❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, przy przyjęciu miałam usg ale nie dostałam żadnych informacji 😢 08.05 na wizycie niunia ważyła 754g, a jest z niższego centyla 😢 myślicie, że może ważyć koło kilograma? 😢06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Magson przezywamy to wszystkie razem z Tobą ale staraj się też jak najmniej stresowac (chociaż nie wiem czy to możliwe 🤔).
Psychika ludzka jest bardzo silna więc musisz wierzyć w Was obie 👍
Ja też dzis zabrałam się za pakowanie torby. Może nie na prod ale na ewentualną patologie ciąży. Gdyby była inna sytuacja z wirusem to byśmy pewnie pakowany się później ale teraz brak odwiedzin napawa nas większym stresem.
Dołożyć muszę jeszcze nocna koszule ale czekam na paczkę, przekąski, ręcznik do twarzy, szlafrok (dalej nie kupiłam).
Będę się czuła jednak spokojniej. Mąż chyba by tego nie ogarnął.
Dzis mają też przyjść kapsułki z Loveli więc jutro zaczynam pranie. Miałam w czerwcu ale jednak dużo tego.
Dobrze ze piszecie jak prac (podwójne plukanie) bo ja bym tego nie zrobiła. Planuję wyprać w 40 stopniach bo w 60 strasznie się rzeczy niszczą.
Nasze piorę w 30. Ręczniki i pościele jedynie w 90 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 14:31
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
nick nieaktualnymegson91 wrote:Dziewczyny, przy przyjęciu miałam usg ale nie dostałam żadnych informacji 😢 08.05 na wizycie niunia ważyła 754g, a jest z niższego centyla 😢 myślicie, że może ważyć koło kilograma? 😢
-
nick nieaktualnyJa tak tylko dla pocieszenia dodam, chociaz mam nadzieje, ze bedziecie sie trzymac w dwupaku, ze moja siostra cioteczna urodzila w 28 tygodniu, na poczatku bylo ciezko ze wzgledu na strach co dalej i opieke bo taka malutka kruszynka, teraz ma 4 latka i jest zdrowa radosna dziewczynka ❤️
aniołkowa_mama, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny, jesteście przekochane! 🥺💜💜💜
Mam czytnik kindle i darmową tv w pokoju na szczęście.
Telefon miałam od psychologa szpitalnego i porozmawiałyśmy chwilkę. W czwartek ma być w szpitalu i przyjdzie do mnie na rozmowę. Najgorzej, bo w razie rozwiązania nie mam nic spakowanego do szpitala 🥺
Nawet nie wiem co wziąć, co się przy takim wcześniaczku. Będę musiała w razie czego zwerbować teściową do mojego męża, ona ma doświadczenie, bo jej córka - siostra mojego męża miała nagle CC w 30tc.06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Megson trzymam kciuki, żeby malutka jak najdłużej siedziała w brzuszku. Jak byłam w szpitalu to były dziewczyny w podobnej sytuacji i dzięki lekom udawało się zyskać czas. Poza tym możliwe, ze już ma koło kilograma, wiec każdy dzień jest na korzyść. Tylko podejrzewam, ze już do porodu możesz zostać w szpitalu
Za to ja jestem dzis zestresowana, bo znowu słabo czuje ruchy. Obawiam się, ze mogę czuc tylko jak coś majstruje rączkami przy główce, bo tam gdzie są nogi mam łożysko. Mam nadzieje, ze nie mysle się i o to chodzi. Teraz zjadłam obiad i położyłam się na lewym boku i niby jakieś smyranie czuje jak się skupie. Boje się, ze przez to umiejscowienie łożyska mogę mieć uśpiona czujność i w razie czego nie pojadę na IP na czas
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Miszczynka wrote:Megson trzywm kciuki za Was dwupak. Oby Mała została w brzuszku jak najdłużej.
Byłam dziś na krzywej i moje wyniki to 82/91/80. Czy ktoś też miał tak niskie wartości po 1h i po 2h?
Mi jest bardzo słabo. Są dni gdzie praktycznie cały czas leżę bo ciężko mi ustać na nogach. Dziś na wizycie się dowiedzialam,że to prawdopodobnie od tego,że mam niskie cukry. Mam jeść suszone morele,śliwki bo one dłużej utrzymują poziom cukrów w krwi. -
Megson, na pewno rodzina Ci pomoże, personel w szpitalu także, gdybyście miały się zobaczyć wcześniej. Takie sprawy zawsze się ogarnie, ale postaraj się o tym nie myśleć za dużo, tylko koncenrtuj się na dobrych rzeczach, że uda Ci się donosić tę ciążę jak najdłużej. Wiem, że łatwo się mówi... Ale pamiętaj, dobre myśli ściągają dobre rzeczy! Zostałaś wystawiona na dużą próbę... Ale jesteście w dobrych rękach. Może rozmowa z psychologiem pomoże, chociaż uważam, że powinna być szybciej, ale rozumiem, jaką jest sytuacja... Trzymajcie się dziewczyny.
-
megson91 wrote:Dziękuje dziewczyny, jesteście przekochane! 🥺💜💜💜
Mam czytnik kindle i darmową tv w pokoju na szczęście.
Telefon miałam od psychologa szpitalnego i porozmawiałyśmy chwilkę. W czwartek ma być w szpitalu i przyjdzie do mnie na rozmowę. Najgorzej, bo w razie rozwiązania nie mam nic spakowanego do szpitala 🥺
Nawet nie wiem co wziąć, co się przy takim wcześniaczku. Będę musiała w razie czego zwerbować teściową do mojego męża, ona ma doświadczenie, bo jej córka - siostra mojego męża miała nagle CC w 30tc.
Megson taki wcześniak to nie potrzebuje praktycznie nic. Na początek mi potrzebne były pieluszki tetrowe, spaliśmy z mężem z nimi i dawaliśmy małej do inkubatorka żeby miała nasz zapach i kocyk się przydał do kangurowania.
Aa i laktator, bo mleko matki jest bardzo ważne, szczególnie pierwsza siara.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 15:12
Anieszka, tym_janek lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Megson musi być dobrze, jesteś pod opieką, zaopatrzona w leki, nawet nie myśl inaczej! Mega kciuki z Roztocza, myślami przy Was 💛
Jesteśmy dokładnie w tym samym dniu ciąży więc tym bardziej bliskie są mi Twoje problemy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 15:21
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
nick nieaktualnyMegson modlimy się za Was byście wytrwały jak najdłużej w dwupaczku 🙏 przesyłam pozytywne wibracje kochana i spróbuj na spokojnie wszystko (wiem że to nie łatwe teraz) ale wszystkie tu jesteśmy z Tobą i zaciskamy kciuki by było jak najlepiej 💜😘🍀
M@rzenie na jakiej stronce trzeba się zarejestrować? 🙂 -
Megson kochana trzymaj się!
mam nadzieje ze leki pomogą 😘 trzeba myśleć pozytywnie, przytulam Cię!!!
Boże dziewczyny ja mam najszybciej termin a jestem w polu z wyprawka a co dopiero pakowaniem 😳 muszę się wziąć bo nigdy nic nie wiadomotym bardziej ze czuje te twardnienia brzucha coraz częściej. Jest to bezbolesne ale i tak mnie to stresuje
w ciąży z synkiem miałam identycznie i wtedy z tygodnia na tydzień było coraz więcej tych twardnień bezbolesnych ale no odczuwałam je. Wtedy urodziłam w 37t2d wiec ledwo sie udało ze nie jest wcześniakiem. Powiedzcie jak często Wam się spina ten brzuch ? Co prawda jestem najdalej z Was i właśnie jakoś od tygodnia/półtora mi się to nasiliło mimo brania luteiny, magnezu i czasami nospy.
-
Flara wrote:U mnie to twardnienie jest kilka razy dziennie, na pewno mniej niż 10, tak pewnie z 4-6 i trwa to dosłownie kilka sekund, po czym mija. U mnie nie było różnicy czy brałam magnez czy nie.
Ja mam to sobie i co ciekawe większość mam z rana nawet jeden po drugim.
Nic nie biorę na to oprócz oprócz duphastonu który biorę od początku ciąży. Też się stresuje nimi ale na ostatniej wizycie jak byłam, szyjka się nie zmieniła. -
Ja się akurat tym nie stresuje, bo jest to normalne na tym etapie ciąży, gdy nie trwa długo, przechodzi dosłownie po sekundach i nie towarzysza temu skurcze lub ból.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 17:31
madziab lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Irola wrote:Hej Dziewczyny!
Nadzieja, niesamowity widok i przeżycie! 😍😮
Mam pytanie do minusowych mam. Czy powtarzalyscie badanie na grupę krwi drugi raz? Wczoraj oglądałam darmowa szkole rodzenia online Pani Mróz bodajże, i mówiła że robimy badanie na gr krwi w 1 trym i powtarzamy w 3. Ja wykonałam badanie tylko raz, jutro chyba mam dostać zastrzyk i zaczęłam się nad tym zastanawiać. Chodzi o ewentualne pomyłki w stwierdzeniu grupy krwi?
Pozdrawiam Was mocno ❤️
Tak wiele tematów podjełyście od wczoraj 😁
ZGAGA do pierwszej ciąży nie wiedziałam co to jest a jak dopadło to nie umiałam się pozbyć. I żadne mleko i migdały nie pomagały. Musiałam to przeżyć. W tej ciąży na szczęście jeszcze nie zaznałam
WODY z tymi wodami to zawsze sobie wyobrażałam jak w filmach, taki potok 😂 a w rzeczywistości sączyły mi się od kilku dni po trochę więc każda ciąża, każdy poród inaczej
CZOP też miałam wyobrażenie ze jak odejdzie to zauważę na majtkach. Nie zauważyłam. Tylko jakieś gluty w częściach odchodziły 🤔
SIARA przyznam wam że do połowy lutego jeszcze karmilam pierworodnego piersią. Dotychczas nie zauważyłam plamień ale siarę w sutkach tak
SKRÓCONA SZYJKA MACICY dziewczyny współczuję Wam, oszczędzajcie siebie. Ja jeszcze pozwalam sobie jeździć na rowerze ale zastanawiam się do kiedy tak mogę sobie folgowac. O dziwo czuję się wtedy lepiej niż po spacerzeIrola lubi tę wiadomość