X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Agnessa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Ja byłam zainteresowana ale teraz już sama nie wiem jaki wózek kupić 😞 czytałam opinie to ponoć narzekają na małą budke przy gondoli oraz że spacerówka nie chroni dziecka przed żadnym wiatrem i zarówno gondola jak i spacerówka są małych rozmiarów... Może jednak uda się wózki pooglądać na żywo ?

Ja mam baliosa dla synka i akurat jestesmy zadowoleni. Mała budka przy gondoli to chyba ogolnie standard, zawsze mozna dokupic parasolke. Za to budka w spacerowce jest bardzo dluga i ona fajnie chroni od wiatru.
    Ja jedynie narzekam na skladanie, nie bardzo mi to wychodzi, ale moze jest to bardziej moja ulomnosc 😂

8p3os65geldj0vib.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha przepraszam, że się śmieje ale I_ka i Madzko rozwaliłyście mnie tym 😂😂 od razu humor lepszy 😀 fajnych macie mężów 😅 swoją drogą nie wiem na ile mój jest obyty w tych tematach, kiedyś może nadarzy się okazja żeby go sprawdzić 😀

Madzko lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Starająca Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Haha i_ka 🤣🤣🤣🤣

Mi przy pierwszym porodzie (zakończonym cc) waga usg a waga z jaką "urodził się" synek różniła się o 1kg, więc mogłabym urodzić naturalnie no ale....

Co do uplawow to ja miałam na samym początku ciąży. Teraz już bardzo rzadko się zdarzają. Bardziej dokuczaja mi bole spojenia (krocza). W nocy to nie mogę sobie miejsca w łóżku znaleźć, nie mówiąc o przekręceniu się z jednego boku na drugi

Dzisiaj sprawdzałam zamówienie z apteki i w końcu zmieniło status po 2tyg. od zapłacenia 😀😀😀. Jeszcze tylko wyprać ciuszki, dokupić pampersy i proszek do prania i odliczam dni do porodu.

Co do spacerów to mogłabym cały dzień spacerować ale w tej maseczce się nie da. Nie można swobodnie oddychać, a co dopiero jak będzie 25-30 stopni....

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnessa wrote:
    Ja mam baliosa dla synka i akurat jestesmy zadowoleni. Mała budka przy gondoli to chyba ogolnie standard, zawsze mozna dokupic parasolke. Za to budka w spacerowce jest bardzo dluga i ona fajnie chroni od wiatru.
    Ja jedynie narzekam na skladanie, nie bardzo mi to wychodzi, ale moze jest to bardziej moja ulomnosc 😂

Masz baliosa s czy m ? 😊 może kwestia wprawy z tym składaniem wózka, ja sama nie wiem czy mi to będzie wychodzić 😂

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Ja byłam zdecydowana i kupiłam. Już stwierdziłam, ze nic nie czytam i nie analizuje, bo każdy wózek ma jakieś wady i zalety, a tu jeszcze tyle wyborów przed nami ;) W poniedziałek chyba będzie.
    Dziewczyny kupujecie sterylizator i podgrzewacz do butelek? Widziałam takie 2 w 1, ale nie wiem czy to jest niezbędne. Ja na pewno kupię butelkę Yoomi samopodgrzewajaca, jak mała będzie pila z butelki. Mysle, ze wygodna rzecz zarówno na wyjścia, jak i na noc.
    Ja dzis zasnęłam o 5 rano, w ogóle ostatnio mam takie straszne sny. Chyba już się podświadomie zaczynam stresować. Mała szalała w brzuszku do 3, ale już potem chyba spasowała i poszła spać, a ja na Tv do drugiego pokoju :P

I chyba dobrze zrobiłaś bo ja im więcej czytam tym bardziej głupiej 🙈 i tak nie znajdę wózka idealnego, a teraz mam mętlik w głowie od tych opini. Ja nie kupuję podgrzewacza i sterylizatora. Tylko zestaw do mycia butelek i będę wygotowywac. Ale ogólnie jestem nastawiona na karmienie piersią więc raczej w laktator się zaopatrze. Wiem, że mamyginekolog ma mieć w swojej drogerii ten medela swing i zobaczę w jakiej cenie a jak nie to kupię używany z gwarancją chyba. Smoczka na razie jednak nie będę kupować. Mój mąż miał wadę zgryzu i niedawno ściągnął aparat bo oczywiście jego rodzice nic nie zrobili w tym temacie i dopiero za moją prośbą się odważył założyć on w ogóle bał się dentystów a teraz już nie ma z tym problemów 🙈 jego mama twierdzi ze to od smoczka bo baaardzo długo mial i nie mogli mu odstawić tak się przywiazal ja za to uwazam ze genetycznie miał tę wadę. No ale zobaczymy jak będzie u synka w każdym bądź razie ja spróbuję bez a jak wada się pojawi to będę dzialac od razu.

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca w czym pierzesz ciuszki dla malucha ? Ja się zastanawiam jaki proszek kupić ogólnie wolę te w płynie. A do płukania mogę użyć lenor sensitive czy jakiś też specjalny musi być ?

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Agnessa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Masz baliosa s czy m ? 😊 może kwestia wprawy z tym składaniem wózka, ja sama nie wiem czy mi to będzie wychodzić 😂

Balios S.

Ja pierwsze ciuszki prałam w płatkach mydlanych a potem przerzuciłam się na Lovele w płynie.

8p3os65geldj0vib.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam zazdroszczę tych spacerów, bo my nigdzie nie wychodzimy, raz na kilka dni ja albo mąż idziemy do sklepu po świeże pieczywo, owoce i warzywa, reszta przyjeżdża jak nam się jakieś zamowienie uda do sklepu złożyć.
    Nie mam odwagi wychodzić, no ale też dlatego ze mieszkamy w Warszawie a tu zachorowań dużo.

Po weekendzie majowym mam plan żeby zacząć wieczorami z córka do parku na hulajnogę wychodzić, koło 19 - 20 powinno być luźniej i na takie wyjścia planuje uszyć najzwyklejsza cieniutka maseczkę bawełnianą, tak żeby nie utrudniała oddychania. Park mam pod nosem, więc po drodze o tej godzinie nie powinnam mijać za wiele osób.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Starająca w czym pierzesz ciuszki dla malucha ? Ja się zastanawiam jaki proszek kupić ogólnie wolę te w płynie. A do płukania mogę użyć lenor sensitive czy jakiś też specjalny musi być ?
    Ja do prania kupię płyn Dzidziuś, już teraz piorę w nim nasze delikatne rzeczy i pachnie pięknie :)

megson91 lubi tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Flara Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smoczków, to prawda jest taka że dziecko można oduczyć wszystkiego, oczywiście przeważnie jest to okupione chwilowym większym lub mniejszym niezadowoleniem ale da się zarówno oduczyć od piersi (bo niektóre cycocholiki ani myślą o samoodstawieniu) od kołysania przy zasypianiu (bo z dwulatka już naprawdę ciężko to robić :) ) i od smoczka też.

U nas pomimo iż czasami proponowałam, córka żadnego nie załapała na dłużej, ale kilka razy jak męczyły ja kolki pozwalał jej się uspokoić.

A zęby niestety krzywe będzie mieć, bo pomimo iż bez smoczka i z okazjonalną butlą, to dolne zęby rosną jej za blisko siebie i dwójki już są ustawione bardziej w poprzek przez to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 12:14

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza córka ssala smoczka 18 miesięcy a ząbki ma proste, więc po prostu myślę że trzeba w miarę szybko go odstawić
    Ale u nas też ząbki późno wyszły. Pierwszy jak miała 11 miesięcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 12:26

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:

Ja na początku prałam w Bobini, płyn do płukania też miałam ich. Teraz też tak zamierzam.

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie u swojej gin, wyszło że mam infekcję i dostałam jakieś globulki na receptę. I zwiększyła mi Euthyrox na 50, bo tsh znów lekko skoczyło. Poza tym mam brać Magne b6 6 tabletek dziennie, bo często brzuch mi twardnieje.

Niestety wyszłam z gabinetu już po 10 i recepty już nie wykupiłam, muszę dzisiaj albo jutro jeszcze raz jechać do miasta :/

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i widziałam na usg jak Mała połyka wody i bawi się rączką 😀 nawet oczka przez chwilę było widać 😍

MartitaS, YoYo85, Mirabelka02, m@rzenie, Kagu3, Nadzieja777, megson91, Kropka4, Bela, Madzko, Zozo, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam do prania Loveli płynu do prania i odplamiacza czasami albo płynu do prania Persil sensitive. Na początku nie używałam płynu do płukania.

Z tymi smoczkami to prawda, że różnie bywa. Mój mąż ma troje rodzeństwa: najstarsza bezsmoczkowa i krzywe zęby (nie jakoś strasznie, nawet nic z tym nie robiła), a najmłodszy smoczkowy długo i żeby równiutkie jak z reklamy.

Ja sie bałam smoczka bardziej z powodu zaburzenia laktacji, ale moja też nie chciała poza sporadycznymi wypadkami w podróży, które mogę policzyć na palcach jednej ręki. Teraz kupię smoczek, ale nie będę nalegać. I tak na początku smoczkiem będę ja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 13:31

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pojechał na misje zakupy i mam nadzieję że kupi mi bób i truskawki 😋😍
    Zamówiłam też grill na allegro, więc ma kupić karkoweczke i piwo 0% i może w tygodniu zrobimy sobie pierwsze grilowanie 😁 trochę radości w tej kwarantannie 🤗

megson91, Evli, Kropka4, Madzko lubią tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wracając do wcześniejszych tematów i spokoju mojego męża - opalanie w ciąży ( mowa o krótkich spodenkach i koszulce bez rękawów ) jest ok ? Bo moj małż tylko chodzi i pyta czy mogę 😳

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Starająca Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Piore to trochę na wyrost napisane. Przy pierwszym dziecku symbolicznie JEDEN Raz wypralam ciuszki w 60stopniach z podwójnym płukanie w proszku z nanosrebrem i z płynem do płukania Bobini. Potem już pralam w płynie tym co my używamy. Teraz też planuje tak zrobić.

Na wątkach ciążowych to chyba najczęściej przewijaly się Lovela, Bobini, Dzidziuś, Płatki mydlane, a to płukania to najczęściej wymieniany były właśnie płyny sensitive

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po trzech miesiącach polegiwanie w mieszkaniu poleguje na działce z piwkiem w ręce (polecam białe Żywca smakuje jak piwo a ze smakowych Lech granat i acai)i książką. W tle leci muzyka stymulująca płód i nawet zaczyna mi się podobać, czuję że mnie też stymuluje 😉

ticia9, Madzko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakieś ciekawe książki o o dzieciach? Czytam język niemowląt Tracy hogg i muli mnie jak cholera. Kupiłam jeszcze dzieciozmagania ,podobno całkiem ciekawa. Może przy niej nie będę przysypiać co chwila

‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ