❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o twardnienie brzucha, też mam cały czas mimo luteiny, i magnezu. Czasami brzuch twardnieje w miejscu gdzie młody się ułożył, od jego ruchow. Czuje jak się przemieszcza i trach twarde wybrzuszone miejsce się robię ? Też tak macie. Wcześniej tak u mnie podobnie wygladalo stawianie się macicy ale teraz jak młody ma 1kg to czuje że to on się wypycha. Marzę już chociaż o lipcu...
-
Mildred wrote:Jeśli chodzi o twardnienie brzucha, też mam cały czas mimo luteiny, i magnezu. Czasami brzuch twardnieje w miejscu gdzie młody się ułożył, od jego ruchow. Czuje jak się przemieszcza i trach twarde wybrzuszone miejsce się robię ? Też tak macie. Wcześniej tak u mnie podobnie wygladalo stawianie się macicy ale teraz jak młody ma 1kg to czuje że to on się wypycha. Marzę już chociaż o lipcu...
Tez tak mam. Pytalam lekarza jak bylo usg to akurat tam nogi matez bym chciala juz lipiec 🤪
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyJa dziś sprzątnęłam pokój córki do końca i zbieram się za prasowanie, ale jakoś nie mogę się do tego zabrać, bo wydaje mi się, że coś przyspieszę 🤦
Mnie też łapią skurcze, twardnienia, ale czuję, że to przepowiadające i nic niepokojącego się nie dzieje.
Chociaż postaram się od teraz trochę bardziej oszczędzać i nie nosić córki poza podnoszeniem do kąpieli i kibelka.
Wyszły mi bakterie i leukocyty w moczu, więc muszę znowu zebrać mocz i zawieźć na posiew i zacznę brać żurawit. Zapomniałam dziś powiedzieć, że chcę posiew od razu 🤦 pta mąż odbierze mi jutro. Morfologia i tarczycowe super 👍
Ja też chcę już lipiec. Za 9 tygodni ciąża donoszona. Za 10 prawdopodobnie będę już w szpitalu, ale o to pomęczę ginekologa na wizycie, bo chciałabym uniknąć leżenia, jeśli nie będzie takiej potrzeby.
Aktualnie weszłam w 4 j insuliny i od 2 dni mam ładne wyniki na czczo 👌
Megson, jak tam? Już po wieczornym obchodzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 19:35
-
Irola wrote:I_ka - o której godz jutro masz mieć podany zastrzyk?
Irola lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
i_ka wrote:289 zł dokładnie. Mysle, ze nie powinno być problemu, ja co prawda miałam receptę, ale im nie zostawiałam. Ale jak się umówisz na konkretny dzień i podejdziesz z recepta to myśle, ze będzie ok. Najlepiej zadzwoń i się dowiedz i potwierdź cenę.
To dobra cena. Zadzwonię, dziękuję bardzo 😙
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
76-110-128
Nie mam cukrzycy ciążowej, uffAsasa, Evli, Mildred, Kagu3, megson91, MartitaS, Kindoll, kasia_pra, Iskierka87, m@rzenie, Madzko, agniecha2101, Niki345, aniołkowa_mama, Bela, Malutka_94 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
i_ka wrote:Mam przyjechać w godz. 9-14, ale planuje od rana pojechać.
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Mildred wrote:Gdzie jeździsz do gina jak można wiedzieć ? Czy twój gin planuje cię położyć wcześniej w szpitalu jak jesteś poza Poznania ? Ja mam do Poznania 60km i mam nadzieję że uda się umówić wcześniej żeby pojechać do szpitala, tak każda znajoma miała u mnie w mieścince która leczyła się w Poznaniu.
Jeżdżę do prywatnego gabinetu na ul. Śmigielskiej ale niestety moja Pani Doktor pracuje w szpitalu w Łodzi. Kiedyś pracowała na Polnej i w sumie nie wiem gdzie będę rodzić 😞 mam tego świadomość, że najlepiej rodzić tam gdzie pracuje lekarz prowadzący no ale ona nam pomogła w walce o dziecko i dlatego zostałam przy niej, a do Łodzi nie pojadę. Do Poznania i tak mamy 100 km. Będę z nią jeszcze rozmawiać czy na Polnej mam jakieś szanse bo wiem, że tam ma znajomości. A Twój lekarz w którym szpitalu pracuje ?
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Kropka4 wrote:Jeżdżę do prywatnego gabinetu na ul. Śmigielskiej ale niestety moja Pani Doktor pracuje w szpitalu w Łodzi. Kiedyś pracowała na Polnej i w sumie nie wiem gdzie będę rodzić 😞 mam tego świadomość, że najlepiej rodzić tam gdzie pracuje lekarz prowadzący no ale ona nam pomogła w walce o dziecko i dlatego zostałam przy niej, a do Łodzi nie pojadę. Do Poznania i tak mamy 100 km. Będę z nią jeszcze rozmawiać czy na Polnej mam jakieś szanse bo wiem, że tam ma znajomości. A Twój lekarz w którym szpitalu pracuje ?
Mój całe szczęście to ordynator oddziału porodowego na polnej, szukałam długa takiego co będzie miał wtyki na polnej i do tego ma cudowne opinie. Prof Szymanowski Wizyty kosmos bo 300 zł ale nie żałuje, zawsze ma czas, wszystko wytłumaczy, mega sprzęt a jedyny minus ma u mnie że nie odpisal mi na SMS jak pisałam o wysokim ciśnieniem no cóż w czwartek mam wizytę to porozmawiam z nim na ten temat. Ale polecam z całego serca bo jest naprawdę dokładny i przesympatyczny no i ma chłop wiedzę to widać. -
megson91 wrote:Po śniadaniu poszłam do dyżurki, bo zaczęło mnie bolec jak w dniu przyjęcia. Przyjął mnie lekarz na badanie i okazało się, że szyjka jest krótka, miękka i nie trzyma już w ogóle. Kazał mi biec do łóżka leżeć i że już wysyła położną do mnie z nowymi lekami. Przyszła położna, wiec zapytałam się jak bardzo jest źle? Powiedziała, że jest źle na tyle, że dostałam najsilniejszy lek na zatrzymanie akcji porodowej. Podpięta mnie do pompy z lekiem Atosiban. Mam przyjąć 9 takich wielkich strzykawek. Po 3/4 powinnam poczuć różnicę. Powiedziała, że ten lek jest skuteczny, ale nie magiczny. Jeżeli nie pomoże, to będą rozwiązywać ciąże 😭 trzymajcie kciuki 😭
Był właśnie obchód. Dowiedziałam się od lekarza, że będzie wiadomo czy ten lek zadziałał dopiero za 2-3 dni i wtedy decyzja co dalej. Póki co do pompy jestem podłączona 24/7 🥺
Megson, jestem z Tobą myślami cały czasTrzymaj się tam dziewczyno. Mam nadzieję, że maluch zmieni zdanie co do wcześniejszej ewakuacji i posiedzi jeszcze kilka tygodni co najmniej
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Jestem po wieczornym obchodzie.
Jest gorzej niż było, usiadłam na chwile żeby zjeść podwieczorek i bóle macicy są o wiele większe niż rano 😢
Lekarz powiedział, że musimy dać czas i szanse dla tego leku.
Ma przyjść po obchodzie jak sprawdzi w karcie ile mała waży i mi powiedzieć 💜
Zapewniał mnie, że jakby się nie udało z tym lekiem, to mają świetnego neonatologa i że damy radę 💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
megson91 wrote:Jestem po wieczornym obchodzie.
Jest gorzej niż było, usiadłam na chwile żeby zjeść podwieczorek i bóle macicy są o wiele większe niż rano 😢
Lekarz powiedział, że musimy dać czas i szanse dla tego leku.
Ma przyjść po obchodzie jak sprawdzi w karcie ile mała waży i mi powiedzieć 💜
Zapewniał mnie, że jakby się nie udało z tym lekiem, to mają świetnego neonatologa i że damy radę 💜
Megson, mocne kciuki. Daj koniecznie znać ile mała ważyNeonatologia tam jest na na prawdę najwyższym poziomie. Miedzy innymi właśnie dlatego planuję tam po raz drugi rodzić. Jeżeli jesteś z tych osób, które wolą mieć plan B zawsze, to tak jak dziewczyny pisały, na starcie przyda ci się tylko na prawdę dobry laktator i tetrówi. Na później, jak coś, mama ginekolog sprzedaje podobno super zestawy dla wcześniaków, jeżeli chodzi o te mikro ciuszki. Doradca laktacyjny w szpitalu w 2018 był na prawdę słaby, więc jak coś to dawaj znać, podeślę ci na priw namiary do bardzo polecanej babki tu z Krakowa
Pamiętaj, nie jesteś sama, wszystkie jesteśmy z tobą
Lek zadziała, tylko potrzeba czasu.
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dziewczyny zaczęłam mieć skurcze takie 8/10 🥺
Zadzwoniłam po położną.
Mają do mnie przychodzić częściej i monitorować 🥺
Jak tak dalej będzie, to rozwiązujemy 😭06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
megson91 wrote:Dziewczyny zaczęłam mieć skurcze takie 8/10 🥺
Zadzwoniłam po położną.
Jak tak dalej będzie, to rozwiązujemy 😭
Megson modlę się o Was.
Trzymajcie się dziewczyny dzielnie ! Florka przywołuje Cie do porządku ! Zostań jeszcze maluchu. Zostań .7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
AgaG88 wrote:I_ka zapłaciłaś 280 zł za szczepionkę z immunoglobuliny ???? Ale super cena ja za swoją dałam 410 zł kosmos
jaka różnica w cenie
przepłaciłam konkretnie
kupowałam na miejscu bezpośrednio w przychodni może dlatego
Megson trzymam mocno kciuki!!!! ✊✊
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
megson91 wrote:Dziewczyny zaczęłam mieć skurcze takie 8/10 🥺
Zadzwoniłam po położną.
Jak tak dalej będzie, to rozwiązujemy 😭
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Nawet jeśli urodzisz to z dzidzia będzie wszystko dobrze, musi byc. tak jak YTymjanek pisała neonatologia na wysokim poziomie, będzie wszystko dobrze kochana. Myśl pozytywnie. Modlitwy w waszą stronę. 🙏🙏 -
nick nieaktualny