❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka4 wrote:Właśnie teściowa chyba miała ten z biedronki 😞 czyli w ciąży nie można tego typu serów ?
z fetą uważałabym bardziej pod kątem ilości soli jaką zawiera
Kropka4 lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Mam pytanie do mam z cukrzycą? Czy przyjmuje któras insuline?
U mnie ostatnie 1.5 tyg szaleństwo co 2 dni zwiekszam dawke (a juz bylo tak ladnie przez 1.5 miesiaca tylko raz dawke zwiększyłam) Pani doktor mowi ze ok 24 tyg to nomale u mnie aktualnie 23 idzie Ale troche mnie to martwi Dzisiaj zwiększenie o 2j i mam nadzieje ze wystarczy na pare dniWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 08:34
-
Dziewczyny czy mozecie podac jakies konkretne modele tych odkurzaczy do noska ? Jaki wybrac ? I o co chodzi z tym katarkiem ??👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
aniołkowa_mama wrote:na 100% jest z pasteryzowanego mleka- już kiedyś o tym rozmawiałyśmy. te sery przemysłowe są zawsze z pasteryzowanego mleka
z fetą uważałabym bardziej pod kątem ilości soli jaką zawiera
Uf od razu mi lepiej 😙 zadręczałam się, że dziecku krzywdę zrobiłam... Ja ogólnie to fety używałam tylko latem jak robiłam sałatkę do grilla więc sporadycznie i nie za dużo bo nie lubie tak dużo soli. A teraz mi teściowa dała sałatkę więc zjadłam a potem pomyślałam. Ciężko trybie ostatnimi czasy. W zeszłym tygodniu robiłam płatki na sniadanie i zamaiast mleka chciałam wody nalać 🙈
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Zozo wrote:Dziewczyny czy mozecie podac jakies konkretne modele tych odkurzaczy do noska ? Jaki wybrac ? I o co chodzi z tym katarkiem ??
Najpopularniejszy aspirator do nosa z tych montowanych do rury od odkurzacza (Pasuje do prawie każdego odkurzacza z okrągła końcówka, można tez kupić adaptery na Allegro) nazywa się Katarek
Ale ja go polecam raczej do większego dziecka, chyba bym się bała noworodkowi do takiej codziennej pielęgnacji użyć i wg mnie jest na mocno zalegający katar.
Dla mnie na początek idealnie sprawdził się aspirator do nosa, gdzie rodzic sam wytwarza sile ssania. My używaliśmy takiego z canpola z miękka końcówka.
https://www.ceneo.pl/10949339
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 09:31
Zozo lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
U nas do ssania kozurków z noska sprawdziła się na początku Frida, bo później, kiedy używałam jej nie tylko do wyciągania samych kozurków tylko już do czyszczenia z większej wydzieliny, kataru, to też łapałam te choroby. Ok 2 roku życia przeszliśmy na ten do odkurzacza i to bylo już to, dobrze ściągnął, katar szybciej przechodził, ja nie łapałam nic. Mamy taki zwykły Katarek i nasza rura też nie pasuje, jest za duża, więc owijamy końcówkę aspiratora ręcznikiem papierowym i dajemy radę
Gorzej kiedy to końcówka od aspiratora byłaby na tyle duża, że nie dałabym rady wejść na rurę od odkurzacza.
Mamy też taki aspiratora elektryczny i jest do bani. Bardziej się nadaje do zainteresowania dziecka muzyczką niż ściągnięcia kataru.
Nie używaliśmy też bardzo długo żadnych woreczkow na pampersy. Po prostu lądowały w koszu w łazience i dość często je wyrzucalismy, chociaż czasami potrafiły przez noc skoncentrować swój zapachDopiero jakoś po 1,5 roku dostalam po szwagierce nieskończone opakowanie woreczkow zapachowych z Babydream i je zużyliśmy, głównie w podróży jak nie było gdzie wyrzucić pampersa.
-
A, no i u nas sciaganie kataru odkurzaczem nie było ochoczo przyjęte, córka troche się bała, ale ja w takich kwestiach jestem nieugieta, mus to mus. Teraz też zawsze ucieka i się sprzeciwia jak mówię, że czyścimy nos odkurzaczem, ale robi to tak teatralnie, że wiem, że się nie boi, tylko to już taki element tego procesu. Teraz już wie, że będzie jej się po tym lepiej oddychało i zawsze na koniec robi taki głęboki wdech
Sama włącza odkurzacz i próbuje wyciągać, ale nie ma tyle odwagi, żeby zrobić to dokładnie.
Wcześniej trochę mnie przerażało używanie aspiratora podłączonego do odkurzacza u niemowlaczka, nie mieliśmy też takich chorobowych problemów, żeby Frida nie dawała rady. Myślę, że na początek taki do własnego ssania wystarczy -
Mirableka też tak właśnie uważam.
U nas w końcu córka załapała jak się smarka i ostatnia choroba była już bez odkurzacza, a tak to niestety ale była zawsze walka i w pojedynkę było ciężko, aczkolwiek czyści nos idealnie, jednak tez uważam że on tylko na wielkie choroby a nie do codziennej pielęgnacji u maluszka.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
darkestfear wrote:Dziewczyny, jak myjecie borowki, maliny, truskawki i winogrona szczegolnie w wiekszych ilosciach, przeciez nie bede szorowac ich pojedynczo 🤣 chyba nie przeleje wrzatkiem? Przed ciaza plukalam zimna woda pod mocnym strumieniem wody i tyle, ale teraz sie obawiam czy takie mycie owocow jest wystarczajace? 🤔
w pierwszej ciąży też tak robiłam
-
nick nieaktualnyCzy wy też jesteście cały czas głodne? Ja oszaleje do 4 mies mało co przytyłam a teraz przez miesiąc 2.5 kg. Się zastanawiam czy to nie za dużo. Bo łącznie już mam na plusie 5.5kg.
Dawniej na śniadanie zjadlam max 2 kromki a teraz jem 4 i dalej jestem głodna 🙄. 2 h od posiłku i już mi w brzuchu burczy a wcześniej Jadłam co 3-4h.
Czy to normalne na tym etapie że się chce wicej jeść czy coś że mną nie tak? 😅 Cukry badam glukometrem i niby są ok.Kropka4 lubi tę wiadomość
-
Zozo wrote:Dziewczyny czy mozecie podac jakies konkretne modele tych odkurzaczy do noska ? Jaki wybrac ? I o co chodzi z tym katarkiem ??
https://www.aptekarosa.pl/produkt/14159-aspirator-kataru-katarek-plus-1-sztuka.html
Zozo lubi tę wiadomość
-
Mamuśka☺️ wrote:Czy wy też jesteście cały czas głodne? Ja oszaleje do 4 mies mało co przytyłam a teraz przez miesiąc 2.5 kg. Się zastanawiam czy to nie za dużo. Bo łącznie już mam na plusie 5.5kg.
Dawniej na śniadanie zjadlam max 2 kromki a teraz jem 4 i dalej jestem głodna 🙄. 2 h od posiłku i już mi w brzuchu burczy a wcześniej Jadłam co 3-4h.
Czy to normalne na tym etapie że się chce wicej jeść czy coś że mną nie tak? 😅 Cukry badam glukometrem i niby są ok.
Ja na początku schudłam 3 kg ale co z tego jak mam 6 kg na plusie od wagi wyjsciowej 😂 ja tal skokowo tyje. Np. dwa
-trzy tygodnie ta sama waga, a przyjdzie tydzien i bum 2 kg więcej na liczniku 🙈 mi ginekolog powiedziała, że tak 10-12 kg jak przybiore to będzie okej. Ale jeszcze niecałe 4 miesiące mi zostały. W sumie jak mam ograniczyć tycie ? Jem ok. co 3 h, słodkie bardziej domowe, czasem coś wskoczy kupnego ale ostatni posiłek muszę zjeść jeszcze o 20-21 bo inaczej będę głodna przed snem a rano będzie mi niedobrze.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Mamuśka☺️ wrote:Czy wy też jesteście cały czas głodne? Ja oszaleje do 4 mies mało co przytyłam a teraz przez miesiąc 2.5 kg. Się zastanawiam czy to nie za dużo. Bo łącznie już mam na plusie 5.5kg.
Czy to normalne na tym etapie że się chce wicej jeść czy coś że mną nie tak? 😅 Cukry badam glukometrem i niby są ok.
Ja też cały czas bym jadła 🙄 długo waga stała w miejscu, a teraz już 6kg na plusie 😑 Ale w ciąży z córką przytyłam 20kg i wszystko zrzuciłam z nawiązką, więc teraz liczę, że też tak będzie 😅
-
Ja też myje wszystko pod bieżącą, chłodną wodą. I też jestem ciągle głodna! Mam lepsze i gorsze dni, staram się opanować bardziej, ale wczoraj na przykład, przeszłam samą siebie, nawet nie chce sobie przypomnieć ile zjadłam. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej
-
Witam się w 6 miesiacu ciazy😁 ja wróciłam z badań miałam tylko podstawę czyli mocz i morfologie pojedynczo wpuszczają jedynie była dziewczyna na korytarzu przed laboratorium bo miała właśnie krzywa cukrową badana. W środę mam wizytę i chyba już powinnam dostać i ja krzywa cukrową? I wkoncu mam nadzieję że dowiem się płci już spakowałam by nie zapomnieć dwa cukierki Grześki by wrazie czego się przekrecilo😂. Co do aspiratora to ja miałam w planach kupić taki:
https://allegro.pl/oferta/elektryczny-aspirator-nosa-odciagacz-dla-dzieci-8474875391 myślicie że może być? -
nick nieaktualnyJa właśnie się boję bo przed ciąża przytyłam bardzo szybko ponad 10 kg mimo diety i siłowni. W październiku poszłam do endokrynologa i stwierdziła że to Przez hashimoto i niedoczynność. Dostalam leki i w meosiac schudłam od razu 3kg bez wysiłku. Myslalm że zanim znajdę w ciążę to schudnę do swojej wagi. A tu się okazało że po miesiącu już w ciąży jestem 😁 i nie dość że mam te nadprogramowe kg to teraz ciąża. Boję się że potem mi rok zajmie żeby to wsyztsko zrzucić. Niby ginekolog mi mówiła że do 15 kg spokojnie mogę przytyć. Ale przeraża mnie to.
-
Ja tez ciagle glodna Niby co 2-3 godzinny powinnam jeść ale muszę cos skubnac pomiędzy. U mnie od początku ciazy 3 kg na plus, wiec diabetolog mówiła ze teraz waga piwinna ruszyć. Mi się strasznie chce słodkiego!! -
nick nieaktualnyA mi tylko ziemniaki i ogórki i ogólnie domowe jedzenie. Albo chipsy, orzeszki itp staram się je ograniczać i jedna paczkę jem ponad tydzień ale to dzięki mężowi co mnie kontroluje. Tak to bym zjadła wszystko na raz.🙄
Dawniej to wiecznie Jadłam Sałatki, Owsianki, awokado a teraz na samą myśl o takim jedzeniu mi nie dobrze 🤮
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 10:09