❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupiłam Cybex Balios S, nie wiem jak w praktyce, ale ba razie złożyliśmy i poprobowalisny w domu i wydaje się bardzo fajny. Koleżanka tez ma i jest zadowolona.
Pytałam się ostatnio mojej lekarki o ktg, bo myślałam, ze każdy c godzi w 3 trymestrze. Powiedziała mi, ze od 30-32 tc robi się jak są wskazania typu cukrzyca, poza tym jak ciąża jest odnoszona, czyli od 36, ale to tez raczej jak są jakieś wskazania. A tak to to chyba rzeczywiście na końcówce.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a czy któraś z Was ma wypłacany zasiłek z ZUS? Dostajecie w terminie ? Kurde mi już minął ten termin 30 dni a ja nawet nie mam na PUE decyzji ani nic
najlepiej jak zasiłek wypłaca pracodawca wtedy nie ma problemu dostaje się tak jak normalnie wypłatę
-
nick nieaktualny
-
Mamuśka☺️ wrote:Czyli jak teraz w tygodniu w którym jestem nie czuję zawsze tych 10 to się nie przejmować? Np dzis po sniadaniu czulam 6x. Mała nie zawsze reaguje na jedzenie. Już szybciej na wypicie czegoś zimnego lub na moje pukanie w brzuch. Ale nie czuję jej przez cały dzień. Czasem 3x dziennie po kilka razy a czesem 1x po kilka razy.
Czy te liczenie ruchów jest takie same jeśli łożysko jest na przedniej ścianie? Bo wtedy wiadomo że słabiej czuć te ruchy
Na tym etapie ciąży w ogóle się ruchami nie przejmuj. Maluch ma na tyle dużo miejsca i na tyle mało siły, że równie dobrze może cię obdarzać całą masą kopniaków, ale np. w jelita i ich w ogóle nie czuć. LIczymy dopiero po skończonym 28 tygodniu ciąży po prostuI po skończonym 28 tygodniu ciąży już to czy łożysko jest na przedniej czy na tylnej ścianie nie powinno robić najmniejszej różnicy, bo maluch ma już na tyle siły i na tyle ograniczone miejsce, że słabiej lub mocniej, ale poczujemy, że się ruszył
Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Co do bóli bioder, to jest to absolutnie normalne i super powszechne zjawisko w ciąży. I nie chcę was martwić, ale im dalej w las tym w tej kwestii będzie zapewne gorzej. Mnie też bolą biodra, w nocy pomaga mi rogal do spania, za dnia pomaga mi częsta zmiana pozycji i ruch generalnie.
Co do leżenia na lewym boku. W trzecim trymestrze jest preferowane, ale nie konieczne. Jak ktoś nie ma wskazań to nie musi na siłę leżeć na lewym boku. Zasadniczo najzdrowiej dla dziecka jest zmieniać pozycje raz na jakiś czas, a nie cały czas tak samo. A jak w waszej jakiejś pozycji będzie maluchowi źle, to z całą pewnością da o tym znać gwałtownymi koniakami
Co do voltarenu w ciąży to cytat z leksykonu leków: "W I i II trymestrze kat. B. W III trymestrze kat. D - możliwość przedwczesnego zamknięcia przewodu tętniczego oraz zahamowaniu kurczliwości macicy."agniecha2101 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
AgaG88 wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was ma wypłacany zasiłek z ZUS? Dostajecie w terminie ? Kurde mi już minął ten termin 30 dni a ja nawet nie mam na PUE decyzji ani nic
najlepiej jak zasiłek wypłaca pracodawca wtedy nie ma problemu dostaje się tak jak normalnie wypłatę
Mi zwolnienie wypłaca ZUS. Pierwszy raz czekałam bardzo długo na wypłatę, na pewno więcej niż miesiąc. Teraz dostaje co dwa tygodnie. -
Dziewczyny spałam pierwszą noc na poduszce w kształcie litery C, tragedia 😳 Noga która była pod spodem cała zdrętwiała, głowa za wysoko, w ogóle dramat. Mam schiz, że przepływy były słabe i przydusiłam dziecko.🤦🏻♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 06:59
-
nick nieaktualnyO to jednak nie wszystkim odpowiada ta poducha. Ja się zastanawiałam nad kupnem ale w końcu zrezygnowałam. Póki co jakoś się śpi, gorzej może być później ale w razie czego bd musiała sobie radzić. Kindoll ja codziennie po przebudzeniu czekam aż mała się odezwie bo się martwię i jak już kopnie to jestem spokojna. Taki już nas los że teraz co by nie zrobił zawsze obawy będą czy nie zaszkodziłysmy tym dziecku. Na pewno jest wszystko dobrze 🙂
Kindoll lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
ja sobie nie wyobrażam spania bez mojego rogala już
z tego co wiem ZUS ma poważne opóźnienia przez sytuacje z koroną. Ludzie masowo zaczęli składać wnioski o opiekę i od marca są po prostu zawaleni. u nas akurat my wypłacamy jako pracodawca powyżej 20 pracowników więc nie ma z tym problemu, ale koleżanka od marca czeka na zasiłek z ZUS
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Dzień dobry 🌞 ja juz po wypiciu glukozy, miałam cytrynowa. Nie była tak straszna myślałam że gorszy ulepek będzie. Teraz modlę się żeby wyniki były dobre🙏
Kindoll -moja jak była nowa to jak ponton teraz jest wyleżana i się ładnie układa:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 08:22
Kindoll lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Bela wrote:Dzień dobry 🌞 ja juz po wypiciu glukozy, miałam cytrynowa. Nie była tak straszna myślałam że gorszy ulepek będzie. Teraz modlę się żeby wyniki były dobre🙏
Kindoll -moja jak była nowa to jak ponton teraz jest wyleżana i się układa ładnie:)
A więc jest nadzieja, że rogal jeszcze się do czegoś przydatrzymam kciuki za wyniki
Bela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBela ja też bd pić cytrynkę 😉 ale jeszcze trochę poczekam na to badanie. Kciukacze za Twoje dobre wyniki 🙂
Tymczasem dzwoniłam do zusu w sprawie mojego zasiłku cisza. Pracodawca brzydko mówiąc się opier*ala więc za chwilę jadę do placówki i zobaczymy czego się dowiem. Mam dość...Bela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny kciuki za wyniki i sprawy z zusem ✊
Dziewczyny słodkie, jak tam Wasze wyniki na czczo, ile bierzecie jednostek insuliny? Rygorystyczna dieta, chodzę spać o 22, biorę insulinę wtedy, wstaje max 8, śpię w nocy (poza tą jedną gdzie musiałam się uczyć a później czytałam )a znowu mam 2 dni przekroczeń do 94 po 3 j 🙄 na noc wypijam gorzkie kakao, jak coś jadłam, to wybijalo mi wyższy cukier. Może nie powinnam pić zwykłego mleka..Bela lubi tę wiadomość
-
AgaG88 wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was ma wypłacany zasiłek z ZUS? Dostajecie w terminie ? Kurde mi już minął ten termin 30 dni a ja nawet nie mam na PUE decyzji ani nic
ale oczywiście nie kicze na to. Zauważyłam, ze na infolinie łatwiej dodzwonić się po 15, pewnie wtedy firmy przestają dzwonić. A jest czynna do 18.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Iskierka87 wrote:Bela ja też bd pić cytrynkę 😉 ale jeszcze trochę poczekam na to badanie. Kciukacze za Twoje dobre wyniki 🙂
Tymczasem dzwoniłam do zusu w sprawie mojego zasiłku cisza. Pracodawca brzydko mówiąc się opier*ala więc za chwilę jadę do placówki i zobaczymy czego się dowiem. Mam dość...
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
nick nieaktualny
-
Kagu3 wrote:Hej dziewczyny kciuki za wyniki i sprawy z zusem ✊
Dziewczyny słodkie, jak tam Wasze wyniki na czczo, ile bierzecie jednostek insuliny? Rygorystyczna dieta, chodzę spać o 22, biorę insulinę wtedy, wstaje max 8, śpię w nocy (poza tą jedną gdzie musiałam się uczyć a później czytałam )a znowu mam 2 dni przekroczeń do 94 po 3 j 🙄 na noc wypijam gorzkie kakao, jak coś jadłam, to wybijalo mi wyższy cukier. Może nie powinnam pić zwykłego mleka..
Kagu, mi jakoś ranne się wyregulowały same dietą w ciągu dnia. Ogólnie jestem kanapkowym stworem, o 18 dwie kanapki z wędliną i warzywami, o 20 jeszcze jedna taka lub z serem i o 22 jeszcze jedna przed snem (zawsze kromka chleba żytniego plus pół plastra sera żółtego). Jeśli jem inaczej lub mniej, od razu rano są ketony, więc nie kombinuję. Co do mleka, to odkryłam, że mi po nim bardzo wybija cukier i odstawiłam całkowicie (tyle, że ja piłam bez laktozy, a ono jest słodsze). -
Kagu3 wrote:Hej dziewczyny kciuki za wyniki i sprawy z zusem ✊
Dziewczyny słodkie, jak tam Wasze wyniki na czczo, ile bierzecie jednostek insuliny? Rygorystyczna dieta, chodzę spać o 22, biorę insulinę wtedy, wstaje max 8, śpię w nocy (poza tą jedną gdzie musiałam się uczyć a później czytałam )a znowu mam 2 dni przekroczeń do 94 po 3 j 🙄 na noc wypijam gorzkie kakao, jak coś jadłam, to wybijalo mi wyższy cukier. Może nie powinnam pić zwykłego mleka..
Ja mam na noc 6j insuliny, biorę o 22 -na początku brania miałam też z tym problem, że cukry przekraczały 90 ale od dłuższego czasu zdarzają mi się nawet cukry koło 70 i wtedy zastanawiam się jak to zrobiłam:) U mnie nie ma jakoś specjalnie reguły czy ostatni posiłek o 20 czy o 23 jakiś drobny. Zauważyłam, że po śledziach na ostatni posiłek cukry były bardzo dobre ale teraz nie mogę się przemóc żeby jeść śledzie. Przedwczoraj o 23 zjadłam michę zupy ogórkowej i cukry rano 79. Czasami zjem suche kromki Wasy i też rano cukry super albo nawet po bananie zjedzonym o 23 gdzie niby owoców nie powinno się jeść tak późno. Wyższe są jak zjem pieczywo, po którym w ciągu dnia nie ma problemu a po kolacji na czczo wywala -wczoraj zjadłam 2 kromki z sałatą pomidorem, rzodkiewką i szczypiorem i cukier 89 (dalej norma ale jednak na granicy). Za to w ciągu dnia mam wrażenie że cukry mam na zbyt niskim poziomie - między 80-110 max ostatnio- nie wiem czy to dobrze. Dzisiaj mam wizytę u diabetologa więc dopytam czy to ok.