X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Tak? Na stronie BoboWózki pokazuje że 12 kg spacerówka waży. Aż sprawdzę później na innych stronach.
    Ech, brakuje mi swobodnego wyjazdu do sklepu, żeby jeszcze raz pooglądać wózki i pogadać ze sprzedawcą.

Wpisałam z ciekawości 😉
    f72c769ef003.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja też bym z chęcią wyskoczyła na zakupy i pokupowała co nie co dla małej ech... 😒

• Miszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o bebetto Luca więc się wypowiem. Moja przyjaciółka ma taki i powiem wam że jest super. Często chodzimy razem na spacery i wtedy ja, jako dobra ciocia zajmuje się Malcem żeby mamusia trochę sobie odpoczęła, a poza tym uwielbiam jej synka. Wiele razy prowadziłam ten wózek po różnym terenie. Nie straszne mu dziury, wertepy, krawężniki. Fajne koła i amortyzacja, nie ma problemu ze składaniem i wypinaniem gondoli oraz spacerówki. Cena wózka też jest dobra. Dla naszego dziecka też już kupiliśmy ten model tylko inny kolor niż ma przyjaciółka. Udało nam się nim jeszcze pobawić i posprawdzać w sklepie. Kupiony w ostatnim momencie, 2 dni później pozamykali wszystko 😉

• zazu Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam już założony pessar. Do jutra muszę zostać w szpitalu tylko. To będzie moja pierwsza noc bez synka... Nigdy się jeszcze nie rozstawaliśmy.
    Tak, zdecydowanie będę teraz spokojniejsza. Jak.wroce jutro do domu to odchodzą mi dwa duże stresy ☺️
    Lekarz nie był zbyt delikatny ale za to sprawnie mu poszło i był miły 🙈 także cieszę.sie naprawdę że już po wszystkim.

Mała_Gwiazdka, tym_janek, aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bebetto są ogólnie bardzo fajne i ja również je polecam 🙂

Camarelo są praktycznie to samo tylko nazwa i kolory inne 😉

I ceny obydwu wózków są przystępne ja kupiłam 3w1 w tym nosidełko z Maxi Cosi za niecałe 1800zl 🙂

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym dziecku mialam bebetto Luca
    Fajna spora gondola Pojemna torba w zestawie, łatwe skaldaniw
    Dużym plusem jest spora spacerowka w porownaniu do wozkow koleżanek moj syn mimo ze największy najdłużej sie mieścił w bebetto aby glowa nie wystawiala
    Spacerowka rozklada się do pozycji leżącej , pasy dobrze trzymają dodatkowo barierka. Dużym plusem jest tez przedłużony daszek Jak maly zasnął moglam go bardzo dobrze zasłonić przed słońcem
    Minusem jest ze zajmuje duzo miejsca w samochodzie Na zakupy i wyjazdy musieliśmy dokupic parasolke

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tak mają świetna tą budkę przedłużaną i właśnie tego mi brak w camarelo. Co prawda dostałam w gratisie parasolkę ale chociaż mogli dać pod kolor a nie wgl nie pasująca 🤦‍♀️

Zazu super że już masz to za sobą teraz tylko przeżyć tę nockę poza domem ❤️

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu super, że już po wszystkim 😊

Dziś ja wpadam w panikę. Zauważyłam krew przy korzystaniu z toalety 😩 już dawno nic się nie działo i byłam taka spokojna 😩 wydaje mi się że może naczynko jakieś mi pękło, ale i tak w głowie mam już milion myśli 😢 najgorsze że mój szpital jest przekształcony w jednoimienny a drugi w okolicy, który brałam pod uwagę ma najwięcej potwierdzonych przypadków koronawirusa w województwie na ten moment 😩 jakbym zaczęła krwawić bardziej to nawet nie mam pojęcia gdzie się udać 😭

3i499vvjv3ex36x6.png
  • kasia_pra Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:

Dziś ja wpadam w panikę. Zauważyłam krew przy korzystaniu z toalety 😩 już dawno nic się nie działo i byłam taka spokojna 😩 wydaje mi się że może naczynko jakieś mi pękło, ale i tak w głowie mam już milion myśli 😢 najgorsze że mój szpital jest przekształcony w jednoimienny a drugi w okolicy, który brałam pod uwagę ma najwięcej potwierdzonych przypadków koronawirusa w województwie na ten moment 😩 jakbym zaczęła krwawić bardziej to nawet nie mam pojęcia gdzie się udać 😭

Marzenie, ale krew czy brązowe plamienie? Odpocznij, w ciąży często takie plamienia się zdarzają. Masz możliwość skontaktowania się telefonicznie albo smsowo ze swoim lekarzem?

3PGLp1.png

33 lata
    05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
    1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
    Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
    3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️

Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
    22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
    27.08 - transfer blastki 2BB ☹️

13.09 - start II procedury. Długi protokół
    21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
    24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) :( beta 3,56 - cb
    27.11 - transfer blastki 3BA :)
    3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
    12 dpt - beta 665,7
    19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
    23 dpt - mamy serduszko ♥️
  • zazu Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:

Hmmm a jaka ilość tego krwawienia była? Jaki kolor? Długo to trwało? Robiłaś dzisiaj coś co.wymaga wysiłku?

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Wpisałam z ciekawości 😉
    f72c769ef003.jpg
    Czyli BoboWózki oszukują? Jeśli zdecyduję się na ten wózek to chyba go później zważę z ciekawości 😂

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszczynka wrote:
    Piszecie o bebetto Luca więc się wypowiem. Moja przyjaciółka ma taki i powiem wam że jest super. Często chodzimy razem na spacery i wtedy ja, jako dobra ciocia zajmuje się Malcem żeby mamusia trochę sobie odpoczęła, a poza tym uwielbiam jej synka. Wiele razy prowadziłam ten wózek po różnym terenie. Nie straszne mu dziury, wertepy, krawężniki. Fajne koła i amortyzacja, nie ma problemu ze składaniem i wypinaniem gondoli oraz spacerówki. Cena wózka też jest dobra. Dla naszego dziecka też już kupiliśmy ten model tylko inny kolor niż ma przyjaciółka. Udało nam się nim jeszcze pobawić i posprawdzać w sklepie. Kupiony w ostatnim momencie, 2 dni później pozamykali wszystko 😉
    Dzięki za opinię 🧡

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys tak czy siak wózek jest leciutki w prowadzeniu, jedną ręką spoczko idzie więc nie ma się czego obawiać 😉

MomOfBoys lubi tę wiadomość

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Dziewczyny ja mam już założony pessar. Do jutra muszę zostać w szpitalu tylko. To będzie moja pierwsza noc bez synka... Nigdy się jeszcze nie rozstawaliśmy.
    Tak, zdecydowanie będę teraz spokojniejsza. Jak.wroce jutro do domu to odchodzą mi dwa duże stresy ☺️
    Lekarz nie był zbyt delikatny ale za to sprawnie mu poszło i był miły 🙈 także cieszę.sie naprawdę że już po wszystkim.
    Nocka szybko zleci. To w sumie taki wstęp do pobytu w szpitalu po porodzie.
    A za to jakie powitanie jutro będzie ☺️
    Super, że wszystko dobrze i już masz to za sobą.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Przy pierwszym dziecku mialam bebetto Luca
    Fajna spora gondola Pojemna torba w zestawie, łatwe skaldaniw
    Dużym plusem jest spora spacerowka w porownaniu do wozkow koleżanek moj syn mimo ze największy najdłużej sie mieścił w bebetto aby glowa nie wystawiala
    Spacerowka rozklada się do pozycji leżącej , pasy dobrze trzymają dodatkowo barierka. Dużym plusem jest tez przedłużony daszek Jak maly zasnął moglam go bardzo dobrze zasłonić przed słońcem
    Minusem jest ze zajmuje duzo miejsca w samochodzie Na zakupy i wyjazdy musieliśmy dokupic parasolke
    A teraz kupujesz coś innego? Ten Luca na zdjęciach wygląda na dość kompaktowy po złożeniu, ale wiadomo, że to nie to samo co parasolka. Ja starego McLarena jeszcze mam w razie czego.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Hmmm a jaka ilość tego krwawienia była? Jaki kolor? Długo to trwało? Robiłaś dzisiaj coś co.wymaga wysiłku?

No właśnie miałam dziś zatwardzenie i być może stąd to krwawienie 😩 niewielka ilość ale czerwonej krwi.

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_pra wrote:
    Marzenie, ale krew czy brązowe plamienie? Odpocznij, w ciąży często takie plamienia się zdarzają. Masz możliwość skontaktowania się telefonicznie albo smsowo ze swoim lekarzem?

Ja wiem że plamienia się zdarzają bo plamilam cały pierwszy trymestr... Po prostu wpadłam w panikę, że nie mam się gdzie udać w razie czego 😩

3i499vvjv3ex36x6.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    No właśnie miałam dziś zatwardzenie i być może stąd to krwawienie 😩 niewielka ilość ale czerwonej krwi.
    Kurcze no... Nie wiem co Ci doradzić. Myślę że to może być faktycznie od problemow z wypróżnianiem ale wiadomo, pewności bez.badania nie ma... A łożysko masz wysoko?

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • madziab Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, odnośnie wagi to ja w pierwszej ciąży przytyłam 6kg, ale to z racji uporczywych wymiotów do samego końca (finisz był na 64 kg). Teraz wystartowalam z 63 kg, na chwilę obecną mam 62 (znów wymioty, choć od 2 tyg jest spokój). Zobaczymy na ilu zakończe...

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • MomOfBoys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Ja wiem że plamienia się zdarzają bo plamilam cały pierwszy trymestr... Po prostu wpadłam w panikę, że nie mam się gdzie udać w razie czego 😩
    Spokojnie. Sprawdzasz czy nadal coś się dzieje?

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ