❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kindoll wrote:Też mam to uczucie ciągnięcia, w pewnym momencie nie mogłam się swobodnie wyprostować 🤔 Leżeć na wznak zupełnie nie mogę.
Pocieszające jest to, że nie jestem sama 🤔7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyMousie89 wrote:Mnie też czasem nachodzą takie przemyślenia. Myślę, że to całkiem naturalne - boimy się tego czego nie znamy. I niestety od tego myślenia nie robię się mądrzejsza.
Kiedyś w telewizji leciała reklama jakiegoś specyfiku do mycia z dzieciakami w tle. I babka mówiła, że jak zaszła w ciążę to była przerażona z myślami typu: "kobieto, co ty wiesz o macierzyństwie?" Ale jak już się pojawiły dzieci to "tryb matka włączył się automatycznie". Wiem, że zawsze to reklama, ale ta wyjątkowo zapadła mi w pamięć, bo chyba coś jest w tym "trybie matka". Choć tutaj to może nie powinnam zabierać głosu, bo moje pierwsze dziecko jeszcze w brzuszku i życie na pewno zweryfikuje moje wyobrażenia.
Pewnie masz racje 🤷🏼♀️
Ja za to w glowie mam reklame aspiryny(?) nie pamietam, ale ta reklama byla taka beznadziejna, ze wylaczalam tv jak ja slyszalam..ojciec chory, ale obiecal wczesniej, ze zabierze corke na koncert i ta sie drze na pol domu „obiecales, obiecales!!!” Mowie ja pier*** jakbym tak sobie wychowala corke to bym sie pod ziemie zapadla, nie moglam tego sluchac. -
darkestfear wrote:Pewnie masz racje 🤷🏼♀️
Ja za to w glowie mam reklame aspiryny(?) nie pamietam, ale ta reklama byla taka beznadziejna, ze wylaczalam tv jak ja slyszalam..ojciec chory, ale obiecal wczesniej, ze zabierze corke na koncert i ta sie drze na pol domu „obiecales, obiecales!!!” Mowie ja pier*** jakbym tak sobie wychowala corke to bym sie pod ziemie zapadla, nie moglam tego sluchac.
Mnie też ta reklama działała na nerwy. I jeszcze jedna jak rodzice biorą kredyt, żeby kupić dziecku super ekstra prezent pod choinkę 😫😫darkestfear lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
nick nieaktualnyHej
Progres, ułożyłam dziś uprane kocyki, prześcieradła i jakieś ubranka w łóżeczku, teraz będę się zbierać, żeby to poprasowac, czyli nie zaczęłam za szybko, bo same widzicie jakie mam przyspieszenie 🤦
Gratuluję dziewczyny, duże już dzidziolki mamy.
Ja jeszcze 12 dni do wizyty, muszę zrobić PTA na dniach.
Dziś zapisałam się do diabetologa i ponoć już będzie normalna wizyta 1.06, ale aż nie wiem, czy dobrze zrozumiałam i poproszę mamę, żeby dopytała. szczerze powiedziawszy, nie na rękę mi to, bo muszę zabierać ze sobą córkę, bo mąż nie da rady brać tyle wolnego- na ginekologa, diabetologa, zaraz ma dojść jeszcze ktg, endokrynolog jeszcze mam nadzieję na telefon.
Spaaać 😅 -
darkestfear wrote:Ja nie mam rogala, ale cos czuje, ze nie odnalazlabym sie spiac z nim 🤔 ostatnio mialam taki mocny sen i snilo mi sie, ze nie moge isc tak mnie boli biodro, upadalam, czolgalam sie zeby gdzies dojsc a bol byl taki, ze masakra i nagle sie obudzilam i to jednak byl bol naprawde, nie wiedzialam jak sie przekrecic tak mnie bolalo 🙈🤣 boli plecy na szczescie nie mam
Masakra 😕 Przewinęło mi się już pare razy że najlepiej na lewym boku bo przepływy lepsze? i tak się staram spać, zasypiam na lewym a na prawym jak najmniej ale ciężko tak wytrzymać🙈
Jutro idę z samego rana na glukozę...😖 zobaczymy z czym to się je.😂
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
nick nieaktualnyBela wrote:Masakra 😕 Przewinęło mi się już pare razy że najlepiej na lewym boku bo przepływy lepsze? i tak się staram spać, zasypiam na lewym a na prawym jak najmniej ale ciężko tak wytrzymać🙈
Jutro idę z samego rana na glukozę...😖 zobaczymy z czym to się je.😂
Niby tak jest, ale ja jak spie na lewym to boli mnie najbardziej 😂 Na szczescie mam juz ja za soba, kupilas sobie smakowa? -
nick nieaktualnyKurde dziewczyny ja dostałam skierowanie na badania:morfologia, mocz, glukoza i combs i chciałam je zrobić wszystkie jutro ale jak zrobię coombsa teraz to na wizytę bd miała już za stare te wyniki skoro do dwóch tygodni są ważne na te przeciwciała. Co teraz? Wstrzymać się i zrobić dopiero z tydzień przed wizytą? Nie będzie za późno z tą glukozą? Sama już nie wiem 😩
-
Dziewczyny, myślicie, że branie kwasu foliowego 0,4 w 2 trymestrze, na który składało się 0,2 zwykłego i 0,2 metylowanego było dobrym pomysłem? Kurczę, jakoś mnie tknęło. W 1 trymestrze (a właściwie do 15+3) brałam 0,8 kwasu 0,4 zwykły i 0,4 metylowany) ale później ubzdurałam sobie, ze przecież to za dużo bo zalecają 0,4. Nie wiem czy mam te mutacje wpływające na metabolizm kwasu. W wynikach z krwi miałam wtedy (gdy zmieniałam dawkę) ponad normę (23 a norma do 18). Teraz mam schiza, ze to było za mało w 2 trymestrze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 20:10
-
Kindoll wrote:Dziewczyny, myślicie, że branie kwasu foliowego 0,4 w 2 trymestrze, na który składało się 0,2 zwykłego i 0,2 metylowanego było dobrym pomysłem? Kurczę, jakoś mnie tknęło. W 1 trymestrze (a właściwie do 15+3) brałam 0,8 kwasu 0,4 zwykły i 0,4 metylowany) ale później ubzdurałam sobie, ze przecież to za dużo bo zalecają 0,4. Nie wiem czy mam te mutacje wpływające na metabolizm kwasu. W wynikach z krwi miałam wtedy (gdy zmieniałam dawkę) ponad normę (23 a norma do 18). Teraz mam schiza, ze to było za mało w 2 trymestrze...
Kwas foliowy najważniejszą role pełni do 16 tc, ma uchronić przed wadami cewy nerwowej, które mogą powstać w pierwszym trymestrze.
Miałaś dobry poziom i bierzesz dobra dawkę a ryzyko że masz mutacje jest niewielkie. A najważniejszą rolę kwas foliowy już spełnił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 20:31
Kindoll lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Flara wrote:Kwas foliowy najważniejsza role pełni do 16 tc, ma uchronić przed wadami cewy nerwowej, które mogą powstać w pierwszym trymestrze.
Miałaś dobry poziom i bierzesz dobra dawkę a ryzyko że masz mutacje jest niewielkie. A najważniejsza role kwas foliowy już spełnił, teraz już nie jest taki krytyczny jak na początku. -
Iskierka87 wrote:Kurde dziewczyny ja dostałam skierowanie na badania:morfologia, mocz, glukoza i combs i chciałam je zrobić wszystkie jutro ale jak zrobię coombsa teraz to na wizytę bd miała już za stare te wyniki skoro do dwóch tygodni są ważne na te przeciwciała. Co teraz? Wstrzymać się i zrobić dopiero z tydzień przed wizytą? Nie będzie za późno z tą glukozą? Sama już nie wiem 😩
Wstrzymalabym się i zrobiła wszystko razem:)
Iskierka87 lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualny
-
Iskierka87 wrote:Namyria jakiego samoopalacza używasz? Ja też co roku lubię być opalona i też robię tak jak Ty no ale tym razem wyjątkowo będzie więc szukam jakiegoś dobrego samoopalacza co by nie zostawiał smug itp. i dawał fajny efekt lekkiej opalenizny 🙂
Mam ten ale jest dość drogi - mi się go kiedyś udało kupić za 150 zł - jest dość wydajny.
https://sklep.fakebake.pl/pl/p/Flawless-Coconut-Serum-samoopalacz-do-twarzy-i-ciala-148ml/141
Polecam bo nie robi smug (smaruje nawet twarz).
Jedyna rada! Wieczorem się smaruje i na następny dzień wyglądam... mocno opalona
Więc zawsze na ten dzień nie planuje jakichś wyjśćDo sklepu oczywiście można tylko bardziej chodzi mi o pracę lub jakąś imprezę
Chyba, że ktoś lubi taką mocniejszą.
Lekka opalenizna utrzymuje się około 5 dni - chyba, że ktoś się pilinguje to krócej.
Może któraś z Was ma coś tańszego do polecenia?
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Dziewczyny dziś byłam z mężem oglądać wózki.
Spodobał nam się Cybex Balios S lux (mi w szczególności kolor river-blue)
Chyba któreś z Was go kupowały? Nowy czy używany? Jakie u Was ceny? Trochę jest dla mnie za drogi... boje się, że pojeżdżę do zimy i na wiosnę będę się już rozglądać za małą i lekką spacerówką
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Namyria wrote:Dziewczyny dziś byłam z mężem oglądać wózki.
Spodobał nam się Cybex Balios S lux (mi w szczególności kolor river-blue)
Chyba któreś z Was go kupowały? Nowy czy używany? Jakie u Was ceny? Trochę jest dla mnie za drogi... boje się, że pojeżdżę do zimy i na wiosnę będę się już rozglądać za małą i lekką spacerówką -
W wersji spacerowej wygląda na naprawdę zgrabny, często go widzę w swojej okolicy i dziewczyny długo go używają w przeciwieństwie do tych najczęstszych wózków 2w1 gdzie większość lasek pozbyło się wózka po okresie gondoli, więc na pewno posłuży ci dłużej.
Co nie zmienia faktu że i tak w pewnym momencie większość z nas zapragnie wózka o wadze 6 kg z malutkimi kołami, zajmującego niewiele miejsca w bagażniku.
Po sobie widzę że dobrze mieć dwa, kocham swojego joie mytrax wielka miłością, stabilny, na długie spacery, olbrzymia budka, super składanie, ale przydał nam się też tani, minimalistyczny wózek z malutkimi kółkami idealny na galerie handlowe, wyjazdy gdzie każdy centymetr w bagażniku był na wagę złota i podróże samolotem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 21:32
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Bela wrote:Dziewczyny od którego tygodnia chodzi się na ktg ? Trzeba mieć skierowanie jak to wyglada?
Najlepiej dowiedzieć się w szpitalu w którym zamierzasz rodzić, bo różnie do tego podchodzą. Czasem zalecają zgłosić się dopiero w terminie porodu, czasem nawet w 38 tc.
No chyba, że robisz ktg w przychodni/szkole rodzenia, to też trzeba dowiadywać się na miescu.
Ja pierwszy raz robiłam chyba w 39 tc w szpitalu z polecenia mojego lekarza.
Co do Cybexa Balios S, to już kiedyś wspominałam, że my jeździmy nim już prawie 15 miesięcy i bobas numer dwa też nim będzie jeździł, przynajmniej dopóki nie będzie potrzeby podwójnego wózkamy mamy wersję normalną, lux chyba nie było gdy kupowaliśmy.
-
Iskierka87 wrote:Aga bo miałam jutro iść robić badanie na przeciwciala a wizytę mam dopiero 19 czerwca i ten zastrzyk mam mieć na wizycie więc lepiej przełożyć te badania skoro ważne do dwóch tygodni tak? Bez sensu teraz robić
nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie na wynik tego się czekać 3-4 dni robocze także też weź to pod uwagę
ja poszłam na pobranie w piątek a wynik był do odebrania dopiero w środę i właśnie w środę bylam umówiona na zastrzyk także na styk mi się udało 😂
Iskierka87 lubi tę wiadomość