❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnym@rzenie wrote:Na wątku grudniowych mam 2015 miałyśmy taką sytuację 😉 dziewczyna, która założyła wątek była podstawiona. Zdjęcia dodawała jakiejś laski z Instagrama, ciągle miała jakieś poważne problemy...wtedy byłam w szoku, że tak można ściemniać 🤪
-
Też weszłam z ciekawości ale ewidentnie ma problemy psychiczne dziewczyna... Nawet w podobnym stylu kiedyś film widziałam. Kobiety z takimi problemami są zdolne do najgorszego jak się w porę nie zaczną leczyć. Masakra...
W sumie ja dopiero tutaj konto założyłam jak zaszłam w ciążę i nie sądziłam, że takie rzeczy tutaj się potrafią odwalać. Ale ja to do ideału i idealnego życia mam daleko więc chyba nikt nie będzie się pode mnie podszywac.
Ta grupa zamknięta na fb to myślę, że dobry pomysł na później jeśli będziecie miały taką chęć bo myślę, że to fajne wsparcie na później i zarówno po porodzie jak i podczas wychowania naszych szkrabow. Każda z Was ma jakąś wiedzę, czy doświadczenia no i daje wsparcie co czasami jest nieocenione tym bardziej dla pierworodki. Ja się dużo od Was dowiedziałam.Madzko, megson91, agniecha2101, MartitaS lubią tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyOtrzymałam wyniki glukozy. Kurde to cukrzyca ciążowa?
Na czczo 82
Po 1h 180
Po 2h 150
W szoku jestem że taki wynik. W domu często badam sobie godzinie i 2 po posiłkach i nigdy nie mialam wyższego cukru niż 140. Nie wiem jak to możliwe. Myślicie ze przy takim dostanę insulinę czy na razie dieta?
Co wy Jecie w ciągu dnia chodzi mi o osoby z cc. -
Ja myślę , że to wszystko ściema z tą chorobą. Ta z naszego wątku też najpierw udawała chorobę. Potem okazało się ,że to kolejne kłamstwo. Takie osoby mają płacone za to , żeby wątek był mocno aktywny. Stąd też ciągłe ich problemy... Jak się pojawia trudny temat to więcej osób komentuje i się udziela 🤪
-
Ale, ze jej się tak chciało ... i to tyle czasu 😳 udawać, ze się ma dziecko ... rAny. To pod jakiś mega problem podchodzi 😳
megson91 lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Tak wiec i ja sprawdziłam o co kaman. I normalnie nie wierze!
Zacznijmy od tego że to moje pierwsze w życiu jakiekolwiek forum i nigdy bym nie pomyślała że któraś z Was coś takiego może wyprawiać.
No normalnie jestem w szoku, mino że mnie to nie dotyczyło.
😳megson91 lubi tę wiadomość
-
Madzko wrote:Tak wiec i ja sprawdziłam o co kaman. I normalnie nie wierze!
Zacznijmy od tego że to moje pierwsze w życiu jakiekolwiek forum i nigdy bym nie pomyślała że któraś z Was coś takiego może wyprawiać.
No normalnie jestem w szoku, mino że mnie to nie dotyczyło.
😳
Moje drugie, raz byłam już po fioletowej stronie mocy ale po poronieniu bałam się potem wracać , żeby znow za szybko nie musieć się żegnać. Ale tez bym na to nie wpadła . 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 14:33
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
nick nieaktualnyM@arzenie nie sądzę aby jej ktoś za to płacił po prostu dziewczyna chciała się dowartościować i stworzyć swój świat na forum. Kiedy życie jej się nie układa, nie może mieć dzieci itp. to woli sobie je wymyślić tylko szkoda że kosztem innych bo było wiele kobiet które w nią uwierzyły, czasem mogły mieć nawet kompleksy przez nią oraz jej złote rady dotyczące zdrowia, życia, dzieci itp. udawała idealną a tak na prawdę kradła czyjeś życie a potem zaczęła przepraszać wszystkich, jednak za późno się z tym obudziła . Przykre to bo na pewno cierpi ale to tylko i wyłącznie jej wina.
Nadzieja777, megson91 lubią tę wiadomość
-
Mamuśka☺️ wrote:Otrzymałam wyniki glukozy. Kurde to cukrzyca ciążowa?
Na czczo 82
Po 1h 180
Po 2h 150
W szoku jestem że taki wynik. W domu często badam sobie godzinie i 2 po posiłkach i nigdy nie mialam wyższego cukru niż 140. Nie wiem jak to możliwe. Myślicie ze przy takim dostanę insulinę czy na razie dieta?
Co wy Jecie w ciągu dnia chodzi mi o osoby z cc.
Jeżeli badałaś sobie wcześniej i widzisz że nie miałaś przekroczeń, to znaczy że twoją cukrzyce na pewno da się opanować dietą. W sumie już ją jakoś opanowałaś skoro przekroczeń nie miałaś do tej poryTakże będzie dobrze.
Ja w pierwszej nie wiele musiałam zmienić z moich nawyków żywieniowych, bo cukry były ok po tym co jadłam, jedynie pieczywo musiałam zamienić na takie z niskim ig i nabiał jeść dopiero od 2giego śniadania. Ograniczyć słodycze (bo całkiem z nich nie zrezygnowałam, ale np raz na tydzień pozwalałam sobie na kawałek sernika albo dobre lody śmietankowe w ramach podwieczorku)
Obiady były bez zmian, ale u mnie najczęściej zawsze były jakieś kasze, ryż, ewentualnie makaron ale to aldente + warzywa w różnych postaciach, mięsko jak smażone to na małej ilości tłuszczu. Ale tak jadłam zawsze - wiec nie musiałam dużo zmieniać i cukry były ok. Może u ciebie tez podobnie będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 14:38
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Iskierka87 wrote:M@arzenie nie sądzę aby jej ktoś za to płacił po prostu dziewczyna chciała się dowartościować i stworzyć swój świat na forum. Kiedy życie jej się nie układa, nie może mieć dzieci itp. to woli sobie je wymyślić tylko szkoda że kosztem innych bo było wiele kobiet które w nią uwierzyły, czasem mogły mieć nawet kompleksy przez nią oraz jej złote rady dotyczące zdrowia, życia, dzieci itp. udawała idealną a tak na prawdę kradła czyjeś życie a potem zaczęła przepraszać wszystkich, jednak za późno się z tym obudziła . Przykre to bo na pewno cierpi ale to tylko i wyłącznie jej wina.
Polubiłam przez przypadek.. ale kurde, jak w sierpniu tamtego roku usłyszałam , ze nie mogę mieć dzieci metodami naturalnymi i uświadomiłam sobie, ze nigdy nie będę mama to ostatnia rzeczą na jaka bym wpadła było by wymyślanie sobie życia z dzieckiem na jakimś forum. Tym bardziej unikałam rozmów o dzieciach, sklepów z rzeczami dla maluchów, bolały mnie historie innych którym się bez problemu udało itp... dla mnie taki trochę masochizm. No ale jak widać - ludzie to jednak są dziwni .Iskierka87, megson91 lubią tę wiadomość
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
nick nieaktualnyFlara wrote:Jeżeli badałaś sobie wcześniej i widzisz że nie miałaś przekroczeń, to znaczy że twoją cukrzyce na pewno da się opanować dietą. W sumie już ją jakoś opanowałaś skoro przekroczeń nie miałaś do tej pory
Także będzie dobrze.
Ja w pierwszej nie wiele musiałam zmienić z moich nawyków żywieniowych, bo cukry były ok po tym co jadłam, jedynie pieczywo musiałam zamienić na takie z niskim ig i nabiał jeść dopiero od 2giego śniadania. Ograniczyć słodycze (bo całkiem z nich nie zrezygnowałam, ale np raz na tydzień pozwalałam sobie na kawałek sernika albo dobre lody śmietankowe w ramach podwieczorku)
Obiady były bez zmian, ale u mnie najczęściej zawsze były jakieś kasze, ryż, ewentualnie makaron ale to aldente + warzywa w różnych postaciach, mięsko jak smażone to na małej ilości tłuszczu. Ale tak jadłam zawsze - wiec nie musiałam dużo zmieniać i cukry były ok. Może u ciebie tez podobnie będzie. -
Też zerknęłam na ten wątek, żeby zobaczyć, o czym mówicie. Ciekawe czy rzeczywiście dziewczyna ma problem czy to ktoś podstawiony. Nie jestem w stanie przeczytać całego wątku, ale musiała się nieźle postarać, żeby stworzyć taka mistyfikację, o jakiej tam piszą. Stworzyć dziecko, które nie istnieje...
Też jestem przeciwna wrzucaniu zdjęć do Internetu czy podawania osobistych danych, dlatego mnie forma forum odpowiada, bo chyba w kwestii internetowych nigdy nie zaufam na tyle, żeby wierzyć, że nic nigdy gdzieś nie wypłynieTo też moje pierwsze forum, na którym się w ogóle udzielam i nawet wstawiłam zdjęcie (!), ale dużo mnie to kosztowało. Taki trochę dzikus ze mnie pod tym względem
-
Dziewczyny miałam tel z kliniki w której miałam mieć badanie usg 3 trymestru, ze ten lekarz do którego jestem zapisana nie wykonuje nagrań itp. I, ze jak chce nagrania to może mnie przepisać do lekarza w pon , który takie nagrania robi. W pon mam tez wizytę u mojego lekarza , który zobowiązał sue do zrobienia mi usg prenatalnego . I pytanie- czy rezygnować całkowicie z tamtego nie u swojego lekarza , czy przepisać się do tamtego od nagrań czy robić tylko u swojego? Boje się tylko, ze jak zdecyduje się na tylko u swojego to znowu nie dostanę żadnych zdj a od 20 tyg nie dostałam żadnego zdjęcia małej i bardzo mi na tym zależy... hmmmm .7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Chyba na każdym wątku trafia się przynajmniej jedna taka osoba. U mnie na moim pierwszym ciążowym, była dziewczyna co niby szyła rzeczy z minky, dziewczyny pozamawiały, powpłacały kasę i dziewczyna zniknęła.
Niestety trzeba się liczyć z tym na tego typu podobnych forach.
Dla mnie znowu Facebook jest zbyt personalny, osobisty. I za dużo można się dowiedzieć o danej osobie analizując jej poczynania na tym portalu zwłaszcza że ja jestem typem analityka, szybko łącze fakty i zbieram informacje i przeraża mnie to ile ludzie udostępniają. Ja na swoim mam tylko znajomych których znam lata. Dlatego ja nie dołączyłaby do grupy nawet zamkniętej na FB a na pewno nie pod moim osobistym kontem.
Wszystko ma swoje plusy i musnusy.
Mirabelka02 lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
AsIuLa2020 wrote:Dziewczyny, co sądzicie o kosmetykach dla niemowlaka z firmy nivea baby ?
Zamówiłam właśnie cały zestawtym_janek lubi tę wiadomość
-
Mamuśka☺️ wrote:Dzięki. A masz jakieś zalecenia by np jeść co 2.5 lub co 3h? Tak czytałam trochę na fb na grupie cukrzycy ciążowej to Maskara one dostają jakieś WW od lekrza i to się na węglowodany przelicza do każdego posiłku 🙈
Ja nigdy nie przeliczałam i moja diabetolog tez mi powtarzała że jak cukry mam ok, waga się ustabilizowała (po przejściu na diete tyłam niewiele, ale przyrost był), ketonów w moczu i cukru nie było, to znaczy że robie wszystko ok.
Faktycznie jadłam częściej a mniej, wychodziło ok 6 nawet 7 posiłków dziennie, czyli co kilka h. I opierałam swoje posiłki o produkty z tych z niskim ig.
Ale nadal jadłam produkty także z tych średnich i nawet wysokich jak ryż, makaron - nie miałam po nich problemu, ale to pewnie dlatego że zawsze była przy tym masa warzyw, która to wszystko normalizowała.
Odrzuciłam produkty które mi wybijały cukier (zreszta i tak były u mnie sporadycznie jedzone, bo nie potrafię robić takich cudów - jak pierogi, krokiety, łazanki, pyzy itp mączne ciężkie dania) + pieczywo z tych wysoko przetworzonych z masą spulchniaczy zamieniłam na żytnie lub na takie z niskim ig
Teraz to wogole mam dziwna historie z moimi cukrami i sama nie wiem co z tym zrobić, narazie obserwuje.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka