❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Flara wrote:A korzystałyście z łóżeczek dostawnych w stylu chicko next 2me ?
Bo się zastanawiam czy kupić takie właśnie do sypialni, czy już normalne łóżeczko ze szczebelkami? Córka nadal korzysta ze swojego dziecięcego łóżeczka przerobionego na tapczanik (chwilowo w sumie nie bo śpi ze mną, ale muszę ja eksmitować).
I tak się zastanawiam w co zainwestować.
Synek nadal śpi w tym samym łożeczku od urodzenia, więc jak ta kruszynka wyrośnie już z dostawki, to przejmie łóżeczko Marcela, a on już wtedy będzie raczej gotowy na większe normalne łóżko👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mirabelka02 wrote:No i chyba dobrym pomysłem jest wanienka na stelażu. My nie mieliśmy, a chyba jest dużo wygodniej. Teraz już nie będę kupować samego stelaża, bo na pewno starsza córeczka będzie chciała uczestniczyć w kąpielach, więc stelaż będzie jej przeszkadzał
Ja poprostu stawiałam wanienkę w kuchni na stole, bo w łazience za mało miejsca było
Co do krzesełka, to potwierdzam, że te z IKEA tanie i świetnie się sprawdza, mamy je w PLa tutaj najpierw kupiliśmy coś w tym stylu:
i był to chyba nasz najgorszy dzieciowy zakup 😅 po kilku dniach mĘczarni z czyszczeniem tego, wystawiłam je na sprzedażi potem kupiliśmy takie z firmy Keter:
bo wizualnie mi się bardzo podobało, a dużo pozytywnych opinii słyszałami te mnie nie zawiodło
Synek je w nim do tej pory
Łatwo się czyści, fajnie się składa do transportu, można używać później jako zwykłego niskiego krzesełka lub jako nadstawki na krzesło
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
ewa.katarzyna wrote:Czy wy pijecie zielona herbatę? Mąż gdzieś czyal że w ciąży nie można i ciągle mi to mówi. Fakt nie piłam od początku ciąży. Ale jak wypije 1 filiżankę to chyba nic się nie stanie?
Przecież to nie alkohol... Chyba że faktycznie nie jest zalecana w ciąży?ewa.katarzyna lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
W ogóle to u mnie od kilku dni ruchy coraz wyraźniejsze i w piątek mąż pierwszy raz poczuł kopniaka pod ręką 😀 Ojj kocham tą małą kruszynkę całym sercem i uwielbiam te kopniaczki ❤🥰
Evli, Mirabelka02, MartitaS, to_tylko_ja, Malutka_94, tym_janek lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:W ogóle to u mnie od kilku dni ruchy coraz wyraźniejsze i w piątek mąż pierwszy raz poczuł kopniaka pod ręką 😀 Ojj kocham tą małą kruszynkę całym sercem i uwielbiam te kopniaczki ❤🥰
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Ja nadal nie czuje ruchów, już zaczyna mnie to stresować. Chociaż teoretycznie mam jeszcze na to 2 tygodnie z tego co czytałam.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
MomOfBoys wrote:Ja raz ruchy czuję (tak delikatnie, ale ewidentnie kopniaki) a raz nie. Od kiedy powinno się czuć codziennie? Przy ciążach z chłopcami już czułam codziennie na tym etapie. Może bardziej wsłuchiwałam się w swoje ciało? 🤔
Ja już czuje codzienniejestem w tym zakochana , dopiero te kopniaczki uświadamiają mi , że jednak faktycznie będę mama 🥰💕
agniecha2101 lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Kurde tyle tu cennych info na temat przydatnych rzeczy dla dziecka, że mam już paręnaście screenów, bo później się tego nie da odkopać
a że jetem kompletnie zielonym ludkiem w tych sprawach to każda wiedza na wagę złota
Ps: ja nie czuje jeszcze ruchów, ale bez paniki, jest jeszcze na to czas
Za to czuje mocno plecy 🤦🏻♀️ tak mnie naparza część ledzwiowa i od niedawna piersiowa, że siedzę na pilce już 2 godzinę
Kupiłam też plaster rozgrzewający, taki bez dodatkow i pewnie na wieczór się nim uraczę z nadzieją, że trochę ulży. Nigdy wczesniej nie miałam kłopotu z plecami,ale chyba ten brzusio i cyce mocno oddziałują na kręgosłup, bo innej przyczyny znam 🤷♀️🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:45
-
nick nieaktualnyewa.katarzyna wrote:Czy wy pijecie zielona herbatę? Mąż gdzieś czyal że w ciąży nie można i ciągle mi to mówi. Fakt nie piłam od początku ciąży. Ale jak wypije 1 filiżankę to chyba nic się nie stanie?
Przecież to nie alkohol... Chyba że faktycznie nie jest zalecana w ciąży?
Ja pije, jeden kubek dziennie to wrecz dla zdrowia, duze ilosci zaczynaja byc szkodliwe, ale w zasadzie to szczegolnie na poczatku ciazy -
ewa.katarzyna wrote:Czy wy pijecie zielona herbatę? Mąż gdzieś czyal że w ciąży nie można i ciągle mi to mówi. Fakt nie piłam od początku ciąży. Ale jak wypije 1 filiżankę to chyba nic się nie stanie?
Przecież to nie alkohol... Chyba że faktycznie nie jest zalecana w ciąży?
Są na allegro stelaże do wanienki z IKEA, już mam go w koszyku.
Ja też ruchów jeszcze nie czuję, nie martwię się póki coEvli, agniecha2101 lubią tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
nick nieaktualnyFlara wrote:To jest super krzesełko, jestem z niego mega zadowolona, używamy nadal i obstawiam ze będziemy jeszcze kilka lat używać, wiec drugiej tez takie kupimy.
Jedyny minus że dodatki do niego są strasznie drogie.
Samo krzesełko tez w sumie, ale u mojej kuzynki 12 letnie dzieci nadal z niego korzystają, wiec to naprawdę zakup na lata.
Aczkolwiek miałam tez krzesełko z ikea i sprawdziło się super zwłaszcza na czas rozszerzania diety a przez to że było lekkie to mogłam je przenosić to na taras, to e różne miejsca w mieszkaniu, bo stokke ciężkie ale mega stabilne.
Dzieki za opinie ❤️ Moze dzieki temu sie przekonam, bo faktycznie te dodatki sa troche w przesadzonej cenie 🙈
Ja mysle o wanience do wanny, albo do zlewu. Myslimy tez powiesic hustawke w salonie, a poki malenstwo to taki ala hamaczek, kokon 🤔 -
nick nieaktualnyA jesli chodzi o ruchy to ja od tygodnia czuje juz codziennie, zazwyczaj rano i wieczorem, jakos nie spodziewalam sie, ze tak szybko bede czula kopniaki, wiec bylam zdziwiona jak cos zaczelo mi sie ruszac w brzuchu, maz jak pare razy dostal w reke to tez robil wielkie oczy 😂
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
darkestfear wrote:Dzieki za opinie ❤️ Moze dzieki temu sie przekonam, bo faktycznie te dodatki sa troche w przesadzonej cenie 🙈
Ja mysle o wanience do wanny, albo do zlewu. Myslimy tez powiesic hustawke w salonie, a poki malenstwo to taki ala hamaczek, kokon 🤔
My dodatki kupowaliśmy na OLX. W sumie mieliśmy tylko zestaw niemowlęcy (taka barierkę z oparciem) i poduszkę do tego. Szelek nie kupowałam, ale tez nigdy nie czułam zagrożenia bez nich. Tacka by się przydała, ale w sumie i tak mieliśmy to krzesełko z ikea jako takie mobilne, a tripp trap stał sobie przy stole dosunięty do niego tak aby dziecko było na jego wysokości.
Później jak młoda nauczyła się sama wsiadać do niego, to ściągnęliśmy barierkę.darkestfear lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
to_tylko_ja wrote:Są na allegro stelaże do wanienki z IKEA, już mam go w koszyku. )
Kurcze rzeczywiście są na Allegro. Miałam sobie przywieść pare rzeczy z Polski ale patrząc na to co się dzieje to chyba nie będzie mnie w Pl przed porodem
Mąż wziął urlop pod koniec kwietnia, mieliśmy jechać no ale nic z tegodoopa 😔
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Moje dziecko a brzuchu wybrało lewą stronę, tylko po lewej stronie go czuje. I żuje wyraźnie. Tam też detektor tętno wyłapuje. I nie zmienił pozycji od początku jak go czuje to normalne ? Proszę wypowiedziedzcie się czy normalne że czuje go po jednej stronie ciągle. ? Dzięki