❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka4 wrote:Ja byłam zainteresowana ale teraz już sama nie wiem jaki wózek kupić 😞 czytałam opinie to ponoć narzekają na małą budke przy gondoli oraz że spacerówka nie chroni dziecka przed żadnym wiatrem i zarówno gondola jak i spacerówka są małych rozmiarów... Może jednak uda się wózki pooglądać na żywo ?
Ja mam baliosa dla synka i akurat jestesmy zadowoleni. Mała budka przy gondoli to chyba ogolnie standard, zawsze mozna dokupic parasolke. Za to budka w spacerowce jest bardzo dluga i ona fajnie chroni od wiatru.
Ja jedynie narzekam na skladanie, nie bardzo mi to wychodzi, ale moze jest to bardziej moja ulomnosc 😂 -
Hahahaha przepraszam, że się śmieje ale I_ka i Madzko rozwaliłyście mnie tym 😂😂 od razu humor lepszy 😀 fajnych macie mężów 😅 swoją drogą nie wiem na ile mój jest obyty w tych tematach, kiedyś może nadarzy się okazja żeby go sprawdzić 😀
Madzko lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Dzień dobry,
Haha i_ka 🤣🤣🤣🤣
Mi przy pierwszym porodzie (zakończonym cc) waga usg a waga z jaką "urodził się" synek różniła się o 1kg, więc mogłabym urodzić naturalnie no ale....
Co do uplawow to ja miałam na samym początku ciąży. Teraz już bardzo rzadko się zdarzają. Bardziej dokuczaja mi bole spojenia (krocza). W nocy to nie mogę sobie miejsca w łóżku znaleźć, nie mówiąc o przekręceniu się z jednego boku na drugi
Dzisiaj sprawdzałam zamówienie z apteki i w końcu zmieniło status po 2tyg. od zapłacenia 😀😀😀. Jeszcze tylko wyprać ciuszki, dokupić pampersy i proszek do prania i odliczam dni do porodu.
Co do spacerów to mogłabym cały dzień spacerować ale w tej maseczce się nie da. Nie można swobodnie oddychać, a co dopiero jak będzie 25-30 stopni.... -
Agnessa wrote:Ja mam baliosa dla synka i akurat jestesmy zadowoleni. Mała budka przy gondoli to chyba ogolnie standard, zawsze mozna dokupic parasolke. Za to budka w spacerowce jest bardzo dluga i ona fajnie chroni od wiatru.
Ja jedynie narzekam na skladanie, nie bardzo mi to wychodzi, ale moze jest to bardziej moja ulomnosc 😂
Masz baliosa s czy m ? 😊 może kwestia wprawy z tym składaniem wózka, ja sama nie wiem czy mi to będzie wychodzić 😂
-
i_ka wrote:Ja byłam zdecydowana i kupiłam. Już stwierdziłam, ze nic nie czytam i nie analizuje, bo każdy wózek ma jakieś wady i zalety, a tu jeszcze tyle wyborów przed nami
W poniedziałek chyba będzie.
Dziewczyny kupujecie sterylizator i podgrzewacz do butelek? Widziałam takie 2 w 1, ale nie wiem czy to jest niezbędne. Ja na pewno kupię butelkę Yoomi samopodgrzewajaca, jak mała będzie pila z butelki. Mysle, ze wygodna rzecz zarówno na wyjścia, jak i na noc.
Ja dzis zasnęłam o 5 rano, w ogóle ostatnio mam takie straszne sny. Chyba już się podświadomie zaczynam stresować. Mała szalała w brzuszku do 3, ale już potem chyba spasowała i poszła spać, a ja na Tv do drugiego pokoju
I chyba dobrze zrobiłaś bo ja im więcej czytam tym bardziej głupiej 🙈 i tak nie znajdę wózka idealnego, a teraz mam mętlik w głowie od tych opini. Ja nie kupuję podgrzewacza i sterylizatora. Tylko zestaw do mycia butelek i będę wygotowywac. Ale ogólnie jestem nastawiona na karmienie piersią więc raczej w laktator się zaopatrze. Wiem, że mamyginekolog ma mieć w swojej drogerii ten medela swing i zobaczę w jakiej cenie a jak nie to kupię używany z gwarancją chyba. Smoczka na razie jednak nie będę kupować. Mój mąż miał wadę zgryzu i niedawno ściągnął aparat bo oczywiście jego rodzice nic nie zrobili w tym temacie i dopiero za moją prośbą się odważył założyć on w ogóle bał się dentystów a teraz już nie ma z tym problemów 🙈 jego mama twierdzi ze to od smoczka bo baaardzo długo mial i nie mogli mu odstawić tak się przywiazal ja za to uwazam ze genetycznie miał tę wadę. No ale zobaczymy jak będzie u synka w każdym bądź razie ja spróbuję bez a jak wada się pojawi to będę dzialac od razu.
-
Ja wam zazdroszczę tych spacerów, bo my nigdzie nie wychodzimy, raz na kilka dni ja albo mąż idziemy do sklepu po świeże pieczywo, owoce i warzywa, reszta przyjeżdża jak nam się jakieś zamowienie uda do sklepu złożyć.
Nie mam odwagi wychodzić, no ale też dlatego ze mieszkamy w Warszawie a tu zachorowań dużo.
Po weekendzie majowym mam plan żeby zacząć wieczorami z córka do parku na hulajnogę wychodzić, koło 19 - 20 powinno być luźniej i na takie wyjścia planuje uszyć najzwyklejsza cieniutka maseczkę bawełnianą, tak żeby nie utrudniała oddychania. Park mam pod nosem, więc po drodze o tej godzinie nie powinnam mijać za wiele osób.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Kropka4 wrote:Starająca w czym pierzesz ciuszki dla malucha ? Ja się zastanawiam jaki proszek kupić ogólnie wolę te w płynie. A do płukania mogę użyć lenor sensitive czy jakiś też specjalny musi być ?
megson91 lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
A co do smoczków, to prawda jest taka że dziecko można oduczyć wszystkiego, oczywiście przeważnie jest to okupione chwilowym większym lub mniejszym niezadowoleniem ale da się zarówno oduczyć od piersi (bo niektóre cycocholiki ani myślą o samoodstawieniu) od kołysania przy zasypianiu (bo z dwulatka już naprawdę ciężko to robić
) i od smoczka też.
U nas pomimo iż czasami proponowałam, córka żadnego nie załapała na dłużej, ale kilka razy jak męczyły ja kolki pozwalał jej się uspokoić.
A zęby niestety krzywe będzie mieć, bo pomimo iż bez smoczka i z okazjonalną butlą, to dolne zęby rosną jej za blisko siebie i dwójki już są ustawione bardziej w poprzek przez to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 12:14
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Kropka4 wrote:Starająca w czym pierzesz ciuszki dla malucha ? Ja się zastanawiam jaki proszek kupić ogólnie wolę te w płynie. A do płukania mogę użyć lenor sensitive czy jakiś też specjalny musi być ?
Ja na początku prałam w Bobini, płyn do płukania też miałam ich. Teraz też tak zamierzam.Malutka_94
-
Byłam dzisiaj na wizycie u swojej gin, wyszło że mam infekcję i dostałam jakieś globulki na receptę. I zwiększyła mi Euthyrox na 50, bo tsh znów lekko skoczyło. Poza tym mam brać Magne b6 6 tabletek dziennie, bo często brzuch mi twardnieje.
Niestety wyszłam z gabinetu już po 10 i recepty już nie wykupiłam, muszę dzisiaj albo jutro jeszcze raz jechać do miastaMalutka_94
-
A i widziałam na usg jak Mała połyka wody i bawi się rączką 😀 nawet oczka przez chwilę było widać 😍
MartitaS, YoYo85, Mirabelka02, m@rzenie, Kagu3, Nadzieja777, megson91, Kropka4, Bela, Madzko, Zozo, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Ja używałam do prania Loveli płynu do prania i odplamiacza czasami albo płynu do prania Persil sensitive. Na początku nie używałam płynu do płukania.
Z tymi smoczkami to prawda, że różnie bywa. Mój mąż ma troje rodzeństwa: najstarsza bezsmoczkowa i krzywe zęby (nie jakoś strasznie, nawet nic z tym nie robiła), a najmłodszy smoczkowy długo i żeby równiutkie jak z reklamy.
Ja sie bałam smoczka bardziej z powodu zaburzenia laktacji, ale moja też nie chciała poza sporadycznymi wypadkami w podróży, które mogę policzyć na palcach jednej ręki. Teraz kupię smoczek, ale nie będę nalegać. I tak na początku smoczkiem będę jaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 13:31
-
Mąż pojechał na misje zakupy i mam nadzieję że kupi mi bób i truskawki 😋😍
Zamówiłam też grill na allegro, więc ma kupić karkoweczke i piwo 0% i może w tygodniu zrobimy sobie pierwsze grilowanie 😁 trochę radości w tej kwarantannie 🤗megson91, Evli, Kropka4, Madzko lubią tę wiadomość
-
Czyli wracając do wcześniejszych tematów i spokoju mojego męża - opalanie w ciąży ( mowa o krótkich spodenkach i koszulce bez rękawów ) jest ok ? Bo moj małż tylko chodzi i pyta czy mogę 😳7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Na wątkach ciążowych to chyba najczęściej przewijaly się Lovela, Bobini, Dzidziuś, Płatki mydlane, a to płukania to najczęściej wymieniany były właśnie płyny sensitive -
nick nieaktualnyA ja dziś po trzech miesiącach polegiwanie w mieszkaniu poleguje na działce z piwkiem w ręce (polecam białe Żywca smakuje jak piwo a ze smakowych Lech granat i acai)i książką. W tle leci muzyka stymulująca płód i nawet zaczyna mi się podobać, czuję że mnie też stymuluje 😉
ticia9, Madzko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny