X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie przejdę rekrutacji do Salve to rozważam Madurowicza w którym sama się urodziłam 😁 i Medeor. Mam głeboką nadzieję że nie zarażę się koronawirusem 😓 bo wtedy poród w Zgierzu.

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja jestem potwierdzeniem, że spokojne dziecko w brzuchu nie musi oznaczać spokojnego dziecka poza nim :D moja pierwsza córka nie była najruchliwsza, aż czasami musiałam ją sprowokować, żeby doliczyć się ruchów (pod koniec ciąży), na szczęście zawsze w ciągu godziny się odzywała odpowiednią ilość razy. No i wieczorami też zawsze się odzywała, jak jak już odpoczywałam, Ale w ciągu dnia było ciężko. Za to była bardzo, bardzo, ale to bardzo angażującym, głośnym dzieckiem, wymagającym ciągłego noszenia i obecności :) Słabo spała, samotne leżenie na macie mogę policzyć na palcach jednej ręki. Jest, jak to się mówi, temperamentna, ale najwspanialsza 😊

Także teraz się cieszę, bo póki co mała fika częściej niż jej siostra :D Czuję ruchy regularnie codziennie, właściwie w każdej pozycji już są odczuwalne, jednak wiadomo najwcześniej podczas leżenia czy siedzenia. Odpowiada też czasem na nasze zaczepki.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    W salve.od 30 tyg rekrutacja Sprzęt maja i porody juz tylko na nfz Jakas afera byla ze pacjentki płaciły na prywatny a oni jeszcze z nfz kase ciągneli.

Pierwsze rodziłam w Pabianicach moja gin wtedy tam pracowala Sama opieke wspominam dobrze Ale ordynator i zastępca (który niestety byl przy moim porodzie,choć byl to za duze slowo) porażka

Właśnie weszłam na strony tych szpitali i zaczęłam czytać co tam piszą, czyli wychodzi na to że jednak Medeo trochę lepszy? A mają ten odział neonatologiczny?
    Patrze na stronę pabianickiego szpitala i nazwiska swojego lekarza nie widzę.. kurcze muszę się go zapytać czy jeszcze tam pracuje. Raczej większość dobrych opinie słyszałam o PCM ale i negatywne się też zdążają. Ważne żeby albo trafić na super położna albo ja wynająć- opłacić. Nie mam pojęcia jak to się odbywa i czy w każdym szpitalu. Jejku jaka ja jestem zielona w tych tematach🙈

W Madurowiczu kiedyś leżałam na patologii i z obserwacji podejście i zachowanie lekarzy bardzo profesjonalne.
    YoYo- nawet tak nie mów wypluj to słowo...!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 11:11

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy obu ciazach bardzo ruchliwe dzieci Syn przez piesze 3 mies oaza spokoju Nie musilam go nosić sam lezal na.macie lub w bujaku, potem mu sie zmieniło:) juz w wieku 3 lat na wizycie u psycholog (zaburzony rozwoj mowy) mowili ze jest wcześnie narazie ale trzeba będzie obsewowac w kierunku adhd bo.ku wukazuj znaczna nadpobudliwość

m3sxqqmz9ufod68y.png

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Właśnie weszłam na strony tych szpitali i zaczęłam czytać co tam piszą, czyli wychodzi na to że jednak Medeo trochę lepszy? A mają ten odział neonatologiczny?
    Patrze na stronę pabianickiego szpitala i nazwiska swojego lekarza nie widzę.. kurcze muszę się go zapytać czy jeszcze tam pracuje. Raczej większość dobrych opinie słyszałam o PCM ale i negatywne się też zdążają. Ważne żeby albo trafić na super położna albo ja wynająć- opłacić. Nie mam pojęcia jak to się odbywa i czy w każdym szpitalu jejku jaka ja jestem zielona w tych tematach🙈

W Madurowiczu kiedyś leżałam na patologii i z obserwacji podejście i zachowanie lekarzy bardzo profesjonalne.
    YoYo- nawet tak nie mów wypluj to słowo...!

Może Twoj lekarz ma tylko dyzury? Moj lekarz z tego co pamiętam na stałe w CZMP jest a w czwartki ma dyury w Pabianicach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 11:14

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może, bo on też w dwóch z tego co pamietam w PCM i w CZMP również pracuje ale nie wiem czy nadal to jest aktualne. Na wizycie się go zapytam. A twój prowadzący jest z Łodzi ?

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Pabianic

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela w Medeorze niesety nie mają oddziału neonatologicznego. Tylko taki podstawowy sprzęt.

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    U mnie przy obu ciazach bardzo ruchliwe dzieci Syn przez piesze 3 mies oaza spokoju Nie musilam go nosić sam lezal na.macie lub w bujaku, potem mu sie zmieniło:) juz w wieku 3 lat na wizycie u psycholog (zaburzony rozwoj mowy) mowili ze jest wcześnie narazie ale trzeba będzie obsewowac w kierunku adhd bo.ku wukazuj znaczna nadpobudliwość

Tak nagle mu się zmieniło ? Chłopcy na ogół później zaczynają mówić. Mam koleżankę ktorej córka ma 5 lat i dopiero teraz idzie się z nią dogadać. Jak miała 4 to nawet nie mogłam jej zrozumieć, dopiero przedszkole wpłynęło na jej lepszą mowę. A co może być powodem adhd ?

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zęby wcześnie dostal i zaczelo się:) 2 godziny drzemki 2godziny placzu i tak na okrągło ale do roku cale uzębienie było
    Teraz ma 6 lat i sie dogadasz ale bardzo duzo pracy przy tym bylo

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Z Pabianic
    To wydaje mi się że chodzimy do tego samego ginekologa.:)

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owczarek?

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Tak nagle mu się zmieniło ? Chłopcy na ogół później zaczynają mówić. Mam koleżankę ktorej córka ma 5 lat i dopiero teraz idzie się z nią dogadać. Jak miała 4 to nawet nie mogłam jej zrozumieć, dopiero przedszkole wpłynęło na jej lepszą mowę. A co może być powodem adhd ?
    Moja córka też przez pierwszy rok można powiedzieć oaza spokoju a teraz diabeł wcielony. Na wszystko się wspina a jak coś nie po jej myśli to wrzask albo płacz. Nie usiedzi minuty. Ale mam nadzieję że to nie adhd 🙈

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas minelo tak po 3 rż wiec jest nadzieja :)

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to miała być odpowiedź do AgaAgnieszka 😅 Sorry ale czasami to nie ogarniam.

A tak z innej beczki. Czy w związku z pandemią chodzicie normalnie na wizyty kontrolne, badania rutynowe etc?

• Bela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie😮 Dariusz Owczarek. Ale ten świat jest mały:)

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    U nas minelo tak po 3 rż wiec jest nadzieja :)
    Po 3 roku? 😱 Matko, to mnie "pocieszyłaś" 🤣 Długa droga przede mną..

AgaAgnieszka1989 lubi tę wiadomość

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YoYo85 wrote:
    Dzień dobry wszystkim 😊

Sorry że tak nie na temat ale mam pytanie. Czy są wsród Was może dziewczyny z Łodzi i okolic?

Ja jestem z okolic Łodzi, a dokładniej Aleksandrowa :) do Salve mam najbliżej, ale jeżeli nic się nie zmieni to urodze w Matce Polce tak jak pierwsza córkę. Tam pracuje mój lekarz i wiem że jemu przy porodzie mogę w pełni zaufać:) choć będę miała do przejechania całe miasto

YoYo85 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że jest tak pięknie na dworze dzisiaj, że aż szkoda mi jeszcze bardziej że siedzimy w zamknięciu. Od rana jestem z córka na ogródku i słonko tak pięknie grzeje że opalam nóżki:)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YoYo85 wrote:
    Jeśli nie przejdę rekrutacji do Salve to rozważam Madurowicza w którym sama się urodziłam 😁 i Medeor. Mam głeboką nadzieję że nie zarażę się koronawirusem 😓 bo wtedy poród w Zgierzu.
    Z tego co wiem to Zgierz ma odremontowana porodowke, choć nie byłam to nie potwierdzę.

U mnie koleżanka z pracy w tamtym roku rodziła w Salve. Pierwszy poród w Pabianicach był dla niej trauma bo urodził naturalnie prawie 5kg syna. A drugi poród więc zapisała się do Salve gdzie obiecali jej CC, a ostatecznie także przy porodzie stwierdzili że jak za pierwszym razem urodziła 5 kg to i za drugim razem da radę, A drugi syn ważył 5600 🙄

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ