X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    Bo na tym pierwszym połówkowym było 10 dni różnicy pomiędzy nim a cała reszta
    Ja miałam prawie 2 tygodnie między móżdżkiem a kością udową, ale lekarz mi to tłumaczy, że to jest normalne, kwestia anatomiii.w sumie tłumaczę to sobie ,że ja mam długie nogi a mój mąż mały móżdżek więc w sumie pasuje 😉

Mamuśka☺️, MomOfBoys, Flara, megson91, Asasa, Malutka_94, Kropka4, tym_janek, m@rzenie lubią tę wiadomość

• aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Ja miałam prawie 2 tygodnie między móżdżkiem a kością udową, ale lekarz mi to tłumaczy, że to jest normalne, kwestia anatomiii.w sumie tłumaczę to sobie ,że ja mam długie nogi a mój mąż mały móżdżek więc w sumie pasuje 😉
    :D :D

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Niki86 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze,ale niektórzy lekarze potrafią być wredni.Ja jak poszłam na połówkowe ,to pierwsze co usłyszałam po włączeniu USG,to czy znam pleć 😉 i przełączył mi obraz na 4d ,mówiąc że nie jest to część badania ,ale fajnie się dziecko układa to mi pokaże i zdjęcie zrobi😉 było to tydzień temu i badanie nie było skrócone z powodu koronawirusa.

megson91 lubi tę wiadomość

5djyflw11ba2jkjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprawa z porodem dziś się nieco wyjaśniła, ponieważ specjalista od siatkówki powiedział, że kategorycznie muszę mieć CC. Muszę brać krople które nie są zalecane w ciąży, ale inaczej mogę stracić wzrok w prawym oku.Eh, jak nie urok to sraczka. Wcześniej zastanawiałam się nad żelazną karową i instytutem matki i dziecka a teraz już sama nie wiem, bo opinie w internecie dotyczą zasady sn.

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym miała tylko taką możliwość to na pewno wykupiłabym położną, myślę, że za każde pieniądze. Niestety w moim szpitalu nie ma takiej możliwości.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki86 wrote:
    O kurcze,ale niektórzy lekarze potrafią być wredni.Ja jak poszłam na połówkowe ,to pierwsze co usłyszałam po włączeniu USG,to czy znam pleć 😉 i przełączył mi obraz na 4d ,mówiąc że nie jest to część badania ,ale fajnie się dziecko układa to mi pokaże i zdjęcie zrobi😉 było to tydzień temu i badanie nie było skrócone z powodu koronawirusa.
    Zazdro 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 19:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym nie miała wizyty tej wcześniejszej prywatnej to po dzisiejszej bym była załamana. I jeszcze mi przed badaniem pow że w trakcie usg mam nic nie mówić i nie pytać jak on zobaczy coś nie tak to sam powie... 🤷‍♀️Idiota.

Marta35 dobre hehe 😅😅

• YoYo85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca wrote:
    Gratulacje Niki345.

Co myślicie na temat wykupu usług położnej. Decyduje się czy nie?
    Tym bardziej że nie wiadomo jak będzie wyglądała sytuacja w sierpniu
    Ja w pierwszej ciąży trafiłam na wspaniałą położną i może przy odrobinie szczęścia tym razem też trafię na kogoś równie ciepłego i doświadoczonego. Jak nie to trudno. Jak dla mnie taka prywatna położna to troche drogi interes a tak naprawdę poróď może zakończyć się cc i wtedy pomoc położnej nie będzię aż tak potrzebna o ile w ogóle. Znam też przypadek gdzie akcja porodowa postępowała tak szybko że położna nie zdążyła dojechać. Ja osobiście wolę wydać te pieniądze na wyprawkę 😊

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    U mnie sprawa z porodem dziś się nieco wyjaśniła, ponieważ specjalista od siatkówki powiedział, że kategorycznie muszę mieć CC. Muszę brać krople które nie są zalecane w ciąży, ale inaczej mogę stracić wzrok w prawym oku.Eh, jak nie urok to sraczka. Wcześniej zastanawiałam się nad żelazną karową i instytutem matki i dziecka a teraz już sama nie wiem, bo opinie w internecie dotyczą zasady sn.
    Mi lekarz polecał Karowa bo wcześniej tam pracował ale teraz już tylko przyjmuje w przychodni od kilku lat. Ale w necie te opinie są bardzo podzielone

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cela1518 wrote:
    Mi lekarz polecał Karowa bo wcześniej tam pracował ale teraz już tylko przyjmuje w przychodni od kilku lat. Ale w necie te opinie są bardzo podzielone

Jak by coś się zadziało wcześniej i było ryzyko ze urodzi się wcześniak, to pojechałabym na Karowa właśnie. Neonatologię mają super. Ale rodzić w terminie lub blisko niego tam bym nie chciała. Opinie maja mieszane.
    Mój lekarz jest powściągliwy jeżeli chodzi o wygłaszanie opinii, ale w pierwszej ciąży mówił mi ze ważne jest aby w szpitalu nie bali się wykonać cesarki gdy będzie taka konieczność a niestety ze względu na ordynatora na Karowej, lekarze panicznie boja się podjąć tej decyzji i różne cyrki się tam przy tej okazji dzieją.

Co do Madalińskiego to poszukam tego wątku na moim forum i dam ci znać, ale chyba raczej pozytywne miał opinie.
    Wiesz jak to jest, dużo zależy od nastawienia z jakim się jedzie, od samego porodu od tego jakie ma się później problemy i potrzeby.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie na tym etapie wodniste uplawy? Wczoraj byłam u lekarza, a dzisiaj mam wrażenie że cały czas czuje że coś ze mnie leci :( I już swiruje 🙄

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:

Na lokalnym forum dla mam z mojej okolicy miesiąc temu był właśnie taki wątek, gdzie na CC i statystyki były następujące, :
    Żelazna - 6 głosów na plus, 2 na minus (głównie za przenosimy już po z sali do sali i ogólny chaos gdy się trafi na szczyt)
    Inflancka - 4 głosy na plus, 1 na minus (za brak opieki nad dzieckiem po zabiegu)
    Madalińskiego 4 głosy na plus
    Instytut - 3 głosy na plus
    Karowa 1 głos na plus

W zeszłym roku koleżanka rodziła i pomimo wskazań (ale z brakiem jakieś pieczątki na wskazaniu) dopiero instytut zrobił jej cesarkę, straszne przeboje z tym miała, na karowej trzymali ją 2 dni, po czym stwierdzili ze limity już wyczerpali i ją wypisali do domu, inflancka stwierdziła że na planowaną cc jest już za późno i może przyjechać jak się akcja zacznie to wtedy jej zrobią, Madalińskiego podważył wskazania a dopiero Instytut się ulitował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 20:52

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Dziewczyny czy macie na tym etapie wodniste uplawy? Wczoraj byłam u lekarza, a dzisiaj mam wrażenie że cały czas czuje że coś ze mnie leci :( I już swiruje 🙄
    Ja mam. Byłam dzisiaj na kontroli pessara i zapytałam m.in. o wodnisty śluz, którego ostatnio jest u mnie dużo. Chwilę po sprawdzeniu pessara też sporo wyleciało, więc sam zobaczył. Szyjka jest zamknięta, sprawdził jeszcze na usg ilość płynu, jest ok. Powiedział, że ogólnie w ciąży jest więcej wydzieliny, a jak mam ciało obce to będzie jej jeszcze więcej. Był też moment, że chciałam wysłać męża do apteki po testy czy to nie wody, ale w sumie uspokoiła mnie dzisiejsza wizyta

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:
    Ja mam. Byłam dzisiaj na kontroli pessara i zapytałam m.in. o wodnisty śluz, którego ostatnio jest u mnie dużo. Chwilę po sprawdzeniu pessara też sporo wyleciało, więc sam zobaczył. Szyjka jest zamknięta, sprawdził jeszcze na usg ilość płynu, jest ok. Powiedział, że ogólnie w ciąży jest więcej wydzieliny, a jak mam ciało obce to będzie jej jeszcze więcej. Był też moment, że chciałam wysłać męża do apteki po testy czy to nie wody, ale w sumie uspokoiła mnie dzisiejsza wizyta
    Ja ostatnio miałam jakąś schize, że mi wody odeszły po wizycie ginekologicznej,bo lekarka mi tam długo gmerała i później miałam dużo wydzieliny i to bezbarwnej.Mąż kupił specjalne wkładki sprawdzające ph, jak dowiedziałam się ile kosztowały to się stopą przezegnałam.

• Zozo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez duzo wydzieliny jak chodze rano w pizamie bez majtek to czasem mam wrazenie ze mi po nogach cieknie

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi szpitalami to nieciekawa sprawa. Kurcze nie wiem który wybrać a jeszcze w sierpniu pewnie i tak się wszystko zweryfikuje bo nie wiadomo czy będą otwarte bo na Pradze już szpital zamknięty. Zaczęłam się też powoli zastanawiac i chyba bardziej mnie zaczyna martwić to że teraz najniebezpieczniejsze są właśnie szpitale i większe prawdopodobieństwo zarażenia się niż samej rodzić ehh źle wychodzi mi te dumanie😣

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wydzieliny to też mam sporo jej ze tez boję się chodzić w piżamie i jak wstaje odrazu się ubieram

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest dużo wydzieliny, ale nie wodnistej tylko takiej...glutkowatej. Jutro się muszę o to zapytać na wizycie, bo się martwię czy to nie jest jakaś infekcja :/

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka co za gbur 🤦🏻‍♀️ Wiem że łatwo się pisze ale sprobuj się nie zadręczać. Te pomiary na tym etapie to naprawdę są różne, wystarczy milimetr nie w tą stronę i się robi tydzień różnicy.

Co do wycieku wód, to jeśli będą wyciekać to poczujecie. W każdym razie jak się spostrzegłam, bo to było całkiem nowe, dziwne uczucie. Nie wiem jak to opisać, nagle z pochwy wypływa niekontrolowana woda. Nie musi być tego dużo ale wystarczy by zmoczyć bieliznę 😏

Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    U mnie tez duzo wydzieliny jak chodze rano w pizamie bez majtek to czasem mam wrazenie ze mi po nogach cieknie

Ja mam tak codziennie rano 🙈 czasem wystarczy 5 min na nogach z rana i już mi leci taka biała wydzielina 😂

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ