X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Flara Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll wrote:
    Dziewczyny, a jakie plany na święta wielkanocne? Spotkacie się z rodziną?

My siedzimy w domu, za duże ryzyko. Czyli święta w trójkę.
    Obawiam się że może nie udać mi się pojechać nawet po rzeczy po córce do rodziców, bo to jeszcze długo potrwa, najgorsze dopiero przed nami. I nie wiem co wymyślić :(

Kindoll lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta w domu z mężem. A jak będzie ze 20 stopni to się śmialiśmy ze u teściów na tarasie postawimy stolik i się kawy z termosu z nimi przez szybę napijemy 🙂
    Nawet nie wiem czy jajca farbować w tym roku i koszyczek robić ... jakiś taki człowiek zdemotywowany jak widzi jak to wszystko wyglada ... 😕

oar89n739mpxwn5r.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy raz w życiu samotne święta . Do tej pory zawsze rodzinnie. Ale jak mus to mus. Wole teraz pocierpieć i szybciej się z nimi spotkać niż Saną z siebie to przedłużać moim brakiem nieodpowiedzialności .

Chociaż samotne to pierwszy raz w życiu w trójkę wiec jest to mocno pocieszające :)

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Evli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też uziemieni we dwójkę w domu. Dobrze że chociaż mi się jeden żurek w domu uchował 🙏🏻 bo do polskiego sklepu iść nie możemy 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 13:42

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w domu sami. Też nie mam weny, ale postanowiłam się wziąć za siebie, wygrzebać jakieś wielkanocne ozdoby (zdecydowanie więcej mam na Boże Narodzenie), utnę trochę forsycji do wazonu, jak jeszcze będą, zamówiłam wiosenne poduszki. W ramach akcji wspierania ogrodników mam zamiar nakupić żółtych tulipanów. I tak zawsze tak robiłam. Piekę babkę, na pewno zrobimy koszyczek wielkanocny i po raz pierwszy poszukiwanie słodkości w ogrodzie w ramach Zajączka. Zrobimy też kartkę wielkanocną, którą roześlemy mmsem do rodziny. Myślę, że spróbujemy też pomalować jajka, chociaż mamy tylko akwarele, a nie wiem czy uda się mężowi kupić zwykle plakatówki. W niedzielę zjemy śniadanie bardziej uroczyście. Wszystko ze względu na córkę. Święta to wyjątkowy czas, ona już wszystko rozumie i chcę, żeby już tworzyły się wspomnienia, chociaż atmosfera jest przytłaczająca.
    Nie będę za to sprzątać niewiadomo jak ani gotować ile wlezie, skoro będziemy sami. Upiekę jeszcze jakiś sernik, podrzucimy teściom, może jakis wege pasztet. Do tego faszerowane jajka i żurek i już:) Zdecydowanie mam szansę zrobić to na spokojnie, powoli, bez spiny i zamierzam z tego skorzystać :)

Nadzieja777, Kindoll lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    My też w domu sami. Też nie mam weny, ale postanowiłam się wziąć za siebie, wygrzebać jakieś wielkanocne ozdoby (zdecydowanie więcej mam na Boże Narodzenie), utnę trochę forsycji do wazonu, jak jeszcze będą, zamówiłam wiosenne poduszki. W ramach akcji wspierania ogrodników mam zamiar nakupić żółtych tulipanów. I tak zawsze tak robiłam. Piekę babkę, na pewno zrobimy koszyczek wielkanocny i po raz pierwszy poszukiwanie słodkości w ogrodzie w ramach Zajączka. Zrobimy też kartkę wielkanocną, którą roześlemy mmsem do rodziny. Myślę, że spróbujemy też pomalować jajka, chociaż mamy tylko akwarele, a nie wiem czy uda się mężowi kupić zwykle plakatówki. W niedzielę zjemy śniadanie bardziej uroczyście. Wszystko ze względu na córkę. Święta to wyjątkowy czas, ona już wszystko rozumie i chcę, żeby już tworzyły się wspomnienia, chociaż atmosfera jest przytłaczająca.
    Nie będę za to sprzątać niewiadomo jak ani gotować ile wlezie, skoro będziemy sami. Upiekę jeszcze jakiś sernik, podrzucimy teściom, może jakis wege pasztet. Do tego faszerowane jajka i żurek i już:) Zdecydowanie mam szansę zrobić to na spokojnie, powoli, bez spiny i zamierzam z tego skorzystać :)

Zazdroszczę trochę tego, ze masz chociaż dla kogo , jednak jak ma się dzieci to insczej to wyglada . U Nas wątpię żeby było aż tak świątecznie . No chyba , ze mojego męża poniesie, bo od gotowania u nas jest on wiec cała nadzieja jeszcze w nim i jego wenie świątecznej 😁

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll wrote:
    Moje imię to typowy hit jednego sezonu tj. lat 80 - Karolina, ale kolejne Karoliny w klasie spotkałam dopiero w liceum i to 2 na raz :P Tylko akurat one miały tak charakterystyczne nazwiska (jedna jak owad, a druga jak kwiatek), że miały ksywki, a do mnie właściwie jako jedynej mówili po imieniu. Więc wspominam neutralnie.

Sama też wybieram imię "z czołówki", bo takie mi się podoba i dodatkowo to na cześć mojego dziadka.

Kindoll no to piąteczka ja też Karolina :D

• Niki86 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest raz dziewczynka,raz chlopczyk,więc sama nie wiem 😂 we wtorek mam wizytę u mojej ginekolog a w środę połówkowe prywatnie.Pierszy raz będę u tego lekarza,mam nadzieję,że będzie ok. I może w końcu się dowiem na 100 % kto tam siedzi. Ruchy czuję bardzo mocno,wierci się czasem okropnie i widać już kopniaki i lekkie fale na brzuchu . Ale jak chce pokazać mężowi albo corce,to nagle cisza.raz im się udało zobaczyc 😂 i brzuch mam już wielki,aż się boję jaki będzie na końcówce.z córka miałam ogromnyyyy 😂 Do tego boli mnie często kręgosłup bo mam skolioze i nadal dokuczają mdłości.Ale zaczynam tyć,najbardziej w biodrach i udach.Brak ruchu,ciągle siedzenie w domu i niestety są efekty.Dla dziecka nie mam jeszcze nic kupione,ani jednej rzeczy.Jakos wydaje mi się ,że do porodu jeszcze tak dalekooo 😂
    Na święta planuje zrobić coś dobrego do jedzenia,upiec babkę.Zrobimy też palmę i przygotujemy koszyczek, bo córka chce.pisanki też zrobimy,przynajmniej będziemy miały jakieś zajęcie,żeby się nie nudzić 😉

Mirabelka02 lubi tę wiadomość

5djyflw11ba2jkjl.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Zazdroszczę trochę tego, ze masz chociaż dla kogo , jednak jak ma się dzieci to insczej to wyglada . U Nas wątpię żeby było aż tak świątecznie . No chyba , ze mojego męża poniesie, bo od gotowania u nas jest on wiec cała nadzieja jeszcze w nim i jego wenie świątecznej 😁

To prawda, że dla niej jest mi łatwiej i mnie motywuje, bo już naprawdę mogę z nią zrobić dużo rzeczy i ma to zupełnie inny wymiar. Ale warto też zadbać o siebie :)

Zawsze możecie zrobić zdjęcia i pokazać córce jej pierwsze, brzuszkowe jeszcze Święta Wielkanocne z koszyczkiem, baziami czy co tam lubicie :) Ja w pierwszej ciąży nie miałam nastroju do takich rzeczy, ale na sesję brzuszkową się skusiłam i użyłam zdjęć z niej do fotoksiążki na roczek. Możecie pomyśleć o takiej fotopamiątce z czasu ciąży, jeśli macie chwilę czasu, żeby na to poświęcić i jakoś zająć głowę w tym czasie.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zazdroszczę męża, który gotuje 😍 mój mąż ma w repertuarze jajecznicę, naleśniki i makaron z pesto :D

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko mój mąż gotuje :D ja nie bardzo lubię jak już to wolę coś upiec ;)

Mirabelka02 lubi tę wiadomość

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się nie wybiebaramy także święta w domu na dole mieszka teściowa i ciągle z nią mamy kontakt więc we trójkę spędzimy i raczej też jakoś nastroju nie mam by coś pichcić więc pewnie tylko śniadanie i obiad upiecze się jakieś ciasto i to wszystko bo kto to później będzie jadl😐

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imienia to w szkole podstawowej jak średniej a nawet na studiach byłam jedyna osoba o imieniu Marcelina i czasem zdarzały się jakieś lekkie ucinki ale nie wspominam źle tych czasów i jakiego dogryzania wrecz całe życie zawsze byłam i jestem dumna z mojego imienia tak mi się podoba😁

tym_janek lubi tę wiadomość

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Super wiadomości 😊 kolejna dziewczyna do ekipy. Dobrze będą mieli Wasi chłopcy dziewczyny ;)
    Moi chłopcy może też skorzystają, bo dwa trzy lata różnicy to tak akurat 😆 Szkoda że dziewczyny z innych województw.

Mirabelka02, agniecha2101 lubią tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll wrote:
    Dziewczyny, a jakie plany na święta wielkanocne? Spotkacie się z rodziną?
    My spędzamy święta tylko z dziećmi. Pierwsze święta które muszę przygotować całkiem sama 😲 a gotować nie lubię, chociaż muszę dla dzieci 😉
    Liczę na to, że teściowa podzieli się żurkiem, bo ja nigdy nie robiłam 😆 ja w zamian sernik zrobię, bo to mi wychodzi. Mamy taki patent, że teściowa zostawia czasem rzeczy dla nas w bagażniku w swoim aucie. Mąż podjeżdża, zabiera, czasem coś zostawi od nas i wraca do domu 😁

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Dziewczyny jak rozmiarówka z Sinsay’a? Chodzi mi o bodziaki i pajacyki, wychodzą normalnie ?

W moim odczuciu są malutkie, ale mam małe doświadczenie.

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w temacie świątecznych smakołyków to polecam Wam, jeśli lubicie i jecie, pieczoną białą kiełbasę z suszonymi śliwkami i cebulą 😍 Przygotowuje się to w 5 minut, potem tylko piecze, ale jest pyszne :) Nigdy nie lubiłam gotowanej białej kiełbasy, ale taka pieczona to zupełnie inna sprawa.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Wielkanoc samotnie
    U nas niestety ja gotuję Choć teraz jak ja jem co innego i chlopaki co innego to maz czasem sie bierze ale repertuar ma bardzo okrojony ;)

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Dziewczyny jak rozmiarówka z Sinsay’a? Chodzi mi o bodziaki i pajacyki, wychodzą normalnie ?

Sinsay

Mi sie wydają w rozmiarze ewentualne troszke mniejszy

Jak cos to da to moge zmierzyć spodnie body pajace i bluzy To sobie porównasz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 14:51

Madzko lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    A tak w temacie świątecznych smakołyków to polecam Wam, jeśli lubicie i jecie, pieczoną białą kiełbasę z suszonymi śliwkami i cebulą 😍 Przygotowuje się to w 5 minut, potem tylko piecze, ale jest pyszne :) Nigdy nie lubiłam gotowanej białej kiełbasy, ale taka pieczona to zupełnie inna sprawa.
    Pieczoną lubię 👍 Jak robisz?

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ