X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa ja tez :) i tez na czerwiec :) którego masz ?:)

Kropka u mnie np sesja obejmuje 4 inne stylizacje wiec niektórzy maja już w ofercie te piękne suknie o których mówisz :)

Dzień dobry tak wogole :)

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Flara Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś przeczytałam dobry patent na łóżeczko dla dziecka. Dla tych co się zastanawiają czy dostawka czy łóżeczko.
    Dziewczyna na moim lokalnym forum ściągnęła bok zwykłego łóżeczka 120x60, obniżyła materacyk na najniższa wysokość i przystawiło do łóżka. Wiec ma dostawkę i łóżeczko 2w1 :)

8a5ff43b7e2a.jpg

Fajny i prosty patent dla łóżeczek ze zdejmowanym bokami. A jak wysokość nie jest idealna to zawsze można wywiercić 4 dodatkowe dziurki i dostosować.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Aniolkowa ja tez :) i tez na czerwiec :) którego masz ?:)

Kropka u mnie np sesja obejmuje 4 inne stylizacje wiec niektórzy maja już w ofercie te piękne suknie o których mówisz :)

Dzień dobry tak wogole :)
    będziemy ustalać tak żeby pogoda była ładna <3
    będziemy robić w lesie i nad jeziorem- nie mogę się doczekać (chociaż z drugiej strony ja z tych mało zdjęciowych :P)

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara, ja planuję właśnie tak zrobić :) Tylko nie wiem czy nasze łóżeczko się nada, ale to już kwestia męża, żeby zrobił tak jak trzeba ;)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Flara, ja planuję właśnie tak zrobić :) Tylko nie wiem czy nasze łóżeczko się nada, ale to już kwestia męża, żeby zrobił tak jak trzeba ;)

Ni właśnie bo w razie czego sprawna ręka i wiertarka sobie poradzą :) a to naprawdę prosty i dobry sposób żeby mieć obie rzeczy w cenie jednej :)

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Kagu ty pisałaś jakiś czas temu że masz cukry rano wysokie? I jak unormowało ci się? Dzwoniłaś do diabetolog może, coś ci doradziła. Bo u mnie od kilku dni tak samo, czyli cały dzień super, mogłabym zapomnieć o diecie a na czczo 96, 93.
    I tak nie wiem czy to przez to że gorzej sypiam i budzę się co chwila czy że za wcześnie zjadam ostatni posiłek (ciężko zjeść później bo jak ide z córka o 21 do łóżka to ostatnio padam razem z nią :(

Ok 24 tyg jest skok cukru Ja od tygodnia insuline zwiekszam bo cukier rano szaleje

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Ok 24 tyg jest skok cukru Ja od tygodnia insuline zwiekszam bo cukier rano szaleje
    Ooooo to dobrze wiedzieć, poczekam jeszcze do końca tygodnia i zobaczę czy się unormuje, bo przez to że do cukrzycy ciążowej zabrakło mi 3 jednostek to oficjalnie cukrzycy nie mam i nie jestem pod niczyja opieka narazie, ale tez do tej pory nie było takiej potrzeby bo jak nie przeginałam to cukry były ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 09:40

• Kindoll Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

u mnie inny problem, bo cukier na czczo ok, ale po śniadaniu wywala w kosmos do 160. A śniadanie zgodne z dietą i podobne do tych co zawsze :( Będę to testować do końca tygodnia i zadzwonię do diabetologa.

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll wrote:
    u mnie inny problem, bo cukier na czczo ok, ale po śniadaniu wywala w kosmos do 160. A śniadanie zgodne z dietą i podobne do tych co zawsze :( Będę to testować do końca tygodnia i zadzwonię do diabetologa.

Spróbuj inne pieczywo, bo to najczęściej ono wywala przy śniadaniu. I jak jesz nabiał na śniadanie, to też możesz spróbować bez niego (nawet jak to jest mleko w kawie)

U mnie w pierwszej ciąży jedyne pieczywo jakie mgłam zjeść na śniadanie (bo już póżniej mogłam jeść pawie każde), to był chleb pro body z putki, ma bardzo niski indeks gikemiczny i nie ma szans żeby po nim cukier skakał i niestety żaden nabiał też na śniadanie nie przeszedł :(.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 09:51

Kindoll lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie są normy tego cukru w ciąży bo znalazłam różne inf
    Na jednej stronie pisali ze jesli się nie ma cukrzycy ciążowej to 1h po posiłku 180 a 2h to 150
    A z cukrzycą ciążowa to 1h po posiłku 140 a 2h po to 120.
    Znowu na innej stronie byky inne informacje no i już zglupialam 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 10:06

• Madzko Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że nie mogę jeść jasnego pieczywa, bo wtedy cukier skacze.
    Kupuje żytnie z ziarnami i od 3 tyg po śniadaniu wszystko ok.
    Warto dopytać czy chleb nie jest barwiony karmelem.
    Aaa i przede wszystkim zero pieczywa z Lidla/biedronki tego mrożonego.
    Koleżanka właśnie po tym miała masakryczne skoki cukru..

oar89n739mpxwn5r.png
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja wiem z tym pieczywem, znalazłam w moim mieście jedyną piekarnię z dobrym chlebem żytnim bez dodatków i wszystko było z nim w porządku. Ja walczę z cukrzycą od 14 tygodnia, a teraz moje sprawdzone już sposoby zaczęły zawodzić.

ckai3e3kbk0ms415.png
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Dziewczyny dziś przeczytałam dobry patent na łóżeczko dla dziecka. Dla tych co się zastanawiają czy dostawka czy łóżeczko.
    Dziewczyna na moim lokalnym forum ściągnęła bok zwykłego łóżeczka 120x60, obniżyła materacyk na najniższa wysokość i przystawiło do łóżka. Wiec ma dostawkę i łóżeczko 2w1 :)

8a5ff43b7e2a.jpg

Fajny i prosty patent dla łóżeczek ze zdejmowanym bokami. A jak wysokość nie jest idealna to zawsze można wywiercić 4 dodatkowe dziurki i dostosować.

My tak zrobiliśmy, jak młody po pół roku zrobił się nieodkładalny w nocy, a mieliśmy wąskie łózko, bo mieszkaliśmy jeszcze u teściów. Ogólnie fajne rozwiązanie, nie polecam tylko jak łóżeczko ma szufladę, bo jednak konstrukcja jest wtedy niestabilna i ta szuflada nam wypadała, a potem to już powyginały się szyny. W naszym przypadku być może było to spowodowane ciągłym odsuwaniem i przysuwaniem tego łóżeczka, bo jak potrzebowałam funkcjonalnego łóżeczka (przeważnie jak prasowałam i mały w nim się bawił), to przykręcałam barierkę i na noc odkręcałam. Filozofii nie było bo to tylko cztery śrubki i gotowe.

3bb28da322.png[/url]
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie wyprawkowe, z jakich firm polecacie podkłady porodowe (podpaski), bo nie pamiętam jakie miałam przy pierwszym, ale okazały się twarde i niewygodne.

3bb28da322.png[/url]
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm wrote:
    Mam pytanie wyprawkowe, z jakich firm polecacie podkłady porodowe (podpaski), bo nie pamiętam jakie miałam przy pierwszym, ale okazały się twarde i niewygodne.

Ja polecam Bella Mamma, są chyba najlepsze według mnie. Miałam też z Baby Ono, ale te były tragiczne, właśnie takie twarde.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 11:07

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw używałam Bella Mama na początek, a potem z Canpolu:)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    Dziewczyny a jakie są normy tego cukru w ciąży bo znalazłam różne inf
    Na jednej stronie pisali ze jesli się nie ma cukrzycy ciążowej to 1h po posiłku 180 a 2h to 150
    A z cukrzycą ciążowa to 1h po posiłku 140 a 2h po to 120.
    Znowu na innej stronie byky inne informacje no i już zglupialam 🙄

Ja masz stwierdzoną cukrzyce ciążowa i mierzysz glukometrem, to mierzy się po godzinie i norma to 140. Mi po 2h nikt już nie kazał mierzyć.
    Jak ma sie cukrzyce zwykła i nie jest się w ciąży to normy są inne, ale one nas nie dotyczą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Ja masz stwierdzoną cukrzyce ciążowa i mierzysz glukometrem, to mierzy się po godzinie i norma to 140. Mi po 2h nikt już nie kazał mierzyć.
    Jak ma sie cukrzyce zwykła i nie jest się w ciąży to normy są inne, ale one nas nie dotyczą.

Nie? Hmm bo wlansie rozmawiałam z koleżanką przed chwilą i mówiła że jej diabetolog każe w 1 i 2 h po posiłku. Ale normy wlasnie podała ze do 140 a najlepiej jak by 120..

• Flara Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    Nie? Hmm bo wlansie rozmawiałam z koleżanką przed chwilą i mówiła że jej diabetolog każe w 1 i 2 h po posiłku. Ale normy wlasnie podała ze do 140 a najlepiej jak by 120..

Są różni lekarze, ale zalecenia oficjalne są właśnie takie a nie inne.
    Dawniej normy były do 120 ale od 2017 zmienili je na 140, jak ktoś lubię być masochistą to może trzymać sobie limit do 120 ale po co się męczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 11:54

Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość

• Asasa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm wrote:
    Ja również polecam najbardziej chyba popularne bella mamma, dobre też są absorgyn no i Canpol jak dla mnie też fajne, ale chyba najdrożej wychodzą.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ