❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
Madlene28, m@rzenie, MomOfBoys, MartitaS, Kropka4, Nadzieja777, ticia9, Kagu3, Starająca, Malutka_94, to_tylko_ja, Madzko, Evli, Mirabelka02, Niki345, Bela, megson91, agniecha2101, mommy, Loczek:), tym_janek lubią tę wiadomość
-
Uff, super:) czyli nie tylko ja tak rosnę hah. Piękny brzusio ;*
U mnie nie dość, że brzuch, to jeszcze biust nie mieści mi się już teraz w staniki do karmienia z poprzedniej ciąży 😅 będzie ciekawieIskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam na imię Magdalena i w przedszkolu i podstawówce miałam w klasach jeszcze dwie koleżanki o takim imieniu z tego jedna z ławki 😋 Nawet moja najbliższą kuzynka rok młodsza odemnie się tak nazywa bo takie to było popularne imię. Absolutnie mi to nie przeszkadzało. Mój mąż też miał ten argument ale on też ma popularne imię w naszym roczniku i tłumaczyła mu ze ani ja ani on nie byliśmy tym skrzywdzeni więc jest to o wiele bezpieczniejsze. Jak ktoś jest przebojowy z nietypowym imieniem to super ale co jak dziecko będzie nieśmiałe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 07:42
tym_janek lubi tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Mirabelka02 wrote:MomOfBoys, i tak lepsze ujęcia będą na tym ostatnim usg prenatalnym, może wtedy będą choć trochę lepsze czasy dla nas i nie będzie takich cyrków z wizytami
Ja mam z tego usg film z pierwsza córeczką, jak przewraca oczami. Uwielbiam go. Mam go na pulpicie w komputerze i jeśli już przy nim usiądę, co zdarza się rzadko, to zawsze go obejrzę.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
MomOfBoys wrote:Jakim ostatnim usg prenatalnym? Ja mam tylko dwa takie usg: prenatalne z 12 tyg i połówkowe z 21-22 tyg.
Nadzieja777 lubi tę wiadomość
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Namyria wrote:Ja mam na imię Magdalena i w przedszkolu i podstawówce miałam w klasach jeszcze dwie koleżanki o takim imieniu z tego jedna z ławki 😋 Nawet moja najbliższą kuzynka rok młodsza odemnie się tak nazywa bo takie to było popularne imię. Absolutnie mi to nie przeszkadzało. Mój mąż też miał ten argument ale on też ma popularne imię w naszym roczniku i tłumaczyła mu ze ani ja ani on nie byliśmy tym skrzywdzeni więc jest to o wiele bezpieczniejsze. Jak ktoś jest przebojowy z nietypowym imieniem to super ale co jak dziecko będzie nieśmiałe?
tym_janek lubi tę wiadomość
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
madziab wrote:Pewnie chodzi o usg w 30 tygodniu, które tez należy do obowiązkowych...
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Kagu3 wrote:Oj przeważają u nas dziewczynki
👧- 27
👦-13
35 osób z listy nie ma potwierdzonej płci. Ale też nie kojarzę, czy każda się odzywa..czekamy ❤️
Mi mozesz dopisać chlopca Antek. Jak coś to sie zmieni ale mam nadzieje, ze nie👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
darkestfear wrote:Ja w ogole dzisiaj zrobilam cala liste wyprawkowa ❤️ I zamowilam 16 ciuszkow w 5.10.15 super ceny! chyba rozmiar 56 to tak akurat? Zastanawialam sie czy nie lepiej 62 🤔
Ja zopaytuje sie narazie tylko w 62. Rozmiaru 56 mam chyba ze 3 sztuki ale wstrzymam sie z tym kupowaniem do końcówki ciazy, zobaczymy czy dziecko bedzie z tych wiekszych . Bo moja corka miala 58 cm jak sie urodzila i nosiła odrazu 62 wiec wiem ze 56 moze mi sie nie przydać .darkestfear lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
kciuki za dzisiejsze wizyty
Mom- jeszcze raz gratulacje
co do imienia- wolałam być czwartą Anią w klasie niż jedyną Dżesiką czy PalomąMomOfBoys, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Mi ginekolog mówiła, że jeśli pierwsze dwa badania prenatalne są dobre to nie ma potrzeby robić tego USG prenatalnego w III trymestrze. Ale tak rozmawiałam z mężem i jeśli ta pandemia minie to może zrobimy to III USG żeby mógł zobaczyć dzidzie (bo teraz nie może chodzić ze mną na wizyty i szkoda mi go) i mieć pamiątkę w postaci zdjęć 3D czy filmiku. Bo te dwa pierwsze mam na NFZ i nawet zdjęcia nie dostałam. Teraz na połówkowych zapytam grzecznie czy jest taka możliwość.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Hej, ja też mam na imię Magdalena. W podstawówce byłam sama w klasie ale w liceum było nas już trzy i zawsze jak nauczyciel wzywał do odpowiedzi Magdę to padało pytanie "która?". Teraz u mojego syna ma w przedszkolu jest dwóch Filipów i tamten został Filipem a mój jest już Filip + nazwisko. Tu niestety minus bo tak się przyzwyczaił, że jak ktoś go pyta o imię to od razu odpowiada już z nazwiskiem.
Kagu mi możesz wpisać narazie dziewczynkę.
Czekam na połówkowe, aby mieć stu procentową pewność i muszę się przestawić bo do tej pory miałam przeczucie na chłopca i jakoś tak mi zostało, że do brzucha mówię jak do chłopczyka. Za to w pierwszej ciąży do połowy mówiłam do dziewczynki a okazało się że był chłopiec. Tak więc moje przeczucia w tym względzie się bardzo mylą.[/url]
-
Iskierka87 wrote:Madlene oj tak ze stanikami też mam problem. Na zdj i wgl noszę teraz sportowe bo tylko te pasują 🙈
Ja ratuję się tymi do karmienia największymi jakie mam, ale już teraz są lekko przyciasne. Nam kobietom to się jednak nie dogodzi 😅 przed ciążą narzekalam na zbyt mały rozmiar, teraz narzekam, że będę miała duże rozciągnięte wory po karmieniu 😅...
Kagu, jeśli mogę to jeszcze tylko mała uwaga, że na pierwszej stronie mam wpisanego chłopca z czerwonym serduszkiem, a reszta ma niebieskie 😊 myślę, że to się jednak nie zmieni, a nasz synuś będzie miał imię NikodemIskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też mam w tej ciąży bóle kręgosłupa zwłaszcza w odcinku lędźwiowym. A która to ciąża u Ciebie? Czujesz już ruchy maluszka?
Haha być może kolor tego serduszka cały czas sieje u mnie wątpliwości -
nick nieaktualnyMadlene28 wrote:Też mam w tej ciąży bóle kręgosłupa zwłaszcza w odcinku lędźwiowym. A która to ciąża u Ciebie? Czujesz już ruchy maluszka?
Haha być może kolor tego serduszka cały czas sieje u mnie wątpliwości
To moja pierwsza ciąża długo wyczekanaRuchy już czuje codziennie choć są jeszcze delikatne ale z dnia na dzień stają się intensywniejsze
-
Kropka4 wrote:Mi ginekolog mówiła, że jeśli pierwsze dwa badania prenatalne są dobre to nie ma potrzeby robić tego USG prenatalnego w III trymestrze. Ale tak rozmawiałam z mężem i jeśli ta pandemia minie to może zrobimy to III USG żeby mógł zobaczyć dzidzie (bo teraz nie może chodzić ze mną na wizyty i szkoda mi go) i mieć pamiątkę w postaci zdjęć 3D czy filmiku. Bo te dwa pierwsze mam na NFZ i nawet zdjęcia nie dostałam. Teraz na połówkowych zapytam grzecznie czy jest taka możliwość.
Też mam plan, że jeśli sytuacja z 👑 się uspokoi to pójdę gdzieś prywatnie jeszcze. Ale wolę się nie nastawiać.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Piękne uczucie, prawda? Właśnie tego nie mogłam się doczekać od początku
mój mały jest bardzo aktywny zarówno w dzień jak i w nocy. Obudziłam się do wc po 5 to tak dokazywał, że nie mogłam zasnąć do 7 😅
Myślałam, że nie będę tak przeżywać jak pierwszą ciążę, ale jednak każda jest inna i wyjątkowa ❤ Mam zdecydowanie mniej czasu, żeby się na niej skupiać, ale ruchy są niesamowite i niepowtarzalne.Nadzieja777, Loczek:), tym_janek lubią tę wiadomość