwiązanie, przykręcił półkę do ściany na wysokości komody, dosunął komodę do półki (takie przedłużenie blatu) i przewijak się mieści :)

Co do skóry to ja się nawet nie wypowiadam już nawet nie wiem czym mam się smarować...

Dobry pomysł z przedłużeniem komody☺ jakoś przewijak na łóżeczku mnie przeraża.
    Też mi mocno się przesusza skóra... Chyba taki urok ciąży.

Evli lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a miała któraś z Was lub słyszała jakieś opinie o wózkach Jumana ? Bo mam nowy obiekt westchnień 😁

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie mogłam się coś zalogować dziś :-/
    Powiem Wam, że jestem dumna z tego jakie Polska podjęła kroki w walce z koronawirusem... bo tutaj nadal mają wszystko w dupie i lada moment będzie to samo co we Włoszech... :-/ Szwajcaria jest na 3 miejscu na świecie biorąc pod uwagę liczbę zdiagnozowanych na milion mieszkańców, a żadnych konkretnych kroków nie podjęli poza zamknięciem szkół :-/ Wszystkie galerie, restauracje, bary, kina itp nadal pootwierane, na granicy miały być wzmożone kontrole, a wcale nie są... ehh brak słów poprostu :-/ Nie chcę nawet myśleć co nas może tu czekać w najbliższych tygodniach... :-( Oby tylko zdążyć się przeprowadzić...

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    A mi się świat zatrzymał na chwilę i koronawirus lekko odszedł w niepamięć. Są moje wyniki badań. Miały być po 9 czy 14 dniach, a i tak sprawdzałam codziennie i są... Dwa wirusy wysokoonkogenne hpv 16 i 58... Pier..lę 😣 Nie wierzę, po prostu nie wierzę 😢 Jeszcze ten najgorszy - 16.
    Tym_janek pociesz mnie jakoś lekarską wiedzą 😟
    Bardzo mi przykro Kochana :-( ale napewno pozbędziesz się tego dziadostwa i będzie wszystko dobrze ❤

MomOfBoys lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek dla pierwszej córki kupowałam dużo 56, chociaż wszyscy mówili, że pochodzi w tym tylko chwilkę, a chodziła lekko 2 miesiące ;) po pierwsze jak się urodziła miała 51 cm, a po drugie każda firma ma jednak inne te wielkości. Naprawdę rozmiarowki są nierówne. Takie najbardziej w sam raz, odpowiednie do aktualnego rozmiaru wydają mi się ubrania ze Smyka, one są dla mnie takim trochę wyznacznikiem i na ich podstawie wiem jakie wybierać wtedy ubrania innych firm. Stamtąd zawsze mamy największe rozmiary.

Miałam na początek też kilka pajacykow w rozmiarze 50 i uwielbiałam je, bo nie wisiały. Ale one były z Next, a tam zawsze te ubranka są większe, więc w sumie to było raczej takie oszukane 50.

Naprawdę wszystko zależy od dziecka, im bliżej porodu tym lepiej coś dokupić.

Też zastanawiam się nad koszem Mojżesza, bo mam dom ze schodami i chciałabym móc małą nosic za sobą, jak będę się przemieszczać. Mieliśmy bujaczek z Tiny Love, ale właśnie był dość niski i nasz egzemplarz bardzo skrzypiał. Zastanawiam się teraz nad Baby bjorn, ale póki co cena mnie powala, więc szukam alternatywy. Jeśli kosz Mojżesza to brałabym na takim stelażu z kołyską :)

Co do mebli, to mamy komodę i łóżeczko w takim klasycznym stylu i o ile komoda z przewijakiem przydała się jak najbardziej, wszystko w niej zmieściłam, to łóżeczko... słabo, raczej jako przechowalnia. Moja córka spędziła w nim pierwsza noc grubo po roku, a teraz ma swoje łóżko w swoim pokoju, w którym... też nie śpi :p

Natomiast co do komód z Ikei, to widziałam kiedyś, że jest firma, która robi przewijaki pod Malm i jeszcze jakąś serię i nie trzeba się męczyć z dopasowaniem:) ale pomysł z odsunięciem komody to chyba najlepsze rozwiązanie, u nas też tak jest.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam krzesełko Antilop, mamy u nas i u dziadków, szybko się czyści i nie jest drogie. Można dorobić lub zamówić podstawkę na nogi i jest wygodne nawet na wyjazdy, nie zajmuje dużo miejsca po rozłożeniu.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Dzieki, mam taka nadzieje :)
    Jesli chodzi o krzeselko to my mamy na oku stokke https://www.stokke.com/POL/pl-pl/do-siedzenia/tripp-trapp/1001.html
    To krzeselko rosnie razem z dzieckiem, ogolnie nie wychodzi zbyt tanio przez co nie jestem go pewna, ale maz prawie juz kupuje 😅

To jest super krzesełko, jestem z niego mega zadowolona, używamy nadal i obstawiam ze będziemy jeszcze kilka lat używać, wiec drugiej tez takie kupimy.
    Jedyny minus że dodatki do niego są strasznie drogie.
    Samo krzesełko tez w sumie, ale u mojej kuzynki 12 letnie dzieci nadal z niego korzystają, wiec to naprawdę zakup na lata.

Aczkolwiek miałam tez krzesełko z ikea i sprawdziło się super zwłaszcza na czas rozszerzania diety a przez to że było lekkie to mogłam je przenosić to na taras, to e różne miejsca w mieszkaniu, bo stokke ciężkie ale mega stabilne.

agniecha2101, darkestfear lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba dobrym pomysłem jest wanienka na stelażu. My nie mieliśmy, a chyba jest dużo wygodniej. Teraz już nie będę kupować samego stelaża, bo na pewno starsza córeczka będzie chciała uczestniczyć w kąpielach, więc stelaż będzie jej przeszkadzał :)

Evli lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy pijecie zielona herbatę? Mąż gdzieś czyal że w ciąży nie można i ciągle mi to mówi. Fakt nie piłam od początku ciąży. Ale jak wypije 1 filiżankę to chyba nic się nie stanie?
    Przecież to nie alkohol... Chyba że faktycznie nie jest zalecana w ciąży?

• aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korona nam nie straszna ;)

f69abb0ac387.jpg

Evli, Kindoll, Kropka4, MartitaS, agniecha2101, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    Czy wy pijecie zielona herbatę? Mąż gdzieś czyal że w ciąży nie można i ciągle mi to mówi. Fakt nie piłam od początku ciąży. Ale jak wypije 1 filiżankę to chyba nic się nie stanie?
    Przecież to nie alkohol... Chyba że faktycznie nie jest zalecana w ciąży?
    jedna filiżanka nie zaszkodzi, ale faktycznie nie powinno się przesadzać z ilością

Evli, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Evli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka o tak wanienka na stelażu ! (Chyba że ma się coś gdzie można ją postawić wyżej by na czworakach nie kąpać)
    To jest rzecz którą będę zmieniać, bo mam z ikei a do niej nie ma stelaża, chyba że coś uda się do niej dopasować.

Agniecha u mnie wczoraj premier ogłosił o 19h30 że zamyka o północy wszystkie restauracje, centra handlowe do odwołania i co.. ludzie ruszyli do barów się wybawić i najeść zanim zamkną 🤦🏻‍♀️..brak słów.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:
    STARAJĄCA masz rację trzeba uważać i być ostrożnym ale nie ma co panikować.

Więc warto zmienić temat:) napiszcie mi bo wiadomo że dziecko szybko rośnie- ile planujecie mieć ciuszków i jakich w rozmiarze 50?(np Tylko pajace?) I czy ten rozmiar jako najmniejszy warto kupić czy lepiej od razu większe.?
    Zastanawiam się też nad kupieniem poza łóżeczkiem czegos co postawimy w salonie - kosz Mojżesza lub jakiś Bujak? Jakie macie doświadczenia? Co lepsze?
    Ja z rozmiaru 50 nie miałam nic, kupowałam na początek tylko 56 i 62 i dobrze zrobiłam, bo syn urodził się 54cm i rozm 56 pasował jak ulał :-) ile sztuk miałam, to już w tej chwili nie powiem, ale zdecydowanie za dużo 😅 Mogę powiedzieć tylko, że w 56 pochodził max miesiąc, w 62 troszkę dłużej, bo z 2-3 miesiące. Teraz jak będzie dziewczynka, to symbolicznie dokupię tylko kilka dziewczęcych ciuszków, a jeśli jednak chłopak, to chyba nie będę kupować nic, bo te pierwsze ubranka po synku są jak nowe :-) Myślę, że biorąc pod uwagę np pajace, to patrzyłabym teraz, żeby mieć tak z 7-8 sztuk, żeby nie musieć prać częściej niż raz w tygodniu ;-)

Co do czegoś do spania do salonu, to my mieliśmy kołyskę, ale teraz planuję kupić coś w tym stylu:
    de0e2b0f6d22.jpg
    Kosz mojżesza jak najbardziej, ale napewno nie żaden bujaczek czy huśtawka, bo w tym dziecko powinno przebywać jak najmniej, a spać tylko na płaskiej powierzchni.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Mirabelka o tak wanienka na stelażu ! (Chyba że ma się coś gdzie można ją postawić wyżej by na czworakach nie kąpać)
    To jest rzecz którą będę zmieniać, bo mam z ikei a do niej nie ma stelaża, chyba że coś uda się do niej dopasować.

Agniecha u mnie wczoraj premier ogłosił o 19h30 że zamyka o północy wszystkie restauracje, centra handlowe do odwołania i co.. ludzie ruszyli do barów się wybawić i najeść zanim zamkną 🤦🏻‍♀️..brak słów.
    Maskara... tu tylko ograniczenie wprowadzili, że w takich miejscach typu bar, restauracja, kino itp może być na raz max 50 osób wliczając personel... i co to niby da?? 🤷‍♀️ Galerie mogli by pozamykać chociaż, ale nie... tu liczy się tylko kasa... :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Evli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha kwestia czasu, u mnie najpierw w czwartek ogłosili zamknięcie szkół a wczoraj nagle zamknięcie reszty.
    Najlepsze jest to że dzisiejszych wyborów nie anulowali 🙆‍♀️🙄

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas galerie zamknięte. Jedynie w nich jest otwarty sklep spożywczy, Rossmann i apteka

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, moi znajomi mają wanienke z Ikea i mają do niej jakieś stelaż, więc może jest coś na rynku?
    Właśnie czytałam coś o reakcji we Francji na zamknięcie restauracji :(

Jeszcze co do tych ubranek to dochodzi taka kwestia jak brudzenie ich - ulewanie, obfite kupki, brudzenie mlekiem. Akurat moja córka nie ulewała, wpadek z kupką mieliśmy niewiele, ale sporo ubranek miała wybrudzonych siarą, a te żółte plamy nie zawsze schodziły do zera. Więc ilość ubranek też zależy od tego, jak często dziecko bedzie przebierane, a tego już się nie da przewidzieć. Niby za dużo źle, ale za mało też nie dobrze ;)

Ja tam jestem z teamu "im więcej tym lepiej", dobrze mieć kilka kompletów z różnych firm, żeby potem wiedzieć co nam najbardziej pasuje i szybko kupić (oby już była taka swobodna możliwość...).

Loczek:) lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka nie wiem, poszukam :) Jak nie to wymienię wanienkę..

Wydaje mi się że patrząc na to że rodzimy w lecie i teoretycznie będzie pogoda to aż tak dużo ubranek nie potrzebujemy. Szybko powinny schnąć. A te dziewczyny co maja suszarkę to już w ogóle wiele nie potrzeba.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ