❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamuska ja obecnie czuję juz przez cały dzień o różnych porach. Na początku czułam z rana jak leżałam i wieczorem jak się położyłam, a teraz to czuję jak siedzę, stoję i leżę. Wcześniej takie smyrnięcia a teraz coraz mocniej takie kopniaczki jakby mnie coś szturchało od środka czasem lżej czasem mocniej po kilka razy pod rząd 😊 fajne uczucie chociaż podejrzewam, że łożysko na przedniej ścianie mi amortyzuje te odczucia.
Dziewczyny a słyszałam ze na początku nie ma potrzeby dawać żadnych płynów do kąpieli dla maluszka a jeśli już to kropelke. Dopiero jak zaczyna pełzać/raczkować. I smarować też niby nie trzeba jak to jest ? A ciemieniuche wystarczy wyczesac czy nałożyć jakąś oliwke ?
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Ja się też już zapisałam do położnej. Jesteśmy tak umówione, że gdybym potrzebowała, to mam dzwonić do niej i jeśli będzie w stanie pomóc przez telefon, to pomoże, a jak nie to będziemy kombinować
jak się uspokoi trochę sytuacja, to mam dzwonic i umówić się na zwiedzanie porodówki
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
nick nieaktualnyKropka4 wrote:Mamuska ja obecnie czuję juz przez cały dzień o różnych porach. Na początku czułam z rana jak leżałam i wieczorem jak się położyłam, a teraz to czuję jak siedzę, stoję i leżę. Wcześniej takie smyrnięcia a teraz coraz mocniej takie kopniaczki jakby mnie coś szturchało od środka czasem lżej czasem mocniej po kilka razy pod rząd 😊 fajne uczucie chociaż podejrzewam, że łożysko na przedniej ścianie mi amortyzuje te odczucia.
Dziewczyny a słyszałam ze na początku nie ma potrzeby dawać żadnych płynów do kąpieli dla maluszka a jeśli już to kropelke. Dopiero jak zaczyna pełzać/raczkować. I smarować też niby nie trzeba jak to jest ? A ciemieniuche wystarczy wyczesac czy nałożyć jakąś oliwke ?
Na ciemienuche jak jest grubsza skorupka to nałożyć oliwke odczekać chwilę i wyczesać.
Kropka4, tym_janek lubią tę wiadomość
-
U nas też na pupę Linomag zielony, czasami, kilka razy Bepanthen jak było zaczerwienienie. Do kąpieli używałam coś z MomMe lub Babydream, ale na początku to znikome ilości i tylko rozpuszczone w wodzie. Teraz używamy Hippa dla starszej i myślę, że nie będę kupowała nic innego, to też dobre kosmetyki
Ale też nie mieliśmy nigdy problemów skórnych. A, przepraszam, na początku jak miała taka schodzącą skórę ze stópek i dłoni to wlewałam do wody Emolium, bo kupiłam jeszcze w ciąży, ale to tylko kilka dni i myślę, że mogłoby się bez tego obejść.
Ruchy czuję codziennie, raz mocniej, raz słabiej. Teraz po świątecznych ciastach mocno fikała, uderzała tak od środka, były to dość mocne ruchy. A czasami są tylko delikatne puknięcia. Z kolei jak przygotowywałam na Święta jedzenie to byłam tak zagoniona, że nawet nie skupiałam się na tym. Wieczorem dopiero poczułam. Czuję najczęściej podczas siedzenia i leżenia, ale zdarza się też podczas chodzenia:)
Ta córeczka jest zdecydowanie bardziej ruchliwa niż pierwsza. W pierwszej ciąży bardziej się tym martwiłam, późno zaczęłam czuć ruchy i nie było ich dużo. Natomiast córka moja jest bardzo temperamentna, więc nie wynikało to raczej z jej usposobieniaMyślę, że mogło na to wpłynąć łożysko, które było z przodu, teraz mam na tylnej ścianie. Ale wszystko było z nią w jak najlepszym porządku
Powodzenia na wizytach! Na pewno będzie dobrze -
Ja nie smarowałam małej niczym. Chciałam robić jej na wieczór masaże oliwką i kilka razy tak spróbowałam, ale nie zadzialało to u nas. Oliwkę miałam z Babydream i zużyłam całą na włosy. Raczej nie ma potrzeby smarować niczym jeśli nie ma żadnych problemów.
Na ciemieniuchę miałam coś z Ziajki i wystarczyło. Nie było jej dużo, więc szybko się z tym uporałam. Wystarczyło natłuścić i wyczesać. -
U nas do kąpieli szły emolienty (Oilatum, Emolium) z racji skazy białkowej i krostek i późniejszego AZS. Na pupę bepanthen się super sprawdził i zwykle mycie po każdej kupie szarym mydłem, na ciemieniuchę Oliwka i wyczesywanie, a kremu też używaliśmy Oilatum a później Bioderma Atoderm. Synek miał żółtaczkę poporodową i po naswietlaniach strasznie wysuszoną, aż pękająca skórę.
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Dziewczyny, my mamy dzisiaj połówkowe o 16:30 🤞🏻
Kagu mi nie wpisała 🥺 proszę o kciuki! 💜aniołkowa_mama, Niki345, Madlene28, ticia9, Madzko, Kropka4, m@rzenie lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
megson91 wrote:Dziewczyny, my mamy dzisiaj połówkowe o 16:30 🤞🏻
Kagu mi nie wpisała 🥺 proszę o kciuki! 💜
Powodzenia !!megson91 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Marta35 wrote:Cześć dziewczyny ☺️ Mam wizytę za pół godziny i stresuje się strasznie,niby mała kopała dziś ale i tak się stresuje.Chora głowa 😉
Marta35 lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
megson91 wrote:Dziewczyny, my mamy dzisiaj połówkowe o 16:30 🤞🏻
Kagu mi nie wpisała 🥺 proszę o kciuki! 💜🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
nick nieaktualnyMamuska, ja czuje roznie, raz mocniej raz slabiej, ale juz w zasadzie w kazdej pozycji, siedzac, stojac tez
dzisiaj w nocy mala dawala ostro popalic, z pol h wiercila sie jak nie wiem co, a o 7 nad ranem jak bylam do meza przytulona na lyzeczke, tak ze brzuchem tykalam tylka to tez zaczela kopac dobre 10minut i maz sie obudzil i mowi”o matko jak ona mnie skopala po tylku” 😂 faktycznie mocno kopala, ale zdziwilam sie, ze tak to poczul 🤣
Mamuśka☺️, Kropka4, m@rzenie, Evli, megson91 lubią tę wiadomość
-
U nas na pupę najlepszy był alantan plus, ale używaliśmy i używamy go tylko jak pojawiło się jakieś zaczerwienienie, a w codziennej pielęgnacji nie używaliśmy niczego.
Sudokrem dla nas za ciężki był.
Do mycia na początku nie używaliśmy niczego, jak u córki pojawił się trądzik niemowlęcy + sucha skóra na nóżkach, dermatolog zaleciła nam kosmetyki Cetaphil (zarówno do kąpieli jak i balsam)
Z ciemieniucha do tej pory mamy problem, wraca nam od czasu do czasu, pomaganiu nas żel na ciemieniuchę z emolium. U nas obstawiają ze to przez alergie, ciemieniucha wraca i jest ciężka do zwalczenia.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Wizyta jutro aktualnaaaa ... taraaaa . Super !
A teraz w oknie wypatruje kuriera i czekam na niego jak dziecko na Mikołaja 😁😁😁Niki345, Kindoll, ticia9, megson91 lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
darkestfear wrote:Mamuska, ja czuje roznie, raz mocniej raz slabiej, ale juz w zasadzie w kazdej pozycji, siedzac, stojac tez
dzisiaj w nocy mala dawala ostro popalic, z pol h wiercila sie jak nie wiem co, a o 7 nad ranem jak bylam do meza przytulona na lyzeczke, tak ze brzuchem tykalam tylka to tez zaczela kopac dobre 10minut i maz sie obudzil i mowi”o matko jak ona mnie skopala po tylku” 😂 faktycznie mocno kopala, ale zdziwilam sie, ze tak to poczul 🤣
Jeszcze w brzuszku i już atakuje tatusia 😅darkestfear lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUfff,ja już po. Mam trochę mieszane uczucia, z jednej strony super wszystko ładnie się rozwija. Mała już nie taka mała,bo ponad 700 g, macha łapkami, połykała płyn, serduszko ok , wymiary też w normie, ale... Szyjka mi się podobno skraca,ma 2.95 a miała 3.40, więc mam przepisana luteinę i polegiwanie. Z tym, że ja od trzech miesięcy poleguje, więc nie wiem jak bardziej mogę polegiwac 😉
Kropka4, Kindoll, Niki345, MomOfBoys, ticia9, Mirabelka02, Kagu3, Mildred, m@rzenie, Iskierka87, darkestfear, Zozo, MartitaS, Madlene28, Evli, aniołkowa_mama, Malutka_94, megson91, Bela, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja777 wrote:Wizyta jutro aktualnaaaa ... taraaaa . Super !
A teraz w oknie wypatruje kuriera i czekam na niego jak dziecko na Mikołaja 😁😁😁
Mnie też te zakupy dla małego cieszą jakbym niewiadomo co kupowała 😂 chyba nawet z ciuchów dla siebie się tak nie cieszyłam jak z tych malutkich dla synka 😅 wczoraj już projektowałam pokoik, myślałam jak ustawić mebelki i jak pomalować ściany. Poki co maluszek będzie spał z nami ale jego pokoik będzie miejscem do przewijania i karmienia. Może czasem na dzienne drzemki tam trafi.
-
Marta35 wrote:Ufff,ja już po. Mam trochę mieszane uczucia, z jednej strony super wszystko ładnie się rozwija. Mała już nie taka mała,bo ponad 700 g, macha łapkami, połykała płyn, serduszko ok , wymiary też w normie, ale... Szyjka mi się podobno skraca,ma 2.95 a miała 3.40, więc mam przepisana luteinę i polegiwanie. Z tym, że ja od trzech miesięcy poleguje, więc nie wiem jak bardziej mogę polegiwac 😉
Ale szybko rośnie 😍 super, że z córeczką wszystko dobrze ale faktycznie z tą szyjką nieciekawie...
-
Kropka4 wrote:Mnie też te zakupy dla małego cieszą jakbym niewiadomo co kupowała 😂 chyba nawet z ciuchów dla siebie się tak nie cieszyłam jak z tych malutkich dla synka 😅 wczoraj już projektowałam pokoik, myślałam jak ustawić mebelki i jak pomalować ściany. Poki co maluszek będzie spał z nami ale jego pokoik będzie miejscem do przewijania i karmienia. Może czasem na dzienne drzemki tam trafi.
My postanowiliśmy na razie urządzić pokoik małej w naszej sypialni. Mam jeden dodatkowy pokoj ( mieszkanie w bloku, salon połączony z kuchnia, sypialnia i pokoj) ale mam w nim garderobę i wyjście na balkon łączący pokoj i sypialnie wiec stwierdziliśmy, ze sypialnie przerobiony pod mała a garderoba będzie nadal garderoba , dokupimy szafę i będziemy mieć wygodnie trzymać ciuszki i cała resztę. Dodatkowo wygodnie będzie jak mała będzie spać w sypialni niż tam , bo dzięki temu zwierzaki będą mieć swobodny dostęp na balkon a sypialnia będzie zamykana jako azyl dla małej . Już próbuje wyobrazić sobie co gdzie i jak. Pomyślałam, ze z takich niezbędnych rzeczy chce mieć w sypialni komodę z przewijakiem i łóżeczko. No i ta dostawkę obok łóżka choć ciagle się zastanawiam jak to pogodzić. Bardzo chce mieć łóżeczko . To jest dla mnie taki nieodłączny element wyposażenia malucha. Natomiast ta dostawka tez jest dość spora. Wiec muszę łóżko umiejscowić tak by wszystko zmieścić 🤔 coś jeszcze jest potrzebne za takiego niezbędnego wyposażenia? Ciuszki w garderobie, rzeczy kosmetyczne w łazience , niezbędne w sypialni w komodzie obok łóżeczka. Jeśli o czymś zapomniałam pomóżcie 🤔7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️