❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirabelka brzmi pysznie ale przez cały czas ciąży odrzuca mnie od zapachu podsmażonej cebuli . Jezu jak mi to śmierdzi 😳
Chociaż pewnie w normalnych okolicznościach przetestowalabym , bo biała kiełbasa smażona zupełnie inaczej smakuje niż ta gotowana . Ja ubolewam , bo moi rodzice zawsze na święta wedza szybki, boczki i karczki .. a teraz będę musiała obejść się smakiem 🙈7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Badania i po badaniach
Póki co jest wszystko w porządku i nie ma powodu do zmartwień 😊 potwierdzona dziewczynka 👧 🥰 😊. Co do imienia, to też nie bardzo możemy dojść do porozumienia więc jeszcze jest to w fazie negocjacji
Dostalam pendriva z filmem, ale coś nie mogę odtworzyć zawartościmam starego lapka więc jeszcze może uda się odpalić na innym kompie.
Dużo zdrówka dziewczyny! Dzięki za kciuki 😊
AgaAgnieszka1989, MartitaS, Kindoll, MomOfBoys, Kropka4, Loczek:), Evli, Malutka_94, ticia9, Mirabelka02, Zozo, m@rzenie, kasia_pra, aniołkowa_mama, agniecha2101, tym_janek, mommy lubią tę wiadomość
-
Powiedzmy 8-10 kiełbasek, do tego biała cebula krojona w piórka, ok 1 kg i paczka śliwek suszonych. Ja lubię połączenie mięsa i owoców, więc daję więcej śliwek. Trzeba to dość obficie polać oliwą, żeby nie przywarło i się nie spaliło, potem oczywiście lepiej ten tłuszczyk sobie darować
Piekę ok. 1,5 godziny do dwóch, z w zależności też od ilości i grubości kiełbasek, w 180 stopniach. Pod koniec dobrze podkręcić temperaturę, zeby sie fajnie przypiekł. Robię to tak na oko.
Naprawdę dobremegson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Kindoll wrote:Dziewczyny, a jakie plany na święta wielkanocne? Spotkacie się z rodziną?
Kindoll, Madzko lubią tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
darkestfear, Kagu3, Mirabelka02, Nadzieja777, Loczek:), Malutka_94, Flara, kasia_pra, Madlene28, MartitaS, megson91, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyMy tez w tym roku pierszy raz swieta spedzimy sami, troche smutno, ale co zrobisz..ja bardzo lubie robic w kuchni, ale jedzonko zrobimy symboliczne, ugotuje żurek i upieke mazurek ze spodem orzechowym, masa bakaliowo powidlowa(daktyle i figi) i na to beza
i to wszystko 👌🏼
Kindoll, Madzko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mirabelka02 wrote:Powiedzmy 8-10 kiełbasek, do tego biała cebula krojona w piórka, ok 1 kg i paczka śliwek suszonych. Ja lubię połączenie mięsa i owoców, więc daję więcej śliwek. Trzeba to dość obficie polać oliwą, żeby nie przywarło i się nie spaliło, potem oczywiście lepiej ten tłuszczyk sobie darować
Piekę ok. 1,5 godziny do dwóch, z w zależności też od ilości i grubości kiełbasek, w 180 stopniach. Pod koniec dobrze podkręcić temperaturę, zeby sie fajnie przypiekł. Robię to tak na oko.
Naprawdę dobre
Ja też lubię połączenie słodkiego z mięsem ☺️
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualnyMniam.
Ja właśnie upiekłam chleb z garnka i wieczorem drożdżówki z dżemem będziemy piec.
U mnie też Święta głównie ze względu na Alicję chce żeby były normalne. Zachowam wszystkie tradycje. Tylko bardzo przykro, że mąż musi pracować, ale mus to mus, a w tym czasie trzeba się cieszyć, że jest ta praca.Kropka4, Mirabelka02, megson91, Bela lubią tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Mniam.
Ja właśnie upiekłam chleb z garnka i wieczorem drożdżówki z dżemem będziemy piec.
U mnie też Święta głównie ze względu na Alicję chce żeby były normalne. Zachowam wszystkie tradycje. Tylko bardzo przykro, że mąż musi pracować, ale mus to mus, a w tym czasie trzeba się cieszyć, że jest ta praca.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
My też wyjątkowo w tym roku sami we dwójkę, a zawsze Święta spędzaliśmy w rodzinnym gronie. W zeszłym roku w lutym przeprowadziliśmy się na swoje i jeden dzień Wielkanocy zrobiliśmy u nas, pełna chata ludzi ale było fajnie. W tym roku siostra się wprowadza na swoje i miała święta u siebie robić no ale wyszło jak wyszło. A teraz planuję upiec babkę i orzechowca chyba, jakieś mięsko zrobię i sałatkę oraz jajka i to wszystko ☺ mąż za zurkiem nie przepada więc nie będę gotować. Święconkę symboliczną zrobię żeby tak przykro nie było.
Dziewczyny zazdroszczę gotujących mężów 😍 mój niestety nie garnie się do kuchni, z resztą wieczorami do domu dopiero wraca. Ale jak mu czas pozwala to czasem coś pomoże, np. obierze ziemniaki, pokroi warzywa no i jest Panem grilla więc dobre i to 😂Mirabelka02 lubi tę wiadomość
-
ja w tamten weekend upiekłam drożdżówki z białym serem, 9 szt. zjedliśmy od razu ... a dzisiaj wykończyliśmy jabłecznik
ja uwielbiam piec słodkości dlatego mam też teraz w domu 2 piekarniki, gorzej potem z moją wagą
na Święta zostajemy w domu i chyba przymierzę się do bezy i sernika, no i oczywiście babkaa na Świąteczny obiad żurek i polędwiczki jak się uda je kupić. I oczywiście jajka faszerowane też zrobię bo uwielbiam.
Upiekłabym pasztet, ale to chyba składniki obecnie nie do dostania, wiec poczeka na lepszy czas -
Ojeju, ja uwielbiam swój pasztet, ale też w tym roku odpuszczam. Nie będę męża wysyłała po zamówienie, już i tak ma listę zakupów do zrobienia, ale staram się z jednego sklepu. A mięso kupujemy na ryneczku, gdzie wiadomo teraz jest trudniej się dostać i nie ma sensu czekać w tych kolejkach.
-
MomOfBoys wrote:Ja te dwa badania też miałam na NFZ z racji wieku. Ale na tym pierwszym dostałam więcej zdjęć i przełączała mi na tryb 3D,z automatu nagrywają na płytę, więc mam pamiątkę. A teraz płytę z tego badania mogę sobie "wsadzić", bo oprócz narządów nic tam nie ma. A ta sama lekarka robiła USG. Tyle, że wczoraj miała zły humor 🙄
Też mam plan, że jeśli sytuacja z 👑 się uspokoi to pójdę gdzieś prywatnie jeszcze. Ale wolę się nie nastawiać.
Fajnie, że dostałaś i zdjęcia i nagranie ☺ ja myślałam, że na NFZ to nic nie dają no i w moim przypadku tak było ale po niedzieli mam połówkowe to podpytam czy chociaż zdjęcie buźki mi dadzą ☺ też się nie nastawiam ale trzeba być dobrej myśli 😊
-
Jeju znowu czytając Was zgłodniałam 🙈 Ja nigdy nic nie piekłam 🤦🏻♀️ ale właśnie przymierzamy się z mężem do zamówienia piekarnika, miejsce dziś w kuchni zrobiliśmy 😁
Nadzieja moi rodzice też co święta wędzą, w te też się nie załapie 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 16:39
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualny
Pyszny wyszedł ❤️ i mega prostytylko nie zapomnij jak wyjmiesz garnek, żeby wrzucić do niego ciasto o tym, że ten garnek jest wrzący. Ja zapomniałam i godzinę siedziałam z ręką w zimnej wodzie i mąż musiał jechać po piankę na oparzenia 😩😅
I jest ogromny , wielkości dużego gara ❤️ zjadłam nawet ja 2 kromki, sprawdzę cukryWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 16:44
Kropka4, MartitaS, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny