X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Agnessa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Ja byłam zainteresowana ale teraz już sama nie wiem jaki wózek kupić 😞 czytałam opinie to ponoć narzekają na małą budke przy gondoli oraz że spacerówka nie chroni dziecka przed żadnym wiatrem i zarówno gondola jak i spacerówka są małych rozmiarów... Może jednak uda się wózki pooglądać na żywo ?

Ja mam baliosa dla synka i akurat jestesmy zadowoleni. Mała budka przy gondoli to chyba ogolnie standard, zawsze mozna dokupic parasolke. Za to budka w spacerowce jest bardzo dluga i ona fajnie chroni od wiatru.
    Ja jedynie narzekam na skladanie, nie bardzo mi to wychodzi, ale moze jest to bardziej moja ulomnosc 😂

8p3os65geldj0vib.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha przepraszam, że się śmieje ale I_ka i Madzko rozwaliłyście mnie tym 😂😂 od razu humor lepszy 😀 fajnych macie mężów 😅 swoją drogą nie wiem na ile mój jest obyty w tych tematach, kiedyś może nadarzy się okazja żeby go sprawdzić 😀

Madzko lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Starająca Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Haha i_ka 🤣🤣🤣🤣

Mi przy pierwszym porodzie (zakończonym cc) waga usg a waga z jaką "urodził się" synek różniła się o 1kg, więc mogłabym urodzić naturalnie no ale....

Co do uplawow to ja miałam na samym początku ciąży. Teraz już bardzo rzadko się zdarzają. Bardziej dokuczaja mi bole spojenia (krocza). W nocy to nie mogę sobie miejsca w łóżku znaleźć, nie mówiąc o przekręceniu się z jednego boku na drugi

Dzisiaj sprawdzałam zamówienie z apteki i w końcu zmieniło status po 2tyg. od zapłacenia 😀😀😀. Jeszcze tylko wyprać ciuszki, dokupić pampersy i proszek do prania i odliczam dni do porodu.

Co do spacerów to mogłabym cały dzień spacerować ale w tej maseczce się nie da. Nie można swobodnie oddychać, a co dopiero jak będzie 25-30 stopni....

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnessa wrote:
    Ja mam baliosa dla synka i akurat jestesmy zadowoleni. Mała budka przy gondoli to chyba ogolnie standard, zawsze mozna dokupic parasolke. Za to budka w spacerowce jest bardzo dluga i ona fajnie chroni od wiatru.
    Ja jedynie narzekam na skladanie, nie bardzo mi to wychodzi, ale moze jest to bardziej moja ulomnosc 😂

Masz baliosa s czy m ? 😊 może kwestia wprawy z tym składaniem wózka, ja sama nie wiem czy mi to będzie wychodzić 😂

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Ja byłam zdecydowana i kupiłam. Już stwierdziłam, ze nic nie czytam i nie analizuje, bo każdy wózek ma jakieś wady i zalety, a tu jeszcze tyle wyborów przed nami ;) W poniedziałek chyba będzie.
    Dziewczyny kupujecie sterylizator i podgrzewacz do butelek? Widziałam takie 2 w 1, ale nie wiem czy to jest niezbędne. Ja na pewno kupię butelkę Yoomi samopodgrzewajaca, jak mała będzie pila z butelki. Mysle, ze wygodna rzecz zarówno na wyjścia, jak i na noc.
    Ja dzis zasnęłam o 5 rano, w ogóle ostatnio mam takie straszne sny. Chyba już się podświadomie zaczynam stresować. Mała szalała w brzuszku do 3, ale już potem chyba spasowała i poszła spać, a ja na Tv do drugiego pokoju :P

I chyba dobrze zrobiłaś bo ja im więcej czytam tym bardziej głupiej 🙈 i tak nie znajdę wózka idealnego, a teraz mam mętlik w głowie od tych opini. Ja nie kupuję podgrzewacza i sterylizatora. Tylko zestaw do mycia butelek i będę wygotowywac. Ale ogólnie jestem nastawiona na karmienie piersią więc raczej w laktator się zaopatrze. Wiem, że mamyginekolog ma mieć w swojej drogerii ten medela swing i zobaczę w jakiej cenie a jak nie to kupię używany z gwarancją chyba. Smoczka na razie jednak nie będę kupować. Mój mąż miał wadę zgryzu i niedawno ściągnął aparat bo oczywiście jego rodzice nic nie zrobili w tym temacie i dopiero za moją prośbą się odważył założyć on w ogóle bał się dentystów a teraz już nie ma z tym problemów 🙈 jego mama twierdzi ze to od smoczka bo baaardzo długo mial i nie mogli mu odstawić tak się przywiazal ja za to uwazam ze genetycznie miał tę wadę. No ale zobaczymy jak będzie u synka w każdym bądź razie ja spróbuję bez a jak wada się pojawi to będę dzialac od razu.

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca w czym pierzesz ciuszki dla malucha ? Ja się zastanawiam jaki proszek kupić ogólnie wolę te w płynie. A do płukania mogę użyć lenor sensitive czy jakiś też specjalny musi być ?

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Agnessa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Masz baliosa s czy m ? 😊 może kwestia wprawy z tym składaniem wózka, ja sama nie wiem czy mi to będzie wychodzić 😂

Balios S.

Ja pierwsze ciuszki prałam w płatkach mydlanych a potem przerzuciłam się na Lovele w płynie.

8p3os65geldj0vib.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam zazdroszczę tych spacerów, bo my nigdzie nie wychodzimy, raz na kilka dni ja albo mąż idziemy do sklepu po świeże pieczywo, owoce i warzywa, reszta przyjeżdża jak nam się jakieś zamowienie uda do sklepu złożyć.
    Nie mam odwagi wychodzić, no ale też dlatego ze mieszkamy w Warszawie a tu zachorowań dużo.

Po weekendzie majowym mam plan żeby zacząć wieczorami z córka do parku na hulajnogę wychodzić, koło 19 - 20 powinno być luźniej i na takie wyjścia planuje uszyć najzwyklejsza cieniutka maseczkę bawełnianą, tak żeby nie utrudniała oddychania. Park mam pod nosem, więc po drodze o tej godzinie nie powinnam mijać za wiele osób.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Starająca w czym pierzesz ciuszki dla malucha ? Ja się zastanawiam jaki proszek kupić ogólnie wolę te w płynie. A do płukania mogę użyć lenor sensitive czy jakiś też specjalny musi być ?
    Ja do prania kupię płyn Dzidziuś, już teraz piorę w nim nasze delikatne rzeczy i pachnie pięknie :)

megson91 lubi tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Flara Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smoczków, to prawda jest taka że dziecko można oduczyć wszystkiego, oczywiście przeważnie jest to okupione chwilowym większym lub mniejszym niezadowoleniem ale da się zarówno oduczyć od piersi (bo niektóre cycocholiki ani myślą o samoodstawieniu) od kołysania przy zasypianiu (bo z dwulatka już naprawdę ciężko to robić :) ) i od smoczka też.

U nas pomimo iż czasami proponowałam, córka żadnego nie załapała na dłużej, ale kilka razy jak męczyły ja kolki pozwalał jej się uspokoić.

A zęby niestety krzywe będzie mieć, bo pomimo iż bez smoczka i z okazjonalną butlą, to dolne zęby rosną jej za blisko siebie i dwójki już są ustawione bardziej w poprzek przez to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 12:14

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza córka ssala smoczka 18 miesięcy a ząbki ma proste, więc po prostu myślę że trzeba w miarę szybko go odstawić
    Ale u nas też ząbki późno wyszły. Pierwszy jak miała 11 miesięcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 12:26

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:

Ja na początku prałam w Bobini, płyn do płukania też miałam ich. Teraz też tak zamierzam.

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie u swojej gin, wyszło że mam infekcję i dostałam jakieś globulki na receptę. I zwiększyła mi Euthyrox na 50, bo tsh znów lekko skoczyło. Poza tym mam brać Magne b6 6 tabletek dziennie, bo często brzuch mi twardnieje.

Niestety wyszłam z gabinetu już po 10 i recepty już nie wykupiłam, muszę dzisiaj albo jutro jeszcze raz jechać do miasta :/

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i widziałam na usg jak Mała połyka wody i bawi się rączką 😀 nawet oczka przez chwilę było widać 😍

MartitaS, YoYo85, Mirabelka02, m@rzenie, Kagu3, Nadzieja777, megson91, Kropka4, Bela, Madzko, Zozo, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam do prania Loveli płynu do prania i odplamiacza czasami albo płynu do prania Persil sensitive. Na początku nie używałam płynu do płukania.

Z tymi smoczkami to prawda, że różnie bywa. Mój mąż ma troje rodzeństwa: najstarsza bezsmoczkowa i krzywe zęby (nie jakoś strasznie, nawet nic z tym nie robiła), a najmłodszy smoczkowy długo i żeby równiutkie jak z reklamy.

Ja sie bałam smoczka bardziej z powodu zaburzenia laktacji, ale moja też nie chciała poza sporadycznymi wypadkami w podróży, które mogę policzyć na palcach jednej ręki. Teraz kupię smoczek, ale nie będę nalegać. I tak na początku smoczkiem będę ja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 13:31

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pojechał na misje zakupy i mam nadzieję że kupi mi bób i truskawki 😋😍
    Zamówiłam też grill na allegro, więc ma kupić karkoweczke i piwo 0% i może w tygodniu zrobimy sobie pierwsze grilowanie 😁 trochę radości w tej kwarantannie 🤗

megson91, Evli, Kropka4, Madzko lubią tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wracając do wcześniejszych tematów i spokoju mojego męża - opalanie w ciąży ( mowa o krótkich spodenkach i koszulce bez rękawów ) jest ok ? Bo moj małż tylko chodzi i pyta czy mogę 😳

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Piore to trochę na wyrost napisane. Przy pierwszym dziecku symbolicznie JEDEN Raz wypralam ciuszki w 60stopniach z podwójnym płukanie w proszku z nanosrebrem i z płynem do płukania Bobini. Potem już pralam w płynie tym co my używamy. Teraz też planuje tak zrobić.

Na wątkach ciążowych to chyba najczęściej przewijaly się Lovela, Bobini, Dzidziuś, Płatki mydlane, a to płukania to najczęściej wymieniany były właśnie płyny sensitive

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po trzech miesiącach polegiwanie w mieszkaniu poleguje na działce z piwkiem w ręce (polecam białe Żywca smakuje jak piwo a ze smakowych Lech granat i acai)i książką. W tle leci muzyka stymulująca płód i nawet zaczyna mi się podobać, czuję że mnie też stymuluje 😉

ticia9, Madzko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakieś ciekawe książki o o dzieciach? Czytam język niemowląt Tracy hogg i muli mnie jak cholera. Kupiłam jeszcze dzieciozmagania ,podobno całkiem ciekawa. Może przy niej nie będę przysypiać co chwila

‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ