❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ticia9 wrote:Każda z nas chyba teraz ciągle odświeża forum 😔🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Ja mam to samo 🥺7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyNapiszcie, co bierzecie do torby do porodu
Na pierwszej stronie uzupełnię
Ja myślę o:
3 koszule,
Klapki,
Cienki szlafrok,
Majtki siateczkowe (ja biorę Canpola, sprawdziły mi się po pierwszym porodzie)
Podkłady poporodowe
Wezmę jakieś podkłady na łóżko
Femaltiker
Laktator
Kosmetyczka z mini kosmetykami
Papier nawilżany
Tantum rosa
Staniki do karmienia
Wkładki laktacyjne
Ładowarka do telefonu
Woda albo butelka z filtrem
Dla małej
4x body
Polspiochyx 4 , pajacyk
Pampersy
Chusteczki nawilżane
Krem do pupy
Kocyk
Pieluszki muślinowe
Ubranko na wyjście spakuję mężowi do fotelika (będzie to zestaw jeden na ciepły dzień, jeden na zimny- wybierzemy do pogody)
Pora rozpracować torbę, więc dajcie swoje propozycje, każdej z nas wkrótce się to przyda, a Megson w razie czego będzie wiedziała, o co poprosić rodzinę
Nadzieja777, Loczek:), megson91, Madzko lubią tę wiadomość
-
Kagu, może taka oczywista oczywistość, ale ja o mały włos zapomnialam - ręczniki. Najlepiej ciemne. Miałam dzisiaj spakować już wszystko, ale jeszcze trzeba wyparzyć laktator, nie mam małych kosmetyków, a próbek też nie mam za dużo. Ale to już drobiazgi.
Też odświeżam i ciągle o nich myślę, cały dzień.Kagu3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O matko. Dorwalam dopiero laptopa, czytam caly czas na telefonie ale nie moge sie tam zalogowac juz od dawna.
Megson myslami jestem z Toba od wczoraj. Straszie mi przykro ze przechodzisz przez to wszystko...
Natomiast jesli malutka postanowi pojawic sie juz na swiecie to pamietaj, ze w calej tej przerazajacej dla Ciebie sytuacji sa pozytywy.
Po pierwsze jestes w najlepszym miejscu w jakim mozesz teraz byc. Pod opieka specjalistow, z calym potrzebnym dla Twojej kruszynki zapleczem medycznym.
Malutka nie jest juz taka malutka. Tak, wiem, ze powinna siedziec w srodku jeszcze przez kilka tygodni, ale pamietaj, ze uratowac daje sie juz 23-tygodniowe wczesniaki. Taki 27-tygodniowy, ktory dostal do tego pelna dawke sterydow bedzie mial latwiejszy start.
Pamietaj, zrobilas wszystko co moglas i wszystko zrobilas dobrze. Szybko zareagowalas.
Juz kilka razy przewinelo sie tutaj, wiec ja tylko potwierdze. Taka kruszynka bedzie od razu w inkubatorze i nie musisz sie teraz w ogole stresowac wyprawka, tym ze czegos nie masz. To co faktycznie moze sie przydac to dobry laktator, reszta jest do zorganizowania w szpitalu (laktator pewnie tez, ale pewnie lepiej bedziesz sie czula majac swoj i nie martwiac sie o dostep).
Trzymam mocno za Was kciuki i calym sercem jestem z Wami. Jestes dzielna.
I jeszcze napisze od siebie ze to bardzo trudna sytuacja dla Ciebie i prosze, nie mysl ze musisz reagowac w jakis okreslony sposob. To jest mega dawka najrozniejszych emocji. Nie musisz byc usmiechnieta, pozytywnie nastawiona jesli to Cie przerasta, masz prawo sie bac, masz prawo byc wkurzona, czuc ze to co sie dzieje jest niesprawiedliwe, albo nie czuc nic bo i tak sie zdarza ze w obliczu takiego zagrozenia ludzie czasem wylaczaja emocje na jakis czas jako taki mechanizm obronny. Wszystko co czujesz jest ok. Daj sobie prawo do przezywania tak jak czujesz i przepracowania calej tej sytuacji.
I wierze ze wszystko bedzie dobrze. Moze nie tak jak sobie to wyobrazalas, moze o wiele za wczesnie, ale dzieci sa waleczne, maja wielka chec zycia. Trzymaj sie Kochana :*Kagu3, to_tylko_ja, megson91, kasia_pra, tym_janek, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualnyMirabelka02 wrote:Kagu, może taka oczywista oczywistość, ale ja o mały włos zapomnialam - ręczniki. Najlepiej ciemne. Miałam dzisiaj spakować już wszystko, ale jeszcze trzeba wyparzyć laktator, nie mam małych kosmetyków, a próbek też nie mam za dużo. Ale to już drobiazgi.
Też odświeżam i ciągle o nich myślę, cały dzień.
Ale jeśli szykuje się dłuższy pobyt, to nawet większe są wskazane
O ręcznikach też zapomniałam 🤦
Zazu idealnie wypowiedziałaś myśli większości zapewne z nas. -
Podobno podczas porodu czasami kobiety marzną w stopy i skupiają się na tym. Ja akurat tak nie miałam, ale na pierwszy poród skarpetki spakowałam, bo tak gdzieś przeczytałam. Pomadka do ust też. I może jakieś biszkopty na przetrwanie.
Zazu, masz rację, te reakcje mogą być różne, trudno w obliczu takiej sytuacji tryskać energią i dobrym myśleniem. Ale warto pamiętać o tych pozytywach, które się tu powtarzają, bardzo dobrej opiece i dużych szansach dla małej. Może to akurat Megson pomoże.
Ech, wiemy o sobie tyle, ile nas sprawdzono.Kagu3 lubi tę wiadomość
-
Megson cały czas o Was myślę :*
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Kagu ja u siebie będę jeszcze miała:
2 butelki dla małej,
czapeczkę - w moim szpitalu zalecali w pierwszej dobie ubrać
Skarpetki dla małej - przydały nam się jako niedrapki w pierwszych dniach, a nie spadały z łapek
Grzebyczek dla małej - strasznie kudłate dziecko mi się urodziło i ciężko było wyczesać jej śluz i resztki wydzieliny z włosów
zwykle tetrowe pieluszki
Cienki kocyk do spowijania
Maść na popękane brodawki
jakiś ręcznik papierowy, nie cały ale trochę.
sztućce, kubek i talerzyk - u mnie nie dają nicWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 23:06
Mirabelka02, madziab lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Odłączyli mnie od ktg, wszystko w porządku 😊 miałam wizytę i szyjka 2 cm miękka - tak jak na badaniu rano wiec mega się cieszę że się nie pogorszyło 💜 zwiększyli mi przepływy w pompie z 0,8ml/h na 8ml/h. Dostałam wielki zastrzyk z nospy na te skurcze krzyżowe i hydroksyzynę na sen, bóle się wyciszają 💜
Kagu3, zazu, madziab, Marta35, darkestfear, Mirabelka02, Flara, Iskierka87, i_ka, Evli, tym_janek, Bela, AgaG88, m@rzenie, Nadzieja777, Mała_Gwiazdka, Niki345, Kropka4, Kindoll, aniołkowa_mama, Asasa, ticia9, Mildred, Zozo, AsIuLa2020, agniecha2101, Irola, Agnessa, MartitaS, Mousie89, to_tylko_ja, Madzko, Anieszka, Malutka_94 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C