X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    Bo na tym pierwszym połówkowym było 10 dni różnicy pomiędzy nim a cała reszta
    Ja miałam prawie 2 tygodnie między móżdżkiem a kością udową, ale lekarz mi to tłumaczy, że to jest normalne, kwestia anatomiii.w sumie tłumaczę to sobie ,że ja mam długie nogi a mój mąż mały móżdżek więc w sumie pasuje 😉

Mamuśka☺️, MomOfBoys, Flara, megson91, Asasa, Malutka_94, Kropka4, tym_janek, m@rzenie lubią tę wiadomość

• aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Ja miałam prawie 2 tygodnie między móżdżkiem a kością udową, ale lekarz mi to tłumaczy, że to jest normalne, kwestia anatomiii.w sumie tłumaczę to sobie ,że ja mam długie nogi a mój mąż mały móżdżek więc w sumie pasuje 😉
    :D :D

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Niki86 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze,ale niektórzy lekarze potrafią być wredni.Ja jak poszłam na połówkowe ,to pierwsze co usłyszałam po włączeniu USG,to czy znam pleć 😉 i przełączył mi obraz na 4d ,mówiąc że nie jest to część badania ,ale fajnie się dziecko układa to mi pokaże i zdjęcie zrobi😉 było to tydzień temu i badanie nie było skrócone z powodu koronawirusa.

megson91 lubi tę wiadomość

5djyflw11ba2jkjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprawa z porodem dziś się nieco wyjaśniła, ponieważ specjalista od siatkówki powiedział, że kategorycznie muszę mieć CC. Muszę brać krople które nie są zalecane w ciąży, ale inaczej mogę stracić wzrok w prawym oku.Eh, jak nie urok to sraczka. Wcześniej zastanawiałam się nad żelazną karową i instytutem matki i dziecka a teraz już sama nie wiem, bo opinie w internecie dotyczą zasady sn.

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym miała tylko taką możliwość to na pewno wykupiłabym położną, myślę, że za każde pieniądze. Niestety w moim szpitalu nie ma takiej możliwości.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki86 wrote:
    O kurcze,ale niektórzy lekarze potrafią być wredni.Ja jak poszłam na połówkowe ,to pierwsze co usłyszałam po włączeniu USG,to czy znam pleć 😉 i przełączył mi obraz na 4d ,mówiąc że nie jest to część badania ,ale fajnie się dziecko układa to mi pokaże i zdjęcie zrobi😉 było to tydzień temu i badanie nie było skrócone z powodu koronawirusa.
    Zazdro 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 19:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym nie miała wizyty tej wcześniejszej prywatnej to po dzisiejszej bym była załamana. I jeszcze mi przed badaniem pow że w trakcie usg mam nic nie mówić i nie pytać jak on zobaczy coś nie tak to sam powie... 🤷‍♀️Idiota.

Marta35 dobre hehe 😅😅

• YoYo85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca wrote:
    Gratulacje Niki345.

Co myślicie na temat wykupu usług położnej. Decyduje się czy nie?
    Tym bardziej że nie wiadomo jak będzie wyglądała sytuacja w sierpniu
    Ja w pierwszej ciąży trafiłam na wspaniałą położną i może przy odrobinie szczęścia tym razem też trafię na kogoś równie ciepłego i doświadoczonego. Jak nie to trudno. Jak dla mnie taka prywatna położna to troche drogi interes a tak naprawdę poróď może zakończyć się cc i wtedy pomoc położnej nie będzię aż tak potrzebna o ile w ogóle. Znam też przypadek gdzie akcja porodowa postępowała tak szybko że położna nie zdążyła dojechać. Ja osobiście wolę wydać te pieniądze na wyprawkę 😊

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    U mnie sprawa z porodem dziś się nieco wyjaśniła, ponieważ specjalista od siatkówki powiedział, że kategorycznie muszę mieć CC. Muszę brać krople które nie są zalecane w ciąży, ale inaczej mogę stracić wzrok w prawym oku.Eh, jak nie urok to sraczka. Wcześniej zastanawiałam się nad żelazną karową i instytutem matki i dziecka a teraz już sama nie wiem, bo opinie w internecie dotyczą zasady sn.
    Mi lekarz polecał Karowa bo wcześniej tam pracował ale teraz już tylko przyjmuje w przychodni od kilku lat. Ale w necie te opinie są bardzo podzielone

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cela1518 wrote:
    Mi lekarz polecał Karowa bo wcześniej tam pracował ale teraz już tylko przyjmuje w przychodni od kilku lat. Ale w necie te opinie są bardzo podzielone

Jak by coś się zadziało wcześniej i było ryzyko ze urodzi się wcześniak, to pojechałabym na Karowa właśnie. Neonatologię mają super. Ale rodzić w terminie lub blisko niego tam bym nie chciała. Opinie maja mieszane.
    Mój lekarz jest powściągliwy jeżeli chodzi o wygłaszanie opinii, ale w pierwszej ciąży mówił mi ze ważne jest aby w szpitalu nie bali się wykonać cesarki gdy będzie taka konieczność a niestety ze względu na ordynatora na Karowej, lekarze panicznie boja się podjąć tej decyzji i różne cyrki się tam przy tej okazji dzieją.

Co do Madalińskiego to poszukam tego wątku na moim forum i dam ci znać, ale chyba raczej pozytywne miał opinie.
    Wiesz jak to jest, dużo zależy od nastawienia z jakim się jedzie, od samego porodu od tego jakie ma się później problemy i potrzeby.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie na tym etapie wodniste uplawy? Wczoraj byłam u lekarza, a dzisiaj mam wrażenie że cały czas czuje że coś ze mnie leci :( I już swiruje 🙄

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:

Na lokalnym forum dla mam z mojej okolicy miesiąc temu był właśnie taki wątek, gdzie na CC i statystyki były następujące, :
    Żelazna - 6 głosów na plus, 2 na minus (głównie za przenosimy już po z sali do sali i ogólny chaos gdy się trafi na szczyt)
    Inflancka - 4 głosy na plus, 1 na minus (za brak opieki nad dzieckiem po zabiegu)
    Madalińskiego 4 głosy na plus
    Instytut - 3 głosy na plus
    Karowa 1 głos na plus

W zeszłym roku koleżanka rodziła i pomimo wskazań (ale z brakiem jakieś pieczątki na wskazaniu) dopiero instytut zrobił jej cesarkę, straszne przeboje z tym miała, na karowej trzymali ją 2 dni, po czym stwierdzili ze limity już wyczerpali i ją wypisali do domu, inflancka stwierdziła że na planowaną cc jest już za późno i może przyjechać jak się akcja zacznie to wtedy jej zrobią, Madalińskiego podważył wskazania a dopiero Instytut się ulitował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 20:52

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Dziewczyny czy macie na tym etapie wodniste uplawy? Wczoraj byłam u lekarza, a dzisiaj mam wrażenie że cały czas czuje że coś ze mnie leci :( I już swiruje 🙄
    Ja mam. Byłam dzisiaj na kontroli pessara i zapytałam m.in. o wodnisty śluz, którego ostatnio jest u mnie dużo. Chwilę po sprawdzeniu pessara też sporo wyleciało, więc sam zobaczył. Szyjka jest zamknięta, sprawdził jeszcze na usg ilość płynu, jest ok. Powiedział, że ogólnie w ciąży jest więcej wydzieliny, a jak mam ciało obce to będzie jej jeszcze więcej. Był też moment, że chciałam wysłać męża do apteki po testy czy to nie wody, ale w sumie uspokoiła mnie dzisiejsza wizyta

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:
    Ja mam. Byłam dzisiaj na kontroli pessara i zapytałam m.in. o wodnisty śluz, którego ostatnio jest u mnie dużo. Chwilę po sprawdzeniu pessara też sporo wyleciało, więc sam zobaczył. Szyjka jest zamknięta, sprawdził jeszcze na usg ilość płynu, jest ok. Powiedział, że ogólnie w ciąży jest więcej wydzieliny, a jak mam ciało obce to będzie jej jeszcze więcej. Był też moment, że chciałam wysłać męża do apteki po testy czy to nie wody, ale w sumie uspokoiła mnie dzisiejsza wizyta
    Ja ostatnio miałam jakąś schize, że mi wody odeszły po wizycie ginekologicznej,bo lekarka mi tam długo gmerała i później miałam dużo wydzieliny i to bezbarwnej.Mąż kupił specjalne wkładki sprawdzające ph, jak dowiedziałam się ile kosztowały to się stopą przezegnałam.

• Zozo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez duzo wydzieliny jak chodze rano w pizamie bez majtek to czasem mam wrazenie ze mi po nogach cieknie

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi szpitalami to nieciekawa sprawa. Kurcze nie wiem który wybrać a jeszcze w sierpniu pewnie i tak się wszystko zweryfikuje bo nie wiadomo czy będą otwarte bo na Pradze już szpital zamknięty. Zaczęłam się też powoli zastanawiac i chyba bardziej mnie zaczyna martwić to że teraz najniebezpieczniejsze są właśnie szpitale i większe prawdopodobieństwo zarażenia się niż samej rodzić ehh źle wychodzi mi te dumanie😣

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wydzieliny to też mam sporo jej ze tez boję się chodzić w piżamie i jak wstaje odrazu się ubieram

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest dużo wydzieliny, ale nie wodnistej tylko takiej...glutkowatej. Jutro się muszę o to zapytać na wizycie, bo się martwię czy to nie jest jakaś infekcja :/

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka co za gbur 🤦🏻‍♀️ Wiem że łatwo się pisze ale sprobuj się nie zadręczać. Te pomiary na tym etapie to naprawdę są różne, wystarczy milimetr nie w tą stronę i się robi tydzień różnicy.

Co do wycieku wód, to jeśli będą wyciekać to poczujecie. W każdym razie jak się spostrzegłam, bo to było całkiem nowe, dziwne uczucie. Nie wiem jak to opisać, nagle z pochwy wypływa niekontrolowana woda. Nie musi być tego dużo ale wystarczy by zmoczyć bieliznę 😏

Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    U mnie tez duzo wydzieliny jak chodze rano w pizamie bez majtek to czasem mam wrazenie ze mi po nogach cieknie

Ja mam tak codziennie rano 🙈 czasem wystarczy 5 min na nogach z rana i już mi leci taka biała wydzielina 😂

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ