❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamuśka☺️ wrote:Czy wy też jesteście cały czas głodne? Ja oszaleje do 4 mies mało co przytyłam a teraz przez miesiąc 2.5 kg. Się zastanawiam czy to nie za dużo. Bo łącznie już mam na plusie 5.5kg.
Dawniej na śniadanie zjadlam max 2 kromki a teraz jem 4 i dalej jestem głodna 🙄. 2 h od posiłku i już mi w brzuchu burczy a wcześniej Jadłam co 3-4h.
Czy to normalne na tym etapie że się chce wicej jeść czy coś że mną nie tak? 😅 Cukry badam glukometrem i niby są ok.
U mnie też tragedia z tym, jestem głodna cały czas. Waga rośnie od jakiś 3 tyg jak szalona, także już widzę że będzie więcej niż w pierwszej ciąży.
Teraz mam już 6 na plusie, a tak ładnie jeszcze niedawno było.
Brak ruchu tez robi swoje, w pierwszej ciąży często i dużo chodziłam, to na zakupy, to do parku, to się gdzieś przejść po sklepach w poszukiwaniach wyprawki, a teraz łażę od pokoju do pokoju.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Cela 23 tydzień to już 6 miesiąc ? 😂no ładnie czyli ja od tygodnia jestem w 6 miesiącu i nic o tym nie wiem ? 🙈😂haha
Uwielbiam cukierki grzeski i wafelki bez czkolady, nie przypominaj mi o nich 😅
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Flara wrote:U mnie też tragedia z tym, jestem głodna cały czas. Waga rośnie od jakiś 3 tyg jak szalona, także już widzę że będzie więcej niż w pierwszej ciąży.
Teraz mam już 6 na plusie, a tak ładnie jeszcze niedawno było.
Brak ruchu tez robi swoje, w pierwszej ciąży często i dużo chodziłam, to na zakupy, to do parku, to się gdzieś przejść po sklepach w poszukiwaniach wyprawki, a teraz łażę od pokoju do pokoju.
Podczas tej wędrówki od pokoju do pokoju zapomniałaś zahaczyć o kuchnię 😂Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyNie przejmujcie się, ja cukrzycowa a mam już +10 😅 czasami mam skok na - ale częściej na + 😝 a jak gadam z kumpelami w ciąży, to jedzą wszystko, chipsy, lody, słodycze i duże porcje i +5-6 na tym etapie. Już mam taką paranoję, że się ważę z 5x dziennie
Dostałam odpowiedź od promotor, praca do kilku niewielkich poprawek typu kropki, przypis etc, także za chwilę będę miała już spokój 😍
Dziś jedziemy szukać jakiś ładnych płotów lamelowych pod naszą część budynku. Będę musiała wejść do sklepów z mężem bo nie da się kupić bez oceny trwałości, itd. musimy zabrać ze sobą Alicję, bo przecież nie mamy z kim jej zostawić, to dla bezpieczeństwa będzie jechała w wózku 😝 -
nick nieaktualnyKropka4 wrote:Czytałam, że największy wzrost wagi w ciąży jest w II trymestrze właśnie, a później już wolniej się przybiera, zobaczymy czy to prawda 😅
Przejrzalam poprzednia kartę ciąży i nie chcecie wiedzieć, ile przytyłam między 20 a 30 tc (powiem tyle, połowę tego co w całej ciąży). Po 30 tc bardzo zwolniłam i były to przyrosty dużo niższe. Teraz nie jest źle, bo już 4 tygodnie mam z tego okresu za sobą, bardziej równomiernie się rozkłada, a nie skokowo, typu 5 kg w 2 tyg 😱 -
nick nieaktualnyHehe oby tylko takie szybsze tycie było w 2 trymestrze. Bo ja nie wiem, pół godziny temu zjadłam i już się zastanawiam co zjem na kolejny posiłek..., 🙄siedzenie w domu mi nie służy. Jeszcze mam nowa pasję i oglądam na yt i insta przepisy na jakieś dania co robić na kwarantannie😅😅😅
-
ja mam już plus 9 i też już widzę, że zakończe tą ciąże wago podobnie do pierwszej. Widać takie uroki ciąży u mnie. Dobrze, że potem wraca wszystko do normalności
ja nie jem jakoś specjalnie więcej niż normalnie, ale widać w ciąży moje hormony trawienne inaczej działająWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 10:50
-
ale dzisiaj mam pechowy dzień. Przygotowałam sobie zamówienie z Ikea i wszystko wczoraj pięknie działało, ale ponieważ jest bardzo duże to myślę sprawdzę dla pewności raz jeszcze i nagle przestało działać. Błąd na stronie i nie można zamówić. Wyskakuje komunikat żeby dzwonić na infolinie, a na infolinii ponad 25 osób oczekujących
chyba w ciągu tych 10 minut kiedy sprawdzałam jakiś okropny błąd im się wkradł. Naprawdę trzeba mieć szczęście
-
Kropka4 wrote:Czytałam, że największy wzrost wagi w ciąży jest w II trymestrze właśnie, a później już wolniej się przybiera, zobaczymy czy to prawda 😅
Ojej dobrze by bylo. Ja tez mam 6 kg na plusie juz w sumie pewnie wiecej bo od ostatniego ważenia minelo 3kg, w srode mam wizyte to tez sie dowiem ile juz mam, az sie boje na wage stanąć 😱 ale ja czuje po nogach i rekach ze mam grubsze a co to bedzie pozniej 😥👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualny
-
Kropka4 wrote:Czytałam, że największy wzrost wagi w ciąży jest w II trymestrze właśnie, a później już wolniej się przybiera, zobaczymy czy to prawda 😅
Kagu, my też dzisiaj z mężem idziemy do Castoramy, bo on sam nie wybierze tego, czego potrzebujemy, a czas już nas goni. Na szczęście mamy z kim zostawić małą, a ja do tego wyjścia szykuję się jak nie wiem co. W końcu pierwsze zakupy od ponad miesiąca! -
nick nieaktualnyMirabelka02 wrote:U mnie tak właśnie było w pierwszej ciąży:)
Kagu, my też dzisiaj z mężem idziemy do Castoramy, bo on sam nie wybierze tego, czego potrzebujemy, a czas już nas goni. Na szczęście mamy z kim zostawić małą, a ja do tego wyjścia szykuję się jak nie wiem co. W końcu pierwsze zakupy od ponad miesiąca!też dla mnie to wyjście że hoho 😁😁😁
-
nick nieaktualnyMamuśka☺️ wrote:My do obi dziś mamy w planach się wybrac:) musimy ogarnąć balkon żeby się na nim milej siedziało
też dla mnie to wyjście że hoho 😁😁😁
-
nick nieaktualnyKropka4 wrote:Właśnie teściowa chyba miała ten z biedronki 😞 czyli w ciąży nie można tego typu serów ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 11:35
-
Mamuśka☺️ wrote:A wy się ważycie u lekarza? Mi kazali rano na czczo. Jak bym się zważyła w gabinecie o tej np 15 po obiedzie to pewnie by było z 2kg wicej niż rano hehe
No wlasnie mnie wazy na wizycie i ta wagę wpisuje w karte ciazya ostatnio mi przypadają same wizyty kolo 16
. W 1 ciazy mowilam mu wage z rana jak sie ważyłam haha ale teraz ma wagę taka, ze na biurku stoi mu ten wyświetlacz i sam widzi ile wazę
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020