Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak to przecudowne uczucie ❤️ Tak bardzo tego pragnęłam przez tak długi czas aż w końcu się doczekałam tego cudu 🤗 Jestem przeszczęśliwa móc tego wszystkiego doświadczać ☺️

Madlene28, MartitaS, Nadzieja777, Loczek:) lubią tę wiadomość

• Madlene28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Ja te dwa badania też miałam na NFZ z racji wieku. Ale na tym pierwszym dostałam więcej zdjęć i przełączała mi na tryb 3D,z automatu nagrywają na płytę, więc mam pamiątkę. A teraz płytę z tego badania mogę sobie "wsadzić", bo oprócz narządów nic tam nie ma. A ta sama lekarka robiła USG. Tyle, że wczoraj miała zły humor 🙄
    Też mam plan, że jeśli sytuacja z 👑 się uspokoi to pójdę gdzieś prywatnie jeszcze. Ale wolę się nie nastawiać.

Jeśli mogę się wtrącić to ja ani z poprzedniej, ani z tej ciąży nie mam żadnych nagrań. No chyba, że sama sobie nagram telefonem badanie. Jednak wątpię, żeby w tym czasie było to możliwe

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z każdego prenatalngo mam.5-10 zdjęć pljs film z badania

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia też mam zawsze, ale filmu z badania płatnego i na kasę chorych nie mam żadnego. Teraz z połówkowych też się nie spodziewam. Może gdybym poszła specjalnie odpłatnie do kliniki to bym dostała, ale bardziej zależy mi, żeby pójść do mojej dr i dowiedzieć się po prostu, że wszystko jest w porządku. ;)

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Oj przeważają u nas dziewczynki
    👧- 27
    👦-13
    35 osób z listy nie ma potwierdzonej płci. Ale też nie kojarzę, czy każda się odzywa..czekamy ❤️

Kagu wpisz mnie proszę na termin 09.09 dziewczynka, a z imieniem to chyba do porodu zostaniemy bo nie umie podjąć żadnej decyzji 😩

oar89n739mpxwn5r.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Kagu wpisz mnie proszę na termin 09.09 dziewczynka, a z imieniem to chyba do porodu zostaniemy bo nie umie podjąć żadnej decyzji 😩
    U nas może być podobnie. Bo mi od jakiegoś czasu podoba się imię Emilia, i w zasadzie żadne inne mi nie pasuje, a mężowi się nie podoba 😄 Ale pewnie i tak ja zdecyduję, bo to moja wyczekana córeczka 😊

Niki345, Namyria, tym_janek lubią tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką glukozę polecacie ? Smakową czy bezsmakowa? W saszetce czy gotową w butelce do wypicia ?

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    U nas może być podobnie. Bo mi od jakiegoś czasu podoba się imię Emilia, i w zasadzie żadne inne mi nie pasuje, a mężowi się nie podoba 😄 Ale pewnie i tak ja zdecyduję, bo to moja wyczekana córeczka 😊

My narazie mówimy do niej „mała Gabi” bo mąż nazywa mnie Gabi 😂 (dłuższa historia skąd się to wzięło 😂 ), jednak zgodnie stwierdziliśmy ze nie może zostać Gabrysia...
    No i teraz już mi się tak Gabi osłuchało że nic innego mi nie pasuje, a coś musi..

oar89n739mpxwn5r.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile tutaj jest Magda. Wita Magda Magdaleny ;) ja miałam zawsze problem bo mama dała mi na imię Magda nie Magdalena a w każdych papierach miałam wpisane Magdalena dopiero jak zrobili mi dowód to ludzi zaczęli zwracać uwagę na poprawnosc mojego imienia.

Powodzenia na wizytach.

A i wpiszcie mi synka. 😘, Chciałam nie wiedzieć ale jak na ostatnim USG rozszerzył nogi to nie było co udawać że nie widzę co jest hehe. Wie tak jest synek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 10:31

Niki345, MomOfBoys, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina90 wrote:
    Jaką glukozę polecacie ? Smakową czy bezsmakowa? W saszetce czy gotową w butelce do wypicia ?

Jestem 2 dni po i polecam do picia pomarańczową, smakuje jak gęsta, wygazowana fanta ;)
    Generalnie myślałam ze będzie dramat z wypiciem, ale do przeżycia ;)

oar89n739mpxwn5r.png
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała taką sytuację, że w klasie byłyście wy i jeszcze jedna, albo i więcej dziewczynek z tym samym imieniem? Wspominacie to neutralnie, pozytywnie czy jako traumę dzieciństwa?
    Mój mąż uważa za krzywdzące dla dziecka dawanie mu jednego z najpopularniejszych imion jakie są, właśnie dlatego, że potem w klasie jest kilka takich osób i można zyskać jakieś niefajne przezwisko. Dla mnie problemy niezrozumiałe, bo sama w naszym pokoleniu mam rzadkie bardzo imię i tak się składało, że w klasie miałam tylko raz 2 Bartoszów i jeden był Bartosz, drugi Bartek i było spoko.
    Tak się składa, że absolutnie jedyne imię które podoba się nam obojgu dla chłopca, to imię z czołówki ostatnich lat... Stąd to pytanie do was <3
    Miałam w klasie jeszcze jedną dziewczyne o tym samym imieniu, na Nią wołali Ewka-konewka, na mnie Ewka-marchewka. Mója psychika na tym nie ucierpiała, choć nie wiem jak w przypadku dziecka, które byłoby wrażliwe na przezwiska.

tym_janek lubi tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    ...
    A i wpiszcie mi synka. 😘, Chciałam nie wiedzieć ale jak na ostatnim USG rozszerzył nogi to nie było co udawać że nie widzę co jest hehe. Wie tak jest synek.
    Też mam bezwstydnika 🤣

Mildred lubi tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys (A raczej MomOfBoysAndGirl :D) chodzi mi o badanie prenatalne z 3 trymestru, 28-32 tydzień. Ja w poprzedniej ciąży miałam, chociaż przechodziłam ją książkowo i bez zarzutu, teraz też będę mieć, więc myślałam, że to taki standard :) Teraz lekarz też mnie zapytał czy chcę film, ale zdecydowałam poczekać do kolejnego badania. Ze zwykłych wizyt mam tylko zdjęcia.

Madlene28, piękny brzuszek, ale jakie nooogiii😍

To ja chyba jestem dziwna, bo dla mnie wypicie tej glukozy to nie było żadne straszne przeżycie.

Madlene28, agniecha2101 lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj mieliśmy śniadanie na słodko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 02:14

Evli, Madzko, Kropka4, nick nieaktualny, megson91, m@rzenie, agniecha2101, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo truskawki 😍 jak za mną chodzą truskawki ostatnio. W moim intermarche nie ma, do dalszych sklepów iść nie można, targi zamknęli 😔😞

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Ile tutaj jest Magda. Wita Magda Magdaleny ;) ja miałam zawsze problem bo mama dała mi na imię Magda nie Magdalena a w każdych papierach miałam wpisane Magdalena dopiero jak zrobili mi dowód to ludzi zaczęli zwracać uwagę na poprawnosc mojego imienia.

Powodzenia na wizytach.

ja na studiach miałam Magdę i wiecznie musiała prostować, że jest Magda a nie Magdalena😀

Ja w pierwszej ciąży miałam zwykłą glukozę i nie było dla mnie jakieś tragedii, ale też nie miałam żadnych mdłości ani nadwrażliwości na zapachy. w tej ciąży może już być gorzej bo zdarzają się rzeczy które mi nie podchodzą, i w ogóle odrzuciło mnie od słodkiego.

3bb28da322.png[/url]
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do ciążowych cukrzyków:
    Wedle waszych rad (bo nie wiem kiedy diabetolog się uda) od wczoraj małe posiłki, nic słodkiego (kawałek ciemnej czekolady bo bym zwariowała) i chleb żytni na zakwasie.
    Na glukometrów:
    Na czczo 81
    Po godzinie 98
    To chyba jest lepiej, hm?

oar89n739mpxwn5r.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    O mamo truskawki 😍 jak za mną chodzą truskawki ostatnio. W moim intermarche nie ma, do dalszych sklepów iść nie można, targi zamknęli 😔😞
    Ja ogólnie staram się nie kupować takich owoców ppza sezonem, bo to nie jest to i sama chemia, ale wczoraj mąż kupił kilka w warzywniaczku i miałyśmy z dziewczynami powiew lata ;)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Ile tutaj jest Magda. Wita Magda Magdaleny ;) ja miałam zawsze problem bo mama dała mi na imię Magda nie Magdalena a w każdych papierach miałam wpisane Magdalena dopiero jak zrobili mi dowód to ludzi zaczęli zwracać uwagę na poprawnosc

To witaj w klubie ;) mam to samo :D kiedys babka w urzędzie jak wyrabiałam dowód sie ze mna kłóciła bo mowie nazwisko i Magda a ona Magdalena a ja znowu Magda a ona znowu swoje 🙈 ja do niej w koncu mowie ze nie mam na imie Aleksandra i nie zdrobnilam sobie na Ola, mam na imie Magda ! To zrobila glupia minę ale zawzięcie sie ze mną kłóciła :/

Mildred lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Jestem 2 dni po i polecam do picia pomarańczową, smakuje jak gęsta, wygazowana fanta ;)
    Generalnie myślałam ze będzie dramat z wypiciem, ale do przeżycia ;)
    Tą w butelce miałaś ???

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ