❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ewa.katarzyna wrote:STARAJĄCA masz rację trzeba uważać i być ostrożnym ale nie ma co panikować.
Więc warto zmienić temat:) napiszcie mi bo wiadomo że dziecko szybko rośnie- ile planujecie mieć ciuszków i jakich w rozmiarze 50?(np Tylko pajace?) I czy ten rozmiar jako najmniejszy warto kupić czy lepiej od razu większe.?
Zastanawiam się też nad kupieniem poza łóżeczkiem czegos co postawimy w salonie - kosz Mojżesza lub jakiś Bujak? Jakie macie doświadczenia? Co lepsze?
Ja nie miałam 50tek, zaczynałam od 56 i to się u mnie sprawdziło bo córka urodziła się z 2800 i 53 cm wiec ubranka w tym rozmiarze długo mi służyły i były nie za duże nie za małe, wiec akurat na początek. 62 założyłam coś koło 2 miesiaca dopiero.
Ale wszystko zależy jakie dziecko duże się urodzi.
Ja miałam coś ala kosz, taką kołyskę, miała kółka bo teoretycznie miałam ja przewozić z sypialni do salonu, ale zrobiłam to raz a dziecie odkładałam do sypialni na drzemki. No ale też mam małe mieszkanie więc nie przeszkadzało mi ze mała w dzień spała w sypialni.
Kołyskę używaliśmy koło 3 miesięcy, bo młoda upatrzyła sobie lizać materiał i w nocy się o niego obcierała, przez to budziła się z obdartym noskiem i wtedy przeniosłam ja do jej pokoju do łóżeczka ze szczebelkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 10:50
ewa.katarzyna, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
My mamy małe mieszkanie i przy pierwszym miałam tylko łóżeczko. Kładłam spać do pokoju, przecież co by się nie działo to w małym mieszkaniu słychać.
Później miałam leżaczek ale to już na czas jak młoda więcej nie spała i towarzyszyła mi no w gotowaniu. Ale do spania zawsze kładł do pokoju do łóżeczka albo do wózka na balkon.
A co do ubranek to moja rodziła się 57 cm i u ranka 56 były dobre przez tydzień (na początku dziecko jest skulone i zanim się rozprostuje to wchodzi w mniejsze ubranka.
Później trochę chodziła w 68 (62 jakoś miałam najmniej) bo było Leto i ubrania nie musiały być obcisłe, a na pół roku wskoczyła w 80. I później to już powoli wszystko szło.
Pierworodna polecam kupić sobie body rozpinane z przodu. Kilka pierwszych przebieranek bardzo ulatwia jak nie trzeba wkładać przez głowę. -
No ja mam spore mieszkanie więc bałabym się zostawić w sypialni maleństwo na drzemki w południe a tak w salonie jak będę gotowała to będę miała ciągle na oku. Jeszcze ubranek nie kupuje bo czekają na mnie dwa kartony od szwagierka ale narazie z powodu tej sytuacji to może w następnym tygodniu pojadę i zobaczę co tam jest i wtedy będę ewentualnie coś dokupować i 25marca miałam mieć wizytę i myślałam że dowiem się co ma między nogami ale nie wiem czy odbędzie się wizyta czy tylko przez telefon poproszę o kontynuację l4 i wizytę umowie się na inny termin
-
A korzystałyście z łóżeczek dostawnych w stylu chicko next 2me ?
Bo się zastanawiam czy kupić takie właśnie do sypialni, czy już normalne łóżeczko ze szczebelkami? Córka nadal korzysta ze swojego dziecięcego łóżeczka przerobionego na tapczanik (chwilowo w sumie nie bo śpi ze mną, ale muszę ja eksmitować).
I tak się zastanawiam w co zainwestować.2017 - listopad - córka
No ja nie mam wyboru więc nie muszę się zastanawiać bo nie mam miejsca w sypialni tylko zwykle łóżeczko że szczebelkami i do łóżeczka przyczepiany organizator by mieć pod ręką napotrzebniejsze rzeczy bo na łóżeczku też będzie przewijak bo na komode też nie mamy miejsca w sypialni a w drugim pokoju w szafie będą ubranka dla maleństwa przeznaczone
-
Kropka4 wrote:Ładna ta komoda z brw, akurat jest promocja 😁 tylko brać ☺
Ja bym chciała taką głębbszą żeby mi się przewijak zmieścił bo jakoś na łóżeczku mam strach przewijać a na łóżku w nocy jak obok mąż będzie spał to też strach bo ma czaasem niekontrolowane ruchy 😁 poza tym szkoda kręgosłupa ☺
Co do skóry to ja się nawet nie wypowiadam już nawet nie wiem czym mam się smarować...2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Momofboys, przykro mi że przechodzisz przez taki stres, ale na szczęście wirusa szybko wykryli i myślę że wszystko będzie dobrze ;* tak jak dziewczyny pisały umieralność wynika z tego że kobiety się nie badają.. Sama mam mamę która od ostatniego porodu nie była u ginekologa ani razu i żadna siła jej tam nie zaciągnie
MomOfBoys lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
Ja duża część wyprawki dostałam od rodziny, miałam tam kilka ubranek 50cm ale nigdy ich nie użyłam. W 56 Mały chodził chyba miesiąc. Ale myślę że jak już dziecko się urodzi to dobrze dokupić trochę tego rozmiaru, bo zanim nauczyliśmy się z Mężem dobrze zapinać pampersy to robiłam pranie codziennie 😅
Bumbox lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
nick nieaktualnycela1518 wrote:No ja nie mam wyboru więc nie muszę się zastanawiać bo nie mam miejsca w sypialni tylko zwykle łóżeczko że szczebelkami i do łóżeczka przyczepiany organizator by mieć pod ręką napotrzebniejsze rzeczy bo na łóżeczku też będzie przewijak bo na komode też nie mamy miejsca w sypialni a w drugim pokoju w szafie będą ubranka dla maleństwa przeznaczone
Tez chyba tak zrobię że dokupię organizer i przewijak na łóżeczko. Myśleliśmy o takim zestawie 2w1 przewijak i wanienka a pod spodem półki ale nie ma szans żeby nam się to gdzieś zmieściło a nie chce zagracać salonu.
-
ewa.katarzyna wrote:Myśleliśmy o takim zestawie 2w1 przewijak i wanienka a pod spodem półki ale nie ma szans żeby nam się to gdzieś zmieściło a nie chce zagracać salonu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 11:35
agniecha2101 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Z tymi ubrankami to ciężko trafić. Moja pierwsza córka chyba ze 3 miesiące chodziła w 56 bo była bardzo drobniutka i wolno przybierała na wadze. Jak szłam do drugiego porodu to spakowałam tylko rozmiar 56 do szpitala i mój drugi klocuszek się nie zmieścił. Teraz chyba zacznę od rozmiaru 62 bo podobno każde kolejne dziecko jest większe 😉
Kindoll lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy planujemy dostawke do sypialnie wlasnie chicco, a normalne lozeczko do pokoju malej( tam bedzie raczej spala za dnia, bo od salonu jest blizej do tego pokoju) planujemy kupic tez gniazdko sleepy
https://bebeconcept.pl/kategoria/gniazdka-niemowlece/gniazdko-niemowlece-snuggle-me-organic?property1=sugar%20plum
Podobno ma bardzo wiele zalet, dzieciatkowi lepiej zasypiac w takim gniazdku, lepiej mu sie lezy na brzuszku, jest mobilny, mozemy przeniesc do salonu zeby sobie lezalo, a nad gniazdkiem jakies atrakcje zeby dziecko sobie obserwowalo
Co do ubranek sie nie znam, ale my wyprawke tez planujemy kompletowac jakos koniec czerwca/lipiec, tak byloby ok? -
nick nieaktualnyJa wczoraj przeszlam w lesie dosc wysilkowo prawie 8km zaczelo mnie cos delikatnie kluc i przy siku zauwazylam prawie niewidoczne plamienie, w samochodzie brzucho jakos dziwnie mi sie napinalo, bylo jakby twardsze i takie dziwne..jak wrocilam do domu to juz wszystko przeszlo, ale przestraszylam sie. Wieczorem czekalam na ruchy i mala zaczela niezle napierdzielac i pomyslalam, ze chyba jest ok. Dzisiaj wstalam i zauwazylam jakby bardzo delikatne brazowe nitki w sluzie, zaraz potem mala zaczela sie ruszac...myslicie, ze jest sie czym martwic? Nie ukrywam, ze spacer mnie zmeczyl
-
O ile nie na żywej krwi to nie przejmuj się, brązowe plamienie to pozostałość po wczorajszym. Postaraj się dziś więcej odpoczywać, pewnie wczoraj po tym wysiłku pękło jakieś naczynko małe. Jak by było coś groźniejszego to krwi było by naprawdę sporo.
darkestfear lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
Ja kupię na początek ubranka 56, a jak pod koniec ciąży okaże się, ze dziecko jest małe to wtedy na szybko dokupie 50. Wózek mam wybrany, przewijak kupię na łóżeczko i właśnie od razu kupię łóżeczko, a chciałabym dokupić jako przenośne chicco baby hug 4w1. Miałyście może? Wyglada fajnie i może starczyć na długo - później jako krzesełko, ale nie wiem jak sprawdza się w praktyce. Cena jest dość wysoka, ale jeśli ma posluzyc to jestem w stanie zainwestować.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Darkestfear jak nie ma żywej krwi to nie ma się czym martwić
darkestfear lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualnyDzieki, mam taka nadzieje
Jesli chodzi o krzeselko to my mamy na oku stokke https://www.stokke.com/POL/pl-pl/do-siedzenia/tripp-trapp/1001.html
To krzeselko rosnie razem z dzieckiem, ogolnie nie wychodzi zbyt tanio przez co nie jestem go pewna, ale maz prawie juz kupuje 😅agniecha2101, megson91 lubią tę wiadomość
-
Ja będę zaczynać od rozmiaru 56/62. No chyba że trafię wcześniej do szpitala to dokupi się mniejsze rozmiary. Brakuje mi jeszcze jakiegoś cienkiego kocyka. Zastanawiam się nad le pampuch, lullalove
Z takich rzeczy nie ubrankowych to musimy kupić łóżeczko dla starszaka i być może dostawę do wózka i jakiś lekki wózek.