❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry mamusie🌞
Jej przebrnęłam.. widzę że miły temat poruszyłyście. Wyjazdy, wakacje jejku jak za nimi tęsknie😔 Góry są piękne i wciągające lubię ale jestem bardziej Team leżakowy😁piasek, plaża i uwielbiam zwiedzanie. Z ulubionych wyjazdów jakieś 6-7 lat temu jak ze znajomymi na własna rękę pojechaliśmy do Rzymu i na drugi koniec bucika do Lecce. W Lipcu wtedy były takie upały ponad 40C. Na ulicach wodę rozdawali ale nie odpuściliśmy pomimo zmęczenia i upału zwiedzaliśmy. A wszystko dzięki naszemu znajomemu Włochowi, który nam pokazał trochę Włoch. Marzy mi się Sycylia, Florencja. Może kiedyś się uda pojechać.
Rok temu byliśmy pierwszy raz z mężem w Zante, mieszkaliśmy obok w Argassi. Cudnie tam było
Cela koniecznie powiedz temu lekarzowi że nie miałaś usg już tyle czasu. To się za szybko nie skończy i ci masz być teraz pare miesięcy bez opieki jakieś żarty sobie robią.
Chciałam się zapytać o położna środowiskową jak nie chodzę teraz do przychodni ani na luxmed tylko prywatnie do gina. Trzeba wypełnić deklaracje w przychodni czy w szpitalu jak to załatwić nie mam pojęcia podpowiedzcie 😊Mamuśka☺️, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
nick nieaktualnyJa znalazłam polozna z innej miejscowości bo ma dobre opinie. Zadzwoniłam do niej wczoraj i zapisala mnie do siebie. Mamy mieć kilka indywidualnych spotkań przed porodem i potem po. Mówiła że ma nadzjee ze od czerwca będzie można się spotkać
Bela lubi tę wiadomość
-
Przyszła paczka z sinsay🥰
Kurcze wydawało mi się, że neutralne ciuszki zamówiłam a tu..dużo różu😅
Mamuśka tak poprostu do niej zadzwoniłaś? Nie trzeba żadnej deklaracji wypełniać ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 13:30
Marta35, Kropka4, Kindoll, Madzko, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
nick nieaktualnyBela wrote:
Tak, zapytałam na forum w mojej okolicy kogo polecają z położnych i czy leoiej szkole rodzenia czy indywidualne spotkania z polozna. I większość polecila indywidualne spotkania. Więc zadzwoniłam do tej która miała najwięcej dobrych opinii i zapytałam czy mnie przyjmie. I zgodziła się. Spisala moje dane i mówiła że odezwie się koło czerwca jak już będzie mogła przyjeżdżać do każdej do domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 13:26
Bela lubi tę wiadomość
-
Hej 😊 u mnie ostatnio czasu brak na pisanie 🥴 mam córkę w 2 klasie i koło 5 godzin dziennie musimy się uczyć 😈 oprócz tego 4 razy w tygodniu 2 godzinne treningi, które trzeba nagrywać i wysyłać do trenera. Wieczorami padam i nawet nie mam siły nic napisać 😩
Co do wkładek po porodzie to dla mnie te z Bella mama były tragiczne, grube, wielkie, mało chłonne i jeszcze nie chciały trzymać się na miejscu. Za to z canpola sprawdziły się super, dużo cieńsze i bardziej komfortowe 😉 -
Są urocze 😍 mięciutkie i raczej powinny wytrzymać prania. Zamówiłam wszystko na 56 oprócz tych dwóch ecru mam jeszcze dwa ze smyka i jak myślicie 6 body z długim rękawem i 4-5 pajaców wystarczy na początek ? Oczywiście jeszcze muszę dokupić spodenki mam tylko jedną sztukę jak narazie. Nie wiem jak to ugryźć ile tych małych ciuszków na 56 nabyć bo jak patrze na grupie na fb np. jak dziewczyny opisują to dzieciaczki w większości rodzą się większe i wtedy taki malusze nie wejdzie w ogóle w te 56??? Jeny jestem zielona🤦♀️
Mamuśka Aha już rozumiem czyli można sobie poszukać położnej takiej jaką uważamy za dobra i porostu do niej zadzwonić.
A to wtedy jest płatne czy nam przysługuje?Przepraszam za pewnie głupie pytania ale naprawdę nie wiem.
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
nick nieaktualny
-
Bella ja bym narazie nie brała więcej z długim, wzięłabym kilka z krótkim rękawkiem jeszcze, bo jak się trafi gorący sierpień to na pewno się przydadzą.
Zobaczysz jeszcze bliżej terminu czy dziecko będzie się zapowiadać na takie większe czy mniejsze i w razie czego można dokupić coś na szybko. Bo naprawdę istnieje ryzyko że może się okazać że po 2 tyg już trzeba będzie 62 założyć.
Przypomniało mi się że ja jeszcze mam kilka kaftaników - dosłownie chyba z 2 3 i ja je lubiłam bo zawsze jak było chłodniej to można było na bodziaka dodatkowo kaftanik założyć, ale ja rodziłam w listopadzie, więc nie wiem czy się teraz przydadzą, chyba że na spacery w chłodne wieczory, jako dodatkowa warstwa na body z krótki rękawkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 14:09
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyBela wrote:Są urocze 😍 mięciutkie i raczej powinny wytrzymać prania. Zamówiłam wszystko na 56 oprócz tych dwóch ecru mam jeszcze dwa ze smyka i jak myślicie 6 body z długim rękawem i 4-5 pajaców wystarczy na początek ? Oczywiście jeszcze muszę dokupić spodenki mam tylko jedną sztukę jak narazie. Nie wiem jak to ugryźć ile tych małych ciuszków na 56 nabyć bo jak patrze na grupie na fb np. jak dziewczyny opisują to dzieciaczki w większości rodzą się większe i wtedy taki malusze nie wejdzie w ogóle w te 56??? Jeny jestem zielona🤦♀️
Mamuśka Aha już rozumiem czyli można sobie poszukać położnej takiej jaką uważamy za dobra i porostu do niej zadzwonić.
A to wtedy jest płatne czy nam przysługuje?Przepraszam za pewnie głupie pytania ale naprawdę nie wiem.
Tak to jest na NFZ te położne. Ta która ja wybrałam to nie jest ode mnie z przychodni ale ona wypełnia odpowiednie papiery i ona ma załatwić wszystko z moją przychodnia. Tylko ja szukałam takiej z którą mogę mieć spotkania indywidualne zamiast szkoły rodzenia.
Bo normalboe jak do takiej się nie zapiszesz to po prostu po porodzie przyjdzie jakąś twoja polozna z twojej przychodni by sprawdzić czy wszuysko ok.Bela lubi tę wiadomość
-
O Flara dzięki zapomniałam o krótkim rękawku:) faktycznie pare z krótkim muszę nabyć i pare kaftaników tak jak mówisz na chłodniejsze wieczory czy dni się przydadzą
Poczekam jeszcze z dalszym kupowaniem może jakoś w Maju sklepy nam otworzą to na żywo lepiej można coś powybierać.
Marta nie mam ale już patrze co to.
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
nick nieaktualny
-
Ja nadal biorę Pregen plus, ona ma minimum które jest potrzebne głównie chodzi o suplementację teraz Jodu, żelaza i witaminę D.
Jak mi się przypomni to łykam jeszcze same dha i osobno żelazo biorę, bo mam hemoglobinę poniżej normy,2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Mamuśka☺️ wrote:Nie? Hmm bo wlansie rozmawiałam z koleżanką przed chwilą i mówiła że jej diabetolog każe w 1 i 2 h po posiłku. Ale normy wlasnie podała ze do 140 a najlepiej jak by 120..
Podobno sa 2 szkoly mierzenia Ja mierze po godzinie tak mi diabetolog zalecila -
darkestfear wrote:Dziewczyny, a wy bierzecie jeszcze jakies witaminy? Ja w sumie pobralam caly i trymestr i skonczylam, a moze powinnam jednak dalej lykac? Jakie macie zdanie na ten temat? 🤔
-
Maz pojechał do Ikei właśnie po nasze szafy to w końcu ogarnę te ubranka i zobaczę ile mam, ale na pewno więcej niż 5 szt. body. Przy takiej ilości pranie trzeba robić co dziennie 😁 jak się trafi model ulewajacy. Ja w pierwszej ciąży 5 dni lezalam w szpitalu to teraz myślę że z 7 kompletów ubranek wezmę do samego szpitala. A dobrze żeby coś jeszcze w domu było jak już wrócimy:)
Staram się odkupywac ubranka, bo na nowych idzie zbankrutować. To moja wczorajsza paczka która przyszła:) za te wszystkie, w 90% z next zapłaciłam 200 zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 15:52
Kropka4, Asasa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
M@rzenie tez mam corke w 2klasie ale nam tyle nie wychodzi z lekcjami . To musza wam jakos mega duzo zadawać. U nas zalezy jaki dzien tak z 2 godziny schodzi jak duzo pisania w zeszycie .
Mialam dzisiaj wizyte i 13 maja bede miala usg 3 trymestru -Kagu wpisz mi prosze. Mam nadzieje ze 13sty nie bedzie pechowy . Bo gdyby nie wirus to dopiero za 6 tyg by mi zrobil, ale mowi ze teraz roznie moze byc przez tego wirusa lepiej szybciej zrobić
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020