Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Tak? Na stronie BoboWózki pokazuje że 12 kg spacerówka waży. Aż sprawdzę później na innych stronach.
    Ech, brakuje mi swobodnego wyjazdu do sklepu, żeby jeszcze raz pooglądać wózki i pogadać ze sprzedawcą.

Wpisałam z ciekawości 😉
    f72c769ef003.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja też bym z chęcią wyskoczyła na zakupy i pokupowała co nie co dla małej ech... 😒

• Miszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o bebetto Luca więc się wypowiem. Moja przyjaciółka ma taki i powiem wam że jest super. Często chodzimy razem na spacery i wtedy ja, jako dobra ciocia zajmuje się Malcem żeby mamusia trochę sobie odpoczęła, a poza tym uwielbiam jej synka. Wiele razy prowadziłam ten wózek po różnym terenie. Nie straszne mu dziury, wertepy, krawężniki. Fajne koła i amortyzacja, nie ma problemu ze składaniem i wypinaniem gondoli oraz spacerówki. Cena wózka też jest dobra. Dla naszego dziecka też już kupiliśmy ten model tylko inny kolor niż ma przyjaciółka. Udało nam się nim jeszcze pobawić i posprawdzać w sklepie. Kupiony w ostatnim momencie, 2 dni później pozamykali wszystko 😉

• zazu Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam już założony pessar. Do jutra muszę zostać w szpitalu tylko. To będzie moja pierwsza noc bez synka... Nigdy się jeszcze nie rozstawaliśmy.
    Tak, zdecydowanie będę teraz spokojniejsza. Jak.wroce jutro do domu to odchodzą mi dwa duże stresy ☺️
    Lekarz nie był zbyt delikatny ale za to sprawnie mu poszło i był miły 🙈 także cieszę.sie naprawdę że już po wszystkim.

Mała_Gwiazdka, tym_janek, aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bebetto są ogólnie bardzo fajne i ja również je polecam 🙂

Camarelo są praktycznie to samo tylko nazwa i kolory inne 😉

I ceny obydwu wózków są przystępne ja kupiłam 3w1 w tym nosidełko z Maxi Cosi za niecałe 1800zl 🙂

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym dziecku mialam bebetto Luca
    Fajna spora gondola Pojemna torba w zestawie, łatwe skaldaniw
    Dużym plusem jest spora spacerowka w porownaniu do wozkow koleżanek moj syn mimo ze największy najdłużej sie mieścił w bebetto aby glowa nie wystawiala
    Spacerowka rozklada się do pozycji leżącej , pasy dobrze trzymają dodatkowo barierka. Dużym plusem jest tez przedłużony daszek Jak maly zasnął moglam go bardzo dobrze zasłonić przed słońcem
    Minusem jest ze zajmuje duzo miejsca w samochodzie Na zakupy i wyjazdy musieliśmy dokupic parasolke

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tak mają świetna tą budkę przedłużaną i właśnie tego mi brak w camarelo. Co prawda dostałam w gratisie parasolkę ale chociaż mogli dać pod kolor a nie wgl nie pasująca 🤦‍♀️

Zazu super że już masz to za sobą teraz tylko przeżyć tę nockę poza domem ❤️

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu super, że już po wszystkim 😊

Dziś ja wpadam w panikę. Zauważyłam krew przy korzystaniu z toalety 😩 już dawno nic się nie działo i byłam taka spokojna 😩 wydaje mi się że może naczynko jakieś mi pękło, ale i tak w głowie mam już milion myśli 😢 najgorsze że mój szpital jest przekształcony w jednoimienny a drugi w okolicy, który brałam pod uwagę ma najwięcej potwierdzonych przypadków koronawirusa w województwie na ten moment 😩 jakbym zaczęła krwawić bardziej to nawet nie mam pojęcia gdzie się udać 😭

3i499vvjv3ex36x6.png
  • kasia_pra Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:

Dziś ja wpadam w panikę. Zauważyłam krew przy korzystaniu z toalety 😩 już dawno nic się nie działo i byłam taka spokojna 😩 wydaje mi się że może naczynko jakieś mi pękło, ale i tak w głowie mam już milion myśli 😢 najgorsze że mój szpital jest przekształcony w jednoimienny a drugi w okolicy, który brałam pod uwagę ma najwięcej potwierdzonych przypadków koronawirusa w województwie na ten moment 😩 jakbym zaczęła krwawić bardziej to nawet nie mam pojęcia gdzie się udać 😭

Marzenie, ale krew czy brązowe plamienie? Odpocznij, w ciąży często takie plamienia się zdarzają. Masz możliwość skontaktowania się telefonicznie albo smsowo ze swoim lekarzem?

3PGLp1.png

33 lata
    05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
    1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
    Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
    3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️

Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
    22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
    27.08 - transfer blastki 2BB ☹️

13.09 - start II procedury. Długi protokół
    21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
    24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) :( beta 3,56 - cb
    27.11 - transfer blastki 3BA :)
    3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
    12 dpt - beta 665,7
    19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
    23 dpt - mamy serduszko ♥️
  • zazu Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:

Hmmm a jaka ilość tego krwawienia była? Jaki kolor? Długo to trwało? Robiłaś dzisiaj coś co.wymaga wysiłku?

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Wpisałam z ciekawości 😉
    f72c769ef003.jpg
    Czyli BoboWózki oszukują? Jeśli zdecyduję się na ten wózek to chyba go później zważę z ciekawości 😂

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszczynka wrote:
    Piszecie o bebetto Luca więc się wypowiem. Moja przyjaciółka ma taki i powiem wam że jest super. Często chodzimy razem na spacery i wtedy ja, jako dobra ciocia zajmuje się Malcem żeby mamusia trochę sobie odpoczęła, a poza tym uwielbiam jej synka. Wiele razy prowadziłam ten wózek po różnym terenie. Nie straszne mu dziury, wertepy, krawężniki. Fajne koła i amortyzacja, nie ma problemu ze składaniem i wypinaniem gondoli oraz spacerówki. Cena wózka też jest dobra. Dla naszego dziecka też już kupiliśmy ten model tylko inny kolor niż ma przyjaciółka. Udało nam się nim jeszcze pobawić i posprawdzać w sklepie. Kupiony w ostatnim momencie, 2 dni później pozamykali wszystko 😉
    Dzięki za opinię 🧡

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys tak czy siak wózek jest leciutki w prowadzeniu, jedną ręką spoczko idzie więc nie ma się czego obawiać 😉

MomOfBoys lubi tę wiadomość

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Dziewczyny ja mam już założony pessar. Do jutra muszę zostać w szpitalu tylko. To będzie moja pierwsza noc bez synka... Nigdy się jeszcze nie rozstawaliśmy.
    Tak, zdecydowanie będę teraz spokojniejsza. Jak.wroce jutro do domu to odchodzą mi dwa duże stresy ☺️
    Lekarz nie był zbyt delikatny ale za to sprawnie mu poszło i był miły 🙈 także cieszę.sie naprawdę że już po wszystkim.
    Nocka szybko zleci. To w sumie taki wstęp do pobytu w szpitalu po porodzie.
    A za to jakie powitanie jutro będzie ☺️
    Super, że wszystko dobrze i już masz to za sobą.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Przy pierwszym dziecku mialam bebetto Luca
    Fajna spora gondola Pojemna torba w zestawie, łatwe skaldaniw
    Dużym plusem jest spora spacerowka w porownaniu do wozkow koleżanek moj syn mimo ze największy najdłużej sie mieścił w bebetto aby glowa nie wystawiala
    Spacerowka rozklada się do pozycji leżącej , pasy dobrze trzymają dodatkowo barierka. Dużym plusem jest tez przedłużony daszek Jak maly zasnął moglam go bardzo dobrze zasłonić przed słońcem
    Minusem jest ze zajmuje duzo miejsca w samochodzie Na zakupy i wyjazdy musieliśmy dokupic parasolke
    A teraz kupujesz coś innego? Ten Luca na zdjęciach wygląda na dość kompaktowy po złożeniu, ale wiadomo, że to nie to samo co parasolka. Ja starego McLarena jeszcze mam w razie czego.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Hmmm a jaka ilość tego krwawienia była? Jaki kolor? Długo to trwało? Robiłaś dzisiaj coś co.wymaga wysiłku?

No właśnie miałam dziś zatwardzenie i być może stąd to krwawienie 😩 niewielka ilość ale czerwonej krwi.

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_pra wrote:
    Marzenie, ale krew czy brązowe plamienie? Odpocznij, w ciąży często takie plamienia się zdarzają. Masz możliwość skontaktowania się telefonicznie albo smsowo ze swoim lekarzem?

Ja wiem że plamienia się zdarzają bo plamilam cały pierwszy trymestr... Po prostu wpadłam w panikę, że nie mam się gdzie udać w razie czego 😩

3i499vvjv3ex36x6.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    No właśnie miałam dziś zatwardzenie i być może stąd to krwawienie 😩 niewielka ilość ale czerwonej krwi.
    Kurcze no... Nie wiem co Ci doradzić. Myślę że to może być faktycznie od problemow z wypróżnianiem ale wiadomo, pewności bez.badania nie ma... A łożysko masz wysoko?

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • madziab Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, odnośnie wagi to ja w pierwszej ciąży przytyłam 6kg, ale to z racji uporczywych wymiotów do samego końca (finisz był na 64 kg). Teraz wystartowalam z 63 kg, na chwilę obecną mam 62 (znów wymioty, choć od 2 tyg jest spokój). Zobaczymy na ilu zakończe...

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • MomOfBoys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Ja wiem że plamienia się zdarzają bo plamilam cały pierwszy trymestr... Po prostu wpadłam w panikę, że nie mam się gdzie udać w razie czego 😩
    Spokojnie. Sprawdzasz czy nadal coś się dzieje?

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ