X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Zaczynamy mały maraton wizyt 🙂 codziennie ktoś wizytuje i tak do końca tygodnia, jutro jeszcze MomOfBoys

Także będzie to tydzień pozytywnych wiadomości, pięknych zdjęć tych słodkich pyszczków i chociaż trochę oderwania się od tej szarej rzeczywistości.

Jak ja się nie mogę doczekać tego wózka🤔🤔☺️ A jak się okaże ciulowy to się mocno zdenerwuje ! Cholerna epidemia. Zamiast coś oglądać, dotknąć to zostaje internet 😞

Niki345 lubi tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę w czwartek, ale u mnie teraz to krótka wizyta na sprawdzenie szyjki i pobranie wymazu czy e.coli się udało wyleczyć. USG nie będzie niestety

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Zaczynamy mały maraton wizyt 🙂 codziennie ktoś wizytuje i tak do końca tygodnia, jutro jeszcze MomOfBoys
    Ja Wam życzę dziewczyny udanych wizyt 😘
    Moja, ze względu na to, że niespodziewanie odbyła się dwa tyg temu, została przesunięta na koniec miesiąca (bo na nfz mam raz na 4 tygodnie). Jutro będę tylko dzwonić żeby im przypomnieć o przedłużeniu L4.
    Córcia ostro się rozpycha ostatnimi dniami, więc jestem spokojna i nie mam ciśnienia na wcześniejszą wizytę 😄

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro o 17 mam wizytę. Mam nadzieję, że się odbędzie bo ostatnio 3 godziny przed mi lekarz odwołał 🥴 trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki! ☺️
    Z serii pytań wyprawkowych: jakie marki kosmetyków dla noworodka polecacie?

oar89n739mpxwn5r.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Dzień dobry Mamuśki! ☺️
    Ja do dziś używam do kąpieli Sylveco dla dzieci. Na pupę Linomag zielony. I to tyle u nas z kosmetyków ☺️

Madzko, agniecha2101 lubią tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️ Mam wizytę za pół godziny i stresuje się strasznie,niby mała kopała dziś ale i tak się stresuje.Chora głowa 😉

Nadzieja777, Niki345 lubią tę wiadomość

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35, kciukasy ✊❤

Marta35 lubi tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Dzień dobry Mamuśki! ☺️
    u nas też linomag do pupy i w razie kryzysu sudocrem. A do kapieli jak corka byla mala używałam Oillan. Teraz kupuje jej Hippa, ale mysle ze malemu na poczatku tez kupie Oillan :)
    i miałam też sporo kosmetyków z MomMe, w tym kremy do twarzy i te pewnie znowu kupię. Z tej firmy np. do pupy mi się nie sprawdzaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 09:43

Madzko lubi tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wizyt dziewczyny ☺🙏
    Ja miałam mieć teraz w sobotę ale mąż idzie do pracy i z racji, że miałam prenatalne w zeszłym wtorek to przełożyłam ją na następną sobotę, poza tym ruchy małego czuję więc człowiek spokojniejszy i ten tydzień dłużej mogę poczekać ☺ i na pewno wiecej przybierze na wadze do następnej soboty 😍

Nadzieja właśnie teraz powinnyśmy się zapisywać do położnej która nam przysługuje z NFZ... I sama nie wiem co robić. Czy dzwonić żeby mnie miała gdzieś tam na tapecie i jeśli pandemia się skończy to się chociaż spotkamy na chwilę przed porodem i po. Czy w ogóle odpuścić temat. Ale z drugiej strony chyba lepiej się zapisać, może chociaż bliżej porodu coś przez telefon podpowie... Sama nie wiem. A to musi być położna z przychodni w której jesteśmy zapisani czy to bez znaczenia ?

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do pielęgnacji z kosmetyków sprawdziły się tylko emolienty i balsamy tego typu, bo córka miała skaze białkową i przez to krostki. Kąpałam ją w Emolium, Oilatum, Emulinka co było tańsze, a po kąpieli balsam też Emolium albo Atoperal. Na dupkę oczywiście od zawsze Bephanten, a w kryzysie sudocrem 😉

Madzko lubi tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do dziewczyn które czują już ruchy dziecka.
    Jak wy je czujecie? Czy to są kopnięcia mocne czy takie delikatne smyrniecia?
    Jak często je czujecie w ciągu dnia? I czy czujecie je podczas siedzenia/chodzenia czy tylko leżąc?
    Trochę panikuje bo czułam je przez chwilę kilka dni temu ale leżąc na plecach, i kolejny raz Dopeiro wczoraj też podczas lezania na plecach. Z racji tego że to moja pierwsza ciąża to nie mam pojęcia jak to ma wyglądać. Cały czas trzymam rękę na brzuchu i czekam by je poczuć 🙄

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka tak naprawdę na tym etapie to już różnie :) czasami czuje smyrnięcie, to przeważnie na stojąco. A jak siedzę czy leżę to czuje juz mocniej. Kilka dni temu mały w moim brzuchu chyba grał w piłkę bo już naprawdę całkiem mocno czułam jego ruchy.

Bardzo często też czuje jak się wypina albo przeciąga, np. w poprzek brzucha. To wtedy czuje takie miejscowe napięcie skóry

Ale jeszcze teraz w zależności jak się odwróci to są dni że czuje go mocniej lub słabiej.

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie takie stwardnienie w dole brzucha czułam że 2x i tam mała miala główkę, lekarz też tak stwierdził po usg.
    A jak często je czujesz w ciągu dnia? Np po jedzeniu, czy o określonych porach dnia?

• i_ka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się zapisałam do położnej, ale na razie nie przychodzi. Jak coś się zmieni to pewnie mnie odwiedzi przed porodem, a jeśli nie to po porodzie. Ale deklaracja już złożona, wiec z głowy. Coś mówiła, ze jakieś filmiki będzie przesyłać teraz.

Ja kupiłam Bepanthen i dokupie kosmetyki z Derma Eco Baby. Ale kosmetyki do kąpieli to kupię na wyrost, bo słyszałam, ze najlepsza jest na początku sama woda i tego zamierzam się trzymać. W razie czego będę coś miała. Sama teraz używam do brzucha i piersi oliwki z Dermy.

Jeśli chodzi o ruchy to ja nadal czuje delikatne smyrniecia, a już koniec 24 tc. Także ze spokojem. Na szczęście od 2 dni czuje te smyrniecia bardziej, bo wcześniej bywała 2-3 dniowa cisza i wtedy się stresowałam.

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka to też mija pierwsza ciąża i początkowo też tylko leżąc czułam lekko takie smyranie teraz to na siedząco czuje kopniaki i inne akrobacja maleństwa albo jak zmienia pozycje i już czuję od dołu aż do pępka. A u mnie w dzień mało jest aktywne maleństwo ale na wieczór potrafi nieźle się rozbrykac

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na pupę najlepiej sprawdzał się alantan plus w maści. Sudocrem był tak ciężki że jak go zmywałam to schodził razem ze skórą dziecka. Bepanthen też bardzo źle moje dziewczyny tolerowały.

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka ja czuję prawie cały czas ma przerwy na sen i czasami w nocy kopniakiem mnie budzi, czuje mocno, skóra się unosi i wiem naprzyklam że ma czkawke bo takie czuje pukanie w jednym miejscu przez około minutę,pół jednostajne. Pytałam na polowkowych moje prof bo też ruchy czasami byly później były słabsze, mówił że do 25 tygodnia to ruchów proszę nie szukać, nie liczyć bo mogą być raz a później przez tydzień nic. Bobo jest jeszcze małe i nie ma rytmu dobowego, tak od 25-26 cukrzyka każą już sprawdzać ile jest ruchów w ciągu dnia ale normalnie do podajzeq tymjanek pisałam od 28-29 wtedy trzeba ruchy liczyć 10 ruchów na godzinę minimum powinno być.

Powodzenia na wizytach, czekam na piękne zdjęcie bobaskow.

❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 10:24

Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    A ja mam pytanie do dziewczyn które czują już ruchy dziecka.
    Jak wy je czujecie? Czy to są kopnięcia mocne czy takie delikatne smyrniecia?
    Jak często je czujecie w ciągu dnia? I czy czujecie je podczas siedzenia/chodzenia czy tylko leżąc?
    Trochę panikuje bo czułam je przez chwilę kilka dni temu ale leżąc na plecach, i kolejny raz Dopeiro wczoraj też podczas lezania na plecach. Z racji tego że to moja pierwsza ciąża to nie mam pojęcia jak to ma wyglądać. Cały czas trzymam rękę na brzuchu i czekam by je poczuć 🙄
    Ja też jestem w pierwszej ciąży (pierwszej tak zaawansowanej) i już od kilku tygodni czuję malutką ale mam łożysko na tylnej ścianie, nie wiem jak jest u ciebie. U mnie na początku wydawało mi się że coś mi się wierci, przelewa w brzuchu, czasem takie smyranie, później doszło pukanie. Teraz czuję ja już prawie regularnie, jak leże czy siedze ale tak samo jak kręcę się po domu np. w kuchni. codziennie jest inaczej, ma bardziej leniwe lub bardziej aktywne dni czy godziny. Wczoraj rano dobre pół godziny kopala, mocno czuliśmy pod ręką. Czasem właśnie jak tak mocno kopie aż brzuch faluje ale tylko ten jeden raz kopała tak mocno i długo. Dzisiaj ma lenia i od rana ledwie ze dwa razy lekko puknela. Coraz częściej zdarza mi się też czuć jak się kręci, obraca - tak rozpycha się od środka, że czasem aż zaboli bo wszystko ciągnie ale bardzo miłe uczucie 😊 generalnie kilka razy dziennie raczej daje o sobie znać ale to w sumie jakoś dopiero od tygodnia... Wcześniej zdarzało się że jednego np przez dzien czy dwa ja czulam, później dzień, dwa czy nawet trzy dni ani trochę a później znowu dawała znaki.. wszystko przed Tobą ☺ uczucie niesamowite i fakt, jak już kopie regularnie bardzo uspokaja. Strasznie się bałam jak jeszcze robiła przerwy na takie dwa czy trzy dni, ciągle próbowałam ja wyczuć ale lekarka mówiła że na tym etapie tak moze być.

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Uspokoiłyście mnie. Ja właśnie czuje w nocy jak leżę ale to są takie delikatne smyrniecia że nie wiem czy to jelita czy dziecko a takie mocniejsze to 2x dopiero i się martwiłam. Bo wlansie myślałam że to ma być jakaś określoną ilość w ciągu dnia.
    U mnie łożysko na przedniej ścianie.

W każdym razie w późniejszej ciąży liczymy ile ruchów jest na godzinę--tak?
    A póki co cierpliwie czekam na każdego kopniaka 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 10:15

‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ