WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Dzień dobry wszystkim 🤗

f14441cff251.jpg
    Ojeju. Takie śniadanko to moje marzenie 😍

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że skóra głowy też mi się mocno przesusza i nie wiem czu już mi się łupież nie pojawił 😞 jak z nim walczyć w ciąży ? Polecicie jakiś szampon ? Ja ogólnie mam problematyczną skórę głowy i cienkie włosy 😞

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Zauważyłam, że skóra głowy też mi się mocno przesusza i nie wiem czu już mi się łupież nie pojawił 😞 jak z nim walczyć w ciąży ? Polecicie jakiś szampon ? Ja ogólnie mam problematyczną skórę głowy i cienkie włosy 😞

A nie zmieniłaś ostatnio szamponu lub dobrze splukujesz odżywkę ?
    Pamiętaj dobierając szampon, ze powinno się go dobierać do rodzaju skory głowy a dopiero potem do struktury włosów :)
    szampon przeciwłupieżowy to ostateczność z racji jego bardzo chemicznego składu, tak naprawdę w większości przypadków łupież jest po prostu sucha skóra głowy wymagająca nawilżenia .

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z intymniejszy (chociaż nie wiem czy takowe istnieją w ciąży 🙂)
    Czy macie problem z uplawami? U mnie po prostu jakaś masakra. Muszę wymieniać 3-4 razy dziennie wkładkę, pytałam gin to powiedziała ostatnio ze jesli nie ma zapachu i kolor jest białawy to wszystko ok.
    A jednak trochę mnie to martwi bo ilości dosłownie od rana są uciążliwe ...

oar89n739mpxwn5r.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Czy macie problem z uplawami? U mnie po prostu jakaś masakra. Muszę wymieniać 3-4 razy dziennie wkładkę, pytałam gin to powiedziała ostatnio ze jesli nie ma zapachu i kolor jest białawy to wszystko ok.

Ja mam ale to przez aplikowanie luteiny 🤔

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż nie dostał tej glukozy w butelce tylko w saszetce kupił. I mam pytanie do was, czy to na miejscu w laboratorium mi rozpuszcza czy muszę mieć już wcześniej w domu przygotowane. To moje pierwsze badanie i jestem ciemna w tym :)

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni zrobią w laboratorium

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    A nie zmieniłaś ostatnio szamponu lub dobrze splukujesz odżywkę ?
    Pamiętaj dobierając szampon, ze powinno się go dobierać do rodzaju skory głowy a dopiero potem do struktury włosów :)
    szampon przeciwłupieżowy to ostateczność z racji jego bardzo chemicznego składu, tak naprawdę w większości przypadków łupież jest po prostu sucha skóra głowy wymagająca nawilżenia .

Kiedyś popełniłam ten błąd i używałam wysuszajacych szamponow żeby zmniejszyć przetłuszczanie się włosów i wtedy zafundowałam sobie łupież. A teraz od ponad roku używam szamapon i odżywkę z tej samej serii z Garniera miód&propolis. W międzyczasie fryzjerka poleciła mi szampon naturalny insight daily use. Nie należał do najtańszych ale miał być dobry ale po nim też dostałam łupieżu. Ja juz nie wiem czym mam myć tę głowę 😞 Nadzieja poratuj bo Ty masz doświadczenie

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Dzień dobry wszystkim ☺Mam białawe upławy od kilku tygodni i podobno to normalne, a nie aplikuje luteiny. Lekarka twierdzi że to hormony i obfitsze wydzielanie śluzu. Według niej bardzo istotna jest konsystencja i zapach, więc jeżeli to zwykłe upławy to nie ma czym się martwić ☺

Madzko lubi tę wiadomość

• Zozo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam masakrę z tymi uplawami :/ jak spie bez majtek noca to mam wrazenie ze sie posikalam :/

Kurde jak mi humor siostra popsula. Chxiala zeby wyslac jej zdjecie naszego wózka i nic nie napisala czy fajny czy nie tylko pokaz bo mi sie wydaje ze to ten co nam chcieli WCiSNĄĆ :/ i nagadała ze taki ciulowy bo mechanizm składania sie psuje :/ czy cos tam i ludzie ciagle na reklamacje oddają ...

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Kiedyś popełniłam ten błąd i używałam wysuszajacych szamponow żeby zmniejszyć przetłuszczanie się włosów i wtedy zafundowałam sobie łupież. A teraz od ponad roku używam szamapon i odżywkę z tej samej serii z Garniera miód&propolis. W międzyczasie fryzjerka poleciła mi szampon naturalny insight daily use. Nie należał do najtańszych ale miał być dobry ale po nim też dostałam łupieżu. Ja juz nie wiem czym mam myć tę głowę 😞 Nadzieja poratuj bo Ty masz doświadczenie

Z drogerii bardzo ciężko dobrać coś co nie uczula, dodatkowo pamiętaj, ze szampon nalezy zmieniać max co 2-3 miesiące, bo inaczej będzie przynosiło to efekt odwrotny od zamierzonego .
    Z szamponów które ja bardzo polecam to : na pierwszym miejscu jest dla mnie szampon i odżywka z olejem z konopii wellnes turkusowe , sa fantastyczne, Niestety drogie ( ok 150 zł za szampon i odżywkę po 500ml ) , natomiast jest bardzo wydajny, pieknie pachnie i fantastycznie nawilża włosy i skore nie obciążając wlosow co jest ważne w Twoim przypadku ., później świetne szampony są z kemona ( tez niestety drugie ale warte swojej ceny ) , w ich przypadku dobierasz sobie szampon do swojego rodzaju skory głowy i włosów , bardzo fajne są tez szampony z artego z olejkiem arganowym lub seria 44 ( ok 115 zł za litr szamponu i litr odżywki ) . Wszystkie są one przetestowane przeze mnie, bo z racji łojotokowego zapalenia skory głowy muszę bardzo uważać co stosuje , bo zaraz wszystko mnie swędzi. Jeżeli zdecydujesz się na zakup środków fryzjerskich to posprawdzaj sobie najpierw czy hurtownie fryzjerskie internetowe nie maja np w ofercie sprzedaży próbek tak byś mogła sobie przetestować .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 12:37

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja tez mam masakrę z tymi uplawami :/ jak spie bez majtek noca to mam wrazenie ze sie posikalam :/

Kurde jak mi humor siostra popsula. Chxiala zeby wyslac jej zdjecie naszego wózka i nic nie napisala czy fajny czy nie tylko pokaz bo mi sie wydaje ze to ten co nam chcieli WCiSNĄĆ :/ i nagadała ze taki ciulowy bo mechanizm składania sie psuje :/ czy cos tam i ludzie ciagle na reklamacje oddają ...

Nie przejmuj się nią. To jest Wasz wybór , to Tobie ma się on podobać i to Ty będziesz go użytkować . Nie miło ze strony siostry. W razie czego powiedz jej , ze jeśli się popsuje kupisz sobie inny , a od tego są reklamacje żeby w razie czego z nich korzystać.
    Moj tez jeśli się już pojawi ( bo składam wniosek już tydzień i szlak mnie trafia !) napewno będzie powodem kontrowersji z racji specyficznego wyglądu ale mam to w nosie 🤔 nie przejmuj się ! Wiem jak to potrafi popsuć humor ale olej to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 12:38

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, Ja też mam dość bezpośrednią siostrę i jak coś wypali to często mi w pięty idzie, a jako że jestem typem wrażliwca to później analizuje poł dnia. Pewnie nie miała nic złego na myśli a wszystko co jest używane potrafi się psuć, ale to nie oznacza że tobie się zepsuje więc olej ☺

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:

Jak dobrze kojarzę to kupiłaś cybex priam a to wózki z wyższej półki i chyba Tym_Janek ma taki i jest zadowolona (jak się mylę to mnie poprawcie ). Może Ci zazdrości. Moja rok starsza siostra tez taka jest. Ja pierwsza wychodziłam za mąż i pierwsza urzadzalam dom to tez mnie pytała gdzie co kupiłam i za ile i za wszelką cenę chciała to kupić w lepszej cenie albo też negowała że to z tej firmy jest lepsze a to takie i owakie i też mi przykro było bo jej zdaniem wszystko co ona kupiła jest lepsze i fajniejsze. Mi też niektóre jej wybory się nie podobały ale nie komentowałam tego bo wiem jakie to przykre. A z jej ust chyba nigdy pochwały nie usłyszałam także nie martw się 😙 nikt za Ciebie życia nie przeżyje 😙

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Madzko Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem starszą siostrą, mam dwa lata młodszego brata i sama łapie się na ciągłym krytykowaniu jego wyborów, nie mówiąc już k wyborach jego narzeczonej. Nie robię tego celowo, to chyba podświadomie siedzi taka chęć doradzenia i wykazania się że starszy oznacza mądrzejszy, choć w rzeczywistości wcale tak nie jest ☺️
    Także nie ma co się przejmować siostrami, my po prostu takie jesteśmy, no ale jak przychodzi co do czego to prawda jest taka ze lepszej przyjaciółki jak siostra nie znajdziecie ❤️

oar89n739mpxwn5r.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózków: póki nie wsadzimy bobasa i nie poużywamy w różnych warunkach to tak na prawdę nikt nam nie powie czy jest spoko czy nie. Trochę jak z wakacjami i hotelem: ile ludzi tyle opinii.
    My już wozek mamy (Bugaboo Cameleon) i nagle mój mąż zaczął się interesować wozkami. Stwierdził ze nasz wozek „nie ma stajla” bo widział takie owalne, designerskie 😂
    Uśmiałam się z niego, że zostanie instamamą i będzie z tym do niczego nie nadającym się wózkiem (poza lanserskimi fotami) jeździł po osiedlu 🤣🤣🤣
    Eh, Ci faceci ❤️

oar89n739mpxwn5r.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mamusiu! patrzcie co kupiłam dziś 😍
    4820142f4be2.jpg

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • zazu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo nie przejmuj sie, to Tobie ma sie podobac wozek. Nie wiem czemu ludzie uwazaja ze maja prawo takie komentarze rzucac.

Nadzieja dzisiaj wazny dzien, skonczony 22 tydzien to granica po ktorej nie mowi sie juz o poronieniu (w razie przedwczesnego urodzenia) tylko o porodzie przedwczesnym. Takze piateczka :)
    I strasznie mi przykro ze tak wyglada sytuacja z Twoja firma ;/ Bardzo to niesprawiedliwe.

TymJanek wolalabym byc 10 Kasia w klasie niz miec wyrozniajace sie dziwne imie. Takze jak dla mnie popularne imiona nie sa problemem. I syn i teraz corka maja imiona z czolowki popularnosci... No ale co poradze ze akurat takie nam sie podobaly. Nie mam bardzo popularnego imienia w swoim roczniku ale zdarzalo sie spotkac imienniczke w szkole czy w innych okolicznosciach i takie sytuacje byly u mnie na plus zdecydowanie. Zadnej traumy :D

U mnie uplawy bardzo obfite ale codziennie laduje 4 tabletki luteiny, co kilka dni Macmiror no i mam zalozony pessar wiec musze sie przemeczyc. Wkladke zmieniam kilka razy dziennie.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Zozo nie przejmuj sie, to Tobie ma sie podobac wozek. Nie wiem czemu ludzie uwazaja ze maja prawo takie komentarze rzucac.

Nadzieja dzisiaj wazny dzien, skonczony 22 tydzien to granica po ktorej nie mowi sie juz o poronieniu (w razie przedwczesnego urodzenia) tylko o porodzie przedwczesnym. Takze piateczka :)
    I strasznie mi przykro ze tak wyglada sytuacja z Twoja firma ;/ Bardzo to niesprawiedliwe.

TymJanek wolalabym byc 10 Kasia w klasie niz miec wyrozniajace sie dziwne imie. Takze jak dla mnie popularne imiona nie sa problemem. I syn i teraz corka maja imiona z czolowki popularnosci... No ale co poradze ze akurat takie nam sie podobaly. Nie mam bardzo popularnego imienia w swoim roczniku ale zdarzalo sie spotkac imienniczke w szkole czy w innych okolicznosciach i takie sytuacje byly u mnie na plus zdecydowanie. Zadnej traumy :D

U mnie uplawy bardzo obfite ale codziennie laduje 4 tabletki luteiny, co kilka dni Macmiror no i mam zalozony pessar wiec musze sie przemeczyc. Wkladke zmieniam kilka razy dziennie.

5teczka Zazu ❤️ A ten 6 miesiąc to się w końcu zaczyna dziś czy za tydzień ? 🤔 wiem, ze liczą się tyg ale jakiś 6 miesiąc to brzmi tak poważnie 😁 choć nie wiem dlaczego ale jakoś wewnętrznie czekam na 26tc. Nie mam pojęcia czemu ale chyba dopiero wtedy zrozumiem, ze już bliżej niż dalej i, ze nic nam nie grozi ( wiem, ze wszystko może się zdarzyć ale chce w końcu odpuścić ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 13:34

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    o mamusiu! patrzcie co kupiłam dziś 😍
    4820142f4be2.jpg
    O jaaaa, od razu poczułam zapach i smak z dzieciństwa 💗

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ