❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o krzesełko do karmienia to jak dla mnie tylko ANTILOP z Ikea 😁
Ubranka najbezpieczniej wziąć 56 i jeden komplet 62 gdyby dziecko było naprawdę duże (ale nieczęsto się zdarza żeby w pierwszych dobach po porodzie dzieci nosiły 62, aczkolwiek jest jeszcze kwestia rozmiarowki, różne firmy mają różne rozmiary tak naprawdę). Jeśli dziecko rodzi się wcześniej a co za tym idzie mniejsze to czesto spędza pierwsze dni w inkubatorze i nie są.ubrania potrzebne. Więc ja bym z tym rozmiarem 50 nie szalała 😉
agniecha2101, megson91 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Evli wrote:Kropka ja mam tą komodę z malm i fakt że ona jest za krótka na przewijak. Moj mąż znalazł na to rozwiązanie, przykręcił półkę do ściany na wysokości komody, dosunął komodę do półki (takie przedłużenie blatu) i przewijak się mieści
Co do skóry to ja się nawet nie wypowiadam już nawet nie wiem czym mam się smarować...
To też jest pomysł z tą półką ☺
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Evli wrote:Kropka ja mam tą komodę z malm i fakt że ona jest za krótka na przewijak. Moj mąż znalazł na to rozwiązanie, przykręcił półkę do ściany na wysokości komody, dosunął komodę do półki (takie przedłużenie blatu) i przewijak się mieści
Co do skóry to ja się nawet nie wypowiadam już nawet nie wiem czym mam się smarować...
Dobry pomysł z przedłużeniem komody☺ jakoś przewijak na łóżeczku mnie przeraża.
Też mi mocno się przesusza skóra... Chyba taki urok ciąży.Evli lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Dziewczynki a miała któraś z Was lub słyszała jakieś opinie o wózkach Jumana ? Bo mam nowy obiekt westchnień 😁7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Hej. Nie mogłam się coś zalogować dziś
Powiem Wam, że jestem dumna z tego jakie Polska podjęła kroki w walce z koronawirusem... bo tutaj nadal mają wszystko w dupie i lada moment będzie to samo co we Włoszech...Szwajcaria jest na 3 miejscu na świecie biorąc pod uwagę liczbę zdiagnozowanych na milion mieszkańców, a żadnych konkretnych kroków nie podjęli poza zamknięciem szkół
Wszystkie galerie, restauracje, bary, kina itp nadal pootwierane, na granicy miały być wzmożone kontrole, a wcale nie są... ehh brak słów poprostu
Nie chcę nawet myśleć co nas może tu czekać w najbliższych tygodniach...
Oby tylko zdążyć się przeprowadzić...
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
MomOfBoys wrote:A mi się świat zatrzymał na chwilę i koronawirus lekko odszedł w niepamięć. Są moje wyniki badań. Miały być po 9 czy 14 dniach, a i tak sprawdzałam codziennie i są... Dwa wirusy wysokoonkogenne hpv 16 i 58... Pier..lę 😣 Nie wierzę, po prostu nie wierzę 😢 Jeszcze ten najgorszy - 16.
Tym_janek pociesz mnie jakoś lekarską wiedzą 😟ale napewno pozbędziesz się tego dziadostwa i będzie wszystko dobrze ❤
MomOfBoys lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja na początek dla pierwszej córki kupowałam dużo 56, chociaż wszyscy mówili, że pochodzi w tym tylko chwilkę, a chodziła lekko 2 miesiące
po pierwsze jak się urodziła miała 51 cm, a po drugie każda firma ma jednak inne te wielkości. Naprawdę rozmiarowki są nierówne. Takie najbardziej w sam raz, odpowiednie do aktualnego rozmiaru wydają mi się ubrania ze Smyka, one są dla mnie takim trochę wyznacznikiem i na ich podstawie wiem jakie wybierać wtedy ubrania innych firm. Stamtąd zawsze mamy największe rozmiary.
Miałam na początek też kilka pajacykow w rozmiarze 50 i uwielbiałam je, bo nie wisiały. Ale one były z Next, a tam zawsze te ubranka są większe, więc w sumie to było raczej takie oszukane 50.
Naprawdę wszystko zależy od dziecka, im bliżej porodu tym lepiej coś dokupić.
Też zastanawiam się nad koszem Mojżesza, bo mam dom ze schodami i chciałabym móc małą nosic za sobą, jak będę się przemieszczać. Mieliśmy bujaczek z Tiny Love, ale właśnie był dość niski i nasz egzemplarz bardzo skrzypiał. Zastanawiam się teraz nad Baby bjorn, ale póki co cena mnie powala, więc szukam alternatywy. Jeśli kosz Mojżesza to brałabym na takim stelażu z kołyską
Co do mebli, to mamy komodę i łóżeczko w takim klasycznym stylu i o ile komoda z przewijakiem przydała się jak najbardziej, wszystko w niej zmieściłam, to łóżeczko... słabo, raczej jako przechowalnia. Moja córka spędziła w nim pierwsza noc grubo po roku, a teraz ma swoje łóżko w swoim pokoju, w którym... też nie śpi :p
Natomiast co do komód z Ikei, to widziałam kiedyś, że jest firma, która robi przewijaki pod Malm i jeszcze jakąś serię i nie trzeba się męczyć z dopasowaniem:) ale pomysł z odsunięciem komody to chyba najlepsze rozwiązanie, u nas też tak jest.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
darkestfear wrote:Dzieki, mam taka nadzieje
Jesli chodzi o krzeselko to my mamy na oku stokke https://www.stokke.com/POL/pl-pl/do-siedzenia/tripp-trapp/1001.html
To krzeselko rosnie razem z dzieckiem, ogolnie nie wychodzi zbyt tanio przez co nie jestem go pewna, ale maz prawie juz kupuje 😅
To jest super krzesełko, jestem z niego mega zadowolona, używamy nadal i obstawiam ze będziemy jeszcze kilka lat używać, wiec drugiej tez takie kupimy.
Jedyny minus że dodatki do niego są strasznie drogie.
Samo krzesełko tez w sumie, ale u mojej kuzynki 12 letnie dzieci nadal z niego korzystają, wiec to naprawdę zakup na lata.
Aczkolwiek miałam tez krzesełko z ikea i sprawdziło się super zwłaszcza na czas rozszerzania diety a przez to że było lekkie to mogłam je przenosić to na taras, to e różne miejsca w mieszkaniu, bo stokke ciężkie ale mega stabilne.agniecha2101, darkestfear lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
No i chyba dobrym pomysłem jest wanienka na stelażu. My nie mieliśmy, a chyba jest dużo wygodniej. Teraz już nie będę kupować samego stelaża, bo na pewno starsza córeczka będzie chciała uczestniczyć w kąpielach, więc stelaż będzie jej przeszkadzał
Evli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy wy pijecie zielona herbatę? Mąż gdzieś czyal że w ciąży nie można i ciągle mi to mówi. Fakt nie piłam od początku ciąży. Ale jak wypije 1 filiżankę to chyba nic się nie stanie?
Przecież to nie alkohol... Chyba że faktycznie nie jest zalecana w ciąży? -
Evli, Kindoll, Kropka4, MartitaS, agniecha2101, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
ewa.katarzyna wrote:Czy wy pijecie zielona herbatę? Mąż gdzieś czyal że w ciąży nie można i ciągle mi to mówi. Fakt nie piłam od początku ciąży. Ale jak wypije 1 filiżankę to chyba nic się nie stanie?
Przecież to nie alkohol... Chyba że faktycznie nie jest zalecana w ciąży?Evli, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Mirabelka o tak wanienka na stelażu ! (Chyba że ma się coś gdzie można ją postawić wyżej by na czworakach nie kąpać)
To jest rzecz którą będę zmieniać, bo mam z ikei a do niej nie ma stelaża, chyba że coś uda się do niej dopasować.
Agniecha u mnie wczoraj premier ogłosił o 19h30 że zamyka o północy wszystkie restauracje, centra handlowe do odwołania i co.. ludzie ruszyli do barów się wybawić i najeść zanim zamkną 🤦🏻♀️..brak słów.2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
ewa.katarzyna wrote:STARAJĄCA masz rację trzeba uważać i być ostrożnym ale nie ma co panikować.
Więc warto zmienić temat:) napiszcie mi bo wiadomo że dziecko szybko rośnie- ile planujecie mieć ciuszków i jakich w rozmiarze 50?(np Tylko pajace?) I czy ten rozmiar jako najmniejszy warto kupić czy lepiej od razu większe.?
Zastanawiam się też nad kupieniem poza łóżeczkiem czegos co postawimy w salonie - kosz Mojżesza lub jakiś Bujak? Jakie macie doświadczenia? Co lepsze?ile sztuk miałam, to już w tej chwili nie powiem, ale zdecydowanie za dużo 😅 Mogę powiedzieć tylko, że w 56 pochodził max miesiąc, w 62 troszkę dłużej, bo z 2-3 miesiące. Teraz jak będzie dziewczynka, to symbolicznie dokupię tylko kilka dziewczęcych ciuszków, a jeśli jednak chłopak, to chyba nie będę kupować nic, bo te pierwsze ubranka po synku są jak nowe
Myślę, że biorąc pod uwagę np pajace, to patrzyłabym teraz, żeby mieć tak z 7-8 sztuk, żeby nie musieć prać częściej niż raz w tygodniu
Co do czegoś do spania do salonu, to my mieliśmy kołyskę, ale teraz planuję kupić coś w tym stylu:
Kosz mojżesza jak najbardziej, ale napewno nie żaden bujaczek czy huśtawka, bo w tym dziecko powinno przebywać jak najmniej, a spać tylko na płaskiej powierzchni.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Evli wrote:Mirabelka o tak wanienka na stelażu ! (Chyba że ma się coś gdzie można ją postawić wyżej by na czworakach nie kąpać)
To jest rzecz którą będę zmieniać, bo mam z ikei a do niej nie ma stelaża, chyba że coś uda się do niej dopasować.
Agniecha u mnie wczoraj premier ogłosił o 19h30 że zamyka o północy wszystkie restauracje, centra handlowe do odwołania i co.. ludzie ruszyli do barów się wybawić i najeść zanim zamkną 🤦🏻♀️..brak słów.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
Evli, moi znajomi mają wanienke z Ikea i mają do niej jakieś stelaż, więc może jest coś na rynku?
Właśnie czytałam coś o reakcji we Francji na zamknięcie restauracji
Jeszcze co do tych ubranek to dochodzi taka kwestia jak brudzenie ich - ulewanie, obfite kupki, brudzenie mlekiem. Akurat moja córka nie ulewała, wpadek z kupką mieliśmy niewiele, ale sporo ubranek miała wybrudzonych siarą, a te żółte plamy nie zawsze schodziły do zera. Więc ilość ubranek też zależy od tego, jak często dziecko bedzie przebierane, a tego już się nie da przewidzieć. Niby za dużo źle, ale za mało też nie dobrze
Ja tam jestem z teamu "im więcej tym lepiej", dobrze mieć kilka kompletów z różnych firm, żeby potem wiedzieć co nam najbardziej pasuje i szybko kupić (oby już była taka swobodna możliwość...).Loczek:) lubi tę wiadomość
-
Mirabelka nie wiem, poszukam
Jak nie to wymienię wanienkę..
Wydaje mi się że patrząc na to że rodzimy w lecie i teoretycznie będzie pogoda to aż tak dużo ubranek nie potrzebujemy. Szybko powinny schnąć. A te dziewczyny co maja suszarkę to już w ogóle wiele nie potrzeba.agniecha2101 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦