X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Flara Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    Czy wy też jesteście cały czas głodne? Ja oszaleje do 4 mies mało co przytyłam a teraz przez miesiąc 2.5 kg. Się zastanawiam czy to nie za dużo. Bo łącznie już mam na plusie 5.5kg.
    Dawniej na śniadanie zjadlam max 2 kromki a teraz jem 4 i dalej jestem głodna 🙄. 2 h od posiłku i już mi w brzuchu burczy a wcześniej Jadłam co 3-4h.
    Czy to normalne na tym etapie że się chce wicej jeść czy coś że mną nie tak? 😅 Cukry badam glukometrem i niby są ok.

U mnie też tragedia z tym, jestem głodna cały czas. Waga rośnie od jakiś 3 tyg jak szalona, także już widzę że będzie więcej niż w pierwszej ciąży.
    Teraz mam już 6 na plusie, a tak ładnie jeszcze niedawno było.
    Brak ruchu tez robi swoje, w pierwszej ciąży często i dużo chodziłam, to na zakupy, to do parku, to się gdzieś przejść po sklepach w poszukiwaniach wyprawki, a teraz łażę od pokoju do pokoju.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też do slodkiego tak ciągnie że szok a co do przytycia to nie wiem dokładnie też bo od dwóch tygodni się nie ważyłam i aż się boję stanąć na wagę chodź nie będę miała wyjścia w środę u ginekologa

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cela 23 tydzień to już 6 miesiąc ? 😂no ładnie czyli ja od tygodnia jestem w 6 miesiącu i nic o tym nie wiem ? 🙈😂haha

Uwielbiam cukierki grzeski i wafelki bez czkolady, nie przypominaj mi o nich 😅

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    U mnie też tragedia z tym, jestem głodna cały czas. Waga rośnie od jakiś 3 tyg jak szalona, także już widzę że będzie więcej niż w pierwszej ciąży.
    Teraz mam już 6 na plusie, a tak ładnie jeszcze niedawno było.
    Brak ruchu tez robi swoje, w pierwszej ciąży często i dużo chodziłam, to na zakupy, to do parku, to się gdzieś przejść po sklepach w poszukiwaniach wyprawki, a teraz łażę od pokoju do pokoju.

Podczas tej wędrówki od pokoju do pokoju zapomniałaś zahaczyć o kuchnię 😂

Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie się, ja cukrzycowa a mam już +10 😅 czasami mam skok na - ale częściej na + 😝 a jak gadam z kumpelami w ciąży, to jedzą wszystko, chipsy, lody, słodycze i duże porcje i +5-6 na tym etapie. Już mam taką paranoję, że się ważę z 5x dziennie

Dostałam odpowiedź od promotor, praca do kilku niewielkich poprawek typu kropki, przypis etc, także za chwilę będę miała już spokój 😍

Dziś jedziemy szukać jakiś ładnych płotów lamelowych pod naszą część budynku. Będę musiała wejść do sklepów z mężem bo nie da się kupić bez oceny trwałości, itd. musimy zabrać ze sobą Alicję, bo przecież nie mamy z kim jej zostawić, to dla bezpieczeństwa będzie jechała w wózku 😝

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że największy wzrost wagi w ciąży jest w II trymestrze właśnie, a później już wolniej się przybiera, zobaczymy czy to prawda 😅

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Flara Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Podczas tej wędrówki od pokoju do pokoju zapomniałaś zahaczyć o kuchnię 😂

Oj bo uciekło mi to bo w sumie w kuchni siedzę cały czas :)

Kropka4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Czytałam, że największy wzrost wagi w ciąży jest w II trymestrze właśnie, a później już wolniej się przybiera, zobaczymy czy to prawda 😅

Przejrzalam poprzednia kartę ciąży i nie chcecie wiedzieć, ile przytyłam między 20 a 30 tc (powiem tyle, połowę tego co w całej ciąży). Po 30 tc bardzo zwolniłam i były to przyrosty dużo niższe. Teraz nie jest źle, bo już 4 tygodnie mam z tego okresu za sobą, bardziej równomiernie się rozkłada, a nie skokowo, typu 5 kg w 2 tyg 😱

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe oby tylko takie szybsze tycie było w 2 trymestrze. Bo ja nie wiem, pół godziny temu zjadłam i już się zastanawiam co zjem na kolejny posiłek..., 🙄siedzenie w domu mi nie służy. Jeszcze mam nowa pasję i oglądam na yt i insta przepisy na jakieś dania co robić na kwarantannie😅😅😅

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam już plus 9 i też już widzę, że zakończe tą ciąże wago podobnie do pierwszej. Widać takie uroki ciąży u mnie. Dobrze, że potem wraca wszystko do normalności :)

ja nie jem jakoś specjalnie więcej niż normalnie, ale widać w ciąży moje hormony trawienne inaczej działają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 10:50

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzisiaj mam pechowy dzień. Przygotowałam sobie zamówienie z Ikea i wszystko wczoraj pięknie działało, ale ponieważ jest bardzo duże to myślę sprawdzę dla pewności raz jeszcze i nagle przestało działać. Błąd na stronie i nie można zamówić. Wyskakuje komunikat żeby dzwonić na infolinie, a na infolinii ponad 25 osób oczekujących :( chyba w ciągu tych 10 minut kiedy sprawdzałam jakiś okropny błąd im się wkradł. Naprawdę trzeba mieć szczęście

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:

Ojej dobrze by bylo. Ja tez mam 6 kg na plusie juz w sumie pewnie wiecej bo od ostatniego ważenia minelo 3kg, w srode mam wizyte to tez sie dowiem ile juz mam, az sie boje na wage stanąć 😱 ale ja czuje po nogach i rekach ze mam grubsze a co to bedzie pozniej 😥

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy się ważycie u lekarza? Mi kazali rano na czczo. Jak bym się zważyła w gabinecie o tej np 15 po obiedzie to pewnie by było z 2kg wicej niż rano hehe

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    U mnie tak właśnie było w pierwszej ciąży:)

Kagu, my też dzisiaj z mężem idziemy do Castoramy, bo on sam nie wybierze tego, czego potrzebujemy, a czas już nas goni. Na szczęście mamy z kim zostawić małą, a ja do tego wyjścia szykuję się jak nie wiem co. W końcu pierwsze zakupy od ponad miesiąca! ;)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    U mnie tak właśnie było w pierwszej ciąży:)

Kagu, my też dzisiaj z mężem idziemy do Castoramy, bo on sam nie wybierze tego, czego potrzebujemy, a czas już nas goni. Na szczęście mamy z kim zostawić małą, a ja do tego wyjścia szykuję się jak nie wiem co. W końcu pierwsze zakupy od ponad miesiąca! ;)
    My do obi dziś mamy w planach się wybrac:) musimy ogarnąć balkon żeby się na nim milej siedziało :) też dla mnie to wyjście że hoho 😁😁😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    My do obi dziś mamy w planach się wybrac:) musimy ogarnąć balkon żeby się na nim milej siedziało :) też dla mnie to wyjście że hoho 😁😁😁
    Jezu, czyli nie tylko ja przeżywam to jak na wyjście na pole minowe i imprezę zarazem 😅 najgorzej, że muszę brać mała, bo luzem jej nie puszczę bo wszystkiego dotknie, więc pierwszy raz od ponad roku będzie w wózku 🤣

• Evli Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie z tymi otwartymi sklepami 😏 u mnie tylko spożywcze..Nawet kwiatków za oknem nie mogę sobie posadzić bo kwiaciarnie zamkniete 😔 muszę się patrzeć na moje obeschłe krzaki 😅

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Właśnie teściowa chyba miała ten z biedronki 😞 czyli w ciąży nie można tego typu serów ?
    Ja slyszalam, ze w ogole nie powinnysmy nic jesc z mleka owczego, nawet tych pasteryzownych prouktow 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 11:35

• Flara Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego?
    Ja słyszałam tylko o ty, żeby były to produkty pasteryzowane, bez względu czy kozie, krowie czy Owcze.

• Zozo Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    A wy się ważycie u lekarza? Mi kazali rano na czczo. Jak bym się zważyła w gabinecie o tej np 15 po obiedzie to pewnie by było z 2kg wicej niż rano hehe

No wlasnie mnie wazy na wizycie i ta wagę wpisuje w karte ciazy :D a ostatnio mi przypadają same wizyty kolo 16 ;D. W 1 ciazy mowilam mu wage z rana jak sie ważyłam haha ale teraz ma wagę taka, ze na biurku stoi mu ten wyświetlacz i sam widzi ile wazę :/

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ