X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka brzmi pysznie ale przez cały czas ciąży odrzuca mnie od zapachu podsmażonej cebuli . Jezu jak mi to śmierdzi 😳
    Chociaż pewnie w normalnych okolicznościach przetestowalabym , bo biała kiełbasa smażona zupełnie inaczej smakuje niż ta gotowana . Ja ubolewam , bo moi rodzice zawsze na święta wedza szybki, boczki i karczki .. a teraz będę musiała obejść się smakiem 🙈

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • OranżadA Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania i po badaniach :)
    Póki co jest wszystko w porządku i nie ma powodu do zmartwień 😊 potwierdzona dziewczynka 👧 🥰 😊. Co do imienia, to też nie bardzo możemy dojść do porozumienia więc jeszcze jest to w fazie negocjacji :)
    Dostalam pendriva z filmem, ale coś nie mogę odtworzyć zawartości :( mam starego lapka więc jeszcze może uda się odpalić na innym kompie.

Dużo zdrówka dziewczyny! Dzięki za kciuki 😊

AgaAgnieszka1989, MartitaS, Kindoll, MomOfBoys, Kropka4, Loczek:), Evli, Malutka_94, ticia9, Mirabelka02, Zozo, m@rzenie, kasia_pra, aniołkowa_mama, agniecha2101, tym_janek, mommy lubią tę wiadomość

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu same dziewczynki 😳😳
    U nas 7 znajomych w ciazy 1 dziewczynka 6 chłopców
    Jak urodziłam pierwszego bylo to samo Sami chłopcy :)

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzmy 8-10 kiełbasek, do tego biała cebula krojona w piórka, ok 1 kg i paczka śliwek suszonych. Ja lubię połączenie mięsa i owoców, więc daję więcej śliwek. Trzeba to dość obficie polać oliwą, żeby nie przywarło i się nie spaliło, potem oczywiście lepiej ten tłuszczyk sobie darować :D Piekę ok. 1,5 godziny do dwóch, z w zależności też od ilości i grubości kiełbasek, w 180 stopniach. Pod koniec dobrze podkręcić temperaturę, zeby sie fajnie przypiekł. Robię to tak na oko.

Naprawdę dobre :)

megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll wrote:
    Dziewczyny, a jakie plany na święta wielkanocne? Spotkacie się z rodziną?
    Niestety nie, spędzamy w naszej małej dwu (a niedługo trzy) osobowej rodzince. Takie czasy, odbijemy sobie jak już się to wszystko skończy.

Kindoll, Madzko lubią tę wiadomość

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś chętny na drożdżówkę z serem ? Świeżo upieczone 😋☺

e3dd9c5972f0.jpg

darkestfear, Kagu3, Mirabelka02, Nadzieja777, Loczek:), Malutka_94, Flara, kasia_pra, Madlene28, MartitaS, megson91, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez w tym roku pierszy raz swieta spedzimy sami, troche smutno, ale co zrobisz..ja bardzo lubie robic w kuchni, ale jedzonko zrobimy symboliczne, ugotuje żurek i upieke mazurek ze spodem orzechowym, masa bakaliowo powidlowa(daktyle i figi) i na to beza :) i to wszystko 👌🏼

Kindoll, Madzko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj taka wene zlapalam, ze cala chate wysprzatalam, aż lśni! 😍
    Kropka4, omg! Ale bym pojadla 😭😍 az czuje zapach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 15:21

Kindoll, Kropka4 lubią tę wiadomość

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Powiedzmy 8-10 kiełbasek, do tego biała cebula krojona w piórka, ok 1 kg i paczka śliwek suszonych. Ja lubię połączenie mięsa i owoców, więc daję więcej śliwek. Trzeba to dość obficie polać oliwą, żeby nie przywarło i się nie spaliło, potem oczywiście lepiej ten tłuszczyk sobie darować :D Piekę ok. 1,5 godziny do dwóch, z w zależności też od ilości i grubości kiełbasek, w 180 stopniach. Pod koniec dobrze podkręcić temperaturę, zeby sie fajnie przypiekł. Robię to tak na oko.

Naprawdę dobre :)
    Ale parzoną czy surową pieczesz? Pod przykryciem czy bez?
    Ja też lubię połączenie słodkiego z mięsem ☺️

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam.
    Ja właśnie upiekłam chleb z garnka i wieczorem drożdżówki z dżemem będziemy piec.
    U mnie też Święta głównie ze względu na Alicję chce żeby były normalne. Zachowam wszystkie tradycje. Tylko bardzo przykro, że mąż musi pracować, ale mus to mus, a w tym czasie trzeba się cieszyć, że jest ta praca.

Kropka4, Mirabelka02, megson91, Bela lubią tę wiadomość

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Mniam.
    Ja właśnie upiekłam chleb z garnka i wieczorem drożdżówki z dżemem będziemy piec.
    U mnie też Święta głównie ze względu na Alicję chce żeby były normalne. Zachowam wszystkie tradycje. Tylko bardzo przykro, że mąż musi pracować, ale mus to mus, a w tym czasie trzeba się cieszyć, że jest ta praca.
    Chleb z garnka?? Daj przepis, zobaczę czy się na to porwę 😆

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wyjątkowo w tym roku sami we dwójkę, a zawsze Święta spędzaliśmy w rodzinnym gronie. W zeszłym roku w lutym przeprowadziliśmy się na swoje i jeden dzień Wielkanocy zrobiliśmy u nas, pełna chata ludzi ale było fajnie. W tym roku siostra się wprowadza na swoje i miała święta u siebie robić no ale wyszło jak wyszło. A teraz planuję upiec babkę i orzechowca chyba, jakieś mięsko zrobię i sałatkę oraz jajka i to wszystko ☺ mąż za zurkiem nie przepada więc nie będę gotować. Święconkę symboliczną zrobię żeby tak przykro nie było.

Dziewczyny zazdroszczę gotujących mężów 😍 mój niestety nie garnie się do kuchni, z resztą wieczorami do domu dopiero wraca. Ale jak mu czas pozwala to czasem coś pomoże, np. obierze ziemniaki, pokroi warzywa no i jest Panem grilla więc dobre i to 😂

Mirabelka02 lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tamten weekend upiekłam drożdżówki z białym serem, 9 szt. zjedliśmy od razu ... a dzisiaj wykończyliśmy jabłecznik :)

ja uwielbiam piec słodkości dlatego mam też teraz w domu 2 piekarniki, gorzej potem z moją wagą :)

na Święta zostajemy w domu i chyba przymierzę się do bezy i sernika, no i oczywiście babka :) a na Świąteczny obiad żurek i polędwiczki jak się uda je kupić. I oczywiście jajka faszerowane też zrobię bo uwielbiam.

Upiekłabym pasztet, ale to chyba składniki obecnie nie do dostania, wiec poczeka na lepszy czas

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała surowa, najlepiej firmy HAM :D lepiej piec bez przykrycia, wtedy fajnie się zarumieni, ale wiadomo, trzeba to kontrolować. Istotna jest spora ilość oliwy :)

MomOfBoys lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju, ja uwielbiam swój pasztet, ale też w tym roku odpuszczam. Nie będę męża wysyłała po zamówienie, już i tak ma listę zakupów do zrobienia, ale staram się z jednego sklepu. A mięso kupujemy na ryneczku, gdzie wiadomo teraz jest trudniej się dostać i nie ma sensu czekać w tych kolejkach.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Ja te dwa badania też miałam na NFZ z racji wieku. Ale na tym pierwszym dostałam więcej zdjęć i przełączała mi na tryb 3D,z automatu nagrywają na płytę, więc mam pamiątkę. A teraz płytę z tego badania mogę sobie "wsadzić", bo oprócz narządów nic tam nie ma. A ta sama lekarka robiła USG. Tyle, że wczoraj miała zły humor 🙄
    Też mam plan, że jeśli sytuacja z 👑 się uspokoi to pójdę gdzieś prywatnie jeszcze. Ale wolę się nie nastawiać.

Fajnie, że dostałaś i zdjęcia i nagranie ☺ ja myślałam, że na NFZ to nic nie dają no i w moim przypadku tak było ale po niedzieli mam połówkowe to podpytam czy chociaż zdjęcie buźki mi dadzą ☺ też się nie nastawiam ale trzeba być dobrej myśli 😊

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Evli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju znowu czytając Was zgłodniałam 🙈 Ja nigdy nic nie piekłam 🤦🏻‍♀️ ale właśnie przymierzamy się z mężem do zamówienia piekarnika, miejsce dziś w kuchni zrobiliśmy 😁

Nadzieja moi rodzice też co święta wędzą, w te też się nie załapie 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 16:39

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Flara Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Ktoś chętny na drożdżówkę z serem ? Świeżo upieczone 😋☺

e3dd9c5972f0.jpg

Ale ładne ci wyszły, jak z cukierni !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 16:42

Kropka4 lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24497ac15fcb.png

a76acc362300.jpg

Pyszny wyszedł ❤️ i mega prosty :) tylko nie zapomnij jak wyjmiesz garnek, żeby wrzucić do niego ciasto o tym, że ten garnek jest wrzący. Ja zapomniałam i godzinę siedziałam z ręką w zimnej wodzie i mąż musiał jechać po piankę na oparzenia 😩😅
    I jest ogromny , wielkości dużego gara ❤️ zjadłam nawet ja 2 kromki, sprawdzę cukry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 16:44

Kropka4, MartitaS, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, daj Ty mi tu przepis🙏 upiekę małej 😍

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ