X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Dziewczyny pamiętacie jak Wam jakiś czas temu pisałam, że ta ciąża mnie nie cieszy? No owszem nie cieszy mnie rosnący mimo kremów rozstęp na brzuchu 😂 ale poza tym doszłam do wniosku, że to mąż mnie unieszczęśliwiał, a nie fakt bycia w ciąży. Odkąd jestem u mamy i mam spokój psychiczny cieszę się każdym dniem i każdym ruchem syneczka.
    Co do kwestii formalnych jeszcze to umówiłam się z tym ginem, że zadzwonię pod koniec terminu tej mojej śmieszniej kwarantanny i ustalimy termin wizyty i badań. Także póki co wszystko układa się dobrze. A córka nawet nie wspomina taty.. raz na jakiś czas powie, że taty jeszcze nie ma i koniec tematu. Swoje też przeżyła, więc jej się nie dziwię.

Ciesze się, ze macie się dobrze 😘😘😘

Madlene28 lubi tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Irola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - czy miałaś jeszcze jakieś badanie robione dodatkowo przed wkłuciem? Czy nie czujesz bólu w tym miejscu? Czy jeszcze coś mówiła położna o ewentualnych skutkach ubocznych? Dobrze że masz to już za sobą :)

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że jak czop odpada to nie idzie to pomylić z niczym innym. W pierwszej ciąży mi kawałek wyleciał w 25 tyg i jest to tak specyficzne że nie miałam żadnych wątpliwości że to to :)

Ja pokochałam vinted 😍 sama już trochę ubranek po córce sprzedałam, ale też i kupiłam coś dla małego 😁 mój mąż jak widzi reklamę w tv to się śmieje że to ostatnio moja ulubiona aplikacja 😂

Ja jutro idę na test obciążenia glukoza. W laboratorium jutro jest dzien tylko dla ciezarnych i zapisują na godzinę. Niestety już nie ma miejsc na jutro, ale podobno mi nie odmówiła jak przyjdę. No zobaczymy. Jutro akurat mąż ma wolne, w przyszły piątek jestem sama z córka więc odpada. Mam nadzieję że uda się to jutro załatwić:)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Widzę, że nie jestem sama, mnie też bolą najgorzej jest nad ranem przewracam się z boku na bok i wstaje obolała. Mnie do tego jeszcze bolą plecy na dole. Zasypiam w rogalu trochę daje to ulgę szczególnie plecy odpoczywają ale wytrzymuje w nim pół nocy a potem już mi przeszkadza. Śmieje się że za miesiąc na siedząco będę spać😅

Ja nie mam rogala, ale cos czuje, ze nie odnalazlabym sie spiac z nim 🤔 ostatnio mialam taki mocny sen i snilo mi sie, ze nie moge isc tak mnie boli biodro, upadalam, czolgalam sie zeby gdzies dojsc a bol byl taki, ze masakra i nagle sie obudzilam i to jednak byl bol naprawde, nie wiedzialam jak sie przekrecic tak mnie bolalo 🙈🤣 boli plecy na szczescie nie mam

• Madzko Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d5f1b089b59b.jpg

Mam nadzieje że smakuje pysznie 🤤🤤🤤

PS. Na żywo wyglada lepiej 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 16:31

madziab, darkestfear, Mamuśka☺️, Nadzieja777, Iskierka87, Kindoll, MartitaS, aniołkowa_mama, ticia9, Bela, Mirabelka02, Kropka4, Asasa, m@rzenie, Malutka_94, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość

oar89n739mpxwn5r.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    d5f1b089b59b.jpg

Wygląda świetnie 😋 Jeśli to jest wersja dla diabetyków to ja poproszę przepis przynajmniej na ciasto 😄

Asasa lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    d5f1b089b59b.jpg

Ohhh !!! Chce! 😍😍😍😇

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie czasami takie dziwne przemyslenia jak ja? Ogolnie zawsze bardzo chcialam dzieci, najlepiej czworke, maz tak samo, ale jakos przeraza mnie to, tzn. Najbardziej ciesze sie z takiego malutkiego maluszka ktory jeszcze nic nie mowi, ale boje sie dorastania, tego, ze nie bede wiedziala jak ja wychowac, ze nie bede wiedziala jak to ugryzc jak bedzie juz mowila, ze nie bede taka matka jak byc powinnam, a najbardziej boje sie okresu nastoletniego(wiem, ze to jeszcze daleko🙈) ale czasami jak patrze na te dzieciaki, jakie sa okropne to odechciewa mi sie miec dzieci..ale juz odwrotu nie ma, z jednej strony sie ciesze z drugiej jestem przerazona, najchetniej to chcialabym zeby chociaz przez pare lat byla taka tyci tyci

megson91 lubi tę wiadomość

• Namyria Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie w ciazy można opalac się natryskowo? Zawsze korzystałam z solarium lub słońca ale teraz odpada, a w kwesti natryskowegi jestem zielona

Ja się przedwczoraj nasmarowalan sanoopalaczem bo w piątek sesja brzuszków a chciałam aby lekko oczywiście zeszło 😄

Dziś już wyglądam fajnie więc myślę że jutro na 11 opalenizna będzie bardzo naturalna. Ja kurde lubię być lekko opalona... Solarium używam tylko zawsze na wiosnę tak max 3x i później już tylko naturalne sloneczko ale w tym roku został mi samoopalacz.

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Już po wizycie, Mała podskoczyla z waga i wyszła z dolnych widełek 💗 864 gramy 💪

Heh moją Alicje z tą wagą miałam już na rękach.. 😶 Dziwnie mi 🙄

Ja też dzis miałam wizytę i waga córeczki podobna do Twojej. Pewnie też się teraz stresujesz... Trzymamy kciuki 🤗

Evli lubi tę wiadomość

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Evli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Myślę że jak czop odpada to nie idzie to pomylić z niczym innym. W pierwszej ciąży mi kawałek wyleciał w 25 tyg i jest to tak specyficzne że nie miałam żadnych wątpliwości że to to :)

I jak wyglądał ? Taki ciągnący się glut? (Sorki za opis🙄) czyli to nic groźnego nie było ?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    I jak wyglądał ? Taki ciągnący się glut? (Sorki za opis🙄) czyli to nic groźnego nie było ?
    Nie, to było jak kawałek galaretki z krwią. sorki za opis 🙄

agniecha2101 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Nie, to było jak kawałek galaretki z krwią. sorki za opis 🙄

Hehe no te moje gluty przy tym pysznym cieście Madzko średnio wyglądają 🙈🤦🏻‍♀️ Sorki dziewczyny 🙆‍♀️
    Dzięki Mała Gwiazdka 😊 nic czekam, jak się coś będzie dziać lub powtórzy to pojadę do szpitala.

Edit. Dzwoniłam do szpitala, jeśli nie ma skurczy, cieknących wód to nic groźnego, czasem się zdarza taki galaretowaty śluz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 17:57

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria jakiego samoopalacza używasz? Ja też co roku lubię być opalona i też robię tak jak Ty no ale tym razem wyjątkowo będzie więc szukam jakiegoś dobrego samoopalacza co by nie zostawiał smug itp. i dawał fajny efekt lekkiej opalenizny 🙂

• AgaG88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Aga - czy miałaś jeszcze jakieś badanie robione dodatkowo przed wkłuciem? Czy nie czujesz bólu w tym miejscu? Czy jeszcze coś mówiła położna o ewentualnych skutkach ubocznych? Dobrze że masz to już za sobą :)
    Nie, nic mnie nie boli. Badanie to tylko trzeba mieć zrobione te przeciwciała (max 2 tygodnie ważne). Położna nic nie mowila ale przed zastrzykiem rozmawiałam chwile ze swoim lekarzem i mowila ze to nie działa w żaden sposób na układ immunologiczny i ze nie spotkała się jeszcze z jakimiś skutkami ubocznymi. Mnie wczoraj rozbolała głowa Wieczorem ale to pewnie po męczącym dniu wiec nie łącze tego z tym zastrzykiem :) nie martw się wszystko będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 18:00

Irola lubi tę wiadomość

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Irola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - bardzo Ci dziękuję za odpowiedź 😘 mam nadzieję, że u mnie też przebiegnie wszystko bez problemów 🙏

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wszystkie takie pyszności wstawiacie Dama się za ciasto wzielam Cos czuje ze jutro sie nie opanuje i cukier podskoczy :)

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Dziewczyny, macie czasami takie dziwne przemyslenia jak ja? Ogolnie zawsze bardzo chcialam dzieci, najlepiej czworke, maz tak samo, ale jakos przeraza mnie to, tzn. Najbardziej ciesze sie z takiego malutkiego maluszka ktory jeszcze nic nie mowi, ale boje sie dorastania, tego, ze nie bede wiedziala jak ja wychowac, ze nie bede wiedziala jak to ugryzc jak bedzie juz mowila, ze nie bede taka matka jak byc powinnam, a najbardziej boje sie okresu nastoletniego(wiem, ze to jeszcze daleko🙈) ale czasami jak patrze na te dzieciaki, jakie sa okropne to odechciewa mi sie miec dzieci..ale juz odwrotu nie ma, z jednej strony sie ciesze z drugiej jestem przerazona, najchetniej to chcialabym zeby chociaz przez pare lat byla taka tyci tyci

Mnie też czasem nachodzą takie przemyślenia. Myślę, że to całkiem naturalne - boimy się tego czego nie znamy. I niestety od tego myślenia nie robię się mądrzejsza.

Kiedyś w telewizji leciała reklama jakiegoś specyfiku do mycia z dzieciakami w tle. I babka mówiła, że jak zaszła w ciążę to była przerażona z myślami typu: "kobieto, co ty wiesz o macierzyństwie?" Ale jak już się pojawiły dzieci to "tryb matka włączył się automatycznie". Wiem, że zawsze to reklama, ale ta wyjątkowo zapadła mi w pamięć, bo chyba coś jest w tym "trybie matka". Choć tutaj to może nie powinnam zabierać głosu, bo moje pierwsze dziecko jeszcze w brzuszku i życie na pewno zweryfikuje moje wyobrażenia.

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bo miałam jutro iść robić badanie na przeciwciala a wizytę mam dopiero 19 czerwca i ten zastrzyk mam mieć na wizycie więc lepiej przełożyć te badania skoro ważne do dwóch tygodni tak? Bez sensu teraz robić

• Kindoll Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Mnie to od dwóch dni boli.. hm. Jak to określić. Może biodra, może miednica. Mała się układa w taki sposób , ze mnie „ ciągnie „ . Najlepiej jak leżę, jak już chodzę to wyjątkowo mnie uciska 😳 a gdzie tam do końca
    Też mam to uczucie ciągnięcia, w pewnym momencie nie mogłam się swobodnie wyprostować 🤔 Leżeć na wznak zupełnie nie mogę.

ckai3e3kbk0ms415.png
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ