❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MomOfBoys wrote:Ja te dwa badania też miałam na NFZ z racji wieku. Ale na tym pierwszym dostałam więcej zdjęć i przełączała mi na tryb 3D,z automatu nagrywają na płytę, więc mam pamiątkę. A teraz płytę z tego badania mogę sobie "wsadzić", bo oprócz narządów nic tam nie ma. A ta sama lekarka robiła USG. Tyle, że wczoraj miała zły humor 🙄
Też mam plan, że jeśli sytuacja z 👑 się uspokoi to pójdę gdzieś prywatnie jeszcze. Ale wolę się nie nastawiać.
Jeśli mogę się wtrącić to ja ani z poprzedniej, ani z tej ciąży nie mam żadnych nagrań. No chyba, że sama sobie nagram telefonem badanie. Jednak wątpię, żeby w tym czasie było to możliwe -
Zdjęcia też mam zawsze, ale filmu z badania płatnego i na kasę chorych nie mam żadnego. Teraz z połówkowych też się nie spodziewam. Może gdybym poszła specjalnie odpłatnie do kliniki to bym dostała, ale bardziej zależy mi, żeby pójść do mojej dr i dowiedzieć się po prostu, że wszystko jest w porządku.
-
Kagu3 wrote:Oj przeważają u nas dziewczynki
👧- 27
👦-13
35 osób z listy nie ma potwierdzonej płci. Ale też nie kojarzę, czy każda się odzywa..czekamy ❤️
Kagu wpisz mnie proszę na termin 09.09 dziewczynka, a z imieniem to chyba do porodu zostaniemy bo nie umie podjąć żadnej decyzji 😩 -
Madzko wrote:Kagu wpisz mnie proszę na termin 09.09 dziewczynka, a z imieniem to chyba do porodu zostaniemy bo nie umie podjąć żadnej decyzji 😩
Niki345, Namyria, tym_janek lubią tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
MomOfBoys wrote:U nas może być podobnie. Bo mi od jakiegoś czasu podoba się imię Emilia, i w zasadzie żadne inne mi nie pasuje, a mężowi się nie podoba 😄 Ale pewnie i tak ja zdecyduję, bo to moja wyczekana córeczka 😊
My narazie mówimy do niej „mała Gabi” bo mąż nazywa mnie Gabi 😂 (dłuższa historia skąd się to wzięło 😂 ), jednak zgodnie stwierdziliśmy ze nie może zostać Gabrysia...
No i teraz już mi się tak Gabi osłuchało że nic innego mi nie pasuje, a coś musi.. -
Ile tutaj jest Magda. Wita Magda Magdaleny
ja miałam zawsze problem bo mama dała mi na imię Magda nie Magdalena a w każdych papierach miałam wpisane Magdalena dopiero jak zrobili mi dowód to ludzi zaczęli zwracać uwagę na poprawnosc mojego imienia.
Powodzenia na wizytach.
A i wpiszcie mi synka. 😘, Chciałam nie wiedzieć ale jak na ostatnim USG rozszerzył nogi to nie było co udawać że nie widzę co jest hehe. Wie tak jest synek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 10:31
Niki345, MomOfBoys, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Paulina90 wrote:Jaką glukozę polecacie ? Smakową czy bezsmakowa? W saszetce czy gotową w butelce do wypicia ?
Jestem 2 dni po i polecam do picia pomarańczową, smakuje jak gęsta, wygazowana fanta
Generalnie myślałam ze będzie dramat z wypiciem, ale do przeżycia -
tym_janek wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała taką sytuację, że w klasie byłyście wy i jeszcze jedna, albo i więcej dziewczynek z tym samym imieniem? Wspominacie to neutralnie, pozytywnie czy jako traumę dzieciństwa?
Mój mąż uważa za krzywdzące dla dziecka dawanie mu jednego z najpopularniejszych imion jakie są, właśnie dlatego, że potem w klasie jest kilka takich osób i można zyskać jakieś niefajne przezwisko. Dla mnie problemy niezrozumiałe, bo sama w naszym pokoleniu mam rzadkie bardzo imię i tak się składało, że w klasie miałam tylko raz 2 Bartoszów i jeden był Bartosz, drugi Bartek i było spoko.
Tak się składa, że absolutnie jedyne imię które podoba się nam obojgu dla chłopca, to imię z czołówki ostatnich lat... Stąd to pytanie do wastym_janek lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Mildred wrote:...
A i wpiszcie mi synka. 😘, Chciałam nie wiedzieć ale jak na ostatnim USG rozszerzył nogi to nie było co udawać że nie widzę co jest hehe. Wie tak jest synek.Mildred lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
MomOfBoys (A raczej MomOfBoysAndGirl
) chodzi mi o badanie prenatalne z 3 trymestru, 28-32 tydzień. Ja w poprzedniej ciąży miałam, chociaż przechodziłam ją książkowo i bez zarzutu, teraz też będę mieć, więc myślałam, że to taki standard
Teraz lekarz też mnie zapytał czy chcę film, ale zdecydowałam poczekać do kolejnego badania. Ze zwykłych wizyt mam tylko zdjęcia.
Madlene28, piękny brzuszek, ale jakie nooogiii😍
To ja chyba jestem dziwna, bo dla mnie wypicie tej glukozy to nie było żadne straszne przeżycie.Madlene28, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Mildred wrote:Ile tutaj jest Magda. Wita Magda Magdaleny
ja miałam zawsze problem bo mama dała mi na imię Magda nie Magdalena a w każdych papierach miałam wpisane Magdalena dopiero jak zrobili mi dowód to ludzi zaczęli zwracać uwagę na poprawnosc mojego imienia.
Powodzenia na wizytach.
A i wpiszcie mi synka. 😘, Chciałam nie wiedzieć ale jak na ostatnim USG rozszerzył nogi to nie było co udawać że nie widzę co jest hehe. Wie tak jest synek.
ja na studiach miałam Magdę i wiecznie musiała prostować, że jest Magda a nie Magdalena😀
Ja w pierwszej ciąży miałam zwykłą glukozę i nie było dla mnie jakieś tragedii, ale też nie miałam żadnych mdłości ani nadwrażliwości na zapachy. w tej ciąży może już być gorzej bo zdarzają się rzeczy które mi nie podchodzą, i w ogóle odrzuciło mnie od słodkiego.[/url]
-
Pytanie do ciążowych cukrzyków:
Wedle waszych rad (bo nie wiem kiedy diabetolog się uda) od wczoraj małe posiłki, nic słodkiego (kawałek ciemnej czekolady bo bym zwariowała) i chleb żytni na zakwasie.
Na glukometrów:
Na czczo 81
Po godzinie 98
To chyba jest lepiej, hm? -
Evli wrote:O mamo truskawki 😍 jak za mną chodzą truskawki ostatnio. W moim intermarche nie ma, do dalszych sklepów iść nie można, targi zamknęli 😔😞
-
Mildred wrote:Ile tutaj jest Magda. Wita Magda Magdaleny
ja miałam zawsze problem bo mama dała mi na imię Magda nie Magdalena a w każdych papierach miałam wpisane Magdalena dopiero jak zrobili mi dowód to ludzi zaczęli zwracać uwagę na poprawnosc
To witaj w klubiemam to samo
kiedys babka w urzędzie jak wyrabiałam dowód sie ze mna kłóciła bo mowie nazwisko i Magda a ona Magdalena a ja znowu Magda a ona znowu swoje 🙈 ja do niej w koncu mowie ze nie mam na imie Aleksandra i nie zdrobnilam sobie na Ola, mam na imie Magda ! To zrobila glupia minę ale zawzięcie sie ze mną kłóciła
Mildred lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Madzko wrote:Jestem 2 dni po i polecam do picia pomarańczową, smakuje jak gęsta, wygazowana fanta
Generalnie myślałam ze będzie dramat z wypiciem, ale do przeżycia*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI